Barselona Hakkında Bunları Biliyor Muydunuz?

Barselona şehri ile ilgili bilmeniz gerekenler...

Yayın Tarihi: 28 Ağustos 2019Görüntülenme: 5049
parcguelbalkon.jpg

Barselona hakkında merak ettiğiniz her şeyi anlattık. 

İspanya'nın en turistik şehirlerinden biri olan Barselona, şehirde Barselona turu yapan gezginleri memnun edecek her şeye sahip.

Avrupa'da köklü tarihi bir geçmişi olan, günün her saati hareketli başkentleri arasında ve birbirinden güzel plajlarıyla ünlü Barselona şehri ile ilgili bilmeniz gerekenler arasında daha önce hiç duymadıklarınızı bir araya topladık.

Katalonya'nın başkenti Barcelona'da sanata doyacağınız bir geziye çıkarsınız. Sanatsal hazinelerin çeşitliliği, Romanesk kiliseler ve modern sanat ve mimaride büyük isimler, Dali, Gaudi, Miro, Picasso ile dolu dolu bir Barselona gezisi yapabilmeniz için şehri yakından tanımalısınız.

1. Barcelona Katalonya'nın başkentidir

Barselona Katalonya olarak bilinen bölgenin başkentidir. Kendi bayrağı ve Barselona turu sırasında da sokak tabelalarında gördüğünüz Katalanca adında bir dili var. Buradaki en önemli yapılardan biri Parc de la Ciutadella'daki Parlamento de Catalunya. Burası bölgesel parlamentonun olduğu binadır.

barselonaa.jpg

2. Dolaşmanın en iyi yolu metroyu kullanmaktır

Barselona hakkında merak edilen en önemli şeylerden biri de şehrin nasıl gezileceğidir.

Barselona'da tur yaparken, şehrin metrolarını bir aşamada kullanmak isteyebilirsiniz. Şehrin her yerinde istasyonlar var ve çizgiler hem numara hem de renk olarak ayırt ediliyor. Barselona’nın metrosunda tek bir bilet size yetecektir ancak tek bilet almak yerine, kendinize bir T-10 satın alın ve size on seyahat hakkı veren bu ekonomik biletin tadını çıkarın.

Gruppal Barselona turları ile şehir transferiniz sağlanacağından Barselona'da toplu taşıma
kullanmaya ihtiyaç duymayacaksınız.

3. Popüler yerlerin çoğundan bir kişi sorumludur

Barselona’nın en ünlü turistik mekanların çoğu aynı kişi tarafından tasarlanmıştır. Bu kişi Antoni Gaudi'dir. En bilinenleri Sagra da Familia, Passige de Gracia'daki Casa Batlo ve yolun hemen karşısındaki La Predrera'dır.

Placa Reial'daki ana elektrik direği de kendisi tarafından tasarlanmıştır. İronik olsa da, Gaudi en ünlü eseri olan La Sagrada Familia'yı bitiremeden öldü. Ne yazık ki, mimari tamamlanmadan önce hayatını kaybetti. Peki bu ünlü mimari ne zaman bitecek? Barselona’da en çok sorulan sorusu bu.

4. Başka birçok ilgi çekici yer var

Antoni Gaudi'nin eserleri ile birlikte Barselona'da görülecek çok şey var. Bunlar arasında ünlü sanatçının eserlerini belgeleyen Picasso Müzesi, 13.yüzyıla kadar uzanan kentin katedrali ve devletin tarihini anlatan Museu d’Historia de Catalunya yer alıyor.

Barselona turları ile gezerken görmeden dönmeyeceğiniz bir diğer şey de Montjuic'teki Plaza de Espana yakınlarındaki Plaza Carles Buigas'daki çeşmede gerçekleşen Font Magica de Montjuic. Gösteri iki saat sürüyor, o yüzden oradayken en azından bir kısmını yakalamaya çalışmalısınız.

barselona-manz.jpg

5. En iyi bilinen iki parkını ziyaret etmelisiniz

Barselona, her şeyden uzaklaşmak istediğinizde ziyaret etmek için mükemmel bir dinlenme durağı olan iki parka sahiptir. Bunlardan ilki, La Rambla'nın yaklaşık on dakika uzaklığında bulunan Parc de la Ciutadella'dır. Burada yürüyüş yolları ve Cascada olarak bilinen ünlü çeşmesini bulacaksınız.

Diğeri ise şehir merkezinin hemen kuzeyinde bulunan Gaudi’nin Parc Guell’i. Bu devasa park, güzelce düzenlenmiş bahçelerle doludur ve Gaudi’nin parkın ünlü parke bankı Banc de Trencadis’te olduğu gibi marka eğrileriyle doludur. Bu parkta aynı zamanda çok fazla fotoğrafı çekilen mozaik ejderhayı göreceksiniz.

6. Tapas'ı denemek zorundasınız

Barselona'nın her yerinde, yiyeceğin küçük porsiyonlarda servis edildiği ünlü İspanyol bir lezzet olan 'tapas' reklamını yapan restoranları göreceksiniz. Kısıtlı bir bütçeniz varsa, tapas yemek için şehir merkezindeki uygun mekanları seçebilirsiniz.

7. Burada Avrupa'nın en ünlü caddelerinden birini bulacaksınız

Barselona'da La Rambla olarak bilinen Avrupa'nın en ünlü caddelerinden biri bulunuyor. Beş farklı bölüme ayrılmış, çevresindeki atraksiyonlar arasında 1847 yılına uzanan ünlü Teatre del Liceu ve renkli Mercat de St Josep de La Boqueria yer almaktadır. La Rambla'da bulacağınız başka bir şey de çok sayıda sokak sanatçıları olacak. Gün boyunca bu ünlü sokakta insan heykelleri ve her türlü sokak sanatçılarını görebilirsiniz.

barcaa.jpg

8. Futbol Barselona'da çok önemli

Barselonalılar yerel halk tarafından Barca olarak bilinen FC Barcelona Futbol Kulübü fanı. Barcelona Futbol Kulübü'nün evi olan stadyumu Camp Nou dolu olduğunda 95.000'den fazla kişiyi ağırlar. Geçmişte burada oynayan ünlü futbolcular, Johann Cruyff, Romario ve muhtemelen dünyanın gördüğü en ünlü oyuncu Arjantin’in Diego Maradonna’sı.

9. Su üzerinde bulunan bir şehir

Barselona'daysanız ve hava güzelse, plajın La Rambla'ya sadece 15 dakikalık yürüme mesafesinde olduğunu unutmayın. Yaz aylarında her gün binlerce insan Barselona'da denize girmek için akın ediyor. Şehrin kendi limanı da var ve Maremagnum olarak bilinen su üzerinde ünlü bir alışveriş merkezi bulacaksınız.

10. Mahallelerini keşfedin

Barcelona'nın ilgi çekici birçok mahallesi var. Barri Gotic, kentin eski bölgesidir ve keşfedilmesi gereken dar şeritlerle doludur. Şehrin kuzeyinde, turistlerden uzaklaşmak için gideceğiniz Gracia'yı bulacaksınız. Eixample ise mimarisi ve yoğun bulvarları ile ünlü dev bir semt. El Born bölgesinin kalbi ve ruhu olan Passeig El Born, La Rambla'nın hemen doğusunda bulunur ve ünlü Barselona'daki gece hayatı için en iyi seçeneklerden biridir.

Barcelona turu sırasında karardıktan sonra görülmeye değer bir diğer mahalle Port Olimpic'tir ve burada birçok bar ve restoran bulabilirsiniz.