Amsterdam'da Görülecek ve Yapılacak 17 Şey

Kaç kere Amsterdam şehir turu yapmış olursanız olun her seferinde keşfedeceğiniz farklı bir şey mutlaka var!

Yayın Tarihi: 24 Ocak 2021Görüntülenme: 4092
haberic kopya.jpg

Amsterdam, eğlence şehri olarak bilinir. Özellikle genç gezginler arasında popüler olan eğlenceli, eklektik ve parti odaklı bir destinasyondur. Avrupa turları arasında da tercih edilen sevimli bir şehirdir.

Amsterdam turu ile bu şehri keşfetmek isteyenlere, şehir, çok daha fazlasını sunar.

Hayatınızda kaç kere Amsterdam şehir turu yapmış olursanız olun her seferinde keşfedeceğiniz farklı bir şey mutlaka olacaktır. Tonlarca müze, çok sayıda jazz kafe ve hayal ettiğinizden daha fazla gece hayatı var. Amsterdam turları hemen herkese bir şey vaad eder.

Seyahatinizden en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olmak için, Amsterdam'da görülecek ve yapılacak en iyi 17 şeyi sıralamak istedik.

1. Amsterdam ücretsiz yürüyüş turlarına katılın

Amsterdam'ı keşfetmenin en güzel yolu Gruppal Amsterdam turları paketinde olan ücretsiz şehir turlarıdır. Rehberiniz eşliğinde hem gezdiğiniz yerlerin tarihini öğrenecek hem de şehrin en önemli noktalarını bir bilenle gezmiş olacaksınız. Yürüyüş turları tamamen ücretsiz ve gezi paketinize dahildir.

amss.jpg

2. Van Gogh Müzesi'ni ziyaret edin

Amsterdam'daki Van Gogh Müzesi, Van Gogh’un en iyi eserlerinin çoğuna ev sahipliği yapıyor. Aynı zamanda tüm dünyadaki Van Gogh’un eserlerinin en geniş koleksiyonu da bu müzede sergileniyor.

Müze, sanatçının yaşamının ana hatlarını çizmek için mükemmel bir iş çıkarıyor, eserlerini baştan sona kronikleştiriyor, böylece stilini ve evrimini (ve resim dışındaki yaşamını) daha iyi anlayıp görebilirsiniz.

3. Jordaan'ı keşfedin

Jordaan Amsterdam'da popüler bir yerleşim bölgesidir. Son yıllarda daha popüler hale gelse de, hala şehrin en gözden kaçan bölümlerinden biri.

Bölge şirin mağazalar ve butikler, barlar, publar ve popüler restoranlarla doludur. Aynı zamanda Rembrandt'ın hayatının son yıllarında yaşadığı şehir bölgesidir. Başlıca turistik bölgelerinin dışında şehri daha iyi hissetmek istiyorsanız, kalabalıktan uzakta keşif yapabileceğiniz sakin bir yerdir.

vangogog.jpg

4. Bir Kanal Turuna Katılın

Amsterdam, şehri bölen doğal kanallar sayesinde güzel ve pitoresk bir bir yapıdadır. Şehri yeni bir perspektiften görmek için Amsterdam kanal turu yapın.

5. Anne Frank Evi'ne bakın

Amsterdam gezisi sırasında görmeniz gereken Anne Frank Evi, tüm şehirdeki en popüler turistik yerlerden biridir. Ziyaret etmek için önemli bir yer olsa da, aynı zamanda inanılmaz derecede kalabalık olur.

6. Rijksmuseum'u ziyaret edin

1798 yılında kurulan Rijksmuseum, Van Gogh Müzesi'nin hemen yanında bulunan bir sanat ve tarih müzesidir. Yakın zamanda yenilenen müzede, ünlü "The Night Watch" tablosu da dahil olmak üzere kapsamlı bir Rembrandt koleksiyonu bulunmaktadır.

Müze, Rembrandt'ın eserlerinin yanı sıra, Frans Hals ve Johannes Vermeer gibi diğer klasik Hollandalı ressamların sağlam bir koleksiyonuna da ev sahipliği yapıyor. Koleksiyonda (ülkedeki en büyük müze) 1 milyondan fazla öğe var ve 8.000'den fazlası sergileniyor.

Oosterpark.jpg

7. Oosterpark'ta rahatlayın

Kalabalıktan uzaklaşmanız gerekiyorsa Oosterpark'a gidin. Şehir merkezinin doğusunda rahatlatıcı bir yeşil alandır. Uzanmak ve güneşli bir günün tadını çıkarmak için mükemmeldir.

Şehrin popüler Vondelpark'ından çok daha az meşguldür ve size şehrin farklı, daha yerleşim bölgelerini gösterecektir. Heykeller (1863'te köleliğin kaldırılmasını anan Ulusal Kölelik Anıtı dahil), oyun alanları, göletler ve piknik veya salon için bolca alan var. Aynı zamanda 1890'lardan kalma şehrin ilk büyük parkı da burasıdır.

