Budva'ya Gitmek İçin 5 Neden

Bu yaz Budva'ya gitmek için çok geçerli nedenleriniz var.

Yayın Tarihi: 02 Nisan 2019Görüntülenme: 10338
budva-deniz-kizi-heykeli.jpg

Vizesiz turlar arasında en sevilen tatil yerlerinden biri Budva'dır. Budva vize yönünden en çok tercih edilen rotalardan biridir çünkü buraya vizesiz olarak gidebiliyorsunuz. Son yıllarda Budva turu yapanların sayısının artması hem Budva rivierasının güzelliği hem de vizesiz yakın yerler listesinde olmasıdır. 

Karadağ turizmine yön veren şehirde bulunan çok sayıda plaj ve otel sayesinde Budva kenti ülkede en çok turist çeken yerdir. Karadağ Budva şehriyle son yılların en popüler yerlerinden biridir. Doğal güzelliğinin yanı sıra körfez adaları ve plajları dışında Budva tarihi mimarileri ve kalıntılarıyla da zengindir. Budva nerede diye merak edenler, şehrin Avrupa'nın Güneydoğusunda kaldığını söyleyelim. 

Vizesiz Budva, Türk vatandaşlarının da en çok tercih ettiği tatil rotalarındandır. Budva gezi rehberi ile hem bu bölgeyi hem de çevresindeki doğal güzellikleri keşfedebilirsiniz. 

Peki bu yaz neden Budva turu yapmalısınız? Budva'da gezilecek yerler neler ve daha fazlası... Hepsi Budva rehberinde...

Budva için vize gerekli mi diye merak ediyorsanız Budva Türk vatandaşlarına vizesiz. Pasaportu olan Türk vatandaşlarına vize olmadan ülkeye giriş serbest. 

Budva Tarihi Şehir Merkezi

Budva’nın Eski Şehri (Budva Old Town olarak geçer) küçük bir yarımadanın üzerinde yer almakta ve bir kültür mirası hazinesini temsil etmektedir. Dar sokaklar ve meydanlar arasında yürürken, ünlü binaların yanı sıra ülkedeki birçok ünlü yazarın ve sanatçının mezarını barındıran Sv. Trojica Kilisesi'ni de görmelisiniz.

Budva'da Yaz Eğlenceleri Bitmez

Budva tatilinizi yaz dönemine denk getirmenizde fayda var.

Yaz aylarında çok sayıda yerel sokak performansı ve yurtdışından gelen göstericilerle Budva tam bir şehir tiyatrosuna dönüşür. Stari Grad (Eski Şehir) bölgesinde bulunan kafeler, restoran ve mağazalar dışında galericileri de ziyaret edebilirsiniz. Budva'nın dini ve tarihi yönden önemli yerleri olan manastırları da gezebilirsiniz.

Jazz Beach, Budva
Jazz Beach, Budva

Budva'nın plajları da çok meşhurdur. Yaz tatili için Budva'ya gitmeye karar verirseniz sahillerinde doyasıya denize girebilir, kum ve güneşin tadını çıkarabilir, Budva'da alışveriş yapabilir ve sevdiklerinizle unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz. 

Karadağ'ın Miami'si

Tarihi dokusu, hareketli gece eğlenceleri, benzersiz güzellikteki sahilleriyle Budva Karadağ'ın Miami'si olarak adlandırılıyor. Adriyatik Denizi kıyısında konumlanan şehirde toplamda 17 tane sahil bulunuyor. Hem deniz hem eğlence hem de kültürel anlamda dolu dolu bir tatil yapacağınız Budva size çok iyi gelecek.

Her Damak Zevkine Uygun Bir Lezzet Var

Budva'da yemek konusunda asla sıkıntı çekmezsiniz. Burada her damak çeşidine uygun bir lezzet bulmak mümkün. Turistik bir bölge olduğu için dünyanın her yerinden yemek bulabilmek mümkün. Deniz ürünlerinden Akdeniz mutfağına en leziz tatlar ve menüler Budva tatilinde unutamayacağınız anlar olacak.

budva-sehri-gezisi.jpg

Budva'da ne yenir sorusunun cevabı ise kurutulmuş dana eti ile yapılan kastradina, bir tür pide olan pogaea olacak. Şehirde ve liman kısmında birçok restoran bulunuyor. Burada dilediğiniz yemeği yiyebilirsiniz. Budva'da yemek konusunda sıkıntı çekmezsiniz. Bu nedenle Budva turu 3 gece ya da daha kısa geziler için de tercih edilebilir. 

 

budva-yemek.jpg

Budva'ya Gitmek Çok Kolay

Karadağ'ın başkenti Podgorica'ya havayoluyla ulaşım sağlayarak oradan Budva'ya geçebilirsiniz. Budva Havalimanı ile Budva arası kaç km diye merak edenlere söyleyelim, yaklaşık 70 km mesafe bulunuyor.

Budva'ya taksiyle gitmek isterseniz havalimanından şehir merkezine biraz yüksek fiyatta ücret ödeyerek Old Town bölgesine ulabilirsiniz. Bu nedenle Budva'ya turla gitmek çok daha uyguna gelecektir. 

Daha ekonomik bir Budva ulaşımı içinse havalimanından Budva şehir merkezine gidebilmek için önce taksiyle otobüs terminaline sonra da şehir merkezine giden otobüslere binebilirsiniz. 

budva-old-town.jpg

Budva'da Bunları Görmeden Dönme

  • Kayalık bir zemin üzerinde yer alan ve aynı zamanda UNESCO'nun da koruma altına aldığı Old Town bölgesini Budva turları ile görmeden
  • Saint Sabas The Sanctified, Saint John, Holy Trinity, Saint Tronice Kiliseleri'ne gitmeden
  • Budva Şehir Müzesi'nde gezmeden
  • Modern Galeri'deki eserleri görmeden
  • Önceden bir balıkçı kasabası olan fakat şu an oteller bölgesi olarak geçen Sveti Stefan Adası'nda denize girmeden
  • Hawaii'ye benzetilen güzeller güzeli Sveti Nikola'yı gezmeden
  • Open Art Studio'da dolaşmadan
  • Budva'daki en yüksek yer olan The Citadel (Hisar) bölümünde fotoğraf çekmeden
  • Roma ve Yunan döneminden kalma mezarlar olan The Ancient Necropolis'te gezmeden
  • Budva Dans Eden Kadın Heykeli önünde fotoğraf çektirmeden
  • St. Sava Church, Church of Santa Marija in Punta ve Church of St. John kiliselerine girmeden
  • 5. yy'dan kalan tarihin kalıntıların olduğu Basilica Remains bölgesinde gezmeden sakın dönmeyin.