Çok Az Kişinin Bildiği Balkanlar'daki 11 Masalsı Yer

Tarihle iç içe bir Balkan köyleri turuna hazır olun.

Yayın Tarihi: 21 Kasım 2018Görüntülenme: 9145
balkanlar.jpg

Balkan turları ile birçoğumuz kapı komşumuz olan Balkan ülkelerini gezmiştir. Peki Balkanlar'daki en güzel yerler neresi?

Eminiz Balkan turları ile çok güzel şehirler görmüş, müzikleri, Balkan yemekleri ve mimarileriyle Türk kültürüne yakın olan bu bölgede kendinize ait birçok şey bulmuşsunuzdur. Ancak şimdi çok az kişinin bildiği ve birbirinden güzel Balkan köylerini paylaşalım istedik. Bakalım bu yerlerin ne kadarını biliyorsunuz. :) 

Balkanlar'daki bu yerleri mutlaka görmeli ve her biri eşsiz güzellikte olan Balkanlardaki şehir ve köyleri gezmelisiniz.

1. Veliko Tırnova, Bulgaristan

Veliko Tırnova'nın tabloya benzeyen güzelliği...
Veliko Tırnova'nın tabloya benzeyen güzelliği...

Bulgaristan'ın nostaljik şehirlerinden biri olan Tırnova, 1965 yılında 'ulu, yüce' anlamına gelen 'Veliko' unvanını aldıktan sonra Veliko Tırnova adıyla anılır oldu. Bulgaristan için önemli bir yer olan bu şehir, her yıl yüz binlerce turist tarafından ziyaret edilir. Bulgaristan'ın eski başkentidir.

2. Tiran, Arnavutluk

tiran-gorseli.jpg

Arnavutluk'un başkenti olan Tiran şehri, ülkedeki en büyük şehirdir. Vizesiz Balkan turu yapmak isteyenler için gezilecek yerler arasında olan Tiran, sessiz ve huzur veren yapısıyla da gezenleri kendisine hayran bırakıyor. Tiran hakkında bilmeniz gereken en önemli detaylardan biri, şehrin Osmanlı Devleti tarafından kurulmuş olduğu.

3. Köstence, Romanya

Deniz turizmiyle ön plana çıkan liman kenti Köstence...
Deniz turizmiyle ön plana çıkan liman kenti Köstence...

Romanya'nın Bodrum'u olarak bilinen Köstence, ülkenin en önemli liman ve turizm şehirlerinden biridir. Köstence yılın her dönemi ziyaret edilebilen konumu ve iklimiyle hafta sonu gezileri için ideal bir rota olabilir. Karadeniz'deki en büyük liman şehirlerinden olan Köstence'ye tur fikri bu yılki seyahat planlarınız arasında yer bulabilir.

Köstence gezi rehberi için buraya tıklayabilirsiniz. 

4. Vidin, Bulgaristan

Tarihin içinde bir yer: Vidin
Tarihin içinde bir yer: Vidin

Bulgaristan'da ve Tuna Nehri kıyısında yer alan Vidin şehri, zengin bir tarihe sahiptir. Köprüsü ile ünlü olan Vidin Bulgaristan'da, Osmanlı Devleti için de önemli bir yerdi. Bugün kale ve surları, tarihi yapıları ile görülmeye değer bir yerdir.

5. Gevgeli, Makedonya

Gezerken huzur bulacağınız Gevgeli Köyü...
Gezerken huzur bulacağınız Gevgeli Köyü...

Makedonya'da, Yunanistan sınırına çok yakın olan bir köydür Gevgeli Köyü. Makedonya'nın Las Vegas'ı olarak adlandırılan bu şirin yer, casinolarıyla biliniyor. Ancak şehrin nostaljik ve eski havası da görülmeye değer.

6. Dobriç, Bulgaristan

Tarihi mimarileriyle ünlü Dobriç...
Tarihi mimarileriyle ünlü Dobriç...

16.yüzyılda Türk Beyi tarafından kurulan Dobriç, eski adıyla Hacıoğlu Pazarcık, Trak ve Roma döneminden kalma izlere ev sahipliği yapar. Bulgaristan Türkleri'nin yoğun olarak yaşadığı Dobriç'te Osmanlı'dan kalma birçok eser de görmeniz mümkündür.

7. Debre, Makedonya

Doğal güzelliklerine hayran olacağınız Debre...
Doğal güzelliklerine hayran olacağınız Debre...

Makedonya'nın batısında ve Arnavutluk'un sınırında bulunan Debre, doğal güzellikleriyle ünlüdür. Çevresinde bulunan dağlar, gölü ve nehirleri ile Debre turları sizi doğanın kucağına götürüp bırakacak. Atatürk'ün dedesinin Debre köylerinden geldiği bilinmektedir.

8. Travnik, Bosna Hersek

Huzurun, güzelliğin ve samimyetin şehri Travnik...
Huzurun, güzelliğin ve samimyetin şehri Travnik...

Vezirler Şehri olarak bilinen Travnik, Bosna Hersek'in merkezinde bulunuyor. Osmanlı Devleti döneminde birçok devlet adamı burada yetişmiştir. Şehirde bir fotoğraf kadrajına 40 tane cami girdiği söylenmektedir. Osmanlı'dan kalma görüntüsünü günümüze kadar koruyan nadir Balkan bölgeleri içindedir.

9. Kılkış, Yunanistan

Köklü geçmişi ve mimarileriyle ünlü Kılkış...
Köklü geçmişi ve mimarileriyle ünlü Kılkış...

Yunanistan'ın Makedonya bölgesinde bulunan bir şehirdir. Sıcakkanlı ve geleneklerine bağlı Kılkış şehri insanları, müzikleri, yörenin doğası sizi etkileyecektir. Bölgenin genel olarak adı ise Avrethisar olarak bilinmektedir. Kılkış, Kureşe Dağları ile çevrilidir. Geçmiş döneminden günümüze ulaşan birçok tarihi mimarisi bulunmaktadır.

10. Razgrad, Bulgaristan

Yoğun Türk nüfusuyla ünlü Razgrad...
Yoğun Türk nüfusuyla ünlü Razgrad...

Bulgaristan'ın Kuzeydoğusu'nda Deliorman olarak bilinen bölgedeki şehirdir. Bulgaristan'daki Kırcaali'den sonra Razgrad şehri, en yoğun Türk nüfusunun olduğu yerdir. Birbirinden değişik dönemlere ait binlerce taşınmaz durumdaki kültür anıtlarıyla Razgrad tarihi açısından da çok köklü ve zengin bir bölgedir.

11. Balçık, Bulgaristan

Karadeniz'in eteklerinde turistik bir Balkan şehri: Balçık
Karadeniz'in eteklerinde turistik bir Balkan şehri: Balçık

Karadeniz'e kıyısı olan Balçık şehri, Bulgaristan için de önemli bir yaz turizmi merkezidir. Ülkenin Dobriç ilinde bulunur ve bir dönem Romanya'ya ait olduğundan Romanya Kraliçesi Marie'nin de en sevdiği konaklama yerleri arasında bulunmuştur. Müzeleri, botanik parkları, tarihi evleri ve sahili ile Balçık da görülmeye değer Balkan yerleri arasındadır.