İstanbul Havalimanı Metrosu Ne Zaman Bitecek?

2016 yılında temeli atılan, İstanbul Yeni Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı’nın 1. etabı hızla ilerliyor.

Yayın Tarihi: 28 Nisan 2019Görüntülenme: 6274
istanbul-metro-havalimani.jpg

İstanbul Havalimanı’na metroyla nasıl gidilecek? Halkalı - Arnavutköy - 3. Havalimanı Metrosu’nda son durum ne? Yeni Havaalanı’na metro ile nasıl gidilir? 3. Havalimanı metrosu ile entegre metrolar hangileri? Hepsinin cevabını açıkladık.

Karadeniz kıyısındaki Tayakadın ile Akpınar köyleri arasında bulunan İstanbul Yeni Havalimanı açıldığı ilk günden bu yana beğenileri toplamaya devam ediyor. İstanbul Havalimanı ile ilgili merak ettiklerinizin tamamını İstanbul Havalimanı rehberi yazımızda bulabilirsiniz.

İstanbul Havalimanı metrosuna ait son görüntülere ulaşıldı. 2016 yılında temeli atılan, İstanbul Yeni Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı’nın 1. etabı hızla ilerliyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın şehre kazandırdığı İstanbul Havalimanı'na ulaşım Gayrettepe-Yeni Havalimanı Metro hattı ile çok daha kolay ve hızlı olacak. Milyonlarca İstanbullu havalimanına ulaşım ile ilgili detayları merak ediyor ve havalimanı metrosunun açılacağı tarihi bekliyor.

Havalimanına Ulaşım Kolaylaşacak

Havalimanına metro seferlerinin her 3 dakikada bir yapılacağı planlanan metro hattı maksimum işletme hızı 120 km/saat olup, istasyonlar ve güzergâh araçların 4’lü veya 8’li diziler halinde insanlara hizmet verecek.

Saatte tek yöne 70 bin yolcunun taşınabileceği İstanbul Havalimanı'na ulaşım kolay hale gelecek ve konforlu bir şekilde yapılacak.

havalimani-metro.jpg

Metro Hattı’nın 1. etabı 2019 yılında, 2. etabı 2021 yılında açılması planlanıyor.

Şu an metro hattı inşaatı İhsaniye, Işıklar Otogar, Göktürk, Kemerburgaz istasyonları için hızla devam ederken, havadan çekilen görüntüler gazetelerde paylaşıldı.

havalimani-metrosu.jpg

Toplam mesafesi yaklaşık 70 kilometre olacak metro hattının, Gayrettepe-İstanbul Yeni Havalimanı yönünde uzunluğu yaklaşık 37,5 kilometre, İstanbul Yeni Havalimanı-Halkalı yönünde 32 kilometre olarak planlandı.

İstanbul Yeni Havalimanı Metro Güzergahı

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın Beşiktaş, Şişli, Kağıthane, Eyüp ve Arnavutköy ilçelerinde durakları olacak. Merak edenler için sırasıyla Gayrettepe, Kağıthane, Hasdal, Kemerburgaz, Göktürk, İhsaniye, Havalimanı-1, Havalimanı-2 ve Havalimanı-3 istasyonları var.

metro-havaalani.jpg

Metro istasyonları her biri yaklaşık 37 km uzunluğunda olan 5.70 metre iç çaplı iki adet ana hat tüneli ve toplam uzunluğu yaklaşık 1.1 kilometre olan makas tünelleri ile birbirine bağlanacak.

metro-insaati.jpg

Sefer sıklığının 3 dakika olarak planlandığı hatta, maksimum işletme hızı 120 km/saat olup, istasyonlar ve güzergâh araçların 4’lü veya 8’li diziler halinde vatandaşlara hizmet edecek.

Entegre Edilecek Hatlar

Yeni metro ile saatte tek yönde 70 bin yolcu taşınabilecek. Metro hattına ait tüm istasyonlar ve çalışmalar bittiğinde, Gayrettepe İstasyonu’nda Metrobüs ve Şişhane - Taksim - 4.Levent - Hacıosman Metro Hattı ile Kağıthane İstasyonu'nda Kabataş - Beşiktaş - Mecidiyeköy - Mahmutbey Metro Hattı ile entegre olacak.