8. Heineken deneyimini yaşayın

Heineken, dünyadaki en ünlü (ve popüler) biralardan biridir. Bu eski bira fabrikasında etkileşimli, rehber eşliğinde olan bir tura katılabilir ve biranın nasıl yapıldığını, şirketin yüzyıllar boyunca nasıl geliştiğini öğrenebilirsiniz.

9. Red Light Bölgesi'nde dolaşın

Amsterdam'ın ünlü Red Light bölgesi, şehrin ana cazibe merkezlerinden biridir. Özellikle akşam saatlerinde yoğun ve eğlenmek isteyenler edenler için birçok seçenek sunar.

kodod.jpg

10. Lale Müzesi'ni ziyaret edin

Hollanda, çarpıcı güzellikte ve Insta'ya layık lale tarlalarıyla tanınır. Bir lale dükkanında bulunan bu minik müze, ülkedeki lalelerin tarihini anlatmak için harika bir iş çıkarıyor. Amsterdam'ın en iyi yol dışı turistik yerlerinden biridir. Asla çok meşgul değildir ve sadece 5 EUR'dur (bu da onu şehirdeki en ucuz müzelerden biri yapar).

11. Bisiklet turu yapın

Amsterdam bisiklet trafiğiyle ünlü bir şehirdir. Yerliler her yerde bisiklete binmeyi seviyor ve şehirde insanlardan daha fazla bisiklet var. Bisiklet kullanımı son yirmi yılda % 40 arttı ve yerel halk her gün toplu olarak 2 milyon kilometreden fazla bisiklet sürüyor! Yerel halkın yaptığı gibi şehri keşfetmek istiyorsanız, bisiklet turuna çıkın.

12. Haarlem'de bir gün geçirin

Amsterdam'a sadece 35 km uzaklıkta bulunan Haarlem, Orta Çağ'dan kalma duvarlarla çevrili bir şehirdir. Şehir yaklaşık 160.000 kişiye ev sahipliği yapıyor ve oldukça sessiz ve sakin.

Güzel bir merkezi kiliseye, harika bir açık hava pazarına ve daha az kalabalığa sahip tarihi Amsterdam'ın tüm güzelliğine sahiptir. Şehirden çıkmak isterseniz, burada birkaç saatinizi dolaşarak geçirin.

yell.jpg

13. Amsterdam Tarih Müzesi'nde yeni bir şey öğrenin

Amsterdam Tarih Müzesi, Amsterdam'ın geçmişine derinlemesine ve anlayışlı bir bakış sunan devasa bir müzedir. Şehre ve nasıl geliştiğine dair kapsamlı bir genel bakış sağlayan çok sayıda eser, harita, resim ve multimedya ekranı vardır.

14. Vondelpark'ta Rahatlayın

1865'te oluşturulan Vondelpark Amsterdam'ın en büyük (ve en popüler) parkıdır. 120 dönümlük bir alanı kaplayan burası, özellikle yerel bir kafeyi ziyaret ettikten sonra yürümek, bisiklete binmek, insanları izlemek veya dinlenmek için mükemmel bir yerdir.

Yaz aylarında park insanlarla doludur ve burada da genellikle çok sayıda etkinlik vardır. Öğle yemeği hazırlayın, bir kitap getirin ve güneşli bir öğleden sonra pikniğin tadını çıkarın!

15. Waterlooplein Bit Pazarına göz atın

Waterlooplein Bit Pazarı, şehrin en eski ve en büyük pazarıdır. 300'den fazla tezgahı bulunan bu açık hava pazarı, aslında dev bir bit pazarıdır. Bakmak isterseniz burada her şeyi ve her şeyi bulabilirsiniz.

İkinci el kıyafetler, şapkalar ve aksesuarlar, antikalar, elektronik eşyalar ve çok daha fazlası burada bulunabilir (hem yeni hem de kullanılmış). İstediğiniz bir şey varsa, muhtemelen burada bulacaksınız, bu yüzden biraz dolaşıp göz atarak zaman geçirin. Hiçbir şey satın almayı planlamıyor olsanız bile, burası keşfetmek ve insanların izlemesi için eğlenceli bir yerdir.

pazarr.jpg

16. Rembrandt Evi Müzesi'ni ziyaret edin

Rembrandt Harmenszoon van Rijn, insanlık tarihinin en büyük sanatçılarından biri olarak kabul edilir (ünlü tablosu The Night Watch, Rijksmuseum'dadır).

1639-1658 yılları arasında yaşadığı ve çalıştığı ev, hayatını ve eserini öne çıkaran bir müzeye dönüştürüldü. Hayatı boyunca nasıl boyadığını ve evinin nasıl dekore edildiğini görebilirsiniz.

17. Stedelijk Müzesi'ne göz atın

1874'te açılan müze, Jackson Pollock ve Andy Warhol'un çalışmaları da dahil olmak üzere 90.000'den fazla parçaya ev sahipliği yapıyor. Sergiler, resimler, çizimler, grafik tasarım, heykeller, ses ve enstalasyonları kapsıyor.