Dubai'de Kuruş Harcamadan Yapılabilecek 22 Ücretsiz Şey

Cebinizden hiç para çıkmadan Dubai'de yapabileceklerinizi yazdık

Yayın Tarihi: 20 Aralık 2019Görüntülenme: 18327
dubaygorsel.jpg

Ortadoğu'nun yıldızı Dubai'de ücretsiz neler yapabileceğinizi biliyor musunuz? 

Dubai deyince aklımıza gökyüzüne uzanan binalar, lüksle dolu alışveriş merkezleri, eğlence yerleri, çöl safarisi ve egzotik insan yapımı adalar geliyor. Üst düzey lüks konusundaki itibarı ile kozmopolit Ortadoğu bölgesinin en ünlü şehri olan Dubai avmleri, lüks arabaları, otelleri ve gökdelenleri ile bilinse de Dubai turu sırasında şehirde gezerken cebinizden bir kuruş çıkmadan yapabileceğiniz sayısız şey bulunuyor. 

Dubai turları her ne kadar lüksle dolu aktivitelerden örülü duruyor gibi görünse de ister inanın ister inanmayın, Dubai'de yapılacak çok fazla ücretsiz şey var.

Gruppal Dubai turları ile bölgeyi gezmeye karar verdiğinizde Dubai turu yapmadan hemen önce Dubai'de ücretsiz ne yapılır rehberimizi incelemelisiniz.

Dubai'de Yapmanız Gereken 22 Ücretsiz Şey

Dubai nerede diye merak edenlere söyleyelim, Arap Yarımadası'nın Basra Körfezi kıyıları boyunca konumlanmıştır. 

Eğer Dubai gezisi sırasında bir kuruş bile harcamadan zevk alabileceğiniz şeyleri merak ediyorsanız, Dubai'de yapılacak lüks ve her şeyden zevk almanızı sağlayacak 22 ücretsiz şeyin listesi:

1. Dubai Kültürünü Keşfetme
2. Deve Müzesini Gezmek
3. Ücretsiz Yoga Dersleri
4. Yıldızların Altında Film İzleme
5. Dubai Akvaryumu Gezme
6. Dubai Fıskiyelerini İzlemek
7. The Jumeirah Beach Corniche'de Yürümek
8. Altın Ve Baharat Çarşısı İçinde Dolaşmak
9. En Lüks Arabaları İzleme
10. Pehlwani Güreşi İzlemek
11. Dans Etmek
12. St. Mary Katolik Kilisesi'ni Gezmek
13. Emirates Baptist Church International'ı Görmek
14. Pentekostal Kilisesi'ni Gezmek
15. Birleşik Hıristiyan Kilisesi'ni Görmek
16. Ulu Camii'de Ücretsiz Dua Etmek
17. Burç Halife'ye Karşı Selfie Çekmek
18. Burj Nahar'ı Görmek
19. Burj Al Arab Jumeirah'a Tırmanmak
20. Sonsuzluk Kulesi'ni Ziyaret Etmek
21. Jumeirah Camii'nde Dua Etmek
22. Kite Beach'te Su Sporu Yapmak

1. Dubai Kültürünü Keşfetme

Dubai'de ülkeye ve şehre özgü birçok şey bulabilirsiniz. Geleneksel el sanatları ustalarının, dokumacılarının ve uygulayıcılarının sergilendiği sergiler ve inci dalışı gösterileri, Dubai’deki iyi ücretsiz şeylerden biri olan Al Shindagha’daki Dubai kültürünü yakından tanıyabilirsiniz.

devemuzesi.jpg

Yer: Al Shindagha Bölgesi, Dubai Körfezi'ne yakın
Ziyaret edilecek zaman: Cumartesi - Perşembe 08:30 - 22:00; Cuma 15:30 - 22:00

2. Deve Müzesini Gezmek

Dubai'de yapılacak şeyler listesinde para ödemeden göreceğiniz bir diğer yer ise Al Shindagha Bölgesi'ndeki Deve Müzesi oluyor. Müzedeki farklı bölümler BAE'deki deve tarihine, deve ve Arap halkı arasındaki ilişkiye, deve yarışı ve deve anatomisine adanmıştır. Aynı zamanda sunumlar için bir oditoryum da barındırıyor.

