Dünyanın En Güzel Havaalanları

Kaplıcalardan buz pistine...

Yayın Tarihi: 21 Haziran 2020Görüntülenme: 4447
havaalni.jpg

Havalimanları seyahatinizin başladığı yerdir. Havaalanına gitmek, seyahat etmenin en stresli kısmı gibi görünse de aslında en eğlenceli bölümlerinden biridir. Özellikle uçuşunuza bolca vaktiniz varsa ve uçuş yapacağınız havaalanı yeterince büyükse bunu keyifli bir geziye dönüştürebilirsiniz.

Peki size seyahat deneyiminizi kolaylaştırmaya yardımcı olacak havalimanlarının listesini versek ne dersiniz? Dünyadaki en güzel havalimanlarını, en eğlenceli, en farklı ve en güzel olanlarını bir araya getirdik.

Dünyanın en güzel havaalanlarından bazıları çarpıcı mimariye, kaplıcalara, tasarım mağazalarına ve hatta şelalelere ve buz pistlerine sahip! Hemen yazımızı okuyun ve en güzel havaalanlarından istediğinizi seçin.

Singapur Changi Havaalanı, Singapur

Skytrax tarafından üst üste 7 yıl boyunca dünyanın en iyi havalimanı olarak değerlendirilen Singapur Changi Havalimanı, benzersiz bir atmosfere sahiptir. Yolu bir şekilde Singapur Havalimanı'ndan geçen herkesin buraya hayran olduğunu söylesek abartmış olmayız. 

birr.jpg

Her terminalde, seyahat destinasyonları arasında gezginlerin kendisini kaybedeceği Asya'dan ilham alan havuzlarla süslenmiş botanik bahçeleri vardır.

Ana cazibe merkezlerinden biri, 300 metreyi geçen ünlü Yeşil Duvar'dır. Bu duvarda bir şelale ve 50'den fazla canlı türü vardır. Ve bununla bitmedi, bir çit labirenti, gölgelik labirenti ve çocuklar için slaytlar ve ücretsiz bir sinema salonu, spa hizmetleri ve yetişkinler için bir çatıda yüzme havuzu bulacaksınız.

Vancouver Uluslararası Havaalanı, Kanada

ikii.jpg

Gezginlerin Vancouver Havalimanı'nda kara, deniz ve Kanada gökyüzü deneyimini yaşama şansı var. Etkileyici bir heykel ve iki akvaryum koleksiyonuyla Vancouver’ın Havaalanı Kanada’nın yerli kültüründen gelen yerlilerinden ilham alıyor.

Menara Uluslararası Havaalanı, Fas

Menara Uluslararası Havaalanı'nın güzelliği dış mimarisinden geliyor ancak içi de dışı kadar güzel bir şekilde tasarlanmış. 

ucc.jpg

İslami motiflerle dizayn edilmiş bir tasarımla ve bina panellerini kullanarak güneş, terminalin iç kısmını doğal ışıkla parlatabilir ve aydınlatabilir şekilde yapılmış. Günün zamanına bağlı olarak, bu nefes kesen tasarım gerçekten türünün tek örneği oluyor. Işıklar duvarlarda adeta dans ediyor.

Bilbao Havalimanı, İspanya

Tamamen beyaz beton ve cam, Kuzey İspanya'daki bu terminal modernist bir rüya gibi duruyor.

dortt.jpg

İçerideki tavanlarda bulunan kemerler, bir kuşun kanatları gibi görünecek şekilde tasarlandı ve şimdi huzur dolu bir deneyim yaşatarak dünyanın en ışık dolu havaalanlarından biri haline geldi.

Helsinki Havaalanı, Finlandiya

Son birkaç yıldır yapılan tadilatlarda, Helsinki Havalimanı dünyanın en güzel havalimanlarından biri haline geldi. Terminal 2 şu anda Finlandiya'yı Dünya'ya bağlamak için genişletilmektedir. Uçaklarda kullanılan kontrplaktan esinlenilerek yapılan yeni ikonik giriş, terminale doğal bir his vermek için dizayn edilen ahşap bir çatı, çok sayıda cam ve ışığa sahip olacak.

bes.jpg

Uçuşunuza saatler varsa ya da en az bir gün varsa şehirde hiç konaklamadan havalimanında kalabilirsiniz. Nasıl mı? Helsinki'de gezginler 24 saat açık bir sanat galerisini, havacılık müzesini, Fin kültürünü ve manzaralarını vurgulayan interaktif bir kurulumu ziyaret edebilirler.

