Cancun Rehberi

İnce beyaz kumlu muhteşem plajları, büyüleyici turkuaz mavisi denizi ve eşsiz havasıyla Cancun...

Yayın Tarihi: 07 Haziran 2022Görüntülenme: 4115
cancun-plaj.png

Cancun Meksika'nın en bilindik tatil yerlerinden biridir. Yucatan Yarımadası üzerinde kurulu olan şehir, Meksika'daki Karayipler olarak da bilinir.

Bir kıyı şehri olan bu yerde yapacağınız Cancun turu size masalsı bir tatil yaşatacak ve Cancun tatili unutamayacağınız bir yurtdışı turu deneyimi olacak. İnce beyaz kumlu muhteşem plajları, büyüleyici turkuaz mavisi denizi ve eşsiz havasıyla Cancun hakkında bildiklerinize yenilerini eklemek istedik.

Hazırsanız Cancun rehberine başlıyoruz!..

Cancun Hakkında

Dalgıçlar ve şnorkelle yüzenler için Cancun bir cennettir.

Her yıl 10 milyondan fazla turist de yanılıyor olamaz. Cancun'da güneşlenmek, tüplü dalış, macera, eko-parklar, gece hayatı, su sporları ve sayısız aktivite bulunuyor.

Kristal mavisi Karayip suları, bol miktarda sualtı vahşi yaşamı barındırır ve tatil köylerinin çoğunda, yüzgecin hangi ucunun kanatlanacağını ve ekipmanın nasıl kullanılacağını size gösterebilecek eğitmenler bulunur.

cancun-gezisi.jpg

Meksika'nın doğusunda bulunan Cancun'un kelime anlamı Maya diline göre "Yılanların Yuvası" demekmiş. Burada Mayalar'a ait birçok kalıntı da görebilirsiniz. Tropikal bir iklime sahip olan Cancun'un sahillerinden biri yukarıdan bakıldığında 7 sayısına benzetilir. Bu sahilin adı Zona Hotelera'dır.

Cancun'un para birimi Meksika Pezosudur.

Cancun'da Eğlence Hayatı Nasıl?

Karayip gece hayatını Cancun'da deneyimleyebilirsiniz. Cancun'daki otel bölgesi, geceyi salsa mekanlarından eğlence dolu kulüplere ve dünya müziklerinin olduğu yerlere çeviren çok sayıda dünyaca ünlü bar ve gece kulübüne ev sahipliği yapıyor.

Cancun'un Maya Kültürü, en büyük ihtişamıdır. Gizem dolu kalıntılar ve görkemli havası, Maya harabelerininin ve Chichen Itza, Tulum ve Coba gibi arkeolojik alanların çevresinde hâlâ varlığını sürdürüyor. Bunların hepsi Cancun'da kolayca ulaşılabilecek mesafededir.

cancun-maya-harabeleri.jpg

Plaj eğlenceleri de meşhurdur.

Cancun'da Hangi Dil Konuşulur?

Cancun'da konuşulan resmi dil İspanyolca'dır. Turizm endüstrisinde çalışan Meksikalıların çoğu İngilizce bilmektedir. Yerel halkın çoğu hala Maya'yı ilk dilleri ve İspanyolca'yı ikinci dilleri olarak konuşuyor, sık sık onların kendi aralarında Mayaca konuştuklarını duyabilirsiniz.

Cancun'da Gezilecek Yerler

Casa de Montejo, Casa de los Venados, Museo Regional de Antropologia, Na Bolom Cancun'da gezilecek yerler listesinde en bilindik bölgelerdir. Ayrıca Calakmul, Gran Museo del Mundo Maya, Parque de las Palapas, Templo de San Juan ve plajlardır.

cancun-plajlari.jpg

Playa Delfines plajında denize girip, Maya Müzesi'nde Maya kalıntılarını keşfedebilir ve El Rey Harabeleri'ni görebilirsiniz. Cancun Sualtı Müzesi'ni keşfe çıkabilir, Akvaryum'da eğlenceli dakikalar geçirebilirsiniz. Eğer gece eğlencesi arıyorsanız Coco Bongo'ya uğrayabilirsiniz.

Yüzmeniz gereken bir diğer plaj ise Playa Langosta ve Mujeres Adası'dır. Karnınız acıktıysa Parque de Las Palapas bölgesindeki restoranları deneyimleyebilirsiniz. Playa Del Carmen Cancun'da görebileceğiniz en modern yerlerden biri. Ayrıca 5. Cadde, Holbox'u da mutlaka görmelisiniz.

cancun-parklari.jpg

Cancun Gezilecek Yerler Listesi

  • Playa Delfines
  • Museo Maya de Cancun El Rey
  • Cancún Underwater Museum
  • Interactive Aquarium Cancun
  • Coco Bongo
  • Playa Langosta
  • Isla Mujeres
  • Parque de Las Palapas
  • Mercado 28
  • Playa Del Carmen
  • Quinta Avenida (5. Cadde)
  • Playa Holbox

Cancun'da Ne Yenir?

Geleneksel Meksika yemeklerinden biraz farklılaşan Cancun mutfağında Maya yemeklerinin etkisi görülür. Et, bakliyat ve sebzelerin ağırlıkta oldu Cancun yemekleri Hindistan cevizi ve ananas gibi meyveleri sıklıkla görebileceğiniz lezzetler de sunar.

cancun-yemek.jpg

Şehirde yiyebileceğiniz ünlü yemekler arasında hindi eti, marul, domates, avokado ve tortilla ile hazırlanan salbutes bulunuyor. Ayrıca queso relleno ve sopa de lima da mutlaka yemeniz gereken lezzetlerdir.

Cancun Turları

Gruppal Meksika turları ile Cancun'u görebilir ve burada unutulmaz bir tatil yapabilirsiniz. Cancun'a gitmek için en ideal zaman Kasım ile Mayıs ayları arasındaki dönemdir. Bu dönem dışında da Cancun'da tatil yapılabilir ve fiyatlar daha uygundur.