Dünyanın En Az Ziyaretçi Alan 23 Ülkesi

Dünyada hâlâ büyük ölçüde keşfedilmemiş yerler olduğunu biliyor muydunuz?

Yayın Tarihi: 27 Aralık 2020Görüntülenme: 2971
kapakk.jpg

Şu anda seyahat planlarının dünya çapında etkilendiğini biliyoruz. Ancak yolculuk tutkunuzu gidermek için bir sonraki seyahat noktanıza ilham verebilecek yerler paylaşmaya devam edeceğiz.

Alışılmışın dışındaki yerlere seyahat etmeyi sevenler dünyanın en az ziyaret edilen yerlerini merak ediyor.

Sınırlı alan ve altyapıya sahip, dünyanın uzak köşelerinde bulunan ülkeleri her yıl binlerce gezgin ziyaret ediyor. Ancak, elbette, bu turizm sektörü için yüksek bir rakam değil, onları inanılmaz derecede cazip kılan şeyden biri de bu oluyor.

Keşfedilmeyen Ülkeler 

Sosyal medya ve artan erişilebilirlik sayesinde gün geçtikçe küçülen bir dünyada, hâlâ büyük ölçüde keşfedilmemiş yerleri keşfetmek bir mucizedir. Avrupa dağlarından Güney Pasifik'in derin denizlerine uzanan BM Dünya Turizm Örgütü'nün rakamlarına göre en az ziyaret edilen ülkeleri keşfetmeye ne dersiniz?

Dünyanın en az gezilen yerlerine ulaşım biraz zor olsa da hepsi için zaman ayırmaya değer! İşte o yerler...

23. Monaco

Yıllık 355.000 Ziyaretçi
Yıllık 355.000 Ziyaretçi

Fransız Rivierası'nın sadece 200 hektarlık alanı üzerinde kurulu olan Monako, aslında dünyanın en küçük ikinci ülkesidir.

Ancak ülkenin yüzölçümü olarak küçük olması, bunu katıksız ihtişamla telafi ediyor. Monako, parıltılı hayatların, lüks arabaların ve dünyanın en zenginlerinin uğrak yeridir.

Neden Ziyaret Edilmeye Değer?

Monako turu yapanlar pahalı yatlar, zarif restoranlar ve oldukça pahalı olan lüks gayrimenkuller karşısında şaşkına dönebilir. Burası, masmavi renkli suları, hafifçe kıvrılan palmiye ağaçları ve Akdeniz'e uzanan Le Rocher adı verilen dik, sarp bir uçurumun bulunduğu baştan çıkarıcı bir destinasyondur.

Monako'nun tarihi de zengindir. Ülkenin büyüleyici arnavut kaldırımlı sokakları 13. yüzyıla kadar uzanır.

22. Suriname

Yıllık 278.000 Ziyaretçi
Yıllık 278.000 Ziyaretçi

Surinam'ın nerede olduğunu biliyorsanız elinizi kaldırın! Merak etmeyin, birçok kişi bu ülkenin nerede olduğunu bilmiyor. Ancak bu küçük ülkeyi keşfettiğinizde, ne kadar farklı olduğuna siz de şaşıracaksınız.

Güney Amerika'nın en küçük ülkesi olan Suriname, derin nehirlerle, gizemli ve sonsuz ormanlarla dolu.

Neden Ziyaret Edilmeye Değer?

Ülkenin nüfusu; Afrika, Hollanda, İngiliz, Hint, Endonezya ve Çin etkileriyle doludur ve farklı kültürlerin birleşmesi ile şekillenmiştir. Kültür gezginleri, özellikle kolonyal binaların geniş çimenli meydanları çevrelediği ve enerjiyle dolu pazarların canlı tuttuğu başkent Paramaribo'ya hayran kalacaklar.

Surinam'ın macera gezginlerine sunabileceği bir zenginlik de var. Merkez Surinam Doğa Koruma Alanı, ülkenin kara alanının yüzde 12'sini kapsıyor. Bugün, yalnızca dünyanın bu bölgesinde bulunabilen çok çeşitli flora ve faunaya ev sahipliği yapmaktadır.