Yer: Al Shindagha Kültür Mirası Köyü
Ziyaret edilecek zaman: Pazar - Perşembe; 08:00 - 14:00

3. Ücretsiz Yoga Dersleri

Fitness meraklıları için Dubai'de yapılacak ucuz şeyler listesinde birçok seçenek var. Ancak bunlar arasında en iyisi Friends Of Yoga'nın ücretsiz yoga sınıfıdır. Şehrin dört bir yanına dağılmış olan bu 1 saatlik dersler, Dubai şehir turu sırasında fitness rutininizi sürdürecektir.

yogad.jpg

Yer: Deira Deresi, BurDubai Deresi, Zabeel Parkı, JLT Parkı ve İnternet Şehri
Zamanlama: 5:30 - 6:30, 18:30 - 19:30; Günlük

4. Yıldızların Altında Film İzleme

Dubai'ye seyahat etmeniz gereken en güzel gün Cumartesi olabilir çünkü Pazar günleri Piramitler Çatı Katı Kompleksi'nde ücretsiz film keyfinin tadını çıkarabilirsiniz. Dubai'de her ziyaretçinin yaşaması gereken ücretsiz etkinliklerden biri haline geliyor.

Konum: Wafi Külliyesi'nde Piramitler Çatı Katı Kompleksi
Zamanlama: Pazar günleri; 20:30

5. Dubai Akvaryumu Gezme

Ana alışveriş merkezini Dubai Alışveriş Merkezi'ndeki girişin dışından ücretsiz olarak görebiliyorken, neden akvaryumun içine gitmek için 70 Dirham harcayasınız ki! Dünyanın en büyük akvaryumundaki en büyük akrilik paneline sahip olan ev, Dubai'de ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek yerler listemizin yanında yer alıyor.

akvaryumd.jpg

Yer: Dubai Akvaryumu Dışında
Ziyaret edilecek zaman: 24 saat açık

6. Dubai Fıskiyelerini İzlemek

Ücretsiz olarak Dubai'de yapılacak en popüler şeylerden biri, Dubai Alışveriş Merkezi dışındaki fıskiyelerin güzel görüntüsünü izlemek, müzikli bir müzik eşliğinde dans eden suları izlerken büyülenmek için herhangi para ödemenize gerek yok.

Yer: Dubai Alışveriş Merkezi Dışında
Zamanlama: 3 - 4 dakika; 30 dakikada bir

İpucu: Çok popüler olan çeşme, büyük bir kalabalıkla çevrilidir. En iyi manzara ve iyi bir yer bulmak için erkenden orada olmaya çalışın.

7. The Jumeirah Beach Corniche'de Yürümek

Jumeirah Beach Corniche Dubai'deki serbest atraksiyonlar listesine yeni katılan bir firma. Otel, 800 metrelik bir plaj önü, koşu parkuru, duşlar, çocuk oyun alanları ve gölgeli piknik alanları barındırıyor. 14 km uzunluğundaki corniche, Dubai Marine Beach Resort'tan Burj Al Arab Hotel'e kadar uzanıyor.

jumeriahbeach.jpg

Yer: Dubai Marine Beach Resort'un yanında
Zamanlama: 7.30 - 10.00

8. Altın Ve Baharat Çarşısı İçinde Dolaşmak

Deira bölgesindeki hareketli eski çarşı, Dubai'de ücretsiz olarak ziyaret edebileceğiniz popüler yerlerden biri. Eski pazar, altın tüccarlarının ışıltılı ürünleri, her çeşit baharat, egzotik buhur çiçeği ve şallarıyla ünlüdür. Bunlardan hiçbirini ücretsiz satın alamazsınız ancak bu, piyasada dolaşmanın size maliyeti olduğu anlamına gelmez.

