13 Gün İzin Alarak 44 Gün Tatil Yapabilirsiniz

2020 yılında resmi tatil günleri az diye üzülmeyin sadece 13 gün izin kullanarak tam 44 gün tatil yapabilirsiniz.

Yayın Tarihi: 18 Şubat 2020Görüntülenme: 4195
tatill.jpg

2020 yılına girmeden en çok merak edilen şeylerden biri 2020'de kaç gün tatil olacak sorusuydu. Resmi tatil günleri, yıllık izinler, bayram tatilleri 2020 yılı için pek iç açıcı görünmese de ufak tüyolarla 2020'deki tatil sürelerini uzatabilirsiniz. Nasıl mı?

Buyrun yazımıza...

2020'de Kaç Gün Tatil Olacak?

Öncelikle dilerseniz 2020'nin resmi tatil günleri listesine bir göz atalım. Listeyi inceledikten sonra 2020 Resmi Tatiller başlıklı yazımızı da okuyabilirsiniz. 

TARİH TATİL SÜRE GÜN
1 Ocak  Yılbaşı 1 Gün Çarşamba
23 Nisan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 1 Gün Perşembe
1 Mayıs 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü 1 Gün Cuma
19 Mayıs  19 Mayıs Atatürk`ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı 1 Gün Salı
23 Mayıs Ramazan Bayramı Arefe Günü 1 Gün Cumartesi
24-24-26 Mayıs Ramazan Bayramı Tatili 3 Gün Pazar-Pazartesi-Salı
15 Temmuz 15 Temmuz Demokrasi Bayramı 1 Gün Çarşamba
30 Temmuz Kurban Bayramı Arefe Günü 1 Gün  Perşembe
31 Temmuz, 1-2-3 Ağustos Kurban Bayramı Tatili 4 Gün Cuma-Cumartesi-Pazar-Pazartesi
30 Ağustos 30 Ağustos Zafer Bayramı 1 Gün Pazar
29 Ekim  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 1 Gün Perşembe

Tatiller Kısa Diye Üzülmeyin

Resmi tatiller 2020'de hafta içine gelmesiyle seyahatseverleri ve gezginleri biraz üzmüş olabilir. En önemli tatil günlerinin, en uzun tatil dilimlerinin hafta sonuna gelmiş olmasına üzülmeyin. Sadece birkaç gün izin alarak 9 gün tatil yapabilirsiniz.

23 Nisan'da 4 Gün Tatil Yapın

2020 yılının en güzel tatil dilimlerinden biri olacak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Perşembe gününe denk geliyor. Sadece Cuma günü izin alarak toplamda 4 gün tatil yapabilir ve 3 gece 4 günlük yurtdışı turları ile kısa bir yurtdışı turu gezisine katılabileceğiniz gibi Türkiye'de keşfetmediğiniz yerler varsa Gruppal yurtiçi turları ile birbirinden güzel şehirleri de görmeye gidebilirsiniz.

turlarrr.jpg

Mayıs Ayı Tatille Dolu Olacak

2020 tatil günleri içinde en güzel aylardan biri hiç şüphesiz Mayıs olacak çünkü hem 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü tatili Cuma gününe denk geliyor hem 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı hem de Mayıs ayının son haftası Ramazan Bayramı tatili var.

Eğer patronunuzla aranız iyiyse ve izin hakkınız da varsa Salı gününe denk gelen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tatili için Pazartesi günü izin alıp 4 gün tatil yapabilirsiniz.

Gelelim Ramazan Bayramı tatiline...

23 Mayıs Cumartesi arefe gününe denk gelecek ve 24 Mayıs Pazar günü bayram olacak. Pazartesi ve Salı da bayram tatili nedeniyle resmi tatil olacağından 27 Mayıs - 28 Mayıs ve 29 Mayıs için 3 gün izin alabilirseniz toplamda 9 gün tatil yapabilirsiniz.

tatilailee.jpg

Gruppal Ramazan Bayramı turları seçenekleri ile bu harika resmi tatil fırsatını değerlendirebilirsiniz.

Kurban Bayramı Tatili ile Yazın Tadını Çıkarın

Yazın en güzel dönemlerinden birine denk gelen 2020 Kurban Bayramı tatili tam 5 gün olacak ancak siz izin alarak bu tatil süresini esnetebilirsiniz. Nasıl mı?

30 Temmuz Perşembe gününe denk gelen Kurban Bayramı Arefe günü izin alırsanız 3 Ağustos Pazartesi günü de dahil olmak üzere 5 günlük bir tatil yapabilirsiniz. Kurban Bayramı turları ile ister yurtiçi ister yurtdışında birbirinden güzel seçenekler bulunuyor. Hemen inceleyip geç olmadan yerinizi ayırmanızı öneririz.

Cumhuriyet Bayramı Tatilini 4 Gün Yapın

2020 tatil günleri içinde bir diğer dört günlük tatil seçeneği de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı oluyor. Perşembe gününe denk gelen 30 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatili için Cuma günü de izin alarak kısa bir tatil yapabilirsiniz. Hem kışa girmeden yenilenmek hem de tatil kaçamağının en güzel dönemlerinden birini kullanmak için sadece bir gün izin almanız yeterli.