21. Bermuda

Yıllık 270.000 Ziyaretçi
Yıllık 270.000 Ziyaretçi

İkonik pembe kumlu plajlarıyla tanınan Bermuda, mutlaka görülmesi gereken bir yerdir.

Sargasso Denizi'ndeki küçük, lüks bir nokta dizisi olan Bermuda, onu dünyanın en etkileyici dalış noktalarından biri yapan cılız resiflerle çevrilidir.

Neden Ziyaret Edilmeye Değer?

Bermuda turu yapan herkes pastel renkli binalardan parlak renkli çiçeklere kadar buradaki renkli manzaralara hayran kalacak. Bermuda'nın kültürel yapısı, İngiltere ve Kuzey Amerika'dan Afrika, Portekiz ve Batı Hint Adaları'na kadar birçok ülkeden medeniyete ev sahipliği yapıyor.

Bermuda turları ile müzeleri ve sanat galerilerini keşfetmekten muhteşem parkurlarda yürüyüşe, canlandırıcı su sporlarının keyfini çıkarmaya ve güneşlenmeye kadar yapılacak birçok şey bulunuyo.

20. Brunei

Yıllık 259.000 Ziyaretçi
Yıllık 259.000 Ziyaretçi

Sultanlık ile yönetilen bir ülke olan Brunei dünyada kalan ender örneklerden biridir. Burası, bir zamanlar tüm Borneo adasını ve Filipinler'in bir bölümünü yöneten bir deniz imparatorluğunun kalıntısıdır.

Gelecekte tükeneceği düşünülse de muazzam petrol tedarikiyle tanınan ülke, vahşi güzellikteki araziler, zengin saraylar, su köyleri ve çok sayıda vahşi yaşamla doludur.

Neden Ziyaret Edilmeye Değer?

Malezya ve Endonezya'ya da ev sahipliği yapan Borneo Adası'nda bulunan Brunei'nin başkenti, nehir kenarındaki bir şehir olan Bandar Seri Begawan'dır. Şehrin hemen dışında Ulu Temburong Milli Parkı'ndaki yağmur ormanları hortum maymunları, gagalılar ve timsahlarla doludur.

19. Bhutan

Yıllık 255.000 Ziyaretçi
Yıllık 255.000 Ziyaretçi

Butan, bulutların arasında, gizem ve sihirli manzaralarıyla duruyor. Buradaki Himalaya Krallığı, geleneksel Budist kültürünün hızla ilerleyen bir dünyada geliştiği en büyük krallıkların sonuncusudur.

Butan küçük bir ülke olsa da, turizm rakamlarının düşük olmasının nedeni, yabancı ziyaretçilerin günde minimum 250 dolarlık bir tarife ödemeleri gerekmesidir ve bu da burayı dünyanın en pahalı yerlerinden biri yapar. Bunun arkasındaki sebep Butanlıların Gayri Safi Milli Mutluluğun Gayri Safi Yurtiçi Hasıladan daha önemli olduğu felsefesiyle sürdürülebilir turizmle gurur duymalarıdır.

Neden Ziyaret Edilmeye Değer?

Bununla birlikte, bu günlük tarife size konaklama, yemek, ulaşım ve resmi bir rehber ile birlikte tüm masrafları ödenmiş bir tatil olarak geri döner. Ülke düşük gelirli gezginlere hitap etmediği için yüksek miktarda nakit para harcayanlar, ulusun derin Budist bağları ve dünya hakkında iyi bilgi sahibi olan ve her zaman gülümsemek ve gülmek isteyen ilgi çekici yerliler tarafından büyülenecekler.

Yükselen zirvelerin vadilerle dengelendiği çevredeki Himalayalar görüntüsü sizi etkileyecek. Etkileyici dzonglar ve manastırlar uçurum kenarlarına yapılmıştır ve yürüyüş burada muazzam bir yolculuğa dönüşür.

18. Madagaskar

Yıllık 255.000 Ziyaretçi
Yıllık 255.000 Ziyaretçi

Filmlere konu olan güzellikleriyle Madagaskar, doğa tutkunları ve açık hava meraklıları için mutlak bir cennet olan Doğu Afrika kıyılarında bir ada destinasyonudur.