Yer: Ras Metro İstasyonu 1 yakınlarındaki Deira Deresi'nin kuzey tarafı

9. En Lüks Arabaları İzleme

Otomobil müzelerini ziyaret etmek için para harcamak istemiyorsanız ancak kasabanın en iyi arabalarını görmek istiyorsanız, The Walk at Jumeirah Beach Residence gezmeniz gereken yer. Yerli halkın aşırı lüks ve yüksek fiyatlı arabalarını göstermesiyle, restoranlarla çevrili sahil şeridi, Dubai'de ücretsiz araba seyretmek için gidilebilecek yerler arasında bulunuyor.

arabalarr.jpg

Konum: Jumeirah Beach Residence'da Yürüyüş Boyunca
Zamanlama: Akşamları; özellikle cumartesi geceleri

10. Pehlwani Güreşi İzlemek

Ayrıca Dubai'de yapılacak en iyi şeylerden biri yerel güreşleri izlemek. Her Cuma, yüzlerce Hintli, Pakistanlı ve Bangladeş kökenli işçi, cesur erkeklerin şan için güreşlerini izlemek adına toplanıyor.

Yer: Deira (Balık pazarının arkasındaki kumsal)
Zamanlama: Cuma; 17:00 ve sonrası

11. Dans Etmek 

Eski püskü bir şıklık, deri koltuklar ve büyük boy abajurlar - bunlar Societe Dubai'ye atfedilen özellikler. Yeni açılan gece kulübünü Cuma gecesi ziyaret edin, ‘80 ve 90'lara ait en iyi hitlerinin tadını çıkarın. Ve evet, giriş ücretsiz!

Konum: Societe Dubai, Marina Byblos Otel, Dubai Marina

12. St. Mary Katolik Kilisesi'ni Gezmek

St. Mary’deki Katolik Kilisesi 1967’de ortaya çıktı. Dubai’deki en eski kiliselerden biri. Dubai'nin kalbinde yer almaktadır ve çeşitli Katolik nesillerini kucaklamaktadır. Bu sade ve eski kiliseyi görebilirsiniz. 

stmaryschurch.jpg

Konum: 247 Oud Metha Rd - Dubai - Birleşik Arap Emirlikleri
Zaman: 5.00 - 9.30

13. Emirates Baptist Church International'ı Görmek

EBCI'daki cemaat, aileleri ve her yaş grubundaki çocuklardan, gençlerden ve bekarlardan oluşan çok uluslu insanlarla çok çeşitlidir. Bir Baptist kilisesine katılmayı veya katılmayı seçmiş olsalar da, kendi ülkelerinden çeşitli mezhepsel kökenlidirler. Tüm üyelerin ve katılımcıların gurbetçi oldukları göz önüne alındığında, burada çalıştıkları için ülkede de yaşıyorlar.

Konum: 7 69 A St - Dubai - Birleşik Arap Emirlikleri, Grand Excelsior Hotel

14. Pentekostal Kilisesi'ni Gezmek

Pentecoastal Kilisesi Dubai'deki en büyük kiliselerden biridir. Aynı zamanda bu bölgedeki en güzel yerlerden biri. Farklı inançlardan insanlar burada toplanır. Olumlu şeyler hissetmek ve ruhunuzu dinlendirmek için kiliseyi ziyaret edebilirsiniz.

Yer: Barsha

15. Birleşik Hıristiyan Kilisesi'ni Görmek

Dubai'de ücretsiz olarak ziyaret edebileceğiniz en iyi yerlerden biri bu kilisedir. 

Yer: Dubai Evanjelist Kilisesi Merkezi 

16. Ulu Camii'de Ücretsiz Dua Etmek

Gerçek İslami mimariyi sergileyen Dubai'deki Büyük Cami, Dubai’nin kültürel ve dini mirasının özüdür. Giriş cephesinde Kur'an-ı Kerim, şehirdeki en yüksek minare, küçük ve büyük kubbeler ve otantik İslami iç mekanlar, ziyaretçilere İslami gelenekler ve kültür hakkında ilk elden deneyim yaşatır. Huzurun ve maneviyatın özü, bu büyüleyici ibadet yerinin havasını dolduruyor.

