Dünyanın En Güzel 21 Yeri

Gördüğünüzde ağzınızı açık bırakacak birbirinden güzel 21 yeri paylaşıyoruz

Yayın Tarihi: 03 Ağustos 2020Görüntülenme: 110001
travele.jpg

Gezegenimiz şaşırtıcı dağ sıralarından kırmızı çöllere uzanan bazı muhteşem manzaralara ev sahipliği yapıyor. Dünyanın en güzel yerleri listenizi oluşturmaya başladıysanız ya da bu yerleri merak ediyorsanız işinizi kolaylaştırıp hepsini araştırdık.

Seyahat etmek insanı özgür hissettiren en güzel duygulardan biridir. Yeni yerler görmek hem ruha iyi gelir hem de ülkeler ve kültürleri hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlar. 

Bu nedenle, İzlanda'nın siyah kumlarından Bolivya'nın tuz düzlüklerine kadar uzanan dünyanın en güzel yerleri listesinde olan bu 21 noktayı seyahat listenize koymanın zamanı geldiğini düşünüyoruz. 

1. Cinque Terre, İtalya

cinqueterree.jpg

Yerliler ve turistler için popüler bir tatil yeri olan Cinque Terre gerçekten gezmeye değer. Beş köyden oluşan bu güzel hedefe araba, tren veya teknelerle erişebilirsiniz. Cinque Terre, otantik İtalyan yemekleri, uçurum kenarındaki yürüyüş yolları, sahil manzaraları ile yerel İtalyan kültürüyle doludur.

2. Arashiyama Bambu Korusu, Japonya

arashiyamaa.jpg

Bambu ormanı tamamen nefes kesici bir yer.

Kyoto'nun eteklerine kısa bir otobüs yolculuğu mesafesinde olan Arashiyama Bamboo Grove, güzelliği, eşsiz doğa sesleri ve doğal ışığıyla ünlüdür. Seyahat ederken doğaya bağlanmak istiyorsanız, bu kaçırmayacağınız bir deneyimdir. Sadece Japon yerel kültürünü yaşamakla kalmayacak, aynı zamanda Tokyo gibi daha büyük şehirlere kıyasla çok farklı bir yaşam hızına şahit olacaksınız. 

3. Banff Ulusal Parkı, Kanada

banfnatii.jpg

Bu muhteşem manzara Rocky Dağları'nı içermesine rağmen, bölgedeki göller Banff Ulusal Parkı'nı özel kılıyor. Yansıtılmış dağ manzarası ve tonlarca yaban hayatı ile turkuaz buzul suları - bunu Moraine Gölü, Louise Gölü ve Minnewanka Gölü gibi bölgenin en ünlü göllerinden bazılarında bulacaksınız.

4. Kapadokya, Türkiye

kapadokyaa.jpg

Koni şeklindeki kaya oluşumları ve çarpıcı sıcak hava balonu ekranlarıyla tanınan bu hedef, birçok gezgin listesinde haklı bir zorunluluk haline geldi. Güneş doğarken, bir peri masalı sahnesinin tadını çıkarmak için bölgenin üzerinde bir sıcak hava balonu ile gezin ve dünyanın en güzel yerlerinden birini havadan da görmüş olmanın tadını çıkarın.

5. Moher Kayalıkları, İrlanda

moherrr.jpg

İrlanda'nın canlı havasını ve güzel manzarasını kaydetmeye hazır mısınız?

Moher Kayalıkları son yıllarda hızla popüler hale geldi. Tüm gezginler İrlanda'yı ziyaret ederken Moher Kayalıkları'nı da görülmesi gereken yerler listesine almalıdır. Bu sahil kayalıkları 30.000'den fazla deniz kuşuna, yunus ve balinaya ev sahipliği yapar. Atlantik Okyanusu ve uçurumlardaki yeşil çimen, bu noktayı gezmeye değer kılıyor.

6. Büyük Kanyon, Amerika Birleşik Devletleri

buyukkanyonn.jpg

Büyük Kanyon'un doğal manzarası nefesinizi kesecek.

Dünyanın yedi doğal harikasından biri olan Büyük Kanyon'un muhteşem manzarası, katmanlı kırmızı kaya gruplarından oluşur ve bu da onu dünyanın en güzel yerlerinden biri haline getirir. Buradaki kanyonları, vahşi yaşamı ve kilometrelerce uzayan kayaları görmekten keyif alacaksınız. Fazladan zamanınız varsa, daha güzel ve doğal manzaraların keyfini çıkarmak istiyorsanız, Antelop Kanyonu ve Monument Valley'e uğrayın.

