2500 rakımda kayak: Bingöl Hesarek Kayak Merkezi

Turizm geliştirme programına alınan Bingöl'deki Hesarek Kayak Merkezi hakkında ne biliyorsunuz?

Yayın Tarihi: 10 Ocak 2019Görüntülenme: 4655
tesis.jpg

Bingöl'deki Hesarek Kayak Merkezi'ni duydunuz mu? Bingöl'de kayak yaparak farklı bir deneyim yaşamak isteyenler 2023 sömestre tatilinde Bingöl'deki kayak merkezine gidiyor. 

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın tanıtımı için master planı hazırladığı 2500 rakımlı Hesarek Dağı kış tatili için alternatif rotalar arasında bulunuyor. Yıl içinde 6 ay karlı olan Hesarek Dağı eteklerine inşa edilen Hesarek Kayak Merkezi, acemi kayak tutkunları ve çocuk kayakçılar için beş adet piste ev sahipliği yapıyor. Kayak merkezinde ayrıca uzunluğu 1600 metreyi bulan pistler de mevcut.

2015 yılında hizmete açılan Hesarek Kayak Merkezi, Bingöl'ün tanıtımına da önemli katkı sağlıyor. Yıl içinde yapılan kayak festivali, paraşüt gösterileri ve türlü aktivitelerle kayak için Bingöl'ü tercih edebilirsiniz.

Hesarek Kayak Merkezi Konumu

kayak-bingol.jpg

Teleski, telesiyej ve baby lift mekanik sistemleriyle hafta sonu kayak yapmak isteyenlere birbirinden farklı alternatifler sunan Hesarek Kayak Merkezi nerede diyenlere söyleyelim.

Kayak merkezi Bingöl şehir merkezine 34 km, Bingöl Havalimanı'na 40 km, Elazığ Havalimanı'na ise 110 km'lik mesafede bulunuyor. Aracı olmayanlar ise kayak için Dikme Köyü'ndeki tesise köy minibüsleriyle de ulaşabilir.

Hesarek Kayak Merkezi Hakkında

kayak-merkezi.jpg

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından gelişimi ve tanıtımı için projelerin hazırlandığı kayak merkezinde detaylı çalışmalar yapılıyor. Hesarek Kayak Merkezi'nde yaklaşık bir milyon dönümlük alan üzerine mekanik tesis ile yeni pistler, dağ evleri, yeni oteller ve çeşitli sosyal donatı alanları yapılması amaçlanıyor.