Dünyanın En Kolay Seyahatini Yapmanız İçin 61 İpucu

Dünyanın en kolay ve konforlu seyahatini yapmanıza yardımcı olmak için en iyi seyahat ipuçlarını bir araya getirdik

Yayın Tarihi: 27 Ocak 2020Görüntülenme: 2121
syeye.jpg

Çoğu insan anlayışlı gezginler olarak doğmaz. Bu sadece yol deneyimiyle gelen bir şeydir.

Başlangıçta birçok seyahat hatası yaparsınız.

Seyahatler aslında, uzun yolculuklar, ağır çantalar, kaçırılan otobüsler, anlamsız davranışlar, kültürel farkındalık ve sayısız küçük hatadan oluşan bir süreçtir. Sonra, bir gün, havaalanlarında sorunsuz bir şekilde hareket etmeye ve kendinizi sudan çıkmış balık gibi yeni kültürlere entegre etmeye başlarsınız.

Süreci hızlandırmak ve hataları önlemenize yardımcı olmak istiyoruz, bu yüzden kusursuz yolculuğunuza ulaşmanıza yardımcı olmak için her şeyi kapsayan en iyi seyahat ipuçlarının bu dev listesini bir araya getirdik.

Seyahat için ipuçları, paradan tasarruf etmenizi, daha iyi uyumanızı, daha fazla yoldan gitmenizi, yerlilerle tanışmanızı ve daha iyi bir gezgin olmanızı sağlayacak.

Daha fazla uzatmadan, dünyadaki en iyi 61 seyahat önerisi:

1. Her zaman bir havlu paketi alın
Başarılı bir otostop ve sade bir seyahat için havlu almak bir anahtardır. Plajda, piknikte ya da sadece kendinizi kurutmak için ne zaman bir havluya ihtiyacınız olacağını asla bilemezsiniz. Birçok hostel havlu sunarken, hepsinin gerçekten verip vermeyeceğini asla bilemezsiniz ve küçük bir havlu taşımak çantanıza büyük bir ağırlık eklemez.

2. Yanınıza alacağınız valiz küçük olsun
Küçük bir sırt çantası satın alarak kendinizi hafif şeyler paketlemeye ve çok fazla şey taşımamaya zorlayacaksınız. İnsanların boş alanı doldurmak için doğal bir eğilimi vardır, bu nedenle her şeyi toplarsanız, ancak çantanızda çok fazla yer varsa, sonuçta “iyi, sanırım daha fazlasını alabilirim” dersiniz ve sonra pişman olursunuz. Bunun yerine iyi bir seyahat için küçük sırt çantası alın ve taşıyacaklarınızı sınırlandırın. 

3. Hafif bir sırt çantası taşıyın 
Aynı tişörtü birkaç gün üst üste giymek sorun değil. İhtiyacınız olacağını düşündüğünüz kıyafetlerin sadece yarısını alarak keyifli bir seyahate çıkabilirsiniz. Çünkü bunların hepsine düşündüğünüz kadar ihtiyacınız olmayacak. Gerekli olanların bir listesini yazın, ikiye bölün ve sonra sadece paketleyin! Zeten küçük bir sırt çantası aldığınız için, ekstra şeyler için fazla yeriniz olmayacak!

seyahtcan.jpg

4. Ekstra çorap alın
Hiçbir şey taze bir çift çorabı yenemez! Seyahatler için olmazsa olmaz şeylerden biri temiz çoraplardır. Tüm gün dışarıda ve yürüyor olacağınızdan yeni bir çorap yeni bir yürüyüş demektir. 

5. Yanınıza fazladan bir banka kartı ve kredi kartı alın
Beklenmedik şeyler her seyahat sırasında olabilir. Soyulmanız veya kart kaybetmeniz durumunda yedek almak her zaman iyidir. Paranıza erişmeden yeni bir yere takılmak istemezsiniz. 

6. Ücretsiz banka kartları kullandığınızdan emin olun
Yabancı para işlem ücreti veya ATM ücreti almayan bir kredi kartı ve banka kartı alın. Uzun bir yolculuk boyunca, her zaman aldıkları birkaç doları topladığınızda büyük bir rakam edeceğine emin olabilirsiniz. 

scard.jpg

7. En az bir kez kendiniz seyahat edin
Kendiniz ve nasıl bağımsız olacağınız hakkında, yalnız başınıza seyahat ettiğinizde çok şey öğreneceksiniz. Bu bir klişe, ama doğru.