7. Kilimanjaro Dağı, Tanzanya

klimanjario.jpg

Dünyanın en güzel yerlerinden biri Tanzanya, Afrika'da bulunabilir.

Kilimanjaro Dağı sadece Afrika'nın en yüksek zirvesi değil, aynı zamanda hareketsiz bir yanardağ ve dünyanın en eski dağıdır. Güzelliği, zirvenin her iki tarafında düz olan ve Afrika'daki birçok ülkede görülebilen manzarasından geliyor. 

8. Salar de Uyuni, Bolivya

salardeuyunis.jpg

Bolivya, dünyanın en büyük tuz dairelerine ev sahipliği yapıyor. Salar de Uyuni'nin manzarası gerçeküstü, bu da dünyanın var olan en güzel yerlerinden biri olduğuna inanmayı zorlaştırıyor. Yıllar geçtikçe, bu gölde bulunan tuz, gökyüzünü yansıtan eşsiz bir çöl benzeri manzaraya dönüştü. Ziyaret ettiğinizde buraya mutlaka ekstra zaman ayırın. Yanılsamalar nedeniyle saatlerce eğlenecek ve instagram için değerli çekimler yapacaksınız.

9. Reynisfjara, İzlanda

reynisff.jpg

Reynisfjara, dünyanın ziyaret edebileceği en havalı yerlerden biridir. Eşsiz siyah kumu, okyanusa akan ve anında soğuyan lav tarafından yaratıldı. Bazalt yığınlarıyla eşleştirilmiş olan Reynisfjara, İzlanda'nın güzelliğinin gerçek doğasını yakalayan güzel bir manzaradır.

10. Uluru, Avustralya

ulurrur.jpg

Yerel bir deneyim yaşamak için Avustralya'nın Kuzey Bölgesi'ne gidin. Ayers Kayası olarak da bilinen Uluru, görülmesi gereken bir manzara! Kumtaşından yapılmış bu büyük kayanın tarihi 700 yılın üzerindedir. Kırmızı ışıltısını görmek ve keyfini çıkarmak için en iyi zaman şafak vakti veya gün batımıdır. Eğer şanslıysanız, kayayı altın ve morun bazı ekstra tonlarında bile görebilirsiniz!

11. Krabi, Tayland

krabii.jpg

Krabi Thai Adaları, yerlileri ve turistleri cezbeden ülkenin en güzel tatil yerlerinden biri. Mangrov ormanlarıyla kaplı beyaz kumlu plajlar ve kalker kayalıklarla ünlü Phi Phi Adaları'na gidin. Bölgeyi deneyimlemenin en iyi yollarından biri Tay longtail teknesinde olmaktır. Denize doğru yelken açın ve mükemmel mavi tatil için kristal mavi suların tadını çıkarın.

12. Skye Adası, İskoçya

skyee.jpg

İskoçya'ya seyahat edin ve Skye Adası olarak bilinen bu güzel manzarayı deneyimleyin.

İskoçya’nın en büyük ikinci adalarında bulunan bölge, Atlantik Okyanusu’nda yükselen sivri dağ zirveleri ve deniz kayalıklarıyla doludur. Geniş manzarası, İskoç kalelerini, yerel plajları, balıkçı kasabalarını ve vahşi yaşamı (Kartallar, balinalar ve yunuslar dahil!) görmek için adanın etrafında bir yolculuğa çıkın.

13. Torres del Paine Ulusal Parkı, Şili

torresdell.jpg

Şili'de ziyaret edilecek en iyi yerlerden biri Torres del Paine Ulusal Parkı'dır. Dağ sıraları ve renkli buzul sularıyla dolu muhteşem manzaralar bulacaksınız ancak bölgedeki ana cazibe üç granit kuledir. Güneş doğarken bu manzarayı yakalayın ve harika bir deneyim için hazır olun. Sonsuz vadiler, nehirler, göller ve buzullar gibi güzel doğayı bulmak için parkta yürüyüş yapın. 

14. Santorini, Yunanistan

santorinii.jpg

Bu ikonik manzara Avrupa'yı ziyaret eden gezginler için popüler bir tatil yeri haline geldi. Mavi çatılar ve beyaz binalar Yunanistan'ın yerel kültürünün bir parçası haline geldi. 1930'larda Yunan hükümeti, antibakteriyel özellikleri nedeniyle tüm binaların beyaz kireçle boyanmasını zorunlu kıldı. Yıllar sonra Yunanlılar maviyi ekledi ve sevdiğimiz kartpostal manzarasını yaratmak için Yunanistan bayrağıyla hizaladılar. Santorini'yi Yunanistan'da ekstra özel bir yer yapan gün batımı manzarasıdır.

