Farklı Ülkelerde Yapılacak 2019'un En Eğlenceli Festivalleri

2019'daki dünyanın en eğlenceli 5 festivali burada! Hemen incele.

Yayın Tarihi: 10 Ekim 2018Görüntülenme: 7385
festivaller.jpg

Daha önce bir festival için kilometrelerce yol gittiğiniz oldu mu?

İnsanların toplu halde eğlendiği ve bir bütünün parçası olduğu festivallerdeki o yüksek ve patlayan enerjiyi hissetmek için kilometrelerce yol gitmeye değiyor bazen. Çeşitli sokak lezzetleri, farklı zevklere hitap eden müzik, rengârenk atmosfer sayesinde festivaller bütün bir yıl boyunca en çok beklenen organizasyonlara dönüşüyorlar.

Sıradan ve normal zamanda size sıkıcı gelebilecek bir coğrafyaya ünlü bir festival zamanı yurtdışı tur fırsatlarından yararlanarak seyahat ederseniz belki de hayatınızın en güzel anılarından birini yaratacaksınız. İster bireysel olarak ister bir tur şirketine ait festival turlarıyla olsun hiç fark etmez 2019'daki festivaller arasından birini seçip mutlaka katılmalı ve bu eşsiz deneyimleri yaşamalısınız. 

Coachella, Kaliforniya, Amerika

Son yıllarda adını çok sık duyduğumuz, Türkiye'den ünlülerimizin de katıldığı Coachella Müzik ve Sanat Festivali, nam-ı diğer Coachella Valley Music and Arts Festival her yıl sayısız moda ikonlarına ve dünyaca ünlü sanatçılara ev sahipliği yapıyor.

Kaliforniya eyaletinin Indio Çölü'nde gerçekleşen organizasyonda gerçek bir festival ruhunu tadacaksınız. İsterseniz küçük bir karavan kiralayarak festival yerinde kalabilir, çölde festivalin yanı sıra kamp hayatını da deneyimleyebilirsiniz.

cochella.jpg

Dört bir yanda müzik, farklı ve özgün festival temalı kıyafetler, insanların yüzlerine yaptığı ilginç süslemeler ve makyaj stilleri festivalin en renkli anlarını oluşturuyor. Sahnede dünyanın en ünlü şarkıcıları ve DJ’leri performansları ile eğlencenin doruklarında olmanızı sağlayacak.

2019 Coachella Festivali’nin 12-14 ve 19-21 Nisan tarihlerinde gerçekleşmesi planlanıyor. Biletlerin satışı Haziran 2018 itibariyle başladı bile. Bu festivalin en güzel yanı ise ünlüleri sadece sahnede değil, sizin gibi eğlenceye katılanlar arasında da bolca görecek olmanız.

Burning Man, Nevada, Amerika

Dünyanın en renkli festivallerinden bir diğeri Burning Man Festivali oluyor. Festivaller için yapılan turlar arasında en renklilerinden biri olan Burning Man ismini sonda ahşaptan yapılma büyük bir insan heykelinin ateşe verilmesinden alıyor.

burning-man.jpg

Burning Man Festivali'nin organizatörleri bu festivalin yapılma amacının toplum ve sanat deneyi olduğunu söylüyor. Dolayısıyla festival alanında birçok sanatsal tasarımlar ve ilginç dizaynlar görüyorsunuz.

Tarihler henüz kesin olmasa da 2019 Burning Man Festivali'nin 9 Ağustos 2019'da yapılması planlanıyor. 9 gün süren festivalin neşesi Coachella’yı hiçbir şekilde aratmıyor. 2019 yılında 29. kez düzenlenecek olan festivale her geçen yıl daha çok katılım oluyor. 1986 senesinden beri Black Rock Desert’ta gerçekleşen organizasyonda dünyaca ünlü şarkıcılar, müzik grupları, DJ’ler hem sahne alıyor, hem de izleyici olarak katılıyorlar.

Holi, Delhi, Hindistan

Hindistan denildiğinde akla birbirinden renkli kıyafetler, bol baharatlı yemekler, neşeli danslar geliyor. Holi Festivali’ni duymayan yoktur. İnsanların baharın gelişini kutladığı ve rengarenk toz boyalarla birbirlerine savaş açtığı dünyanın en renkli festivallerinden biri. Hatta Holi Festivali o denli eğlenceli ki dünyanın birçok başka ülkesinde de kutlanıyor. Bahar aylarının gelişiyle yapılması planlanan festival her sene farklı tarihlerde gerçekleşiyor.

holi.jpg

Holi Festivali 2019'da kesin olmamakla birlikte 20-21 Mart 2019 tarihinde kutlanacak. Her yıl Hindu takvimine göre başlayan festivalin tarihi diğer festivallere göre oldukça eski ve 4. yüzyıla dayanıyor. Hindistan’da yurtiçi turlar ile seyahat ederek farklı şehirlerde bu festivalin bir parçası olabilirsiniz. Aslında dini bir kutlama olan Holi Festivali Delhi, Jaipur ve Agra gibi şehirlerde daha renkli ve eğlenceli oluyor.

Rio Carnival, Rio de Janeiro, Brezilya

Rio Festivali dünyanın en eğlenceli festivalleri listesinde mutlaka ilk sıralarda yer alması gereken eğlencelerden biri oluyor. 2019 Rio Karnavalı 1 Mart 2019 tarihinde başlayıp 6 Mart 2019'a kadar sürecek ve hem renklerin hem de kostümlerin arasında kendinizi kaybedeceksiniz. 

rio-karnaval.jpg

Her sene yıl düzenlenen Rio Karnavalı'nın tarihi eskiden Tanrı'ya şükranlarını sunmak isteyen halkın düzenlediği törenlere dayanıyor. Şimdi ise insanlar dünyanın dört bir yanından, birbirinden renkli, parlak kostümleri görmek, harika dansları ve performansları izlemek için geliyor. Samba Parade festivalin en çok beğeni toplayan organizasyonlarından biri. Her sene yüzlerle sponsorun desteği ile neredeyse bir yıl boyunca hazırlanmış performanslar bir geçit şöleni olarak sunuluyor.

Venice Carnival, Venedik, İtalya

Avrupa’nın en renkli festivallerinden biri ise tabi ki Venice Carnival yani Venedik Maske Karnavalı. Her yıl düzenlenen festivale ilgi çok fazla. Dünyanın dört bir yanından insanlar birbirinden renkli maskeleri takmak ve bu eğlencenin bir parçası olmak için gün sayıyor.

venedik-maske-festivali.jpg

2019 Venedik Maske Festivali 16 Şubat ile 5 Mart 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek. Festival genellikle Paskalya’dan dört gün önce bitiyor. İsterseniz İtalya’ya seyahatinizi bu tarihlere denk getirebilir ve İtalya tur paketlerinden faydalanarak Venedik’e uğrayabilirsiniz.

Festival boyunca şehrin en ünlü sokaklarında harika kostümler giyinmiş ve farklı maskeler takmış yüzlerle insan göreceksiniz.