Yalnız seyahat etmek size kendinize nasıl davranacağınızı, insanlarla nasıl konuşabileceğinizi ve alışılmadık durumları kolayca nasıl ele alacağınızı öğretecek. Daha önce hiç yapmadıysanız ancak en az bir kez yaptıysanız alışmak biraz zaman alabilir. Kendinizi rahatsız edin ve kendinizi şaşırtın. Kendinizi zorladığınızda değerli yaşam becerilerini öğreneceksiniz!

8. Harita kullanmaktan korkmayın
Bir turist gibi görünmek, gerçekten kaybolmak ve yanlış mahallede olmak sanıldığı kadar kötü değil. Bir harita kullanmaktan veya yol tarifini istemekten ve turist gibi görünmekten korkmayın. Gitmeniz gereken yere ulaşmanıza yardımcı olur!

9. Harita kullanmadan gezmekten çekinmeyin
Yeni bir şehirde amaçsızca dolaşmak, şehri tanımak ve turistlerden uzak olmak için iyi bir yoldur. Bulduğunuz farklı şeyler sizi şaşırtabilir. Gezinmeyi ve Google Haritalar'ı kullanmadan yolu bulmayı çok seveceksiniz. 

sharitaa.jpg

10. Daima yerel turizm ofisini ziyaret edin
Yerel turizm ofisleri çevrenizde önemli olan her şeyi biliyorlar. Sizi ücretsiz aktivitelere, konaklamanız sırasında gerçekleşen özel etkinliklere ve aradaki her şeye yönlendirebilirler. Hatta turistik yerler ve ulaşım için indirimler sunabilirler. Hedefinizi daha iyi deneyimlemenize yardımcı olmak onların işi.

Bir yeri ziyaret ettiklerinde kaç yolcunun bunu atlaması şaşırtıcı ancak anlayışlı bir gezgin olarak bu kaynağı kullanmayı biliyorsanız çok işinize yarayacak. Bu muhtemelen dünyanın en az kullanılan seyahat ipuçlarından biridir. 

11. Yerel gibi davranın 
Hırsızlar sizin şehirde yabancı olduğunuzu anlarlar. Nasıl mı? Sürekli elinizi çantanıza götürür, bel çantası kullanır ve endişe içinde yürürsenüz. Bu, onların gözünde şöyledir: “Bana bak, param var ve turistim! Soy beni! ”Ne kadar çok yerelleşir ve yerel gibi davranırsanız, bu tür tehlikelerden uzak durmanız da o kadar kolay olacaktır. Yankesicilerden endişe ediyorsanız, eşyalarınıza daha iyi bakın ve bir yerel gibi davranıp sakince gezin. 

12. Dışarı çıktığınızda, sadece ihtiyacınız olanı alın
Yanınızda taşıdığınız nakit ve banka kartı miktarını sınırlayın. Böylece bir şey olursa kolayca bu durumdan kurtulabilirsiniz. Asla yanınıza birden fazla kredi kartı veya ATM kartı almayın. Nakit kuralınız, taşıdığınız parayı 50 USD / EUR ile sınırlamak olabilir.

13. Daima bir kilit taşıyın
Özellikle yurtlarda kaldığınızda ve eşyalarınızı kilitlemeniz gerektiğinde kilitler kullanışlı olurlar. Seyahat ederken yanınızda küçük bir şifreli kilit taşıyın. Anahtarları olan birini kullanmayın, çünkü anahtarları kaybederseniz başınız dertte demektir. 

kilits.jpg

14. Pasaportunuzun ve önemli belgelerinizin ekstra kopyalarını alın
Bir kopyasını da kendinize e-postayla göndermeyi unutmayın. Ne zaman yanınızda bir çeşit belge bulundurmanız gerekebileceğini bilemezsiniz ve orijinalinizi taşımak istemeyebilirsiniz. Ayrıca, pasaportunuz çalınırsa bir kopyasını almak polis raporunuz için kullanışlı olacaktır.

