Dubai Seyahat Rehberi

Ortadoğu'nun Paris'i olarak bilinen Dubai'de gezilecek, görülecek, yapılacak şeyler listesi...

Yayın Tarihi: 03 Haziran 2021Görüntülenme: 1860
dubaika.jpg

Çoğu insan Dubai'yi mola yeri olarak kullanır.

Dubai şehri genellikle “Çöldeki Vegas” olarak görülse de burada yapılacak şaşırtıcı miktarda şey var. Şehirde, popüler imajının tam olarak yansıtmadığı bir derinlik var.

Dubai, eski ve yeni arasında sıkışıp kalmış bir şehir. Eski dünya geleneklerine sahip muhafazakar bir kültürde olan Dubai, aynı zamanda her şeyi bulabileceğiniz Ortadoğu'da kalmış bir Vegas'tır. Dubai turları ile keşfedeceğiniz bu şehirde yapılacak ne kadar çok şey olduğunu görünce şaşıracaksınız.

Dubai, bir moladan çok daha fazlasını hak eden büyüleyici, çok kültürlü bir şehirdir. Bu Dubai seyahat rehberi, nasıl paradan tasarruf edeceğinizi gösterirken Dubai turundan en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olacaktır.

1. Marinada dolaşın

Marina alanı yüksek binalarla çevrilidir ve güzel manzaralı bir tahta kaldırımdan oluşur. Burada çok sayıda lüks tekne, güzel apartman dairesi ve limana bakan barlar ve restoranlar bulacaksınız. Suyun üzerindeki restoran ve barların yer aldığı yedi katlı Dubai Pier 7'yi mutlaka ziyaret edin.

2. Alışveriş merkezine gidin

Dubai'deki alışveriş merkezleri dünyanın başka hiçbir yerindeki alışveriş merkezleri gibi değil. Şehirde sayısız alışveriş merkezi var. İnsanlar burada alışveriş merkezlerine gitmeyi sever! Dubai Mall ve Mall of the Emirates arasında görülecek ve yapılacak bir sürü harika şey bulacaksınız.

Lüks alışveriş, gece fıskiye gösterileri, Dubai Alışveriş Merkezi içinde bir akvaryum (içinden yürüyebileceğiniz 270 derecelik bir sualtı tüneli vardır) ve hatta Mall of the Emirates'te (Mall of the Emirates 650'den fazla mağazaya sahiptir) kapalı alanda kayak yapma imkanı vardır.

dubaigez.jpg

Ayrıca dünyanın en büyük temalı alışveriş merkezi olan Ibn Battuta Mall'u da ziyaret edebilirsiniz. Fas temasına sahiptir ve adını aynı isimdeki kaşiften almıştır (270'den fazla mağaza ve 50 restorana sahiptir).

3. Ulu Cami'yi ziyaret edin

Abu Dabi'nin yakınında bulunan Şeyh Zayed Ulu Camii, kesinlikle yarım günlük bir geziye değer.

1996-2007 yılları arasında inşa edilen cami ve çevresindeki bahçeler 30 dönümlük bir alana yayılıyor. Cami ve devasa meydanı neredeyse tamamen beyazdır ve ona çok görkemli bir görünüm kazandırır. Dubai'den arabayla 90 dakika uzaklıktadır.

4. Eski Dubai'yi Keşfedin

Burası Dubai gezisinde şehrin en eski halini görebileceğiniz yer. Pazarlar (ünlü altın pazarı gibi) bölgeyi besler, sokaklarda küçük dükkanlar sıralanır ve baş döndürücü bir ara sokak labirentinde kaybolabilirsiniz.

dubaigezs.jpg

Dubai Körfezi'ni geçerek Deira'ya giden bir tekneye binin ve sokaklarda amaçsızca dolaşın, geleneksel restoranlardan bazılarında yemek yiyin, sanat bölgesini keşfedin ve Dubai'yi alışveriş merkezleri ve yüksek binalar olmadan şatafattan uzakta bir yerken görün. Dubai Frame'i (şehrin en iyi manzarasını sunan bir dönüm noktası), altın pazarını (her zaman 10 tondan fazla altına sahip olan) ve baharat pazarını (göz atabileceğiniz büyük bir baharat pazarı) kaçırmayın.

5. Jumeirah Camii'ni gezin

1979'da açılan bu güzel cami, şehirde gerçekten ziyaret edebileceğiniz iki camiden biri. Fatımi tarzında inşa edilmiş, büyük bir odadan oluşmakta ve her gün saat 10.00'da (Cuma hariç) rehberli tur yapılmaktadır.

