2022'de Ziyaret Edilecek En İyi 30 Yunan Adası

Kalemi kağıdı hazırlayın, en popüler Yunan Adaları'nı sıralıyoruz...

Yayın Tarihi: 13 Şubat 2022Görüntülenme: 1967
850x350 - haberiçi.jpg

Masmavi denizi, taş evleri, eğlenceleri, birbirinden güzel köyleri ve sıcakkanlı insanlarıyla Yunan Adaları hemen herkesin sevdiği bir rota! Onlarca Yunan Adası var ve hangi Yunan Adası daha güzel diye merak edenler için ufak bir Yunan Adaları rehberi hazırlamak istedik.

Myknos, Rodos, Santorini, Girit ya da diğerleri... En güzel Yunan Adaları neler, hangisine mutlaka gitmelisiniz, nereden başlamalısınız?

Yunanistan keşfetmek için inanılmaz bir ülkedir. Uçsuz bucaksız ve özellikle ziyaret edilecek en iyi Yunan adaları söz konusu olduğunda, tam olarak nereye gidileceğini belirlemek oldukça zor olabilir. Bununla birlikte, en güzel Yunan Adalarını, özellikle daha önce Yunanistan'a seyahat etmediyseniz, bazen tam olarak belirlemek biraz daha zor olabilir. Güzel Santorini, Mikonos, Korfu ve Rodos adalarından o kadar güzel noktalar var ki seveceğinize eminiz.

İstanbul kalkışlı Yunan Adaları turları ile bu harika rotaları görebileceğiniz gibi İzmir, Bodrum gibi tatil yerlerinden hareketle de Yunan Adaları rehberinizdeki hemen her adayı keşfe çıkabilirsiniz.

Ne tür bir Yunan adası kaçamağı peşinde olursanız olun, cruise ile Yunan Adaları turuna çıktığınızda seveceğiniz birçok önemli nokta bulacaksınız. Bu yüzden Yunanistan'a gitmeden önce ziyaret etmek için en iyi Yunan adalarından bazılarını not etmelisiniz.

Kalemi kağıdı hazırlayın, en popüler Yunan Adaları ile başlıyoruz.

1. Siroz

siros.png

Kikladların başkenti Syros'ta rengarenk köyler ve badanalı yollar bulamazsınız. 19. yüzyıldan kalma bu renkli şehir, uzun bir Venedik işgalinin mirası olan biri Ortodoks, diğeri Katolik ikiz dağ üzerine kurulmuştur. Ermoupoli'nin mermer meydanlarında, görkemli konaklarında ve yıl boyu süren kültürel ortamın en iyi örneği olan La Scala'nın minyatür kopyalarında hâlâ güçlü bir İtalyan esintisi görebilirsiniz.

Syros, yerel müzisyen Markos Vamvakaris tarafından popüler hale getirilen Yunan blues'u ile animasyon, dans, dijital sanat, film, klasik müzik, caz ve rembetiko festivallerine ev sahipliği yapar.

Bir zamanlar Yunanistan'ın gemi inşa merkezi olan Syros'un Neorio'da hala bir tersanesi var. Ancak gemicilik endüstrisinin en görkemli mirası Vaporia ve Poseidonia'daki malikanelerdir. Vahşi kuzeydeki Delfini, Varvarousa ve Aetos hariç, plajlar biraz daha az görkemlidir. Ancak sahil tavernaları boldur.

2. Hidra

hydra.jpg

Hydra, her zaman sanatçıların Yunan Adaları'ndaki ilham perisi olmuştur. Atinalı sanatçılar, at nalı limanına bakan geniş, gri, taş konaklardan biri olan Güzel Sanatlar Okulu'nda ikamet eder. Her türden müzisyen, çift yükseklikte tavanları ve yeraltı sarnıcı inanılmaz akustiğe sahip 18. yüzyıldan kalma bir konut olan Eski Halı Fabrikası'nda prova ve kayıt yapar.

