E-Vize Hakkında Her Şey

E-vize nedir, e-vizenin avantajları nelerdir ve nasıl e-vize alınır?

Yayın Tarihi: 14 Ekim 2019Görüntülenme: 7688
evizehakkinda.jpg

E-vize hakkında ne biliyorsunuz?

Uzun süren ve yoran vize işlemlerinden sıkılanlar buraya...

Hiçbir vize başvuru merkezine gitmeden, sıra beklemeden ve vakit kaybetmeden online vize almak hakkında ne biliyorsunuz? E-vize nedir, e-vizenin avantajları nelerdir ve nasıl e-vize alınır gibi soruların cevapları ve online vize hakkında merak edilen her şeyi yazdık. E-vize kimler alabilir diye merak ediyorsanız buygun yazımızı okumaya...

E-Vize Nedir?

Online vize olarak bilinen e-vize saatlerce beklenilen vize başvuru sıralarından kurtulmak ve zamandan kazanç sağlamak için internet üzerinden alınan vize sistemine verilen isimdir.

Sınır kapılarında oluşan kuyruklara son vermek, havaalanlarında bekleme sürelerini minimuma düşürmek için uygulanan evize işlemleri günden güne her ülkenin tercih edeceği bir sistem olacak. Rusya evize konusunda adım atarak Petersburg için e-vize kolaylığını Petersburg'u görmek isteyenlere sunuyor.

E-vize sayesinde vize başvurusu yapmak isteyenler gitmeyi istedikleri yerlere internet siteleri üzerinden online vize başvurusu yapabiliyorlar. Gereken tüm şartlar yerine getirildiğinde e-vize uygulaması sonrasında seyahat belgesi kolayca alınabiliyor.

E-vize ne için verilir derseniz daha çok turistik amaçlı verildiğini söyleyelim. Öğrenci vizesi ya da çalışma izni almak istediğinizde birebir gidip vize başvurusunda bulunmanız gerekiyor.

E-Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Vize başvuru sürecinde seyahat edilmek istenenler ülkelere göre e-vize başvurusunda istenen belgeler ve e-vize prosedürleri de değişmektedir. Vize işlemleri temel prosedürleri hemen hemen tüm ülkelerde aynı ancak bazı ülkeler ek belge isteyebiliyor.

E-vize başvurusu yapabilmek için birinci şartınız; gitmek istediğiniz ülkenin e-vize başvuru sistemini kullanıyor olması gerekiyor. Geçerli pasaportu olan tüm kullanıcılar online vize için istenilen e-vize ücretini kredi kartlarından ödedikten sonra işlemlerini tamamlayıp  belgelerin dökümünü alarak sınır kapılarından sorunsuzca geçebiliyorlar.

E-vize ile seyahat etmek pasaport sahiplerine büyük kolaylık sağlıyor. Sizin de seyahat edeceğiniz ülkeler için evize başvuru imkanı varsa bu fırsatı kaçırmamanızı öneriyoruz.

evizeuygulama.jpg

Örnek vermek gerekiyorsa, Türkiye'ye gelmek isteyen birçok yabancı ülke vatandaşı hiçbir temsilciliğe gidip vize başvurusunda bulunmadan, sıra beklemeksizin yalnızca pasaport  bilgileriyle online vize başvurularını yapıp e-vize ücretlerini ödedikten sonra e-vize belgelerini alıyorlar.

E-Vize Ücreti Ne Kadar?

Online vize ücretleri ülkeden ülkeye değişiklik gösteriyor. Ancak e-vize ücreti istemeyen  ülkeler de bulunuyor. Bunlar, seyahat etmek istediğiniz ülkeyle sizin ülkenizin anlaşması olan yerlerdir. Buna örnek olarak Türkiye; Katar ve Meksika vatandaşlarından e-vize bedeli (2022 yılı) almaz. Bu ülkelerin vatandaşları ücretsiz e-vize alabilirler.

E-Vize Veren Ülkeler Hangisi?

Havalimanlarındaki uzun kuyrukları, sınır kapılarında saatlerce beklemeyi ortadan kaldıran
e-vize uygulamasını kullanan ülkeler her yıl sayıları artarak çoğalıyor. Peki e-vize ile başvuru yapılabilecek ülkeler neler?

evizegorsel.jpg

2022 yılı itibari ile dünya üzerinde 24 ülke online vize uygulamasını kullanıyor. Bunlar:

Turizm ve iş amaçlı seyahatler için uygulanan e-vize başvuruları bireysel, aile (En az 2, en fazla 10 kişi) ve grup (En az 10 en fazla 300) şeklinde yapılabiliyor.

E-Vize Başvurusu İçin Ne Gerekli?

Giriş yapmayı istediğiniz ülkeye gideceğiniz tarihten itibaren olmak üzere ne az 6 ay geçerli bir pasaporta sahip olmanız gerekiyor. Gideceğiniz ülkenin seyahat belgeleri ve tarihlerinizi seçtikten sonra e-vize için neler gerekli sorusunun cevabı olarak ihtiyacınız olan her şeyi görebileceksiniz.

onlinevize.jpg

E-Vize Almanın Faydası Ne?

Nerede olursanız olun internetin olduğu her yerden rahatlıkla vize başvurusu yapabileceğiniz e-vizenin faydaları elbette çok fazla. Vize başvuru merkezine gitmek zorunda kalmaz, vize  evrakları peşinde koşturmaz, vize başvuru kuyruklarında beklemez, vize başvuru sonucunu  günlerce bekleyip stres olmaz ve planlarınızı ona göre yaparsınız.

E-Vize Ne Kadar Geçerli Olacak?

E-vizenin geçerlilik süresi ülkeden ülkeye göre değişiyor. Siz başvuru yapacağınız ülkenin e-vize geçerlilik süresini websitesinden gerekli bilgileri girdikten sonra öğrenebilirsiniz.

E-Vize Kolaylığı Olan Tur Var Mı?

Aklınızdaki tatili gerçeğe dönüştüren Gruppal, e-vize kolaylığı ile gidebileceğiniz yurtdışı  turları sayesinde vize bir sorun olmaktan çıkıyor. St. Petersburg Turları ile Rusya'ya  seyahat etmeyi düşünenler e-vize kolaylığından faydalanarak zamandan tasarruf edip  yorulmadan kolayca Rusya vizesini online olarak alabilirler.