2019'u Unutulmaz Yapacak 15 Yer

Bu yerleri 2019 gezi listenize ekleyin.

Yayın Tarihi: 12 Şubat 2019Görüntülenme: 4059
dunyanin-en-guzel.jpg

2019 gezi rehberi listenize ekleyeceğiniz harika destinasyonlar var. Slovenya'dan Amerika'ya, Fransa'dan Venedik'e 2019 tatil planları içine en az iki tanesini ekleyeceğiniz popüler rotalar ve seyahat destinasyonları 2019 yılında sizi bekliyor. 

Hemen keşfetmeye başlayalım!

1. Slovenya

Roma ve Barok mimarisinin etkilerinde masalsı bir gezi yapacağınız Slovenya, 2019'da gezilecek yerler rehberinizde mutlaka olmalı. Kamnik-Savinja Alpleri, Julian Alp Dağları ve nehirleriyle Slovenya'da doğa ile iç içe olacağınız yürüyüşlerden dağ bisikletine, raftingten kayak etkinliklerine kadar yapabileceğiniz birçok şey bulunuyor.

Slovenya'nın güney bölgesinde birçok mağara bulunuyor. Slovenya gezisi sırasında buraları gezebilir, UNESCO korumasında olan birçok tarihi, mimari, kültürel ve dini yönden önemli olan noktaları görebilirsiniz.

slovenya-2.jpg

Slovenya'da gezilecek yerler arasında Alpler'in eteklerinde bulunan ve tarih öncesi çağlara ait olan kazık üzerine yapılma konutlar ve Merkür mirası olarak adlandırılan Almaden ve İdrija, karstik kireçtaşı yaylası, Bohinj tepeleri, Partizan Hastane Franja'dır. Slovenya'nın başkenti Ljubljana ve büyük şehirleri Maribor, Kranj, Kamnik, Ptuj, Novo Mesto, Trbovlje, Velenje, Celje ve Koper de görülmeye değerdir.

slovenya.jpg

2. Yosemite Ulusal Parkı, ABD

Amerika'daki parklar hatta dünyadaki parklar içinde en ünlüsü, birçok filme konu olmuş ve maceracıların göz bebeği Yosemite Ulusal Parkı, doğanın gücünü hissedebileceğiniz nadir yerlerden biridir. Buzulların oluşturduğu granit kaya oluşumları, şelale, kıvrımlı nehir, ormanlarla kaplı vadiler ve ilk günkü gibi korunan doğanın içinde yaşayan canlılarla beraber Yosemite Ulusal Parkı ABD, her yıl 4 milyonun üzerinde insanı ağırlıyor.

yosemite-2.jpg

ABD'nin Kaliforniya bölgesinde bulunan park, 1984 yılından beri UNESCO Dünya Mirasları listesinde yer alıyor. Parkı ziyaret etmeniz için en geçerli nedenler ise; içerisinde buzul tepesinin olması, tünel manzarasının güzelliği, yarım kubbe şeklindeki büyük kaya parçası, şelaleleri, ulu ağaçlar, ulu kaya oluşumları ve Sentinel Tepesi'dir.

yosemite.jpg

3. Annecy, Fransa

Fransız Alpleri'nde rüya gibi bir yurtdışı turu yapacağınız yerlerden biri de Annecy'dir. Fransa'nın güneyinde bulunan bu şehir, 1444 yılında Savoy Şehzadeleri tarafından kurulmuş ve Fransız İhtilali sırasında Fransa tarafından fethedilmiştir. Annecy’nin etrafında birçok dağ bulunuyor.

annecy.jpg

Lyon ve Cenevre'ye çok yakın bir konumda olan Annecy'de şatolardan aşık olunası sokak aralarına, mimari ve tarih kokan caddelerinden nehrin bürüdüğü eşsiz atmosfere kadar Annecy gezisi Fransa'ya kadar gitmişken mutlaka çıkmanız gereken bir yolculuk olmalıdır.