Atina'ya iki saatten az bir mesafede bulunan Hydra, hafta sonları tatilcilerle dolar.

3. Milos

milos.png

19. yüzyıldan beri Louvre'da duran Venus de Milo'yu herkes bilir. Yakın zamana kadar, Afrodit'in zarif benzerliğinin keşfedildiği volkanik ada Milos'u çok az kişi duymuştur. Bilenler, değerli adalarını ve özellikle 70 (veya daha fazla) plajını büyük titizlikle koruyorlar. Kesinlikle tüm Yunan Adaları'nın en çeşitli ve dramatik kıyı şeridi Milos Adas'ndadır. Burası görmeniz gereken önemli Yunan Adaları'ndan biridir.

4. Serifos

serifos.jpg

Kiklad Adaları'nın gizli kalan en güzel yerlerinden biri Serifos, kumsalları kendilerine saklamayı tercih edenlerin yaz tatili yeridir. Ağustos ayında bile, keyifli bir yalnızlık içinde dalış yapabileceğiniz koylar bulacaksınız. Bunun nedeni, en iyi plajlara (Kalo Ambeli, Vagia, Skala) yalnızca toprak yollardan veya eşek yollarından erişilebilir olmasıdır. Daha da iyisi, Livada'dan bir motorlu tekne kiralayın.

5. Amorgos

amorgos.jpg

Masmavi denizler ve uçsuz bucaksız yerler için burası en doğru yerdir.

Büyük küçük balık tavernalarıyla sıralanan bir liman olan Katapola'ya indiğinizde, bir tabelada "Amorgos'a Hoş Geldiniz" yazılıdır. 'Seni burada kimse bulamaz.'

Bu sarp Kiklad Adası'ndaki su, mavinin milyonlarca tonuna sahip ve o kadar şaşırtıcı derecede berrak ki, kayalık sahilde gizlenen her deniz kestanesini rahatlıkla görebilirsiniz. Adaçayı kokulu yürüyüş parkurlarına bile "Mavi Yol" denir, çünkü deniz ve gökyüzü her yönden görünür.

6. Paxos

paxos.jpg

En küçük İyon adalarından biri olan Paxos, görenleri kendine hayran bırakıyor. Beş yıldızlı otelleri (neredeyse hiç yok) veya kumlu plajları (neredeyse hiç yok) için değil, buz mavisi denizi ve her biri o kadar güzel üç liman kasabası için favori seçmek imkansız.

Paxos'ta tatilinizi günlerce Lakka'nın sahil kafelerinde yatlarına atlayıp inen lissom denizcilerini izleyerek geçirebilirsiniz. Rüzgardan korunan ancak canlı bir sosyal ortama sahip olan Gaios'un ana limanı, Venedik mimarisi ve batıdaki kireçtaşı kayalıkların tepelerinde veya ormanlık iç mekanlarda gizlenmiş taş villalara sahip olan yüksek kotalı şık İtalyanlarla karakterizedir.

7. Santorini

santorini.jpg

Güneş, Santorini kalderasının, sular altında kalan volkanik kraterin arkasında batarken, balayı çiftleri selfie çekmek için sıraya giriyor. Bu manzara romantik bir klişe olabilir ama yine de nefesinizi kesecektir. 3500 yıl önce bir volkanik patlama Santorini'nin merkezinde yaşandı ve arkasında siyah kumlu sahiller, benzersiz tonlarda baş döndürücü uçurumlar bıraktı. Patlama ayrıca antik Akrotiri kentini kül katmanları altında bıraktı ve olağanüstü Assyrtiko üzümleri ve Vinsanto şarapları için verimli bir zemin oluşturdu.

8. Kefalonya / Kefalonia

kefalonya.jpg

Aileler için ideal tatil yerlerinden biridir.

