4 Günde Prag'ı Gezmek

Eğlenceli ve iyi organize edilmiş iyi bir gezi planıyla 4 günde Prag'ı keşfedebilirsiniz.

Yayın Tarihi: 10 Aralık 2018Görüntülenme: 4840
prag-rehberi.jpg

Prag, tarihi merkezi, mimarileri, eğlenceleri ve ihtişamlı binalarıyla size harika bir gezi deneyimi yaşatacak. 

Avrupa turları arasında Prag, her zaman moda olan bir destinasyon. Uzun yıllardır turistlerin Avrupa gezi rotaları arasında olan tarihi şehir, genç bir kesimin ve dijital sektörde uğraşanların da göç ettiği bir bölgede yer alıyor.

Köklü geçmişi, geniş ve yemyeşil parkları, Las Vegas eğlencelerine benzetilen gece hayatı ve aşkla dolu bir yer olan Prag şehri günümüze kadar en iyi korunmuş Ortaçağ şehirlerinden biridir. En az bir kez Prag turu yapmış birinin kalbine yer eden özellikte bir şehirdir burası. Her yıl milyonlarca turistin Prag'ta tur yapmasının birçok nedeni var.

Zamanınız kısıtlıysa ama yine de Prag'ı görmek istiyorsanız sadece 4 günde Prag'ta gezilecek yerler listesinde olan birçok önemli noktayı görebilirsiniz. İdeal bir gezi planı çıkararak zamanınızı iyi yönetip Çekya'nın başkenti Prag'ın hemen her yerini keşfedebilirsiniz.

Prag gezi rehberleri arasında önemli olan Prag'ta yapılacak ve görülecek 20 şeyi paylaşıyoruz. Kalemleri hazırlayın.

1. Gün Prag'ta Yapılacaklar

Yürüyüş Mesafesindeki Yerleri Keşfedin

Yeni bir şehri keşfetmenin en güzel yollarından biri ücretsiz yürüyüş turlarına çıkmaktır. Sokak aralarındaki ve şehrin merkezindeki popüler yerleri görmenin en akıllıca yolu budur.

Prag'ta ücretsiz yürüyüş turlarının sayısı oldukça fazla ve hemen hepsi uzman kişiler tarafından yapılıyor. Tüm tur şirketleri belirli noktalarda şehri gezmek isteyenlerle buluşup Prag'taki önemli turistik yerler gezisi düzenliyor.

Prag Kalesi'ni Ziyaret Edin

Şehre simgesini kazandıran yerlerden biri olan Prag Kalesi'ni mutlaka görmeli ve Prag şehir turu ile gezmelisiniz. Kalenin içindeki St. Vitus Katedrali, Eski Kraliyet Sarayı, Prag Kalesi'nin öyküsü, St. George Bazilikası, Daliborka Kulesi ile Golden Lane, Toz Kulesi ve Rosenberg Sarayı gibi birçok bölüm mevcut. Prag'ın en ünlü yeri St. Vitus Katedrali'dir.

Kale her gün 06: 00-23: 00 saatleri arasında açıktır. Biletler için sorunuz, indirimler mevcuttur.

prag-meydan.jpg

Petrin Park Çevresinde Yürüyün

Prag'a yukarıdan bakmak ve şehri fotoğraflamak istiyorsanız Petrin Park'tan daha güzel bir seçenek olamaz.

Prag'taki parklar arasında en büyük ve en güzel olanı Petrin Park'tır. Eyfel Kulesi'ne benzeyen bir bahçe, bir labirent ve gözetleme kulesinin olduğu bu parkta 299 basamaklı merdivenden çıkarak kuleden Prag hatırası olacak şehrin muhteşem manzarasını fotoğraflayabilirsiniz. Yürümek istemeyenler parka giden füniküleri tercih edebilir.

Park günün her saati açıktır ve giriş ücretsizdir.

John Lennon Duvarı'nı Görün

Petrin Parkı'nı gezdikten sonra nehrin kenarındaki Kampa'ya doğru ilerleyin ve burada bulunan John Lennon Duvarı'nı ziyaret edin.

1980'li yıllarda öğrenciler John Lennon sözlerini üzüntülerini gidermek için bu duvara yazdılar. Bugün duvar huzur ve sevginin sembolü olarak görülüyor. Turistler de duvara yazı yazıp boyama yapabiliyor.

St. Vitus Katedrali
St. Vitus Katedrali

Nehir Kenarında Dinlenin

Prag gezisi ilk gün sizi yormuş olabilir. Biraz yiyecek ve içecek alarak nehir kenarındaki kafelerde ya da oturma alanlarında dinlenebilirsiniz.

John Lennon Duvarı'ndan sonra nehre doğru yürüdüğünüzde küçük bir köprüyü geçerek bu alana ulaşabilirsiniz. Yemek yiyebilir, bir şeyler içebilir, oturup dinlenebilirsiniz. Buradan sonra ünlü Charles Köprüsü'ne doğru yürüyebilirsiniz.