annecy-2.jpg

4. Venedik, İtalya

Birçok farklı isimle anılan Venedik için en doğru tanım "Kanallar Şehri" olacaktır. 117 ada ve 400'den fazla köprüyle birbirine bağlanan bu yerde yapacağınız Venedik turu, sizi zamanın çok ötesinde bir yolculuğa çıkaracak. Her yıl düzenlenen Venedik Maske Festivali, yıl içindeki önemli sergi ve konserler Venedik'e gitmek için en geçerli nedenler arasında yer alıyor.

venedik-2.jpg

Şehirde bulunan birçok eser UNESCO Dünya Mirasları Listesi'nde yer alıyor. Adriyatik Denizi kıyılarında konumlanan Venedik, İtalya'nın da kuzeydoğusunda bulunuyor. Akdeniz ikliminin hakim olduğu bu bölgeye yılın her dönemi gidebilirsiniz.

Venedik'te gezilecek yerler ise Dükler Sarayı, San Marco Bazilikası, San Marco Meydanı, Büyük Kanal, Büyük Kanal üzerinde bulunan Ca'd'Oro, Güzel Sanatlar Akademisi, Santa Maria della Salute, Ahlar Köprüsü'dür.

venedik.jpg

5. Takayama, Japonya

Takayama Japonya'da Gifu Eyaleti'nin dağlık Hida bölgesinde yer alan sevimli bir şehirdir. Ülkede aynı isimde birden fazla şehir olduğu için, Takayama adlı diğer yerlerden ayırt etmek adına şehir aynı zamanda Hida-Takayama olarak da adlandırılmaktadır.

takayama-2.jpg

Takayama, Japonya'da iyi korunmuş eski kentler arasında birkaç Japon şehri gibi geleneksel bir dokunuşa sahip. Şimdi, seyahat programlarına yerel ve henüz keşfedilmiş bir rota eklemek isteyen gezginler arasındaki en iyi seçeneklerden biri Takayama turudur. İlkbahar ve sonbaharda düzenlenen Takayama Festivali, Japonya'nın en iyi festivallerinden biri olarak kabul edilir.

takayama.jpg

6. Mısır

Kayıtlardaki adıyla Mısır Arap Cumhuriyeti olan Mısır, yüzölçümü açısından en büyük Ortadoğu ülkelerinden biridir. Tarihteki en eski medeniyetlerinde doğduğu yer olarak bilinen bu bölgenin 7000 yıllık geçmişi vardır. Önceki zamanlarda sayısız medeniyet için geçiş noktası olan Mısır, bu nedenle, pek çok medeniyete ait iz de taşımaktadır.

2019 yılında Mısır'ı görmelisiniz çünkü hem çöl hem deniz, hem piramitler hem de birbirinden leziz yerel yemekleriyle Mısır gezisinin her anında büyüleneceğiniz bir yolculuk yapacaksınız.

misir.jpg

Mısır'da gezilecek yerler arasında görmeden dönmemeniz gereken şehirler; İskenderiye, Port Said, Asvan, Luksor, Şarm El-Şeyh, Dabah, Hurgada, Kahire, Luksor, Sharm El Sheikh ve Taba'dır.

misir-2.jpg

7. Reykjavik, İzlanda

İzlanda'nın başkenti Reykjavik ülkenin hem en büyük şehri hem de dünyanın en yeşil, en güvenli yerlerinden biridir. Son yıllarda doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Reykjavik şehri oldukça popüler bir rotadır ve 2019 yılında görmeniz gereken önemli destinasyonlar arasındadır. Şehrin içinden geçen nehir taşımacılığa uygun olmasa da balık tutmak için ideal bir seçenektir. Şehrin en yüksek dağı ise 914 metre uzunluğuyla Esja Dağı'dır.

