Bu Yaz Neden Fethiye'de Olmalısınız? (Fethiye Rehberi)

Doğası ve tarihiyle Fethiye'yi bu yaz mutlaka keşfetmelisiniz.

Yayın Tarihi: 14 Mayıs 2019Görüntülenme: 2931
fethiye-koylar.jpg

Muğla Fethiye'nin dünyaca ünlü tatil yerleri arasında olduğunu biliyor muydunuz?

Işığın ve güneşin memleketi olarak tanımlanan Fethiye Ölüdeniz'de en rüzgarlı havalarda bile sığ sularda yüzebilirsiniz çünkü bölgedeki lagün yapısı yılın her dönemi çarşaf gibi bir denizde yüzme fırsatı veriyor.

Fethiye nerede diye soranlara söyleyelim; Akdeniz Bölgesi’nin batısında, Muğla’ya bağlı 13 ilçeden biri.

Dünyanın en güzel kumsalları arasına girmeyi başaran Ölüdeniz ve Fethiye'de yaz döneminde mutlaka tatil yapmalısınız. Neden mi? İşte birbirinden güzel nedenleriniz: 

1. Kelebekler Vadisi (Doğanın İçinde Muhteşem Bir Koy)

Dünya Mirasını Koruma Vakfı tarafından korunma altına alınan ve doğaseverlerin merkezi olan Kelebekler Vadisi Fethiye'ye gelmek için en önemli nedenlerinizden biri.

Zengin bitki türleri, 1. dereceden SİT alanı oluşu, kamp yerleri ve eşsiz güzellikteki deniziyle Kelebekler Vadisi'ni mutlaka görmelisiniz. Doğanın içinde kaybolmak için burası benzersiz bir seçenek.

2. Tlos Antik Şehri (Likya Döneminden Günümüze)

Fethiye'deki antik kentler içinde en ünlüsü Tlos Antik Kenti'dir. Likya dönemine ait pek çok tarihi yapıya ev sahipliği yapan bu antik şehir kral mezarlarının da olduğu bölgeleri kapsıyor.

Bölgede aynı zamanda şelalenin de olduğunu söyleyelim. Buz gibi sularda yazın sıcağını unutmak ve Fethiye'de tatil yaparak doğa ile baş başa kalmak için güzel bir rota sunuyor.

3. Saklıkent Milli Parkı (Doğa ile Baş Başa Olun)

Yıl içinde biriken yorgunluğunuzu ve stresini atabileceğiniz bir diğer Fethiye'ye gelmek için en iyi nedeniniz de Saklıkent Milli Parkı olacaktır. Günübirlik geziler ile buraya gelebileceğiniz gibi dönüş ya da Fethiye'ye gidiş rotanıza da burayı ekleyebilirsiniz.

Tlos Antik Kenti
Tlos Antik Kenti

Akdeniz'de görülmesi gereken noktalar içinde önemli bir yeri olan Saklıkent Milli Parkı ya da Saklıkent Kanyonu'ndaki nehir suyuyla ayaklarınıza masaj yapabilir, yemyeşil doğası içinde temiz havanın keyfini çıkarabilirsiniz.

4. Ekstrem Sporlar (Sıra Dışı Bir Tatil İçin Gerekli)

2023 yazında sıradışı bir tatil yapmak, aklınıza gelebilecek her türlü ekstrem sporu denemek istiyorsanız Fethiye'den daha uygun bir seçenek olamaz. Bungee jumpingten yamaç paraşütüne, tüplü dalıştan rafting ve safariye kadar birçok ekstrem spor Fethiye'de mevcut.

En az iki tane ekstrem spor deneyimi yaşamalı ve Fethiye'nin eğlenceli yüzünün tadını çıkarmalısınız.

5. Plajları ve Koyları (Turkuaz Renkte Plajlar)

Fethiye'deki plajları ve Fethiye'nin koylarını duymayan yoktur. Özellikle son yıllarda popüler olan Kabak Koyu Fethiye'nin en güzel noktalardan biridir. Oyuktepe Koyları, Faralya Koyu, Katrancı koyu da buna dahil.

fethiye-havadan.jpg

Fethiye'deki plajlarda güneşin ve kumun, denizin tadını çıkarabilir, mavinin ve yeşilin her tonunu burada görebilirsiniz. Gemile Plajı, Ölüdeniz Plajı görmeden dönmemeniz gereken yerlerdir.

6. Kral Mezarları (Harika Bir Kültür Tatili Seçeneği)

Fethiye'ye kültür turu yapmak için gidenlerin en beğendiği yerlerden biri de Amintas Kral Mezarları oluyor. Dünyaca ünlü Charles Texier'in adını yazdığı giriş bölümüyle bilinen ve Telmessos Antik Kenti'nde bulunan Amintas Kral Mezarları'nı mutlaka görmelisiniz.

7. Günübirlik Tekne Turları (Görülmedik Yerleri Gezin)

Fethiye'deki plajları ve koyları kolayca ve eğlenceli bir şekilde görebileceğiniz tekne turları bulunuyor. İster 12 Ada tekne turlarına ister koyları keşfedebileceğiniz tekne gezilerine katılabilirsiniz.

8. Kayaköy'deki Evler (Kayalardan Oluşan Bir Köy)

Bir köy düşünün ki tamamı kayalık alanlara inşa edilmiş olsun. MÖ 3000'li yıllara uzanan geçmişi ve eski dönemlerdeki 30 bin kişilik nüfusuyla Kayaköy bir Rum yerleşimiydi.

Köydeki eski evlerin neredeyse tamamı koruma altına alınmış durumda. Soğuksu Koyu'na ev sahipliği yapan bu köyü mutlaka görmelisiniz.

fethiye-plaj.jpg

9. Festivaller (Fethiye'deki Etkinliklere Katılın)

Yılın her dönemi bir etkinlik bulabileceğiniz Fethiye'deki festivaller de buraya gelmeniz için en geçerli nedenlerden biri. Yıl içinde coşku dolu bir tatil yapacağınız festivallerden bazılarını paylaşıyoruz:

  • Ölüdeniz Uluslararası Hava Oyunları Festivali: Her yıl Ekim ayında düzenlenen ve dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezi olan Babadağ'da gerçekleştirilen Ölüdeniz Uluslararası Hava Oyunları Festivali, 45 farklı ülkeden gelen paraşüt pilotları ile yapılmaktadır. Gökyüzünde yapılan bu akrobasi şölenine mutlaka dahil olmalısınız.

  • Göcek Regatta Festivali: Her yıl Mayıs ve Kasım aylarında düzenlenen Regatta Festivali, yelken tutkunları için çok eğlenceli bir şölen vaad ediyor. Göcek koylarında farklı ülkelerden gelen yelkenciler birbirleriyle yarışıyorlar.

  • Kültür ve Sanat Günleri Festivali: Değişik ülkelerden gelen müzisyenlerin buluştuğu festivalde birçok farklı dalda sanatçı ve fotoğrafçı da bulunuyor. Sanatseverlerin sanatlarını ve hünerlerini sergilediği bu festivalde din, dil, ırk gözetmeksizin dünya birliğinin sağlanması amaçlanıyor. Festival Nisan ya da Mayıs aylarında düzenleniyor.

  • Yeşil Üzümlü Kuzu Göbeği Mantar Festivali: Nisan ayında yapılan bu festivalin amacı kuzugöbeği mantarının tanıtımı oluyor. Üç gün süren festivalde dastar dokumacılığı, bağcılık ve şarapçılıkla ilgili yapılanlar sergileniyor.