2024'te Seyahat Edilecek En İyi 17 Yer

2024'te nereye seyahat etmelisiniz?

Yayın Tarihi: 14 Kasım 2022Görüntülenme: 473
seyahat-2023.jpg

2024 yılı için gezilecek ve deneyimlenecek en güzel, en iyi, unutulmaz destinasyonlar listemizi incelediniz mi?

Gezginler için dünyanın en iyi destinasyonlarından oluşan yıllık seyahat listesindeki birçok yeri Gruppal yurtdışı turları ile gezebilir ve 2024 tatil planlarınızı oluştururken dünyanın en iyi yerlerinden ilham alabilirsiniz.

Seyahat için ilham almakla dolup taşıyor ya da 2024 için henüz nereye gideceğiniz konusunda kararsız kalıyorsanız seyahat uzmanları tarafından önerilern 2024 seyahat destinasyonları listesindeki 23 yeri mutlaka görmeli ve deneyimlemelisiniz.

Gruppal gezginleri ile harika yerler keşfetmek için nefes kesen 2024 seyahat destinasyonu listemize, hazırsanız başlıyoruz:

17. Queenstown, Yeni Zelanda

queenstown.jpg

Egzotik manzarasının yanı sıra Queenstown, dünyanın macera başkenti olarak bilinir.

  • Kim gitmeli? Gastronomiden dağlarda yürüyüşe kadar farklı bir deneyim arayan herkes 2024 seyahat listesine bu noktayı alabilir. Queenstown aile dostudur ve “Yüzüklerin Efendisi” hayranıysanız, elbette Orta Dünya'yı ziyaret etmek isteyeceksiniz.

16. Marakeş, Fas

marakes.jpg

Marakeş, çiniler, çanak çömlekler, ahşap el sanatları, elle dövülmüş metaller, deri ve cam dahil olmak üzere zanaatkar el yapımı ürünler için en ünlü yerlerden biridir. Ayrıca, tarihi süslü saraylarda yüce lüksü, özel çardaklarda minimalist lüksü veya gözlerden uzak bir riadda Fas'ın tadını deneyimleyebileceğiniz dünyanın en saygın otellerinden bazılarına sahiptir.

15. Alentejo, Portekiz

alentejo.jpg

Lizbon ve Algarve arasında yer alan Portekiz'in Alentejo olarak bilinen daha az bilinen bir çiftlik bölgesidir. Üzüm bağlarına, zeytinliklere ve zengin bir yerel kültüre ev sahipliği yapmaktadır.

14. Paros, Yunanistan

paros.jpg

Yunanlılar arasında onlarca yıldır ünlü olan bir Yunan adası olan Paros'un manzarası, özel şapellerle bezeli dalgalı tepelerinin yanı sıra verimli vadileri, altın rengi sahilleri ve bembeyaz badanalı pitoresk köyleriyle büyülüyor. Seyahat danışmanı Konstantinos Bastas, "Paros, otantik Yunan geleneksel hissi ve lüksü arasında bir denge sunmaya başlıyor" diyor.

Mikonos ve Santorini gibi popüler ve daha kalabalık Yunan adalarına alternatif arayanlar.

Kaçırmayın: Adanın kuzey kıyısında yer alan balıkçı kasabası Naoussa, sunduğu butik lüks oteller ve harika yemek ortamıyla geleneksel Yunan ile çağdaşın hoş bir karışımına sahiptir.

13. Virgin Gorda, Virgin Adaları

virgin-gorda.jpg

Virgin Gorda, berrak, sakin suları ve birinci sınıf şnorkelli yüzme ile Karayipler'in en iyi korunan sırları arasındadır. Keşfetmenin en iyi yolu her zaman tekneyle olmuştur, ancak tamamen yenilenmiş Rosewood Little Dix Bay'in yeniden açılmasıyla karada kalmak da bir o kadar büyülü.

12. Provence, Fransa

provence.jpg

Provence'ın kalp atış hızınızı hafifletmesinin bir yolu var. Basit vadilerin güzel manzaraları, lezzetli yemekler ve zamansız arayışlar, artık hızlı tempolu dünyamızdan benzersiz bir dinlenme sunuyor. Pastoral çiftlikleri, asırlık şarap imalathanelerini ve pitoresk köyleri keşfederek geçen güneşli günler, genellikle güneş geç batarken mum ışığında akşam yemekleri ile sona erer.

Kim gitmeli? Aileler, gurmeler ve ilham verici bir konaklama arayanlar.

Kaçırmayın: Orta Çağ kenti Avignon yakınlarındaki Rhône Nehri'ndeki bir adada yer alan 18. yüzyıldan kalma seçkin bir çiftlik evi olan Le Mas des Poiriers.