Dramatik güzellikteki manzara, adanın süt beyaz Myrtos plajı; çam ağaçlarıyla çevrili Horgota plajı; geyiklerin ve vahşi atların dolaştığı bir milli park olan Ainos Dağı'nın baş döndürücü yükseklikleri...

Şaşırtıcı bir şekilde, en güzel iki sahil köyü, Assos ve Fiskardo'dur. John Galliano'dan Jon Bon Jovi'ye kadar herkes yerel şaraplarıyla yıkanan deniz mahsullü makarnayı tatmak için buraya geldi. Fiskardo'nun etrafındaki kayalık sahil şeridi lezzetli bir şekilde bozulmamış: suyu çeviren kireçtaşı levhalarla çevrili küçük Dafnoudi veya Emblissi'de şnorkelle yüzmeye gitmelisiniz.

9. Korfu

corfu.jpg

Korfu, kozmopolit başkenti, Venedik, İngiliz ve Fransız etkilerini aynı anda görebileceğiniz bir Yunan Adasıdır.

Pastel köyleri, engebeli zeytinlikleri ve büyük malikaneleriyle adanın geri kalanı Toskana'yı andırıyor. Üç rakip tavernaya sahip küçük bir balıkçı köyü olan Agni'de duvardan duvara Sloanes ve sürat tekneleri vardır.

10. Ithaca

Aşıklar ve yalnızlar için efsanevi bir inziva yeri olan Ithaca Adası mutlaka görülmelidir.

Homeros'un kahramanı Odysseus'un anavatanı efsanevi görünümüne rağmen şaşırtıcı bir şekilde çok bilinmedik bir adadır. Ithaca'nın turkuaz ve zümrüt rengi koyları yelkenliler arasında popülerdir ancak ormanlık tepelere çok az ziyaretçi girer. Odysseus'un sarayının M.Ö. sekizinci yüzyıldan kalma kalıntılarını keşfeden veya Bizans freskleriyle kaplı Anogi kilisesine baş döndürücü bir yürüyüş yapan tek kişi siz olabilirsiniz.

11. Folegandros

Köy meydanı, herhangi bir Yunan adasında ilk uğrayacağınız liman olmalıdır, en sevdiğiniz kafeye gidin, yerel haberleri alın ve hayatın yavaş temposuna ayak uydurun. Hora'dan, zikzaklı basamaklar yukarı ve simge yapı olan Panagia kilisesine çıkar.

Eski Yunanca'da 'sert demir' anlamına gelen Folegandros, meyve ağaçları, taş halkaları ile şiddetli rüzgarlardan korunur. Şezlonglarla çevrili kumsallar bulamazsınız; sadece Katergo, Ambeli ve Livadaki gibi berrak, çakıllı koylar vardır. Agios Nikolaos koyunun yukarısındaki kayalıklarda yer alan Papalagi, ufka hizalanmış ahşap bir güverte üzerinde büyük yağlı karidesler ve bütün ızgara ahtapot servis ediliyor.

12. Mikonos

mykonos.jpg

Mikonos'ta, bohem cazibesi 1960'lardan beri kaybolmadı ancak bir zamanlar bomboş olan kumsallarda artık antrenörler ve saatlerce çalan house müzik var. Süper modellerin ve süper yatların akını, yeni otellere ve restoranlara ilham vermeye devam ediyor.

13. Tinos

Geleneksel köyler ve tavernalar için en güzel yerdir.

Tinos, her biri birbirinden güzel 50'den fazla köye sahiptir. Mermer ustalarıyla ünlü Pyrgos'ta oyma kuşlar ve çiçekler her kapıyı süslüyor. Volax'ta sepet dokumacıları, görünüşte Zeus tarafından göklerden bir pike fitiyle fırlatılan dev kayalardan oyulmuş kulübelerin dışında çömelirler. Hatta tek tavernada yabani rezeneli böreklerin tadına bakabileceğiniz Agapi adlı 'aşk' adlı bir köy bile var.