15. Pansiyonda kaldığınız zamanlarda bile bilgi isteyin
Pansiyon personeli her gün gezginler ile ilgilenir. Tam olarak nerede ucuz yemek var ve turistik yerler hangisi hepsini bilirler ve yardımcı olurlar. Onlar da yerli olma eğilimindedir, bu yüzden şehri çok iyi biliyorlar. Onlardan her türlü bilgiyi isteyin. Birinde kalmasanız bile, içeri girin ve yardım isteyin. Genellikle verirler.

16. Gideceğiniz yerlerin ana dilinde temel ifadeleri öğrenin
Yerliler bunu takdir edecek ve etkileşimlerinizi kolaylaştıracaktır. Dil konusunda uzmanlaşmanıza gerek yok ancak “Merhaba”, “Güle güle”, “Teşekkürler!”, “Banyo nerede?” gibi birkaç şey öğrenmek, kendinizi yerlilere sevdirmek için yapacağınız en kolay şeylerden biri. 

17. Bir tarih kitabı okuyun
Geçmişiyle ilgili hiçbir şey bilmiyorsanız bir yerin hediyesini anlayamazsınız. Ziyaret ettiğiniz yerler hakkında bilgi edinin. Bu aktivite, uzun süredir görmek istediğiniz bu yeri daha iyi anlamanıza yardımcı olacak.

18. Starbucks veya McDonalds’a girmekten utanmayın
Bazen aşinalık rahatlatıcı olabilir ve her iki yerde ücretsiz wifi ile kullanabileceğiniz umumi tuvaletler var. 

skart.jpg

19. Aktarmalı uçuşları tercih edin
Uçuş rezervasyonu yaparken, bazen son varış noktanıza yakın havaalanlarına uçmak ve daha sonra gitmeniz gereken yere bir tren veya otobüsle gitmek daha ucuzdur. Uçuşunuz için alışveriş yaptığınızdan ve doğrudan her zaman en ucuz rota olmadığını bildiğinizden emin olun. 

20. Güvenlik hatlarında daima iş seyahatinde olanların arkasına geçin
Genellikle acele ve seyahat ışıklarında oldukları için hızlı hareket ederler. Tatbikatı biliyorlar. Arkalarında olabildiğince sıraya girin. Hat boyunca hız yapacaksınız.

21. Ailelerin arkasına geçmeyin
Bazı kuyruklar sonsuza dek uzun sürebilir. Ailelerin suçu değil. Çocuklar yüzünden yanlarına almaları gereken bir sürü şeyleri var. Bu durumda çocuklu ailelerin arkasında beklemekten kaçının. 

22. Otele giriş yaptığınızda, yükseltme talebinde bulunmaktan çekinmeyin
Check-in sırasında oteller ya da havayolu şirketleri yükseltme atama konusunda çok fazla esnekliğe sahipler. Sormakla bir şey kaybetmezsiniz. Genellikle otel dolu değilse sizi ağırlayabilirler. Süper iyi olur. 

seaa.jpg

23. Kütüphaneler, Starbucks ve kafelerin çoğunda ücretsiz Wi-Fi vardır
Bağlanmak için ücret ödemeniz gereken bir yerde kalıyorsanız, kütüphane, kafeler ya da starbuckslardan birine göz atın. Ücretsiz olarak bağlanabilirsiniz.

24. Öğle vakti tarihi yerleri ziyaret etmek için en uygun zamandır
Büyük tur otobüsleri, gruplar ve çoğu gezgin öğle yemeğine giderken siz de turistik yerleri gezerseniz daha az kalabalığın önüne geçeceksiniz. Erken, geç veya insanlar yemek yerken bir cazibe merkezini ziyaret etmek her zaman en iyisidir. 

25. Asla turistik bir bölgede ya da turistik yerlerin yakınında yemek yemeyin
Genel bir kural olarak, yiyecek bir yer bulmadan önce her iki yönde beş blok yürüyün. Turistik mekanlara ne kadar yakın olursanız o kadar fazla ödeyeceksiniz ve daha kötü yiyecek (Ve hizmet) ihtimali de var. Çevrenizdeki lezzetli ve popüler restoranları bulmak için uygulama kullanabilirsiniz.

26. Yerel halk her gece yemek yemiyor ve siz de yememelisiniz
Market alışverişine gidin. Satın aldıkları yiyecek türünü görerek yerli halkın ne yediği hakkında çok şey öğrenebilirsiniz. Ayrıca, paranız da cebinize kalır. Pişman olmazsınız. Yemeğinizi pişirin, tasarruf edin, kendinizi şaşırtın.