6. Derin deniz balıkçılığına gidin

Derin deniz balıkçılığını denemek istiyorsanız, bir teknede yer ayırtmak ve denize açılmak oldukça kolaydır. Tur operatörleri her yaş ve deneyim düzeyine hitap eder ve çoğu pakete öğle yemeği bile dahildir. Fiyatlar, ne tür bir gemi rezervasyonu yaptığınıza ve ne kadar süre gittiğinize bağlı olarak değişecektir.

teknec.jpg

7. Jumeirah Plajı'nda rahatlayın

Bu beyaz kumlu plaj, güneşlenmek ve ahşap kaldırımda dolaşmak için harika bir yerdir. Şehrin tarihi bölgesinin hemen güneyinde, sahil boyunca yer alan, ziyaret edilecek çok sayıda mağaza ve hatta bir açık hava sineması bile var. Burası sadece ziyaret etmek için harika bir yer değil, aynı zamanda yapılacak sayısız aktiviteyle çevrili olduğunuz için kalmak için harika bir alandır. Jumeirah Plajı'nda çocuklar için oyun alanları ve barbekü alanları var. Piknikler için mükemmel ama hafta sonları çok yoğun oluyor, bu yüzden kalabalığı yenmek için hafta içinde tadını çıkarmaya çalışın.

8. Palmiye Adalarında Gezin

Bu ünlü insan yapımı palmiye ağacı şeklindeki adada büyük bir alışveriş bölgesi bulunuyor. Ayrıca Atlantis beldesi, Aquaventure Su Parkı ve bir dizi lüks restoran, bar ve kulüp bulacaksınız.

9. Souk Madinat Jumeirah'ı ziyaret edin

Bu çarşı ve alışveriş bölgesi, modern bir binada ve bazı inanılmaz restoranlara ev sahipliği yapıyor. Bu kompleksin içinde güzel bir iç avlu göleti de var. Eğer bir foodie iseniz, savurganlık yapmak istiyorsanız buraya gelin! Yerel yemekler için Al Makan'a, İran mutfağı için Anar'a ve lezzetli Asya yemekleri için The Noodle House'a uğrayın.

colsaf.jpg

10. Brunch'ta aşırıya kaçın

Dubai'de brunch, yerliler ve gurbetçiler arasında bir gelenektir. Her Cuma, herkes sınırsız içecek ve yiyecekten oluşan bir öğlen büfesine akın eder. Gün geçtikçe, genellikle bir sefahate dönüşür. Ancak brunch, ucuz bir mesele değildir. Otel / pansiyon personelinize en ucuz brunchların nerede olduğunu sorun.

Dubai Gezisinde Para Tasarrufu Sağlayan İpuçları

Dubai pahalı bir şehirdir. Gurbetçilere hitap eden alışveriş merkezlerinde ve restoranlarda takılırsanız, çok para harcayabilirsiniz. Bununla birlikte, bütçenizi tasarruflu kullanmak için maliyetleri azaltmak adına yapabileceğiniz birkaç şey var.

Dubai'de tasarruf etmenize yardımcı olacak bazı hızlı ipuçları:

  • Groupon'u kullanın.
    Groupon Dubai'de çok büyük ve web sitesinde tonlarca indirim, 1'e 2 özel ürünler ve fırsatlar bulabilirsiniz. Yapmak istediğiniz bir şey varsa, önce oraya bakın çünkü indirim bulma şansınız yüksek.
  • Eski Dubai'de Yiyin.
    Masalda olduğunuzu düşündürecek otellerden, alışveriş merkezlerinden ve lüks çarşılardan uzaklaşın ve ucuz yemek için Eski Dubai'ye gidin. Bu bölgedeki restoranlarda yemek fiyatları oldukça uygun.
dubaitre.jpg
  • Metroya yakın bir konaklama seçin.
    Konaklamanızın bir metro durağına yakın olduğundan emin olun. Havaların kavurucu bir sıcakta ve toplu taşımanın taksilerden çok daha ucuz olduğu bir ortamda gereksiz yere dolaşmak istemezsiniz.
  • Yeniden kullanılabilir bir su şişesi getirin.
    Dubai'de musluk suyunu içmek güvenlidir, bu nedenle tek kullanımlık plastik kullanımınızı azaltmak için yeniden kullanılabilir bir su şişesi getirin.

Dubai'ye Ne Zaman Gidilir?

Dubai'yi ziyaret etmek için en popüler zaman Kasım-Nisan arasıdır. Hava serin ve çöl safarileri için mükemmel, günlük ortalama sıcaklıklar 27°C (80°F) civarında. Ancak bu süre zarfında uçuşlar ve konaklama daha pahalı olacaktır.

Dubai'yi sıcakta gezmek için Mayıs-Ağustos uygundur. Günlük en yüksek sıcaklıklar ortalama 41°C (106°F) civarındadır ve şehri keşfederken sıcak havaya dayanıklı olmanız gerekir.

Eylül ve Ekim ayları arasındaki sezon, denizin yüzme ve su sporları için mükemmel hale geldiği dönemdir. Bu süre zarfında çok daha az yoğun olduğundan daha az kalabalık ve daha ucuz fiyatlar bulacaksınız.