Dubai'yi Benzersiz Yapan Şey Nedir?

Palmiye şeklindeki adalardan dünyanın en yüksek binalarına...

Yayın Tarihi: 13 Mart 2021Görüntülenme: 2288
dubai-ciftt.jpg

Dubai dünyanın en eşsiz şehirlerinden biridir. Dubai'yi benzersiz yapan şey ise palmiye şeklindeki adaları, dünyanın en büyüğü olan alışveriş merkezleri, çölde safarisi, gökdelenlerden yapılan paraşüt uçuşları ve dünyadaki en yüksek binalarından oluşan muhteşem manzaraları barındırmasından geliyor.

Hızlı hiper döngü ve uçan taksiler gibi bilim kurgu tarzı teknolojisi, Dubai'nin geleceği başka hiçbir şehir gibi yansıtmadığını mükemmel bir şekilde gösteriyor.

Gruppal Dubai turları ile bu benzersiz şehri görenler, kendini masalsı bir yolculukta buluyor ve gördükleri, yaşadıkları deneyimlerle beklentilerinin çok üzerinde bir yurtdışı turu seyahatine çıkıyor. 

Dubai'yi benzersiz yapan nedenler oldukça çok. Buradaki yazımızda Dubai'nin hem yaşamak hem de ziyaret etmek için bu kadar harika bir şehir olmasının nedenlerinden sadece bazılarına değinmek istedik.

Hazırsanız eğlence dolu bir Dubai gezisine çıkıyoruz. 

Dubai'deki Binalar 

Dubai'deki gelişme hızı oldukça baş döndürücü bir şekilde ilerliyor ve bu da onun, dünyanın en modern şehirleri arasında yer almasını sağlıyor. Neredeyse bilim kurgu filmlerinde göreceğiniz benzerlikte gökdelenler, Burj Al-Arab ve Emirates Kuleleri gibi ikonik binalarla şehir silüetini süslüyor. 

Dubai'deki gökdelenler ve binalar hem uzunlukları hem de tasarımlarıyla çok özgün. 

dubaibinalar.jpg

Mall of the Emirates, ABD dışındaki dünyanın en büyük alışveriş merkezlerinden biridir ve burada gezegendeki en sofistike kayak pistlerini bulabilirsiniz.

Şehir ayrıca, dünyadaki çok az sayıda bulunan 18 delikli bir golf sahasına ev sahipliği yapıyor. 

Dubai'deki Tema Parkları ve Tatil Köyleri

Dubai'deki parkları ve tatil köyleri, hem Doğu hem de Batı kültürünü başka hiçbir eğlence kompleksinin yapamayacağı şekilde kucaklayacak şekilde tanımlanıyor. 

Tema parkları gerçekten her yaş için bir eğlence seçeneği sunuyor. Bollywood Park, daha popüler filmlerden bazılarına dayanan gezintilerle, Hint film endüstrisinin Disneyland'ı oluyor ve Dubai turu ile bu parkların hepsini gezebilirsiniz.

Legoland Dubai, küçükleri eğlendirmek için interaktif gezintilerle gerçekten genç ziyaretçilere hitap ediyor. Bölge turistler için mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yer olsa da, yerel halk için de yıllık geçiş izni sunuyor.

dubai-cami.jpg

Dubai'de Alışveriş 

Turistlerin Dubai'ye akın etmelerinin bir numaralı nedeni, şüphesiz dünya standartlarında alışveriş yapma konusundaki şöhretidir. Şehrin alışveriş merkezleri ve pazarları etkileyici bir ürün yelpazesi taşır ve her yıl milyonlarca ziyaretçiyi kendini çeker. Dubai alışveriş turları ile Dubai'de alışveriş yapmak için gelip şehri tam anlamıyla keşfetmeden binlerce kişi var. 

Avrupa, Ortadoğu ve hatta Kuzey Amerika ve Hindistan'dan insanlar Dubai'de alışveriş için şehre geliyor. Alışveriş yaparken kültürü gerçekten deneyimlemek isteyenler Dubai pazarlarını ziyaret etmeyi severler. Altın Çarşısı ve Baharat Çarşıları, pazarların en uğrak yerlerinden ikisi ve turistlere pazarlık becerilerini Ortadoğu'nun geleneksel tarzında deneme şansı sunuyor. Çarşı alışveriş deneyimini yaşamak için mükemmel bir yoldur.