27. Öğle yemeğinde pahalı restoranlarda yemek yiyin
En pahalı restoranlar, akşam yemeği için ancak aynı fiyata hizmet edecek, aynı yiyecek içeren öğle yemeği sunuyor! Seyahat ederken dışarıda yemek için en iyi zaman öğle saatleridir.

sbacgik.jpg

28. Bir el feneri alın
Geceleri görmenizi sağlar, eşyalara basmaktan kaçınırsınız ve hayalet hikayeleri anlatmanıza yardımcı olur. Karanlıktan kim korkar? :) El feneri birçok açıdan seyahatinizi kolaylaştırabilir.

29. Temel bir ilk yardım çantası taşıyın
Kazalar seyahatiniz sırasında olabilir bu yüzden hazırlıklı olun. Küçük kesikler ve sıyrıklar için yara bandı, antibakteriyel krem ve merhemler taşıyabilirsiniz. Ne zaman ihtiyaç duyacağınızı asla bilemezsiniz ve seyahat ederken her zaman her yerde bulamayabilirsiniz.

30. En iyi fiyatı almak için 2-3 ay önceden uçuş rezervasyonu yapın
Mutlak seyahatiniz için en ucuz bütçeyi oluşturmaya çalışırken kendinizi çok zorlamamak için ve 10 $ tasarruf etmek için beş saat harcayıp kat kat stres olmaktansa uçak biletinizi en az iki üç ay öncesinden almış olun. 

31. Pansiyonlarda konaklayın
Ucuz olmaları, etkinlikler organize etmeleri, birçok insanla tanışma fırsatı ve sadece tonlarca eğlence için pansiyonlarda konaklamayı tercih etmelisiniz! Ayrıca, hostel barlar ucuz içecekler de satıyor. 

32. Yerel halkla tanışın
Birçok websitesi ve uygulama aracılığıyla yerel insanlarla tanışabilirsiniz. Bu web siteleri, sizi ziyaret ettiğiniz yerlerdeki yerlilerle buluşturarak hedefinize dair bir bakış açısı edinmenize yardımcı olacaktır. Paylaşım ekonomisi, insanların seyahat etme şeklini değiştirerek yerel halkla tanışmanıza, turist seyahatinden çıkmanıza ve mega paradan tasarruf etmenize izin veriyor. 

33. Yabancılara açık olun
İnsanlar sizi ısırmaz. Yoldaki insanlara merhaba demekten çekinmeyin. Yabancılar bir anda arkadaşlara dönüşebilir. Unutmayın, onlar da sizin gibi! Mutlu, dolu bir yaşam sürmek, umut ve hayalleri yaşamak istiyorlar! Asla bilemezsiniz. Hayat boyu arkadaş edinebilirsiniz.

34. Ama tetikte olun
Bazı insanlar ısırır, bu yüzden sağlıklı bir şüphe seviyesini koruyun. Herhangi bir seyahat dolandırıcılığına düşmek veya kendinizi rahatsız edici durumlara sokmak istemezsiniz. Açık ama dikkatli olun.

35. Yeni yiyecekler deneyin
Ne olduğunu sormayın. Sadece ağzınıza koy ve hoşunuza gidiyor mu bir bakın. Eğer bunu yapmaktan çekinirseniz, bazı sıradışı ve lezzetli yerel mutfak lezzetlerini kaçırabilirsiniz. 

36. Taksilerden kaçının
Onlar her zaman seyahat bütçenizi delme ihtimali olan şeylerdir. Taksilerle uzun yolculuklar yapmayın ve fiyat sormadan binmemeye özen gösterin. 

37. Havaalanı güvenliğinden boş bir metal su şişesi alın ve kapınıza doldurun
Mümkün olduğunda musluktan içerek seyahatiniz sırasında paradan tasarruf edip çevreye yardım edebilirsiniz. Suyu içemeyeceğiniz bir yere gidiyorsanız, filtreli bir su şişesi aldığınızdan emin olun. 

se.jpg

38. Ücretsiz yürüyüş turlarına katılın
Ücretsiz olmasının yanı sıra, ücretsiz şehir turları size ziyaret ettiğiniz şehrin arka sokaklarını tanıma fırsatı verecektir. Seyahat ederken yürüyüş turları yapmayı seveceğinize eminiz. Zaman geçirirsiniz ve nerede olduğunuz hakkında çok şey öğrenirsiniz! Seyahat ederken bir yürüyüş turuna katılın! 

