Bologna Hakkında 10 İnanılmaz Gerçek

İtalya'nın kuleleriyle ünlü küçük Venedik'i Bologna hakkında bilmediğiniz çok şey var.

Yayın Tarihi: 12 Eylül 2019Görüntülenme: 13059
bolognaaa.jpg

Bologna İtalya'nın en güzel şehirlerinden biridir. Mimarisi, sokakları, kafeleri ve tarihiyle Bologna turu hemen herkesin yapması gereken bir rotadır. 

Bologna, Etrüskler tarafından kurulan ve o zamandan beri İtalya için popüler bir ticaret ve öğrenme merkezi olarak gelişen Emilia Romagna'da Kuzey İtalya'da bulunan bir Ortaçağ kasabasıdır.

Bologna'nın nüfusu yaklaşık 500.000 ve 1088 yılında kurulan dünyanın en eski üniversitesi olan Bologna Üniversitesi'ne ev sahipliği yapıyor.

Bologna, liberal öğrenciler ve zengin Bolonez aileleriyle dolu hareketli ve mimarileriyle ünlü bir şehirdir. Burada doğan insanlar, şehirlerine çok sadık ve çoğu zaman tüm yaşamlarını Bologna şehrinde sürdürüyorlar. Ancak şehre hakim olan 100.000'den fazla öğrenci nüfusu bulunuyor.

Bologna turu sırasında da görebileceğiniz gibi merkez sık sık kalabalık olsa da, Bolognese ailelerinin günlük yaşamlarına göz atmak için zarif yerleşim bölgelerine gidebilirsiniz. Margherita Parkı ve çevresindeki mahalle teselli aramak ve huzurlu bir Bologna gezisi geçirmek için şehrin güzel bir bölgesidir.

Bologna sokaklarında yıllarca yürüyebilir ve Bologna hakkında garip gerçeklerin bazılarını asla fark etmeyebilirsiniz. Şehirde Bologna turu yaparken bu ilginç detayların listesini aklınızda bulundurun ve şehrin tüm sırlarını keşfedin. 

İşte Bologna hakkında gerçekler listemiz: 

Portici

Dünyadaki başka hiçbir şehir Bologna gibi yağmurdan korunaklı şekilde dizayn edilmemiştir. Bologna'nın hava durumu yıl içinde çoğunlukla yağışlı olduğundan şehrin mimarları burayı dizayn ederken hemen hemen tüm mimarileri altından yürünecek şekilde inşa etmişler. 

Kent için bu mimariler kültürel açıdan önemlidir ve UNESCO Dünya Miras Listesi'ne adaydırlar. Aynı zamanda çok pratik bir avantaja sahipler: Bologna'da asla bir şemsiyeye ihtiyacınız yok, çünkü altlarında yürümek asla ıslanmayacağınızı garanti eder.

bologna-mimari.jpg

Neptün Heykeli

Bologna gezisi için en ilginç detaylardan biri bu bilgi olabilir.

Ünlü Piazza Maggiore Neptün Heykeli için görevlendirilen heykeltıraş Gianbologna, eserleri üzerinde küçük bir oyun oynamaya karar verdi. Heykeli emreden kardinal ondan küçük üreme organlarını şekillendirmesini istediğinden, o bu isteğe itaat etti ancak heykelin yanındaki zeminde çizilen beyaz dikdörtgenin üzerinde durursanız, dik bir penisi varmış gibi göründüğünü fark edeceksiniz. :) 

Piazza Maggiore

Palazzo Re Enzo gibi güzel binalar Piazza Maggiore'yi çevrelemektedir. Binaların altında bir tonoz boyunca yürüyebilirsiniz ve duvara karşı durursanız, oluşturulan yankı sayesinde arkadaşlarınızla caddenin diğer tarafına kadar ayakta konuşabilirsiniz.

Osterias

Osteria bulabileceğiniz en iyi yemeği yiyeceğiniz tipik bir İtalyan barıdır. Bologna'nın çok garip osteriaları var: Osteria del Sole, müşterilerin kendi yemeklerini getirebilecekleri ve sadece içecek sipariş edebilecekleri bir örnektir. Her zaman dolu bir yer ve insanlar sosyalleşmeyi çok seviyor. İyi bilinen bir diğer tatlı tadıyla ünlü Osteria Broccaindosso.

bologna-neptun.jpg

Üç Ok

Strada Maggiore'den aşağıya inip Strada Maggiore'yi Piazza Santo Stefano'ya bağlayan bir geçit olan Corte Isolani'nin girişine ulaşırsanız, hala portikodan sarkan üç ortaçağ okunu görebilir ve görebilirsiniz. Bir efsane, yukarı doğru vurulduğunu söyler çünkü binanın penceresinden aşağıya bakan genç çıplak bir kızın, üç haydutun dikkatini dağıttığı söylenir.

T-Günleri

Bologna’nın hafta sonları merkez bölgesi bir yaya merkezi haline geliyor, aslında üç ana cadde cumadan gece yarısı ile pazar günleri arasında aynı saatte trafiğe kapalı. Öğrenciler her zaman Bologna'daki T günlerinin tadını çıkarırlar çünkü trafiği görmezden gelen sokaklarda serbestçe yürüyebilirler çünkü Bologna öğrencileri şehirleri dolaşmak için asla araba kullanmazlar.

Küçük Venedik

Birçoğu Bologna'nın küçük kanallarla dolu olduğunu bilmiyor. Tüccarların mallarını şehir içinde kolayca taşıyabilmeleri için yaratıldılar. Bu kanallar hala orada ve onları Piella sokağındaki küçük bir pencereden görebiliyorsunuz.

bologna-vene.jpg

Asinelli Kulesi

Bologna yan yana duran iki kulesi ile ünlüdür: Asinelli kulesi ve Garisenda kulesi, onları inşa ettiren ailelerin isimleri kulelere verilmiş. Ancak, uzun boylu olanın hikayesini açıklayan efsaneyi bilmiyor olabilirsiniz: Birçoğu fakir bir adamın oğlunun meydanın valisinin kızına aşık olduğunu söylüyor. Babası, en yüksek Bologna kulesini inşa etmesi şartıyla düğünlerini kabul etmiş. 

bologna-kulesi.jpg

Kırık Vazo

Asinelli kulesinin tepesinde basit, kırık bir vazo bulabilirsiniz. Bir efsane, şehir hükümetinin çatışmaları çözme konusundaki politik yeteneğini temsil ettiğini belirtir.

Santo Stefano Bazilikası

Yedi kilisenin Bazilikası olarak da bilinen bu kilise, çok ilginç bir cazibe, çünkü yedi farklı arkitektonik tarzda yapılan tek kiliselerden biri! Sonuçta, İtalyan mimarisinin dünyadaki en ilginç yapılardan biri olduğu biliniyor.