Dubai'deki Kültür

Dünyanın her yerinden gelen turistler Körfez Arapları ile buluşacak ve namaz vaktinde camilerin sesleriyle karşılanacaklar. Bu da Dubai şehir turlarında hem yeni bir kültür keşfetmenizi sağlayacak hem de birçoğu için ilginç bir deneyim olacak. 

dubaideveler.jpg

Bu, bazıları için bir kültür şoku olarak gelse de, birçok turist yerel halkın yaşama biçimi, yemeklerin tadı ve binaların etkileyici hakimiyeti karşısında büyüleniyor. 

Dubai'deki Çeşitlilik

Dubai'yi küresel olarak öne çıkaran şey şehrin çeşitliliğidir.

Londra ve New York gibi dünyada çok çeşitli başka şehirler varken, Dubai farklıdır. Burada yaşayan göçmenlerin çoğu birinci nesildir ve şehre çeşitli kültürel gelenekler kazandırmıştır.

Dubai, dünyanın en kozmopolit şehirlerinden biridir ve buradaki çeşitlilik hiçbir şehirle kıyaslanamayacak kadar rakipsizdir. Nüfusunun yüzde 90'ı başka ülkelerde doğmuş olan Dubai'de 200'e yakın millet yaşıyor. 

Dubai'deki Müzeler

Diğer büyük şehirlerle karşılaştırıldığında Dubai'de çok sayıda müze yok ancak bu, şehrin kültürel önemini azaltmıyor. Bununla birlikte, hem yerel halk hem de turistler için çekici olan şey, Dubai'deki müzelerin ücretsiz veya çok ucuz olmalarıdır. Bu büyük şehrin mimarisi ve Dubai tarihi hakkında kısa bir fikir sunan çok sayıda müze var.

dubai-oteller.jpg

Dubai müzelerinin yıllık ziyaretçi sayısı milyonları aşıyor. Durup dinlenmek, Dubai hakkında daha fazla bilgi öğrenmek ve kültür sanatla dolu bir gezi yapmak için müzeleri gezebilirsiniz. 

Dubai'de 7 Yıldız Oteller

Dubai, dünyanın en lüks otellerinden bazılarına ev sahipliği yapıyor. 7 yıldızlı Burj Al Arab, lüks bir konaklama için sunulan her şeyin toplandığı yerdir.

1999 yılında kapılarını açan otel, Dubai'nin gerçek anlamda ikonik bir sembolüne dönüşmüştür. Ziyaretçiler buraya akın ederken, Dubai'ye gelenler bu binaya hayran kalıyor. Kendisini anakaraya bağlayan özel bir köprüyle kendine ait yapay adasında yer alıyor. Otel, ziyaretçiler için kendine ait bir Rolls Royce otomobil filosunun yanı sıra helikopter sahipleri için özel bir helikopter pistine de sahiptir.

Dubai'ye Ne Zaman Gidilir?

Dubai, tüm yıl boyunca iklimi sıcak olan bir bölgedir. Daha ılıman aylarda ziyaret etmeyi tercih edenler için Dubai'ye ne zaman gidilir diye soruyorsanız en uygun zaman Ocak ve Şubat aylarıdır. Sıcak dönemde gitmek isterseniz bahar ve yaz aylarını tercih edebilirsiniz.

Bununla birlikte, şehir kapalı mekanlar ve klimalı alışveriş merkezleri dahil olmak üzere sıcak aylarda sayısız cazibe sunuyor. Her iki durumda da, ziyaretçiler dünyanın en eşsiz şehirlerinden birini deneyimlemek için yukarıdakilerin hepsini deneyimliyor.

dubai-col.jpg

Dubai Turları 

Her yıl sayısız turistin gezdiği Dubai'de tur yapmak, yılın herhangi bir dönemde dünyanın enlerinin buluştuğu bu benzersiz şehri keşfetmek için Gruppal Dubai turlarında rezervasyon yaptırmanız yeterli. Hemen bizimle iletişime geçin, seyahat uzmanlarımıza merak ettiğiniz her şeyip sorup öğrendikten sonra Dubai turu için valizleri hazırlamaya başlayın.