39. Şehirde cazibe kartları alın
Kısa bir süre içinde çok sayıda müzeyi ve diğer cazibe merkezlerini ziyaret edecekseniz, bir şehir geçişi size girişte para tasarrufu sağlayacaktır (Ayrıca çoğu ücretsiz toplu taşıma da sağlar).

40. Bavul ve kıyafetlerinizi çekin
Çantanız kaybolursa, bu daha kolay tanımlanmasına yardımcı olur ve seyahat sigortanızın size geri ödeme sürecini hızlandırır. Bu nedenle seyahatinize başlamadan önce bavulunuzun ve kıyafetlerinizin fotoğrafını çekmenizi öneriyoruz. 

41. Acil nakit para taşıyın
Seyahatiniz sırasında acil durumlar olabilir. Acil durumlara karşı en azından birkaç yüz dolar / euro nakit olarak cebinizde bulundurmanızda fayda var. 

42. Rahat ayakkabılar giyin
Seyahat ederken çok yürüyeceğinizden ayağınızın içinde en rahat ve en mutlu olduğu ayakkabıları tercih edin. Rahat bir ayakkabı sizi her yere götürür. 

seyart.jpg

43. Aşı olun
Yabancı bir ülkede bir hastalığa yakalanmak iyi olmayabilir. Birçok ülkeyi ziyaret etmeden önce aşı olmanızda fayda var. Konuyla ilgili görüşünüz ne olursa olsun aşı yaptırmanız gerekebilir.

44. Pazarlık yapmayı öğrenin
Pazarlık etmek, seyahat sırasında alışveriş yapmanın en eğlenceli bir yoludur. Müzakere sanatı sadece pazarda değil, tüm yaşam boyunca size yardımcı olacak bir sanattır.

45. Ücretsiz seyahat için puanları ve milleri kullanın
Ödemeniz gerekmediğinde dünyada birçok yere gidebilirsiniz. Seyahat hackleme sanatını öğrenin ve günlük harcamalarınızda puan ve mil toplayın, böylece ücretsiz uçuşlar, konaklama, tren biletleri ve diğer seyahat formları alabilirsiniz! Tüm seyahat edenlerin seyahat masraflarını düşürmesi ve sizin de yapmanız gereken bir şey olması ne güzel!

46. Bir ceket alın
Geceler serin olabilir. Yanınızda yedek bir ceket mutlaka bulundurun.

47. Sokak yemeği yiyin
Sokak yemeğini atlarsanız, bulunduğunuz yere ait yeme kültürünü kaçırırsınız. Korkmayın. Eğer tedirgin iseniz, popüler yerlerde yiyen insanları takip edin. Onlar için güvenliyse, sizin için de güvenlidir.

48. Seyahat sigortası alın
Seyahat sigortası, kullanmak istemediğiniz en önemli şeydir. Bir şeyler ters giderse, binlerce dolarlık banknotta olmak istemezsiniz. Soyulursanız, uçuşlar iptal edilirse, hastalanırsanız veya yaralanırsanız veya eve gönderilmek zorunda kalırsanız orada olacaksınız.

Kapsamlıdır ve günde sadece birkaç dolar karşılığında bir seyahat için alabileceğiniz en iyi yatırımlardan biridir. Süpermen / kadın olduğunuzu düşünebilirsiniz ancak kolunu kıran, sigortası olmayan ve binlerce lirayı cebinden ödemek zorunda olan insanları düşünün. Kameranızı çaldırdığınızda ya da seyahatiniz sırasında yaralandığınızda seyahat sigortanız orada olacak. 

İşte seyahat sigortası ile ilgili en çok merak edilen sorular

49. Sabırlı olun
Sonunda işler yoluna girecek. Aceleye gerek yok. Zamanı geldiğinde evinizin olduğu yere gideceksiniz. Seyahat hedefle değil seyahatle ilgilidir.

