Eskişehir'e Gitmek için Bir Neden Daha: OMM

Odunpazarı'na açılan Modern Müze Eskişehir'e gitmek için en güzel sebeplerden biri!

Yayın Tarihi: 03 Kasım 2019Görüntülenme: 3064
muzeodunpazari.jpg

Günübirlik turlar ya da hafta sonu gezilerle gidip görebileceğiniz Eskişehir Türkiye'nin en güzel şehirlerinden biri. Sosyal aktivitelere doyamayacağınız şehirde yapacağınız Eskişehir turları ile müzeler, tarihi evler, parklar, birbirinden eğlenceli kafeler ve daha birçok şey sizi bekliyor.

Eskişehir müzeleri ve parkları ile de çok sevilen bir rota oluyor. Espark'tan Sazova Bilim Parkı'na çocukların ve yetişkinlerin eğlenceli vakit geçireceği birçok seçenek mevcut. 

Eylül 2019'da Eskişehir'in evleriyle ünlü semti Odunpazarı'nda açılan müze nam-ı diğer Odunpazarı Modern Müzesi ilginç tasarımlar ve sergilere ev sahipliği yapıyor. Eskişehir'e gitmek için en güzel nedenlerden biri olacak bu modern müze Osmanlı ve geleneksel Japon mimarisi ile Odunpazarı evlerinden ilham alınarak tasarlanmış.

Peki Odunpazarı Modern Müze hakkında bilmeniz gerekenler neler? Gelin Eskişehir turunu unutulmaz kılacak bu müzeyi yakından inceleyelim.

Odunpazarı Modern Müzesi Hakkında

UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'nde olan Odunpazarı'nı Türkiye’den ve dünyadan modern ve çağdaş sanat eserlerinin sergilendiği bir buluşma noktası haline getirecek olan OMM Eskişehir yani Odunpazarı Modern Müze nerede diye merak edenlere söyleyelim Eskişehir’in tarihi Odunpazarı evlerinin arasına inşaa edilmiş.

muzeomm.jpg

Gören herkesin seveceği mimarisiyle OMM binası, Kengo Kuma and Associates (KKAA) tarafından tasarlandıktan sonra kendisi de Eskişehirli olan mimar ve koleksiyoner Erol Tabanca tarafından hayata geçirilmiş.

Eskişehir gezisi yapan hemen herkesin keyifli zaman geçirip yeni sergiler ve galeriler gezeceği Odunpazarı Modern Müzesi, Türkiye’de müzecilik anlayışına da farklı bakış açısı kazandıracağa benziyor.

ommmuze.jpg

Sanatsal ve kültürel etkinliklere bir yenisini daha ekleyeceğiniz Eskişehir'de tur yaparken Odunpazarı Modern Müzesi'ni görmeden dönmeyin. Eskişehir turu öncesi gezi rehberi yaparken burayı da görmek ve müzedeki sergilerin neler olduğunu öğrenmek isterseniz buradan inceleyebilirsiniz. 

muzersetgi.jpg

Odunpazarı Modern Sanat Vakfı, çatısı altında faaliyet gösteren OMM, gündüz olduğu kadar gece de bulunduğu bölgeye hayat veriyor ve mimarisiyle Odunpazarı'nın simgesi olarak anılıyor.

Gruppal günübirlik Eskişehir turları ile Odunpazarı'ndaki Modern Müze'yi görebilir ya da Eskişehir turları ile konaklamalı geziye çıktığınızda burayı da gezebilirsiniz.