Tinos Adası'nda yemek kültürünü çok önemlidir: enginar, kapari ve bal festivalleri vardır. Marathia, adanın çiftlikten (veya balıkçı teknesinden) sofraya sahnesini başlatarak yerel malzemeleri karmaşık modern yemeklere dönüştürdü. Mükemmel bir ortamda mükemmel bir yemek için, Thalassaki'de mürekkepbalığı risottosu ve üzüm şırası ile karamelize edilmiş ahtapot için buraya gidin, Isternia körfezindeki iskelede servis yapın, ardından Exomeria bardan alacakaranlığın ufka doğru süzülmesini izleyin.

tinos.jpg

Tinos, Mikonos'tan sadece 15 dakika uzaklıktadır, bu nedenle turistlerle dolup taşmaması bir mucizedir. Ancak 15 Ağustos'ta, Ortodoks hacılar Yunanistan'ın en kutsal yerlerinden biri olan Panagia Evangelistria manastırındaki ikonlar için buraya akın edince liman kalabalık oluyor. Şapeller ve tuhaf güvercinlikler, meltemi rüzgarının savurduğu kumlu koylara dökülen kekik kokulu tepeleri süsler.

14. Girit

Eski eserler, aktif maceralar ve tüm yıl boyunca güneş ışığı için Girit Adası'na gelin.

Yunanistan'ın en büyük adası, Zeus'un doğum yeri olan Girit'te antik kalıntılar, karla kaplı tepeler ve bolca plaj bulunur. Güneş ışığı yıl boyunca hemen hemen her gün vardır. Knossos'un Minos sarayı, Aptera ve Malia gibi adanın dört bir yanına dağılmış çarpıcı antik yerler var.

En şaşırtıcı derecede güzel yürüyüşlerden biri, Girit'in en iyi tavernalarından biri olan Dialiskari'de bir serinleme dalışı ve öğle yemeği için Libya Denizi'ndeki yarı saydam bir koy olan Marmara'da sona eren vahşi ve engebeli Sfakia bölgesindeki Aradena Boğazı'dır.

15. Patmos

patmos.jpg

Patmos, yüksek duvarlar ve ağır kapılar, 16. yüzyıldan kalma muhteşem konaklara ev sahipliği yapar. Plaj hayatı genellikle durgun ve sadedir.

16. Simi

Küçük Simi Adası, Yunanistan'ın en güzel limanına sahiptir. Burnu dolaşırken kayısı ve şeftalinin her tonunda neoklasik konaklar denizden bir serap gibi yükseliyor. 19. yüzyıl sünger ve baharat tüccarları tarafından inşa edilen tüm kasaba, artık ulusal bir anıt halinde. Çökmekte olan akropolise yaklaşık 500 adım var ama bir arabaya ihtiyacınız olmayacak. Tek uygun yol, büyük bir hac bölgesi olan Panormitis manastırında bitiyor. Ayios Yorgos Disalonas (anıtsal uçurumlarla çevrili) ve Marathounda (keçilerin pikniğinizdeki yiyecekleri çalmaya çalışacağı) gibi büyüleyici plajlara yalnızca tekneyle veya yürüyerek ulaşılabilir.

Rahat cazibesi, ışıltılı denizi ve neredeyse tropikal mikro iklimi ile Symi, Fransız ve İtalyan yatçıların gözdesidir.

17. Nakşa

Sonsuz kumlu plajlar için Nakşa Adası...

Naxiot'lar bir zamanlar patates, peynir, mermer ve zımpara taşı ihraç ederek hatırı sayılır servetler kazandılar. Naxos'un batı kıyısı, kilometrelerce tozlu kumlarla çevrilidir. Agios Prokopios ve Agia Anna, sığ suları ve plaj barlarıyla hem küçük çocukları hem de gençleri memnun eder.