15. Plitvice Gölleri Milli Parkı, Hırvatistan

plitvicee.jpg

Yürüyüş parkurları ve yaya geçitleriyle dolu olan Plitvice Gölleri Milli Parkı, Hırvatistan'a seyahat eden herkes için bir ziyaret noktasıdır. Parkta sonsuz uzunluktaki ağaçlar, 16 teraslı göl ve tonlarca bitişik şelale bulacaksınız. Su havuzları, park boyunca zümrüt yeşili ile turkuaz ve derin maviye kadar farklı renklere sahiptir. 

16. Machu Picchu, Peru

macchii.jpg

Dünyanın en ünlü yerlerinden biri olan İnka kalesi, her yolcunun seyahat listesinde yer alır ve bu da ölmeden önce ziyaret edilmesi gereken en güzel yerlerden biridir. Güzelliği başka hiçbir şeye benzemez ve dünyanın yedi harikasından biri olarak sıralanır. Yüksek Andes Dağları, siteye ulaşmak zor olabilir. Machu Picchu'nun nefes kesen yüksekliklerine ulaşmak için treni yakalayın veya Inca Trail'e yürüyün, buna değeceğine söz veriyoruz.

17. Zion National Park, Amerika Birleşik Devletleri

zionn.jpg

Yürüyüş yapmaktan hoşlanıyorsanız, Zion National Park'a gidin. Dik uçurumlar ve yüksek tepeleri ile bu milli parkın sunduğu her şeye sahip olacaksınız. Kanyon kaya oluşumları nehirler, şelaleler ve sonsuz orman parkurları ile eşleştirilmiştir; kaçırmamanız gereken bir noktadır.

18. Mavi Lagün, İzlanda

mavilasgunn.jpg

Bu jeotermal spa, dinlenmek için en güzel tatil yerlerinden biridir.

Lagün, yakındaki bir jeotermal enerji santralinin akışı kullanılarak yapılan insan yapımı bir alandır. Sıcaklığı İzlanda'ya özgü volkanik manzaradan gelir. Bu güzel manzaranın tadını çıkarmak için önceden rezervasyon yaptırın. Geceleri ziyaret ederseniz, aynı zamanda Kuzey Işıkları'nı yakalayabilirsiniz.

19. Giza, Mısır

ginzaa.jpg

Çoğu insan dünyanın en güzel yerlerinden birinin Mısır piramitleri olduğu konusunda hemfikirdir. Çok fazla geçmişi olan Mısır'a seyahat, bucket listelerimizin en üst sıralarında geliyor. Geniş çöl manzaraları, güneşin banyosu ve Eski Mısır'daki firavunlar hakkında bilgi edinmek için mükemmel bir yerdir.

20. Halong Körfezi, Vietnam

halonggg.jpg

Vietnam'ın en popüler yerlerinden biridir. Zümrüt suları ve kireçtaşı karstik yeryüzü şekilleri ile tanınan Halong Körfezi, yerel kültürü deneyimlemek için harika bir yoldur. Eskiden küçük bir balıkçı köyü olan bu körfez, kıyı boyunca yerel işletmeler işleten insanlarla ulaşım merkezine doğru genişlemiştir. Bölgeyi farklı bir perspektiften deneyimlemek için küçük tekne turlarına katılın veya deniz kanosu kiralayın.

21. Pamukkale, Türkiye

pamukkaleee.jpg

Kar beyazı kireçtaşı ve mavi sularıyla tanınan bu Pamukkale travertenleri, dünyanın ziyaret edebileceği en havalı yerlerden biridir. Bu güzel destinasyondaki sular yavaşça dağın kenarına damlar ve sonsuzluk havuzuna yeni bir anlam verir.

Dünyanın en güzel yerleri listemiz sadece yerel kültürle dolu popüler tatil yerleri değil, aynı zamanda herhangi bir gezginin ziyaret etmesi için dünyanın en güzel önemli yerlerinden de bazılarıdır. Sadece biraz fazla tatil yaparak bu nefes kesici destinasyonların en az birkaç tanesinin seyahat listenizde olması gerektiğini düşünüyoruz.