Chhatrapati Shivaji Uluslararası Havaalanı, Hindistan

Chhatrapati Shivaji Havalimanı'nın güzelliği ülkenin ulusal kuşu tavus kuşundan geliyor. Terminal 2, binanın hem içinde hem dışında tavus kuşu kuyruk desenli çatı dekorasyonuyla gören herkesi kendisine hayran bırakıyor. 

alt,.jpg

Mantar sütunları, terminaller arasından geçerken biraz ekstra havadar bir his katıyor. Ayrıca 7.000'den fazla Hint sanatının yer aldığı bir sanat duvarını ziyaret ederek yerel Hint kültür sanatını da yine burada deneyimleyebilirsiniz.

Incheon Uluslararası Havaalanı, Güney Kore

Kore’nin geleneksel kültürünü yaşamaya hazır mısınız?

Uluslararası gezginler her şeyi şehrin en büyük havaalanı olan Incheon Havalimanı'nda görebilirler. Geleneksel Kore ev tasarımından esinlenilerek yapılan bu havaalanı, Kore'nin doğası ve kültürel mirasına sahiptir.

Terminal 4F'deki Kore Kültür Caddesi'ni ziyaret ederek, düzenli olarak planlanan kültürel performansları ve Kore atıştırmalıklarının bulunduğu bir giwa (kiremitli çatı evi) ve bir jeongja (pavyon) kopyalarını görün.

yedi.jpg

Fazladan zamanınız varsa Incheon’un eko-bahçelerinden birinde gezin. Bundan sonra kumarhane, golf sahası, müze, sergi merkezi, spa ve buz pateni pistini ziyaret edin.

Barajas Uluslararası Havaalanı, Madrid, İspanya

Madrid'deki seyahat yolculuğunuzdan en iyi şekilde yararlanmanın daha iyi bir yolu var mı? 2018 yılında açılan Barajas Havaalanı, şehir merkezinden çok uzakta değildir. Cam ve çelikle kaplı çoğu havaalanının aksine, bu havaalanı bambu dalga şeklinde bir çatı ile kaplıdır. Terminal 4'te bulunan çatı, doğal güneş ışığı düşünülerek inşa edilmiştir.

sekizz.jpg

Yapılış amacı Madrid'de gündüz güneşinden bunalan insanlara gölge bir alan sağlamak olan havalimanındaki bu bambu yüksek tavanlar, seyahat edecek olan yolculara dünyanın en ferah havaalanı hissini vermeyi ve sıcak İspanyol güneşinden uzak kalarak çok ihtiyaç duyulan bir gölge sağlamayı amaçlıyor.

Haydar Aliyev Uluslararası Havaalanı, Azerbaycan

Haydar Aliyev Havaalanı mutlaka görmeniz gereken en güzel havaalanlarından biridir! Bu eşsiz havaalanı tasarımında keyifli bir seyahat deneyimi yaratmak için geometrik şekiller kullanılmıştır. Mimari tasarımda kullanılan üçgenleri ve eğrileri görünce hemen fotoğraflamak isteyeceksiniz. Uçuşunuza başlamadan önce tahta kabuklarla veya “kozalarla” bir fotoğraf çekmeden bu havalimanını asla terk etmeyin.

dokuz.jpg

Havaalanındaki bölmeler terminalin üst katında kafe, dükkan ve barların olduğu yerlerdir. Terminalin genel estetiğine havadar bir his katan bazı kapsüller de bulunuyor.

İstanbul Havalimanı, Türkiye

Asya, Avrupa ve Ortadoğu'nun kesişme noktası olan İstanbul'un yeni havalimanı açıldığı ilk günden bu yana gören herkesi büyülüyor. 76,5 milyon metrekarelik alanıyla dünyanın sıfırdan yapılan en büyük havalimanı özelliğini taşıyan İstanbul Havalimanı hava trafik kontrol kulesi, şehrin simgesi olan lale figüründen esinlenilerek tasarlanmış. Dışarıdan bakıldığında kule laleye benziyor.

Hava trafiğinin kontrol edileceği kontrol kulesinin tasarımı Ferrari’nin tasarımcısı Pininfarina ve AECOM şirketi tarafından tasarlandı. Hava trafik kontrol kulesi, 2016 Uluslararası Mimarlık Ödülü’ne layık görüldü.

havalimani-istanbul.jpg

Seyahatiniz evinizden ayrılır ayrılmaz başlar. Seyahat yolculuğunuzu daha iyi hale getirmek de sizin elinizdedir. Bir sonraki seyahatinizde, yukarıdaki havaalanlarının sunduğu her şeyi deneyimleyin ve dünyanın en güzel havaalanlarından birinde seyahat edin.