Kıyıda eğlenmekten yorulursanız, tepelerde üç büyük kouros heykeli gizlenmiştir ve keşfedilecek düzinelerce köy vardır. Halki'deki Vallindras içki fabrikasında yerel ağaç kavunu likörü kitron'u deneyin veya Ano Potamia köyünde çınar ağaçlarının altında ev yapımı şarap ve arsenik peynirini deneyin. Herodot'un Nakşa Adası'nı "adaların en mutlusu" olarak tanımlamasına şaşmamalı.

18. Zakintos

zakintos.jpg

Yunanistan'ın en yeşil adası olarak bilinen Zakintos mutlaka görülmelidir.

Sadece elektrik mavisi İyonya'ya kayan zümrüt tepeler değil: Güney sahillerinin çoğu, nesli tükenmekte olan deniz kaplumbağalarının kumda yumurtadan çıktığı bir doğa koruma alanıdır. Kaplumbağa plajları yasak ama yeşilin ve mavinin her tonunda sayısız koy var.

Dağlık iç kısım, hepsi çam ormanlarından fırlayan taş evli köyler, yürüyüşler ve bisikletler için harika bir destinasyon. Askos Stone Park, geyik, çinçilla ve düzinelerce başka türün yaşadığı bir vahşi yaşam koruma alanıdır. Limanın yukarısındaki Venedik kalesini keşfettikten sonra, sevimli San Marco Meydanı'ndaki Alesta'da çocuklarla konşabilirsiniz.

19. Rodos

Yazar Lawrence Durrell, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Rodos'a geldiğinde, yüzyıllarca süren savaşlar sonucu harap edilmiş bir ada buldu. Düşmüş Colossus gibi, 'milyonlarca parçaya bölünmüş, yeniden inşa edilmeyi bekleyen bir Rodos'tu. O zamandan beri, Rodos kendisini Yunanistan'ın en iyi seyahat destinasyonlarından biri olarak yeniden yapılandırdı. Önemli olan Rodos Kasabası'ndaki ortaçağ kalesidir, siperler boyunca dolaşın ve Bizans kiliselerini, Roma kalıntılarını, sinagogları ve minareleri göreceksiniz. Sokaklardan oluşan labirentte, bahçesinde büyüleyici bir restoran bulunan, paşa haremi gibi dekore edilmiş 15. yüzyıldan kalma bir konuk evi olan Marco Polo'yu arayın.

Lüks oteller, kayrak kayalıklar ve zümrüt koylarla çevrili muhteşem akropolü Lindos'un çevresinde toplanmıştır. Güneye doğru ilerlerken, yüksek katlı tatil köyleri yerini Glystra, Tsambika ve Fourni gibi altın renkli kumlara bırakır. İç kısımda, dağ ormanları (Attavyros Dağı), tepe kaleleri (Monolithos), solmuş freskler (Agios Nikolaos Foundoukli) ve antik kalıntılar (Kamiros) bulacaksınız. Güney ucunda mahsur kalan Prasonisi, Ege'nin Akdeniz'le buluştuğu tozlu bir yarımadadır. Bir taraf sakin, diğeri dalgalıdır.

20. Lefkada

Denizciler, sörfçüler ve süperstar plajlar için idealdir.

lefkada.jpg

Lefkada diğer İyon adalarından farklı olarak, kuzey ucundaki bir geçit yoluyla anakaradan erişilebilir. Ayrıca 40 dakikalık sürüş mesafesindeki Preveze'ye direkt uçuşlarla İngiltere'den de kolayca ulaşılabilir.

Lefkada'nın 1950'lerde bir depremle yerle bir olan ana şehri, ünlü uçurum destekli plajlar, Egremni ve Porto Katsiki, kesinlikle nefesinizi kesecek. Rüzgar hangi yönden eserse essin, korunaklı plajlar bulacaksınız; ama dalgalar için buradaysanız, güney sahili rüzgar sörfü için harikadır (dünya rüzgar sörfü şampiyonalarına ev sahipliği yapan Vassiliki veya Sivota'ya gidebilirsiniz) ve Agios Ioannis körfezi uçurtma sörfçüleriyle dalgalanır.