50. Saygılı olun
Yerel halk size yardımcı olmak istiyor ancak muhtemelen bir dil engeli var, bu yüzden bir şey yolunda gitmediğinde saygılı olun ve kibar olun. Eğer bunu yapmazsanız, sadece bir kaba bir turist gibi görüneceksiniz.

sucaks.jpg

51. Seyahatinizi atlamayın
Günlerinizin doğal olarak kendi akışında gelişmesine izin verin. İki veya üç şey planlayın ve günün geri kalanını kendi başına doldurmasına izin verin. Daha az streslidir ve günün sizi almasına izin vermek seyahat etmenin en iyi yollarından biridir. 

52. Rahatlayın
Seyahatiniz sırasında her zaman sabırlı olun.

53. Tutumlu olun - ama ucuz değil
Fırsatlara bakın ve para kaybetmeyin ancak harika deneyimleri kaçırmayın veya birkaç dolar kazanmak için 10 mil yürümeyin. Vakit nakittir. İkisini de akıllıca harcayın.

54. Kulak tıkaçlarını alın
Horlayıcılar her yerde ve gece uykusuna ihtiyacınız var. Kulak tıkaçları bu nedenle hayatınızı kurtarabilir.

55. Daima ekstra bir USB şarj cihazına sahip olun.
Piller ölür. Bu nedenle ekstra bir batarya ya da şarj cihazını yanınıza almanızda fayda var.

56. İnsanlarla fotoğraf çekin
Birçok fotoğraf seyahatinizin en güzel yanlarını saklamanıza yardımcı olacaktır. Bundan yıllar sonra, hatırlayamadığınız gecelere ve onları unutulmaz kılan insanlara tekrar bakmak isteyeceksiniz.

57. Biletlerinizi online rezerve edin
Seyahatinizde herhangi bir etkinlik veya gezi yapmayı planlıyorsanız, çevrimiçi rezervasyon yapın. Şirketler bizzat satın almakla karşılaştırıldığında genellikle indirimli fiyat sunmaktadır. Sadece bu da değil, kredi kartıyla ödeme yapabileceksiniz, size ekstra koruma ve daha fazla seyahat noktası sunacak.

58. Uçuş fırsatlarına kaydolun
Seyahat söz konusu olduğunda, uçuşlarınız muhtemelen en büyük masrafınız olacaktır. Uçak bileti web sitelerine kaydolarak paradan tasarruf edin. Doğrudan gelen kutunuza epik uçuş fırsatları sunacak, zamandan ve paradan tasarruf edeceksiniz. Ayrıca havayolu bültenlerine kaydolduğunuzdan emin olun, çünkü ilk önce satışlarını duyururlar!

suehaja.jpg

59. Turistik yerlere biletlerinizi önceden ayırtın
Birçok önemli turistik mekan yerinizi ayırtmanıza ve hattı atlamanıza izin verir. Bunun bir seçenek olup olmadığını görmek için her zaman çevrimiçi fırsatları görün. Bu, çok saatlik hatlarda zaman kaybetmekten kaçınacak ve içeri gireceksiniz. İnsanların Paris Yeraltı Mezarları, Louvre, Londra Churchill Savaş Odaları, kiliseler, tapınaklar, tarihi kaleler ve daha fazlası için saatlerce beklediğini göreceksiniz. Bir gün önce ön rezervasyon yapın, sırayı atlayın, gün boyunca daha fazlasını görün!

60. Önerilerden kaçının
Öneri, şikayet gibi sitelerden seyahatiniz öncesi uzak durun, çalışma saatleri veya adrese ihtiyacınız olduğunda iyidir, ancak incelemelere gelince tamamen görmezden gelin. İnsanlar kötü bir şey olduğunda her zaman olumsuz bir inceleme bırakırlar, ancak iyi bir şey olduğunda nadiren olumlu bir inceleme bırakırlar, bu yüzden incelemeler çarpık olma eğilimindedir.

stur.jpg

61. Son olarak, güneş koruyucu kullanın
Size seyahat ile ilgili ipuçları arasında verebileceğimiz en güzel tavsiyelerden biri güneş kremi olacak. Güneş koruyucusunun uzun vadeli faydaları bilim adamları tarafından kanıtlanmıştır.

İşte en iyi seyahat ipuçlarını aldınız! Bunları uygularsanız hiç vakit kaybetmeden olabileceğiniz en iyi gezgin olacaksınız! Gruppal tatil turları ile gezmeden önce yeterince iyi bir gezgin olmak için bunları uygulayın.