Evet, bu filmlerin açıkça ortaya koyduğu gibi, Madagaskar inanılmaz bir vahşi yaşam yelpazesine ev sahipliği yapıyor. Şaşırtıcı bir şekilde, dünyadaki hayvanların ve bitkilerin yüzde 5'i burada bulunuyor. Lemur, kurbağalar, kaplumbağalar, köpek balıkları ve kambur balinalarla tanışın ve yüzlerce orkide ile çöl ormanını inceleyin.

Neden Ziyaret Edilmeye Değer?

Madagaskar, dünyanın en büyük dördüncü adasıdır. Bununla birlikte, macera gezginleri burada zevk alacak çok şey bulur. Off-road sürüş, milli park keşfi, özel uçak maceraları, uçurtma sörfü, kaya tırmanışı ve dalış yapmak, adada bulunabilecek deneyimlerden sadece birkaçıdır.

17. Guyana

Yıllık 247.000 Ziyaretçi
Yıllık 247.000 Ziyaretçi

Coğrafi olarak Güney Amerika, ancak yaşam tarzı ve ruhu açısından tam bir Karayipler olan Guyana, dünyanın en iyi korunan yerlerinden biridir. Guayana, siyasi istikrarsızlık ve iç eşitsizlikler nedeniyle tarihsel olarak gurur verici manşetlerde yer almıştır.

Neden Ziyaret Edilmeye Değer?

Guyana’nın başkenti Georgetown sokakları, mükemmel gece hayatı ve harika yemeklere ev sahipliği yapmaktadır. Şehrin dışına çıktığınızda, muhteşem şelaleleri, yemyeşil ormanları, geniş savanları ve bol miktarda vahşi yaşamı barındıran ülkenin Amazon manzarası sizi şaşırtacak.

Kaieteur Şelalesi, dünyanın en etkileyici şelalelerinden biridir ve ormanın ortasında 820 metrelik bir uçurumun üzerinden düşen 1.140 metrik ton suya ev sahipliği yapar. Iwokrama Yağmur Ormanı'nın derinliklerinde, ziyaretçiler cesaretlerini, orman tabanının yaklaşık 100 metre yukarısında birkaç platformla birbirine bağlanan bir dizi köprü olan Canopy Walkway'de test edebilir.

16. Antigua and Barbuda

Yıllık 247.000 Ziyaretçi
Yıllık 247.000 Ziyaretçi

Adanın kumlu kıyıları mükemmel bir kristal su ile çevrilidir ve başkenti St John's, yatların olduğu muhteşem bir limana sahiptir.

Antigua’nın kardeş adası Barbuda, sonsuz şekerli kum serpintileriyle daha da yumuşaktır. Buradaki kuş hayatı insanlardan çok daha fazladır.

Neden Ziyaret Edilmeye Değer?

Burası en popüler ve en lüks Karayip destinasyonlarından biridir. Özellikle yaz dönemlerinde birçok gezgin burayı ziyaret eder.

15. Fransız Polinezyası

Yıllık 199.000 Ziyaretçi
Yıllık 199.000 Ziyaretçi

Turkuaz renkli sular, stressiz bir hayat ve takım adalar...
Göz alıcı çiçekleri, çim etekleri, mavi lagünleri ile burası tam bir cennet!

Lüks tatil köyleri ve balayı için biçilmiş kaftan olarak tanınan Bora Bora... Moorea ayrıca lüks tatil yerlerinin yanı sıra yemyeşil tepeler ve pitoresk plajlarıyla ünlüdür. Uçurtma sörfü, doğa yürüyüşü, yunus izleme, kano veya ata binme gibi açık hava maceraları burada en üst düzeydedir.

Polinezya kültürünün en iyisi için, henüz gelişmemiş tropikal bir cennet parçası olan Huahine Adası'nı da mutlaka görmelisiniz.

Neden Ziyaret Edilmeye Değer?

Fransız Polinezyası plajları kesinlikle keşfedilmesi gereken bir yer olsa da, buradaki gerçek keşifler dalgaların altında bulunur. Burası bir dalgıç, şnorkel ve yüzücünün harikalar diyarıdır.

