2020'nin Beklenen Müzesi: Büyük Mısır Müzesi

50 bin m2 büyüklükte 100 bin sıradışı tarihi eserin sergileneceği Büyük Mısır Müzesi yıl içinde açılıyor.

Yayın Tarihi: 12 Mayıs 2020Görüntülenme: 6041
mmkapak.jpg

50 bin m2 büyüklükte 100 bin sıradışı tarihi eserin sergileneceği Büyük Mısır Müzesi yıl içinde açılıyor. 1922 yılında bulunan Tutankhamun hazinelerinin hepsini ilk kez bu müzede bir arada görebileceksiniz. Mısır Firavunlarının en ünlüsü Tutankhamun, tam 3000 yıl önce Mısır'ı yönetiyordu.

2020’nin en çok beklenen açılışı ve dünyanın en büyük arkeoloji müzesi olan Büyük Mısır Müzesi dünyanın her yerinde tek bir medeniyete adanmış en büyük müze olacak.

Yüz Binlerce Eser

Ekim 2020'de açılması planlanan Büyük Mısır Müzesi'nde yaklaşık 100.000 eser sergilenecek. Burada, Mısır'ın en değerli binlerce antik eserinin restorasyonu ve korunmasına adanmış 19 laboratuvar bulunuyor.

kapak2.jpg

3 bin 200 yıllık Kral II. Ramses heykeli bu müzenin avlusunda ziyaretçileri karşılıyor.

Ziyaretçilerin şimdiye kadar toplanmış en eski Antik Mısır sergileri koleksiyonuna bakmaktan sıkılması durumunda, bunun yerine manzaraya doyacaklarını söyleyebiliriz. Büyük Mısır Müzesi (GEM), Büyük Piramitler de dahil olmak üzere Giza Platosu'nun harikalarına doyacağınız bir seyir alanı sunuyor.

Büyük Mısır Müzesi'ni Gezmek İçin Ne Kadar Zaman Gerekli?

Mısır'daki piramitlerin bulunduğu Giza bölgesinde inşa edilen Büyük Mısır Müzesi'ni gezmek için en az iki üç gününüzün olması gerekiyor ancak hızlandırılmış turlar ile iki üç saat içinde kısa bir tur yapabilirsiniz.

Müze Dört Bölüme Ayrılıyor

Ana galeriler merdivenden ayrılıyor ve dört döneme ayrılıyor: Hanedan öncesi (M.Ö. 3100'e kadar) ve Eski Krallık (piramit inşaatçıları), Orta Krallık, Yeni Krallık (Tutankhamun, Ramses ve Co) ve Greko-Romen.

kapak5.jpg

Bu kronolojik galeriler daha sonra eski müzenin aksine temalara göre düzenlenmiş durumda: İnançlar ve Sonsuzluk (din), Krallık ve Güç (yöneticiler) ve Toplum (geri kalanımız). Sonunda, ziyaretçiler doğrudan piramitlere bakan ve dünyanın en büyük medeniyetlerinden birini kutlayan kronolojik bir gösterinin büyük finali olan Eski Mısır'ın ihtişamını süren uzun cam pencerelere yönlendiriliyor.

kapak3.jpg

Merdivenin sağında, ilk kez mezarın içeriğinin tamamen gösterileceği Tutankhamun galerileri var. Müzede ayrıca, Mısır'ın antik dünyasını çocuklara açıklamak için son teknoloji görsel sunumları kullanacak ayrı bir çocuk müzesi de var.

Herkes Mısır'a Akın Edecek

On yıllık huzursuzluktan sonra Mısır, Büyük Mısır Müzesi'ni hak ediyor. Ancak GEM henüz açık olmasa da Tahrir Meydanı'ndaki orijinal Mısır Müzesi'ni ziyaret edebilirsiniz. Kalıntı bir şey, Kral Tutankhamun’un sabit ölüm maskesini barındırıyor.

kapak7.jpg

Büyük Mısır Müzesi açıldığında, ziyaretçiler kendileri için bu eski hazineleri görmek için Mısır'a geri akın etmek zorundalar.