11. Lecce, İtalya

lecce.jpg

Puglia bölgesindeki güney şehri Lecce, klasikleri zaten yapmış herkes içindir. Otantik İtalyan yaşam tarzı deneyimi arayan gezginler, yerel halkın akşam yemeğini yemeden önce parke taşlı şeritlerin üzerinde batarken şehirde yürüyüşe çıktığı akşam pasajını takdir edecekler.

Kim gitmeli? Foodies, iyi seyahat eden bireyler, çiftler ve aileler.

Kaçırmayın: Makarna ve pizzada aşırıya kaçtıktan sonra, geleneksel Lecce Puglia mutfağı La Cucina Povera'yı deneyin. Bir adım daha ileri gitmek istiyorsanız, yerel yemekler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve otantik bir yemeğin tadını çıkarmak için bir aşçılık kursuna katılın.

10. Menorca, İspanya

menorca.jpg

Menorca'ya genellikle Mayorka'nın küçük kardeşi denir. Menorca çok daha az ziyaretçi çeker ve çok daha sessizdir, ancak 216 kilometrelik bir sahil şeridine ve 75'in üzerinde bozulmamış kumsala ev sahipliği yapar. Adanın calas adı verilen ve çoğuna yalnızca tekneyle ulaşılabilen gizli yüzme koylarıyla dolu olduğunu söyleyelim.

Kim gitmeli? Adanın rahat ve kalabalık olmayan plajları, onu aileler için ideal kılmaktadır. Su kayağı, rüzgar sörfü, yelken, kano, şnorkelli yüzme ve hatta adanın batıklarını keşfetmek gibi yapılacak çok şey var.

9. Lozan, İsviçre

lozan.jpg

Lozan, bir zamanlar Romalılar tarafından işgal edilen Cenevre Gölü kıyısındaki bir ortaçağ şehridir. Büyüleyici ve tarihi bir eski şehrin yanı sıra Alpler'in büyülü manzaralarına ve sonsuz doğal güzelliğe sahiptir.

Kim gitmeli? Tarihten hoşlanan herkes ve yürüyüş yapmayı seven açık hava meraklıları.

Kaçırmayın: Şehrin, gölün ve Alplerin muhteşem manzarasını görmek için Sauvabelin kulesine tırmanın.

8. Siem Reap, Kamboçya

siem-reap.jpg

Angkor Wat ve diğer Angkor tapınakları dünyanın en önemli yerleri arasında. Ancak Siem Reap'te çok daha fazlası var. Sırt çantalı gezgin parti yerlerinden havalı otellere kadar her şey, çok sayıda yemek seçeneği, görkemli kaplıcalar, alışveriş, her türden gezgin için yerel turlar ve yaratıcı bir kültürel sahne ile şık Kamboçya'nın merkez üssü. Kamboçya'nın önde gelen çağdaş sirkini içerir.

Kim gitmeli? Tarih meraklıları, yabancı düşmanları ve doğa severler. Kendi başınıza, bir çift olarak veya tüm aile veya bir arkadaş grubuyla keşfedebileceğiniz bir yer.

Kaçırmayın: Angkor Wat, Phnom Ulusal Parkı ve yüzen Kampong Phluk köyü.

7. Valletta, Malta

valletta.jpg

Akdeniz'in ortasında üç adadan oluşan küçük Malta, tarih ve kültürle doludur. Muhteşem Mavi Lagün'e dalmak için feribota binin ve gerçekten eşsiz Blue Grotto'yu keşfedin.

Kim gitmeli? Malta, zengin tarih ve kültür, harika yemekler ve sıcak bir iklim ile ilgilenenler için bir destinasyondur.

Kaçırmayın: Başkent Valletta, Malta'nın Megalitik Tapınakları ve Hal Saflieni Hipogeumu da dahil olmak üzere üç UNESCO Dünya Mirası Alanı.

6. Shimla, Hindistan

shimla.jpg

"Tepelerin Kraliçesi" olarak taçlandırılan Shimla, Hindistan'ın eski İngiliz sömürge kültürü ve mimarisini bünyesinde barındırır ve modern Hint tarihinde yaz başkenti olarak kabul edilir. Gandhi, burası için "Yazları gür yeşillikler ve kışın karla kaplı tepeler büyülüyor" diyor.

Kim gitmeli? Mimarlar, mimari meraklıları. Ayrıca, çam ormanları boyunca taşınan baharatlı ve topraksı kokulardan hoşlanan yürüyüşçüler ve zamanı yavaşlatmak isteyenler şirin kasabada güneşlenmek için.

Kaçırmayın: Wildflower Hall'daki gösterişli malikanede dinlenirken yerel olarak demlenmiş bir fincan çay.