14. Moldova

Yıllık 145.000 Ziyaretçi
Yıllık 145.000 Ziyaretçi

Romanya ve Ukrayna arasında yer alan bu küçük Doğu Avrupa ülkesi, cazibeyle dolu bir destinasyondur. Popülerliği yavaş yavaş yükselen Moldova, pastoral kırsalı ve şaşırtıcı şarap turları ile tanınır.

Neden Ziyaret Edilmeye Değer?

Ziyaretçiler başkent ve bir gurme merkezi olan Kişinev'den Moldova turlarına başlamalıdır. Metropolün geçmişi 1420 yılına dayanıyor ancak 2. Dünya Savaşı ve 1940'ta meydana gelen bir depremden sonra yeniden inşa edildi.

Kişinev'in yaklaşık 16 km kuzeyinde bir yeraltı şarap krallığı olan Cricova'yı keşfetmeyi unutmayın. Burası Avrupa'nın en büyük şarap mahzenlerinden biridir (yaklaşık 75 mil uzunluğundadır) ve duvarlar tamamen şarap şişeleriyle kaplıdır.

Ayrıca Kişinev yakınlarında, Raut Nehri'nin kayalık bir sırtında oturan Orheiul Vechi'yi keşfedin. Bu arkeolojik kompleks, en çok Mağara Manastırı ile bilinir ve ayrıca 2.000 yıldan fazla bir süre önce orada yaşayan Daçya kabilelerinden kanıtlar içerir.

13. Yeni Kaledonya

Yıllık 121.000 Ziyaretçi
Yıllık 121.000 Ziyaretçi

Yeni Kaledonya, Güney Pasifik'teki bir dizi adadan oluşan bir Fransız bölgesidir. En çok, onu çevreleyen, bir Dünya Mirası olan ve yerel halk için bir gurur noktası olan ışıltılı lagün ile bilinir.

Neden Ziyaret Edilmeye Değer?

Yeni Kaledonya sadece tropikal bir cennet değildir. Aynı zamanda güçlü bir kültürel bileşene sahiptir ve yemek, kafe ve bar sahneleri Fransız ve Melanezya etkilerinin büyüleyici bir karışımını yansıtır.

Port Moselle'deki yat limanının yanında renkli bir pazar olan Le Marche, mutlaka görülmesi gereken bir yerdir. Aktif gezginler kayak, tırmanma, yelken, dalış veya yerel kagu gibi kuş türleri için bir rezerv olan korunan Blue River Park'ı keşfetmekten keyif alacaklar.

12. Vanuatu

Yıllık 109.000 Ziyaretçi
Yıllık 109.000 Ziyaretçi

Güney Pasifik'te, Avustralya açıklarında ve Solomon Adaları, Yeni Kaledonya ve Fiji arasında bir yere sıkışmış yaklaşık 80 adadan oluşan bu küçük küme, gezegendeki en az ziyaret edilen yerlerden biridir. Rapor edilen yalnızca 109.000 yıllık ziyaretçi ile uzak bir varış noktasıdır.

Büyük turizmin olmamasının nedeni tamamen lokasyona ve uçuş sıklığına bağlıdır. Brisbane, Sidney ve Melbourne'dan başkent Port Vila'ya doğrudan uçuşlar sunan Avustralya'dan gelmediğiniz sürece diğer ülkelerden çok uzaktadır ve uçuşlar sınırlıdır.

Neden Ziyaret Edilmeye Değer?

Bununla birlikte, dünyanın bu ücra köşesine seyahat etmek için çaba sarf edenler kesinlikle buna değeceğini bilmelidir. Maceracılar, ıssız plajların, birinci sınıf dalışların, engebeli sahil şeridinin ve destansı şelalelerin tadını çıkaracaklar.

Kültür akbabaları, yerel bir köy şefiyle mistik içecek kava içme fırsatını çok sevecek. Dalgıçlar, yalnızca Vanuatu'da bulunabilen dalgaların altındaki hazineleri keşfettiklerinde su hattının üzerindeki dünyayı unutacaklar.