Serinlemek mi yoksa yaz kalabalığından kaçmak mı istiyorsunuz? Kestane ve çam ormanlarından geçerek Lefkada'nın dağlık iç kısımlarına, Karya'nın (büyüleyici bir tekstil müzesine ev sahipliği yapan), Eglouvi'nin (çınar ağaçlarının altında tavla oynamak için) ve Exanthia'nın (Rachi'de bulutların üstünden batan güneşi izlemek için) köylerine gidin.

21. Paros

Nakşa'nın harika plajları ve köyleri ile Mikonos'un gece hayatı ve butik havasının harika bir karışımı. Bu ada her yıl biraz daha popüler hale geliyor ama Santorini ve Mikonos'a kıyasla hala sessiz.

22. Ios

Ios, ziyaret edilebilecek en iyi Yunan adalarından biridir ve Santorini veya Naxos adalarına yapılacak bir gezi ile kolayca birleştirilebilir. Bununla birlikte, Ios'un daha geniş bir yolculuğun parçası olması gerektiğini düşünmeyin, bu başlı başına bir varış noktasıdır. Buraya geldiğinizde, Mylopotas Plajı'nda rahatlayın, Omero'nun Mezarı'nı ziyaret edin ve Chora'daki Sainis Taverna'da biraz uzo deneyin.

23. Poros

Poros, anakaraya neredeyse yüzebileceğiniz kadar yakın olan küçük bir Yunan adasıdır.

Poros'un kendisi aslında her ikisi de keşfedilmesi güzel olan iki adadan, Sphairia ve Kalaureia'dan oluşur. Şimdi, Poros ziyaret edilecek en iyi Yunan adalarından biri olarak bilinmeyebilir ancak kesinlikle Yunanistan'a gelen çoğu ziyaretçinin atladığı gizli bir çekiciliğe sahiptir.

Buraya geldiğinizde Love Bay'e gidin, Zoodochos Pigi Manastırı'nı ziyaret edin ve Poros limanını dolaşın.

24. Folegandros

Ege Denizi'nde yer alan Folegandros, ziyaret etmek için oldukça küçük bir Yunan adasıdır ancak deneyimlemek için çok fazla çeşitlilik ve çekiciliğe sahiptir.

Şimdi, adanın kendisi Yunanistan dışında pek tanınmayabilir, ancak bu, onu atlamanız gerektiği anlamına gelmez. Kitlesel ziyaretçiler tarafından el değmemiş küçük bir ada arıyorsanız, Folegandros ziyaret edilecek en iyi Yunan adalarından biridir.

En iyi plajlardan biri için Katergo'ya gidin (ki bu muhteşem). Alternatif olarak, kayalık uçurumlarla oldukça dramatik olan Vorina Plajı'na uğrayın.

25. Kastellorizo

Kastellorizo, Türkiye kıyılarından sadece birkaç kilometre uzaklıkta, ancak Yunan olmaktan çok gururlu bir adadır.

Oldukça rahat bir ada ve gerçekten rahatlamak ve tüm o Yunan cazibesini, misafirperverliğini tamamen özümsemek için gerçekten ziyaret etmeniz gereken türden bir yer. Burada herkes çok arkadaş canlısıdır.

Geldikten sonra Blue Grotto'ya gidin, Saint George Plajı'nda rahatlayın ve tamamen rustik ve Yunan olan Ta Platania'da suyun tadını çıkarın. Sadece ağız sulandıran ev yapımı yemekler sunmaktadır. Onların soutzoukakia'sını (baharatlı köfte) mutlaka deneyin, hayal kırıklığına uğramayacaksınız.