Reykjavik'te nüfus yoğunluğu az olduğu için yerleşim de dağılmış durumdadır. Şehre ferahlık veren bir şehir planlaması vardır. Bu nedenle gerek kent sakinleri gerekse Reykjavik'i gezmeye gelenler burada huzur bulur. Doğal güzelliklerine hayran olacağınız Reykjavik turunda görmeniz gereken birçok nokta bulunuyor.

reykjavik.jpg

Reykjavik'te gezilecek yerler arasında İzlanda geleneklerinden esinlenilerek yapılan ve 73 m yüksekliğindeki kuleye sahip katedrali Hallgrímskirkja, kutup ışıkları, gayzer, buzul ve şelale olarak adlandırılan Altın Çember, kongre merkezi, konser ve opera salonu Harpa, cam kubbeli birinci sınıf restoran Perlan, kutup ışıklarını izleyebileceğiniz ve bir heykelin olduğu The Sun Voyager, İzlanda Penis Müzesi, Tjörnin Gölü, Árbær Open Air Museum ve Reykjavík Town Hall bulunuyor.

reykjavik-2.jpg

8. Kapadokya, Türkiye

Yurtiçi turları ile gezilen en popüler şehirlerden biri de Kapadokya'dır. Kapadokya turu yapmayan kimse hemen hemen yok gibidir. Benzersiz doğal güzelliklerini ve dünyanın ilgisini çeken peribacalarının benzersizliğini çevresinde bulunan volkanlardan kalma sönmüş lavlara borçludur.

Güzel Atlar Ülkesi olarak tasvir edilen Kapadokya'da tura çıktığınızda şehrin tarihi, mimari ve doğal güzelliklerine hayran olacaki, yüzyıllar öncesinden kalma kiliseleri ve mağaraları incelemeye doyamayacaksınız.

kapadokya-2.jpg

Kapadokya'da gezilecek yerler arasında görmeden dönmemeniz gereken noktalar; Göreme Açıkhava Müzesi, Ihlara Vadisi, Paşabağ, Üç Güzeller, Derinkuyu Yeraltı Şehri, Asmalı Konak, Hacı Bektaşi Veli Külliyesi, Kaymaklı Yeraltı Şehri, Güvercinlik Vadisi ve Peribacalarıdır. Ayrıca balon turu yapmanızı da öneririz.

kapadokya.jpg

9. Zermatt, İsviçre

İsviçre Alpleri'nde bulunan en güzel şehirlerden biri de Zermatt'tır. Kayak pistleri ve dağ tırmanışlarıyla ünlü bu kent yaklaşık 6000 kişilik nüfusa sahip. Matterhorn zirvesiyle bilinen Zermatt, Alpler'e yürüyüşlerin başladığı noktadadır. Şehirde teleferikler olduğu için tepelere ulaşım da kolaydır.

zermarr.jpg

İsviçre'nin en yüksek dağlarıyla çevrili olan Zermatt şehri arabaların olmadığı bir yerdir. Yani Zermatt turu sırasında şehirde hiç araba görmeyebilirsiniz. Zermatt'ta gezilecek yerler listenize Matterhorn, Gornergrat, Sunnegga'yı da eklemelisiniz.

10. Meksika City, Meksika

Meksika'nın başkenti ve dünyanın en yüksek başkentlerinden biri olan Mexico City, kültürel bir gezintiye çıkmak isteyenler için müzelerle dolu bir cennet gibidir. Dünyadaki en meşhur antropoloji müzelerinden birine ev sahipliği yapan şehir, tarihi alanlarıyla da birçok noktası UNESCO Dünya Miraslası listesindedir.

mexico.jpg

Tarihte önemli izler bırakan Aztekler Medeniyeti'ne ev sahipliği yapan Mexico City turları ile şehirdeki önemli tarihi kalıntıları, dini merkezleri, sokak pazarlarını görmelisiniz. Mexico City'de gezilecek yerler; Tarihi Meydan, Metropolitan Katedral, Kraliyet Sarayı, Ulusal Antropoloji Müzesi, melek şeklinde bir heykel olan Paseo de la Reforma, Chapultepec Park, Temple Mayor Müzesi, Meksika Güzel Sanatlar Sarayı Müzesi'dir.

mexico-2.jpg

Ayrıca Mexico City turları sırasında Xochimilco kanal turu da yapabilirsiniz.