11. Dominik

Yıllık 79.000 Ziyaretçi
Yıllık 79.000 Ziyaretçi

Karayipler'i bildiğinizi düşünüyorsanız o kadar emin olmayın. Porto Riko, Aruba ve Jamaika gibi adaları büyük olasılıkla duymuş (ve hatta belki de ziyaret etmiş) olsanız da, burada keşfedilecek çok şey var.

Örneğin Dominik'i ele alalım. Bu küçük ada tüm Karayip kalıplarına meydan okuyor. Kitle turizmini, her şey dahil otelleri ve kruvaziyer limanlarını unutun. Burası bir maceracının eko-lüks cennetidir ve dünyanın en doğal güzel yerlerinden biridir.

Neden Ziyaret Edilmeye Değer?

Dominika'nın takma adı "doğa adası" ve iyi bir nedenden ötürü - görülmeye değer yerler arasında epik bir mercan resifi, yağmur ormanlarıyla çevrili bir yanardağ, kaplıcalar, Karayipler'in en uzun yürüyüş rotalarından biri ve dünyanın en büyük ikinci sıcak gölü olan Boiling Lake yer alıyor.

10. Saint Vincent ve Grenadinler

Yıllık 76.000 Ziyaretçi
Yıllık 76.000 Ziyaretçi

Etkileyici güzellikteki plajları, sallanan palmiye ağaçları ve sonsuz turkuaz denizin kesintisiz manzaraları ile St. Vincent ve Grenadinler, "Castaway" filminden çıkmış durumda.

Neden Ziyaret Edilmeye Değer?

Karayipler'deki en sakin ve pastoral ada uluslarından biri olan bu destinasyon, hepsi epey güzel ve gerçeklikten uzak bir dünyadaymış gibi hissettiren bir dizi uzak adadan oluşur.

Adalar kesinlikle en çok plajlarıyla ünlüdür, ancak ülkenin şelale yürüyüşleri, yanardağ keşfi ve şnorkelli yüzme gibi aktif gezginler için de yapacak çok şeyi vardır. Ve kesinlikle zengin ve ünlülere hitap ederken, ucuz bir adalar arası feribot sistemi, daha mütevazı bir bütçeye sahip olanlar için gezinmeyi kolaylaştırır.

9. Timor-Leste

Yıllık 74.000 Ziyaretçi
Yıllık 74.000 Ziyaretçi

Timor-Leste, 2002 yılında Endonezya'dan bağımsızlığını kazanmış, ülkelere göre nispeten yenidir. Bugün, mükemmel dalışları, eski gelenekleri ve egzotik maceralarıyla tanınmaktadır.

Neden Ziyaret Edilmeye Değer?

Endonezya tarafından işgal edilmeden önce, Timor-Leste bir Portekiz kolonisiydi ve hala Portekiz mimarisinin harika örneklerine sahiptir. Başkent Dili'deki müzede ülkenin değişken geçmişi hakkında bilgi edinebilirsiniz. Daha sonra ormanlara, dağ köylerine ve muhteşem sahillere doğru yola çıkın.

Yaban hayatı için Dili'den yaklaşık 24 km uzaklıktaki bir ada olan Atauro'ya gidin. 2016 yılında Conservation International, bu adanın sularını dünyadaki en biyolojik çeşitliliğe sahip sular olarak ilan etti. Resiflerin çoğuna kıyıdan erişilebilir veya gezginler daha derin sulara gitmek için bir tekne kiralayabilir.

8. Anguilla

Yıllık 68.000 Ziyaretçi
Yıllık 68.000 Ziyaretçi

Anguilla bu listede özellikle yüksek puan alırken, adil olmak gerekirse, turizm rakamları genellikle yaklaşık yüzde 14 daha yüksektir.

Neden Ziyaret Edilmeye Değer?

Irma ve Maria Kasırgalarının ardından hasar gören sekiz Karayip adasından Anguilla'nın geri dönüş hikayesi özellikle dikkat çekicidir. Kasırga Anguilla'nın hükümet binalarının yaklaşık yüzde 90'ını etkiledi, ancak bugün ülke iş hayatında yüzde 100'e yakın hareketliliğe sahip. Otellerinin, villalarının ve tatil dairelerinin çoğu halihazırda çalışır durumda.

