Avrupa’da bir Ortaçağ Masalı: Brugge

Hadi gelin, Brugge rehberi hazırlamanıza yardımcı olalım.

Yayın Tarihi: 20 Mart 2022Görüntülenme: 2564
haber-ic-gorseli.png

Belçika’nın kuzeyindeki Flaman bölgesinde bulunan Brugge, adeta gotik bir masal şehri. Belçika’nın geri kalanına oranla 20 yy. savaşlarından korunarak günümüze gelebilen, Arnavut kaldırımlı sokaklar, Venedik’i aratmayan kanallar ve büyüleyici Ortaçağ kiliseleri ile unutulmaz bir Brugge turuna hazır olun.

Brugge şehrinin nüfusu 118.000 kişinin yaşadığı, kabalık olmayan şehirler arasındadır. Brugge şehri, büyüleyici dokusu, ünlü Belçika çikolatası, önemli mimari eserleri ve müzeleri ile yılda 8 milyonu aşkın turist tarafından ziyaret ediliyor. Şehirdeki kanallar, Brugge turunu masalsı bir atmosfere taşıyor.

Hadi gelin, Brugge hakkında daha fazla bilgiye sahip olup tura çıkmadan önce Brugge rehberi hazırlamanıza yardımcı olalım.

Brugge Nerede?

Belçika’nın kuzeybatısında Flandre bölgesinin başkenti Brugge 138 km2 alana sahiptir. Kuzey Denizi’ne sınır olması nedeniyle önemli bir limana da ev sahipliği yapar.

Brugge’a Ne Zaman Gidilir?

Her ne kadar mevsimsel olarak en ideal sıcaklıklar ve havalar yaz aylarında olsa da, daha sakin bir Brugge tatili tercih ederseniz sonbahar ve ilkbahar aylarını da tercih edebilirsiniz. Kışların oldukça soğuk geçtiğini bilmenizde fayda var. Yaz aylarında dahi gitseniz yanınızda yağmurluk bulundurmanız sürpriz yağmurlara hazırlıksız yakalanmamanız açısından önemli oluyor.

brugge.jpg

Brugge’a Nasıl Gidilir?

Unesco Dünya Mirası olarak tescillenen bu masalsı Ortaçağ şehrine ne yazık ki direkt ulaşım yok. Brugge’a gitmek için Türkiye’den Belçika’nın başkenti Brüksel’e direkt uçuşlar bulunuyor. Ardından 1 saatlik kısa bir tren yolculuğuyla Brugge’e ulaşmak mümkün. Keyifli bir ulaşım güzergahının sizi beklediğini söyleyelim.

Brugge’da Ne Yapılır?

Gezi deneyimleriniz arasında en güzel hatıraları biriktirebileceğiniz, 2 ya da 3 günde gezip görülecek küçük bir şehirdir Brugge. Şehirde ulaşım aracı olarak en kolayı yürümek ve bisiklet kiralamaktır.

brugge-turu.jpg

Araç kiralamak hem şehrin çok küçük olması, hem park sorunu yaşamamak hem de çok yüksek olan park ücretlerinden kaçınmak adına tavsiye edilmiyor. Zaten Gruppal Brugge turları ile şehri profesyonel rehberler eşliğinde gezeceğinizden tüm bu detayları düşünmenize gerek kalmayacak. Ayrıca şehrin kanallarında yarım saatlik sandal turları mutlaka yapılması gerekenler arasında. Başlıca Brugge’da gezilecek yerler ise şöyle ;

  • Burg Meydanı
  • Grote Markt ( Büyük Meydan )
  • Groeningemuseum
  • Sint-Janshospitaal Müzesi (Aziz John Hastane Müzesi)
  • Minnewater Parkı
  • Choco-Story (Çikolata Müzesi)
  • Aziz Salvator Katedrali
  • Çan Kulesi
  • Kutsal Kan Bazilikası
  • Historium Müzesi

Brugge’da Gece Hayatı

Erken saatte Brugge sokaklarını sessiz bulabilirsiniz fakat akşamları bir kafede müzik dinleyerek, küçük bir pub’ta içeceklerin tadını çıkararak eğlenebilirsiniz. Eğer club, disko ya da eğlence kulübü arıyorsanız Brugge’da gece hayatı çok seçenekli ya da bol eğlenceli gelmeyebilir. Daha sakin eğlenmeyi sevenler için alternatifler vardır.

brugge-sehri.jpg

Brugge’da Ne Yenir?

Midye’den waffle’a sıcak çikolata’dan alkol seçeneklerine, ne isterseniz en lezzetlisi Brugge’da mevcut. Özellikle deniz mahsulleri konusunda oldukça iddialı Brugge mutfağında karides ve midye başı çekiyor.

Brugge’da ne yemeli diye merak ediyorsanız bu seçenekleri tadabilirsiniz. Tatlı derseniz nereye baksanız bir waffle standı görebilirsiniz. E tabi içkileriyle meşhur olan bir ülkenin en güzel şehrinde alkol çeşitlerini denemeden olmaz. Çikolatadan bahsetmeye gerek yok. Genelde Fransız mutfağının esintileri görülse de Flemenk mutfağı da Brugge’da oldukça başarılı.

brugge-yemekleri.jpg

Neden Brugge?

Brugge turuna neden katılmalıyım diye sorduğunuzda seçenekleriniz bir hayli fazla! Kanal turundan mimari fotoğraflamaya, minik müzelerinden sevimli kafelerine, doğal ve tarihi güzellikleriyle içinizi ısıtacak bir Brugge turu sizi romantik bir yolculuğa çıkaracak. Hemen Gruppal Avrupa turları ile görebileceğiniz bu şehir için tatil planlarınızı yapmaya başlayabilirsiniz.