2. Gün Prag'ta Yapılacaklar

Old Town Meydanı'nı Keşfedin

Prag'ın turistik noktalarından biri olan Old Town Square (Eski Şehir Meydanı) bölgesinden öylece yürüyüp geçmeyin. Buradaki önemli mimarileri gezin, kafelerinde oturun, müzelerinden mutlaka zaman geçirin. İşte Prag şehir turunun temelini oluşturan meydan bölgesinde görmeden dönmemeniz gereken noktalar:

  • Meydanda vakit geçirin. Dünyanın her yerinden, her yaşta insanı Prag'taki bu meydanda bir banka oturup izlemek kadar keyiflisi olamaz. Elinize bir sandviç ya da sıcak bir içecek alıp meydanda müzik çalan insanları, oyuncuları ve yetenekli sanatçıları izleyebilirsiniz.
  • Prag'taki Astronomik Saat. Özellikle Prag turu yapan gezginlerin ve yerel halkın izlemeyi en çok sevdiği şeylerden biri de her saat başı çalışan Astronomik Saat'tir. Her saat başında açılan kutuları, çalan müziği ve pencerelerden geçen kuklalarıyla Astronomik Saat'i mutlaka görmelisiniz.
  • Prag'taki kiliseleri gezin. Güzel Tyn ve Aziz Nikolaos kiliselerini görmelisiniz.
  • Yeraltı şehirlerini keşfedin. Eski Belediye Binası'nın altında mutlaka görmeniz gereken birkaç tane yeraltı şehri mevcut. Ortaçağ hayatını görmek için bu yerleri gezebilirsiniz.
Astronomik Saat ve Old Town
Astronomik Saat ve Old Town

Letna Park'ı Keşfedin

Geniş ve keyifli bir nehir manzarasına hakim konumda olan Letna Park'ı gezebilirsiniz. Park içinde kafeler ve yürüyüş parkurları mevcut. Burada şehrin resmini çizen çok sayıda sanat öğrencisi de görebilirsiniz.

Prag Kalesi'nin arka bahçesi konumunda olan bu parkı gezmek Prag şehir geziniz içinde eğlenceli bir aktivite olacaktır.

3. Gün Prag'ta Yapılacaklar

Kutna Hora'ya Günübirlik Gezi Yapın

Ortaçağ'ın Bohemyası'nda gümüş madenciliğinin önemli merkezlerinden biri olan Kutná Hora, Prag krallarının zenginliğini besleyen bir bölgeydi. Bugün bu bölge 40 bin gerçek insan kemiğiyle inşa edilmiş Sedlec Kemik Kilisesi ile ünlü.

Sadece kilisesi için değil Kutná Hora'nın tarihi sokaklarını, Ortaçağ kiliselerini, şehir meydanını gezmek ve burayı keşfetmek için de günübirlik Kutná Hora turları ile bu bölgeye gidebilirsiniz. Buraya tüm gününüzü ayırabilirsiniz.

kutna-hora.jpg

Kutná Hora'ya giden trenler, her iki saatte bir Prag ana tren istasyonunu terk eder ve yolculuk yaklaşık bir saat sürer. 

4. Gün Prag'ta Yapılacaklar

Vysehrad Kalesi'ni Görün

Prag Kalesi dışında şehirde görmeniz gereken bir kale daha var. Şehrin güneyinde bulunan Vyšehrad Kalesi, 10. yüzyılda inşa edilmiş Prag'ın en eski mimarileri arasında ayakta kalanlarından biri oluyor. Prag'ın manzarasına hayran olacağınız bir konumda olan bu kaleyi gezmelisiniz.

Nehir kenarından şehir merkezine yürüyün.

Kale gezisi sonrası nehir kenarından yürüyerek Prag şehrinin merkezine ulaşabilirsiniz. Yürümek, kitap okumak, bisiklete binmek için ayrı yollar olduğunu söyleyelim. Burada şehrin yerlileriyle de vakit geçirebilirsiniz.

Powder Tower'ı Ziyaret Edin.

Şehrin geçmişten günümüze ulaşan en güzel mimari örneklerinden biri olan Toz Kule Prag'taki 13 şehir kapısından birisidir. 1475 yılında inşaatına başlanan kule 17.yüzyılda barut deposu olarak kullanıldı. Üzerindeki heykeller ise 1800'lü yıllardan kalma.

Prag Sokaklarında Dolaşın.

Gören herkesi etkileyecek derecede güzel bir şehir olan Prag sokaklarıyla da ünlüdür. Dolambaçlı, dar, gizemli, tarihi sokaklarında kendinizi kaybedebilirsiniz. Restoranların, gizli kafelerin ve kiliseler ile marketlerin olduğu sokaklarda gezmek size keyif verecektir.

Prag'ta Yapılacak Diğer Aktiviteler

- Konsere katılın. Klasik müziği ile ünlü olan Prag'ta birçok konser salonu vardır. Klasik piyano ve şovların, gece gösterilerinin olduğu konserlere katılabilirsiniz.

- Franz Kafka Müzesi'ni ziyaret edin. Praglı olan Kafka'nın hayatından birçok eşya ve anı görebileceğiniz bu müzeyi gezebilirsiniz.

- Vitkov Parkı'ndaki Ulusal Anıt'ı ziyaret edebilirsiniz. Bu tepe Prag'ın gelişiminde önemli bir yere sahiptir. 1420'de Katolik Kralı Sigismund'u ve kuvvetlerini bu tepede yenmiş olan dev bir Jan Žižka heykeli bu tepededir.