Ziyaretçilerin bekledikleri, plajlar, parlak renkli mimari, sabahın erken saatlerinde reggae müziğinin çaldığı açık hava sahil barları, güçlü kokteyller ve lezzetli barbekü ve kartpostaldan çıkmış kristal sulardır.

7. Tonga

Yıllık 61.000 Ziyaretçi
Yıllık 61.000 Ziyaretçi

Gözlerinizi kapatın ve Polinezya kaçamağını hayal edin. Muhtemelen hayal ettiğiniz şey Tonga'dır.

Güney Pasifik'te 170'ten fazla adadan oluşan Tonga, beyaz kumsalları ve mercan resifleri, buharlı yağmur ormanı battaniyeleri ve yükselen kireçtaşı kayalıklarıyla bilinir. Adalarının çoğu ıssızdır, ancak ana adası Tongatapu, kültürel özgünlüğü, dalışı ve rahat yaşamasıyla bilinir.

Neden Ziyaret Edilmeye Değer?

Adalar bembeyaz kumlarla çevrilidir ve suları şnorkelli yüzme, dalış, yatçılık ve kano için bir oyun alanıdır.

Buradaki düşük turist sayıları muhtemelen erişilebilirlikle ilgilidir. Auckland, Yeni Zelanda'dan ve Avustralya'nın Sidney kentinden uçuş vardır. Ziyaretçiler ayrıca ABD, Hong Kong, Avustralya ve Samoa'da bağlantılarla Fiji üzerinden uçabilirler.

6. Comoros

Yıllık 28.000 Ziyaretçi
Yıllık 28.000 Ziyaretçi

Komor Adaları, Doğu Afrika kıyılarında, Mozambik ve Madagaskar yakınlarında bir ada ülkesidir. Şaşırtıcı derecede güzel, yemyeşil ormanları ve benzersiz plajları ile bilinmesine rağmen, ülkeye gelen turist sayısı düşüktür. Aynı zamanda burası dünyanın en fakir ülkelerinden biridir.

Neden Ziyaret Edilmeye Değer?

Comoros, buraya zaman ayıranları çarpıcı doğal güzellikleriyle ödüllendiriyor. Ziyaretçiler, Karthala Yanardağı'na günübirlik tur veya bir gece yürüyüşü olarak yürüyebilir. Ayrıca eski bir kraterdeki bir tuzlu su gölü olan Lac Sale'i de ziyaret edebilirler. Hahaya kıyılarında gezinen yunusları görmek mümkündür.

5. Solomon Adaları

Yıllık 22.000 Ziyaretçi
Yıllık 22.000 Ziyaretçi

Güney Pasifik'in suları, Solomon Adaları'nı oluşturan yüzlerce adaya ev sahipliği yapıyor. Avustralya açıklarında, bu adalar 2. Dünya Savaşı'nda çok önemli bir rol oynadılar.

Neden Ziyaret Edilmeye Değer?

Bugün Solomon Adaları, canlı ve iyi kalan muhteşem doğal güzellikleri ve yerli kültürleriyle biliniyor. Sığınak kanoları hala ana ulaşım aracı olarak hizmet ediyor ve ekonomisi denize ve karaya dayanıyor. Dalgıçlar burada mercan renklerinden oluşan bir kaleydoskop ve batık İkinci Dünya Savaşı enkazları buluyor. Ve çoğunlukla doğrudan denizden alınan yiyecekler taze ve lezzetli oluyor.

Solomon Adaları'na ulaşmak için, ziyaretçiler genellikle Avustralya'nın Brisbane kentinden uçuş yapıyor. Vanuatu, Fiji ve Papua Yeni Gine'den de uçuşlar vardır.

4. Niue

Yıllık 10.000 Ziyaretçi
Yıllık 10.000 Ziyaretçi

Tonga'nın doğusunda, Güney Pasifik'teki bu küçük ada ülkesi, o kadar küçük ki dünyanın en küçük bağımsız ülkesi olarak kabul ediliyor. "The Rock" lakaplı Niue aslında bir ada değil, yükseltilmiş bir mercan atolü.