Yer: Dubai Müzesi karşısı, Hakimler Mahkemesi ofisine yakın 

17. Burç Halife'ye Karşı Selfie Çekmek

burjkalfa.jpg

Dünyanın en yüksek binası olan Burç Halife, yalnızca modern ve mimarlık örneği bir bina değil, aynı zamanda muhteşem hayal gücünü ve bunun gerçek hayata uyarlanışını da simgeliyor.

160 katıyla ayakta duran bu anıt, ziyaretçilerin Dubai şehrinin havadan 360 derecelik büyüleyici manzarasına tanıklık etmelerini sağlıyor. Bu gerçeküstü deneyime katkıda bulunmak için, bina önünde mutlaka selfie çekmelisiniz. Dubai'de ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek en ünlü yerlerden biri.

Konum: 1 Sheikh Mohammed bin Rashid Blvd
Ziyaret edilecek zaman: 24 saat açık

18. Burj Nahar'ı Görmek

1870 yılında inşa edilen Burj Nahar, eski şehri istilacılardan korumak için inşa edilmiş üç gözetleme kulesini barındırıyor. Çamur ve mercan taşı ile inşa edilen bu anıtın kendisine bağlı tarihi bir önemi var. Deira'nın eteklerinde yer alan bu anıt tamamen restore edilmiş ve şimdi doğal bahçelerle çevrilidir. Dünya çapında da ünlü olan bu yapı, turistler için popüler bir cazibe merkezidir.

19. Burj Al Arab Jumeirah'a Tırmanmak

burjelarabd.jpg

Kıyıya bir köprü ile bağlanan otel Burj Al Arab Jumeirah, yelken benzeri mimari silueti sayesinde Dubai anıtları listesindeki yerini aldı. Bu son teknoloji ürünü yapı, dünyanın üçüncü en yüksek otelidir. En lüks ve görkemli iç mekanlar, yapay olarak yaratılmış bir adada iş kurma ve eşsiz mimari, oteli dünyanın en pahalı otelleri listesinde ilk sıraya yükseltti.

Yer: Jumeirah St - Dubai 

20. Sonsuzluk Kulesi'ni Ziyaret Etmek

Cayan Kulesi olarak da bilinen Infinity Tower, 'bükülme koyarak' ifadesini biraz fazla ciddiye alan çağdaş bir mimari mucizedir. Dubai'nin en çok fotoğrafı çekilen binalarından biri, yüksekliği boyunca 90 derece dönen bu lüks konut binasının dinamik ve kıvrımlı şekli, kentteki geleneksel mimari tarzlarına meydan okuyor. Bu Dubai anıtının eşsiz ve fütüristik tasarımı, neredeyse tüm izleyicilerin nefesini kesiyor.

Konum: 1202, Al Barsha Heights, Teacom, Dubai Marina i

21. Jumeirah Camii'nde Dua Etmek

Jumeirah Camii, şehrin en güzel camilerinden biri olarak biliniyor. Tamamen beyaz taşlarla inşa edilmiş olan bu ibadet yerinin kapısı her an açık. Caminin yerel temsilcileri bu güzellikte rehberli turlar düzenler ve ziyaretçilerin dinleri ve gelenekleri hakkında bilgi edinmelerini sağlar.

Yer: Dubai - Birleşik Arap Emirlikleri

22. Kite Beach'te Su Sporu Yapmak

kitebeahc.jpg

Kite Beach Dubai'de sadece turistlerin favorisi değil, yerliler de burayı çok seviyor. Plaj, Al Manara Yolu kavşağında yer almaktadır ve plajın adı, etrafta doyabileceğiniz aktiviteler için uygundur. Uçurtma sörfü ile birlikte çok çeşitli su sporları, turistlerin çoğunluğunun tüm yıl boyunca şımarttığı şaşırtıcı etkinlikleri oluşturmaktadır. Yumuşak kumun bozulmamış beyaz dokusu kesinlikle kalbinizi ve ruhunuzu tatmin edecek bir şeydir. Burj-Al-Arab oradan açıkça görülebilir.

Yer: Kite Beach - Dubai
Zaman: 10.00 - 22.00 (Pazar-Çarşamba) ve 10.00 - 12.00 (Perşembe - Cumartesi)