26. Kefalonia (Cephalonia)

kefalonia.jpg

Kefalonia (veya Cephalonia), tüm Yunan adaları arasında en dramatik ve engebeli kıyı şeritlerinden bazılarına sahip olan oldukça tepelik bir adadır.

Buraya geldiğinizde başkent Argostoli'de dolaşmayı unutmayın - Arnavut kaldırımlı küçük sokaklarına bayılacaksınız. Daha sonra Melissani Mağarası'nı mutlaka görün ve Myrtos Plajı'nı da ziyaret edin. İkisi de keşfetmek için harika yerler.

27. Samos

Nispeten büyük bir Yunan Adası ama kitle turizminden veya büyük otel zincirlerinden saklanmış bir ada. Bu onu, tek başına Yunanistan'da bir hafta geçirmek için güzel ve sakin bir ada yapar.

Buraya geldiğinizde, adanın en muhteşem noktalarından biri için Tsamadu Plajı'nı ziyaret ettiğinizden emin olun. Oh, ve Samos Kasabasına gidin ve tarihi gezinti yolunu dolaşın. Sonunda, tüm bu keşiflerden sonra, adada gizli bir mücevher olan Stella'ya gidin. Korulara ve Samos'un kendisine bakan akşam yemeği yiyebileceğiniz güzel bir ortamdır.

28. Koufonisia

Koufonisia'nın üç adası Kiklad Adaları'nın en küçüğü arasında olabilir, ancak dinlendirici bir deniz kaçamağı için ihtiyacınız olan her şeyi sunar. Pano Koufonisi (Koufonisia'nın tek yerleşim bölgesi), bazıları isteğe bağlı olan, destinasyonun en güzel plajlarını bulacağınız yerdir.

Daha tenha bir his için, yüzmek veya tekneyle gezmek için Kato Koufonisi'ye günübirlik bir gezi yapın. Aklınızda bulunsun, Koufonisia'nın üçüncü adası Keros'u, koruma altındaki bir arkeolojik sit alanı statüsü nedeniyle ziyaret edemezsiniz, ancak Pano Koufonisi ve Kato Koufonisi'ye seyahat ederken muhtemelen onu uzaktan göreceksiniz.

29. İkarya

Sakinlerinin 90'lı yıllara kadar yaşamalarına yardımcı olan sağlıklı alışkanlıkları sayesinde Mavi Bölge olarak belirlenmiş bir ada olan Ikaria, açık havada vakit geçirirken dinlenmek için ideal bir yerdir.

Yüzmek veya sörf yapmak için adanın plajlarına gidin ya da yürüyüş yapın, kaya tırmanışı yapmak veya bisiklete binmek için iç kesimlere gidin. Dışarıda geçen yoğun bir günün ardından, bir kadeh Ikaria'nın ünlü Pramneios şarabıyla rahatlayın. Koyu kırmızı çeşidini, Yunan mitolojisine göre şarap tanrısının (Dionysos) doğduğu adanın sıradağlarından aldığı söylenir.

30. Sifnos

sifnos.jpg

Sifnos, yemek severlerin ve iddialı gezginlerin cennetidir. Burada, manoura (kırmızı şarap tortusu ile kaplı baharatlı peynir) ve mastelo (kırmızı şarap ve baharatlarla odun ateşinde pişirilmiş kuzu eti) gibi yerel spesiyaliteler de dahil olmak üzere, saygın Yunan mutfağını bulacaksınız.

Ayrıca Sifnos, Kiklad Adaları'nın en iyi çanak çömleklerinden bazılarına sahiptir. Otantik bir hediyelik eşya almak için bir çömlekçi dükkanını ziyaret edin ve bir uzmanın zanaatını geliştirmesini izleyin. Gezmek için de zaman ayırmayı unutmayın: Adada, bazıları muhteşem deniz manzarası sunan 227 kilise bulunuyor.