Neden Ziyaret Edilmeye Değer?

Niue, cesur ve maceraperestler için bulunmaz bir yerdir. İlgi çekici yerleri görmek için mağaralara, şnorkelli yüzme noktalarına ve lagünlere tırmanmaya, yürüyüşe, yüzmeye veya araba sürmeye hazır olun. Güney Pasifik'te adanın hemen kıyılarında en iyi dalışlardan bazıları da var.

1.600 kişilik nüfusa sahip olan başkentte birkaç orta sınıf misafirhane, restoran ve bir tatil köyü bulunuyor. İlginç bir şekilde, uzak doğası düşünüldüğünde, Niue dünyanın ilk "Wi-Fi" ülkesidir, yani tüm sakinlerine ücretsiz ve kablosuz internet sunar.

3. Montserrat

Yıllık 8.000 Ziyaretçi
Yıllık 8.000 Ziyaretçi

Montserrat görülmesi gereken bir yer özellikle de Beatles yapımcısı George Martin orada bir kayıt stüdyosu açtıktan sonra. Ancak 1995'teki bir volkanik patlama, bu Karayip adasının üçte ikisini harap etti.

Bugün, ada hala iyileşme modunda, ancak işler toparlanmaya başlıyor. Nüfus artıyor ve bununla birlikte turizm de gelişiyor.

Neden Ziyaret Edilmeye Değer?

Bugün, turistlerin çoğu yürüyüş ve kuş gözlemciliğinin tadını çıkarmak için günübirlik gezilere çıkıyor. Ziyaretçiler Antigua'nın John A. Osborne Havaalanı'ndan Montserrat'a gidebilir veya Antigua'dan düzenli feribot seferine binebilir. Servis günlük olarak mevcut değildir, bu nedenle gitmeden önce programı bilmek iyidir.

2. Marshall Adaları

Yıllık 6.000 Ziyaretçi
Yıllık 6.000 Ziyaretçi

Marshall Adaları, Hawaii ile Filipinler arasındaki geniş bir volkanik adalar zinciridir. Ziyaretçilerin bekleyebilecekleri, pırıl pırıl turkuaz sular, dünyanın en efsanevi beyaz kumsallarından bazıları ve bolca güneş ışığıdır.

Neden Ziyaret Edilmeye Değer?

Buraya yolculuk yapmak isteyenler hayal kırıklığına uğramayacaklardır. Marshall Adaları'nın atolleri, deniz yaşamı ve dalışlarının yanı sıra karadaki çeşitli ve renkli bitki örtüsü ile bilinir.

1. Tuvalu

Yıllık 2.000 Ziyaretçi
Yıllık 2.000 Ziyaretçi

Haritadan bakıldığında Güney Pasifik'te bir benek olarak görünen küçük, bağımsız bir ulus Tuvalu. Dokuz adada 12.000'den az nüfusuyla, son zamanlarda çoğu canlı müzik mekanına sığamayacak kadar az ziyaretçi alan Tuvalu, dünyanın en az gezilen ülkesi.

Nüfusun az olduğu mercan adaları palmiye ağaçlarıyla çevrilidir ve ana hatları beyaz kumlarla kaplıdır. Tropikal balıklar, ıssız adacıklar ve tarihi İkinci Dünya Savaşı alanları, mutlaka görmeniz gereken şeylerdir.

Neden Ziyaret Edilmeye Değer?

İlk yerleşimcilerin Samoa, Tonga ve Uvea'dan geldiği düşünülüyor. Bugün adalarda Tuvaluan ve İngilizce konuşulmaktadır. İlgi alanlarınız plajın ötesine uzanıyorsa, gerçek bir şehir altyapısı olmadığı için burası sizin için bir ada olmayabilir. Aynı zamanda çok düz bir adadır ancak şnorkelle yüzmekten, dalmaktan veya pastoral sahillerin fotoğraflarını çekmekten hoşlananlar için Tuvalu en ideal yerdir.