11. Kopenhag, Danimarka

Danimarka'nın başkenti ve en kalabalık şehri olan Kopenhag, Oresund Köprüsü ile İsveç'in Malmö şehrine bağlanır. 2019 yılında Hollanda'ya gitmeye karar verirseniz İsveç'i de gezebilirsiniz. Refah seviyesinin yüksek olduğu şehirde yapacağınız Kopenhag turları, mutlu ve huzurlu bir şehirde gezmenin keyfini çıkartmanıza yardımcı olacak.

kopenhag.jpg

Tacirlerin limanı anlamını taşıyan Kopenhag'ta Pakistan, Fas, Alman ve Türk vatandaşları da göçmen olarak yoğunluktadır. Dünyanın en yaşanılır şehirleri arasında birinci sırada olan Kopenhag, jazz festivalleri, koşu maratonları gibi yıl içinde birçok farklı etkinliğe ev sahipliği yapar.

12. Canmore, Kanada

Kanada'nın gölü ile ünlü Albert bölgesinde bulunan Canmore şehri, doğal güzelliklerin içinde kendinizi kaybedeceğiniz yeryüzündeki cennet noktalardan biridir. Birbirinden güzel orman evleri, göl manzaraları ve dağlarla kaplı Canmore sizi uzaklarda rüya gibi bir yolculuğa çıkaracak.

canmore-2.jpg

Canmore turları ile sevdikleriniz, aileniz, arkadaşlarınızla beklentilerinizin çok üzerinde bir tatil yapabilir ve ölümsüz anılar biriktirebilirsiniz.

13. Ha Long Bay, Vietnam

Tropik tatil yerleri arasında en dikkat çekenler arasında olan Ha Long Koyu, Vietnam'ın Quảng Ninh ili sınırları içinde yer alıyor. "Alçalan Ejderha" anlamına gelen Ha Long Körfezi'ndeki dağ ve tepe şekillerinin her birinin bir hikayesi bulunuyor. Doğu Asya'nın önde gelen tatil duraklarından biri olan bu koy 1994 yılında UNESCO Dünya Mirasları listesine alınmıştır.

halong-2.jpg

Vietnam turu sırasında mutlaka görmeniz gereken yerlerden olan Ha Long Koyu, Hanoi şehir merkezinin yaklaşık 170 kilometre doğusunda konumlanmış durumda. Yeryüzünde birbirinden değişik şekillerde ve güzellikte tatil yerlerinin olduğu bizzat görmek ve bu eşsiz deneyimi yaşamak için 2019'da Ha Long Bay'ı keşfedin.

14. Singapur

Dünyada nadir bulunan şehir devletlerinden biri olan Singapur, gökdelenlerle dolu olmasına rağmen küçük bir ada ülkesidir. Bahçeler Şehri ve Aslan Şehri olarak da adlandırılan şehirde çıkacağınız Singapur turları ile yılın her mevsimi sıcacık olan egzotik bir şehirde gezinmenin keyfini çıkarın.

singapur.jpg

Dünyadaki en işlek limanlardan biri olan Singapur, aynı zamanda dünyanın en önemli üçüncü finans ve döviz pazarıdır. Singapur'un başkenti yine Singapur'dur. Orchard Street, ülkenin merkezi konumundadır. Chinatown, Little India, Singapur Nehri ve Timah Dağı Singapur'da gezilecek yerler listesine almanız gereken noktalardır.

singapur-2.jpg

15. Vietnam

Barındırdığı eşi benzeri olmayan bio çeşitlilik ile dünyanın önemli bölgelerinden olan Vietnam, dünya üzerinde yaşayan türlerin 16'sına ev sahipliği yapıyor. Vietnam'ın başkenti Hanoi'dir. En büyük şehirleri ise; Ho Chi Minh City, Hai Phong, Can Tho, Bien Hoa, Da Nang, Vung Tou, Buan Ma Thuot, Nha Tranh ve Hue'dir. Ülke konum olarak Güneydoğu Asya Çinhindi Yarımadası'nın doğusunda bulunur. Kamboçya, Laos, Malezya ve Çin de komşu ülkeleridir.

vietnam.jpg

Vietnam'a gitmek için en iyi zaman tropikal iklim koşullarının hakim olduğu Ekim ve Nisan ayları arasında kalan zaman dilimidir. Ülkeye seyahat edebilmek için Vietnam vizesi istenmektedir. Ülkede tropikal iklim hakimdir. Vietnam'da Konfüçyüz öğretilerinin etkisi hakimdir. Bireylerin konumları bu ilkelere göre belirlenmektedir.