5. Louise Gölü, Kanada

louise.jpg

Lake Louise, Banff Ulusal Parkı'nda yıl boyunca açık bir destinasyondur. Yürüyüş, kano, kaya tırmanışı ve balıkçılık popüler yaz etkinlikleridir. Ziyaretçiler kışın kayak yapmaya, paten yapmaya ve tubing yapmaya gelir. Louise Gölü, sarkan bir buzul ve Victoria Dağı'nın karşısında harika bir kartpostal fonuna sahip.

Kim gitmeli? Açık havayı seven aktif aileler ve çiftler büyüleyici, hayranlık uyandıran manzarayı takdir edeceklerdir.

Kaçırmayın: Altı Buzul Ovası'nda yürüyüş yapın. Plain of Six Glaciers Tea House'da atıştırmalık ve sıcak çikolata keyfi yaparken nefes kesen manzaralar ile ödüllendirileceksiniz.

4. Colca Kanyon, Peru

colca-canyon.jpg

Güney Peru'daki bu nehir kanyonu, uzaktan yapılan yürüyüşleriyle ünlüdür. Bölgede rafting ve ekstrem sporların da mevcut olduğunu hatırlatalım. Gerçeküstü gibi görünen bu kanyon dünyanın en derin kanyonlarından biridir ve İnkalar'dan önce gelen teraslı köyler arasında yürüyüş yapabilirsiniz.

Kim gitmeli? Kültür arayanlar ve maceraperest gezginler en çok Colca Kanyonu'nun tadını çıkaracaklar.

Kaçırmayın: Colca Kanyonu, dev And kondorlarını görmek için en iyi yerdir. Bu akbabalar, ortalama 10 fit kanat açıklığı ile dünyanın en büyük kuşlarından bazılarıdır.

3. Pereira, Kolombiya

pereira.jpg

And Dağları'nın eteklerinde yer alan ve geniş kahve tarlalarıyla tanınan Pereira, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Kolombiya'nın kahve kültürel manzarasıyla eş anlamlıdır. Seyahat danışmanı Diana Villegas, "Siz taze demlenmiş bir fincan Kolombiya kahvesinin tadını çıkarırken Pereira And Dağları'nın muhteşem manzarasını sunuyor" diyor.

Kim gitmeli? Eşsiz bir fincan kahve deneyimi arayan hem kahveye yeni başlayanlar hem de meraklılar, yerel kahve çekirdeği tarlalarında bir tur rezervasyonu yaptırabilir. Aileler ve yalnız gezginler, Pereira'nın doğal parkları, botanik bahçeleri ve doğal patikalarında büyüleyici manzaraların keyfini çıkarabilir.

Kaçırmayın: Pereira'nın ödüllü arabica çekirdeklerinin yetiştirildiği ve dünya çapında ihraç edildiği kahve çiftlikleri. Ayrıca, kahve, hamur işleri ve yerel Kolombiya yemeklerinin tadını çıkarmak için kafelere gidin.

2. Doha, Katar

doha.jpg

Doha, Ortadoğu havasının ve kültürünün en yeni altın başkenti oldu. Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak olan Doha, eski Bedevi kültürünü ultramodern ile yan yana getiren, yapım aşamasında olan bir şehir. Çöl gülü şeklindeki Katar Ulusal Müzesi, Katar'ın eşsiz öyküsünü canlandırıyor ve ülkenin zengin mirasına ve kültürüne ses veriyor.

Kim gitmeli? Mimari meraklıları, fütüristik ufuk çizgisi ve birçok muhteşem müze karşısında büyülenecek.

Kaçırmayın: Souk Waquif's Golden Thumb, Doha Corniche'de gün batımı, I.M. Pei İslam Sanatları Müzesi, Katara Kültür Köyü ve güçlü kahve ve kafe kültürüyle popüler Mshereib sanat/tasarım bölgesi. Machboos ve karak chai'yi denediğinizden emin olun.

1. Antalya, Türkiye

antalya.jpg
antalya.jpg

Antalya, dünyanın en eski yerlerinden bazılarının yanı sıra sahilleri ile de en iyi tatil yerlerinden biridir. Türkiye'nin turkuaz sahili veya Türk Rivierası olarak bilinen Akdeniz bölgesine açılan bir kapı olarak, Yunan Adaları'na harika bir alternatif ve daha ucuz.

Kim gitmeli? Aileler, bekarlar ve arkadaş kaçamakları için harika bir yer.

Kaçırmayın: Antik yerler ve kalıntılar ile Yivli Minare Camii, Liman, Kaleiçi, Perge Hadrian Kapısı ve Düden Şelalelerini keşfetmek için tekne gezisi.