Fas Gezi Rehberi

Toplanın birlikte Fas'a gidiyoruz! Vizesiz gezebileceğiniz en gizemli yerlerden biri olan Fas hakkında bulabileceğiniz en detaylı gezi rehberi!

Yayın Tarihi: 10 Ekim 2018Görüntülenme: 6821
fas-gezi-rehberi.jpg

Fas gezi rehberi 2023 için aradığınız her şeyi yazdık!

Son yıllarda vizesiz gezilecek ülkeler arasında en gizemli, en ekonomik, en sanatsal mimarilerle bezeli yerler arasında Fas ilk sıralarda yer alıyor. Afrika kıtasında olmasına rağmen zihinlerde canlanan Afrika ülkesi tanımından oldukça uzak.

Düş ile gerçeğin birbirine karıştığı sokakları, Sahra Çölü, rengarenk baharatlarıyla ve halılarıyla ünlü çarşıları, büyüleyici plajları ile Fas birçok Avrupa ülkesinden bile çok daha önde. Bu güzel ülkenin hakkının yendiğini düşünüyor ve mutlaka ilk fırsatta Fas'ı ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz.

Siz Fas turuna çıkmadan önce hem karar vermenizi sağlayacak hem de yepyeni gezi tavsiyeleri edineceğiniz detaylı bir Fas gezi rehberi hazırladık. Kalem kağıdı alın, başlıyoruz.

Fas'ta Gezilecek Yerler

Fas’ta gezilecek yerler o kadar fazla ki başlangıç noktasını seçmenin sizin için bir hayli zor olacağına inanıyoruz. En iyilerinden bahsetmek gerekirse Marakeş, Kazablanka, Rabat üçlüsünden oluşan bir liste yapmak mümkün.

Bunun yanında Fas gezi listesinde olan Sahra Çölü de es geçilemeyecek güzelliğe sahip yerlerden. Gezinize Marakeş’ten başlayacaksanız bu mistik şehirde ilk uğrayacağınız yer Kutubiye Camii olabilir. Öte yandan nice efsanenin baş kahramanı olan Bahia Sarayı, Majorelle Bahçeleri ile Saadian Mezarları da Marakeş’te mutlaka görmeniz gereken kültürel zenginlikler arasında yer alıyor.

fas-alisveris.jpg

Kazablanka yurtdışı turları ile gezip gördüğünüz dünya üzerindeki en etkileyici şehirlerden biri olabilir. Burada Hristiyanlık ve İslam asırlardır bir arada hoşgörü içinde yaşıyor. Bu uyumlu komşuluk ise Kazablanka’ya oldukça fazla kültürel ve tarihi eser kazandırmış. Kazablanka şehri ziyaretçilerine kültürel bir gezinin yanında el değmemiş güzellikte bir plaj ve berrak deniz vadediyor.

Fas’ta Ne Yapılır?

Tam manasıyla bir Fas turu yapıp ülkenin sunduğu tüm aktivite seçeneklerinden yararlanmak için geniş bir vakit ayırmanız gerekebilir. Çünkü gerçekten Fas'ta yapılacak şeyler listesi çok fazla ve her seferinde keşfettikçe karşınıza daha fazla seçenek çıkıyor. Öncelikle yanınıza fotoğraf makinenizi alın ve çekebileceğiniz kadar çok fotoğraf çekin çünkü ülkenin her köşesinde kartpostallık resimlerle karşılaşıyorsunuz.

fas-safari.jpg

Yönünüzü Sahra Çölü’ne çevirdiğinizde kendinizi Binbir Gece masallarının içinde buluyorsunuz. Develerle çıkacağınız Fas'ta çöl turu ise anı defterinizdeki unutulmazlar arasında yer alacak. Öte yandan su sporlarına ilginiz varsa Fas’ın büyüleyici plajları ziyaretçilerine su sporları bağlamında tüm imkanları sunuyor.

Fas’ta Ne Yenir?

Fas mutfağı Afrika’nın en özel mutfaklarından. Binbir çeşit baharat ile tatlandırılmış, şeker ile tuzun bir arada olduğu özel lezzetler ile Fas yemekleri ziyaretçilerden tam not alıyor. Fas’ın en ilgi çeken ve beğenilen yemeği kuskus. Bu kuskus bizdekinden farklı olarak et ve sebze parçaları ile renklendiriliyor. Kuskus Tajin denilen bir et yemeği ile beraber servis ediliyor.

fas-baharatlari.jpg

Fas’ta yemek yemeye Harira denen bir sebze çorbasıyla başlanıyor. Bunun yanında bizdeki köfteyle neredeyse birebir aynı olan Kefta’yı da tadabilirsiniz. Tüm bu yemeklerin üzerine Fas’ın naneli çayı olan minttea çayını da demenizi tavsiye ediyoruz.

Fas’ta Konaklama

Şayet bir Fas gezi rehberi planlama arifesindeyseniz Fas'ta konaklama seçenekleri oldukça önemli bir kısım. Öncelikle şunu belirtelim Fas’ta hemen her bütçeye uygun bir konaklama tesisi bulmanız mümkün. 50 TL’ye konaklayabileceğiniz ekonomik hostellerin yanında fiyatları gecelik 2000 TL’yi bulan lüks Fas otelleri de mevcut.

Konaklama konusunda tercih edebileceğiniz en ideal şehir Marakeş oluyor. Hem şehirdeki mistisizm hem de konaklama skalasındaki çeşitlilik Marakeş’i konaklama alanında önemli bir konuma getiriyor. Merkeze yakın otellerde kalabileceğiniz gibi merkeze uzak ve daha ekonomik seçenekleri de incelemenizi tavsiye ediyoruz. 

Fas turları ile Fas'ı keşfediyorsanız konaklama konusunda endişe etmenize gerek kalmayacaktır. Tur şirketiniz sizin için en ideal oteli seçmiş olacağından size sadece bu deneyimin tadını çıkarmak kalacak.

fas-turu.jpg

Fas’tan Ne Alınır?

Fas’ta alışveriş dendiğinde akla gelen ilk yer Souk’lar oluyor. Souk Fas’ın geleneksel çarşılarına verilen isim ve Fas turları esnasında mutlaka ziyaret edilen noktalardan. Burada bir turistin arayabileceği her şeyi bulmak mümkün. El emeği ve ülkeye özgü ürünler en çok tercih edilen hediyelikler arasında yer alıyor. Envai çeşit baharat, Fas’a has nane çayı, entariler, terlikler vb. gibi hediyelik ürünleri bu Fas çarşılarında bulabilirsiniz.

morocco-pazari.jpg

Fas’ta Eğlence Hayatı

Fas’ta eğlence ve gece hayatı Kazablanka ve Marakeş’te daha renkli yaşanıyor. Bu şehirlerde bir mekâna girmek isterseniz ortalama 15 dolar gibi bir ücret ödüyorsunuz. Fas’ın en gözde mekanlarının başında Palais Jad Mahal ile Le Paradise Club geliyor. Fas’a kadar geldim bir festival görmeden dönmeyeyim, diyorsanız ziyaretinizi Mayıs ya da Ekim ayında planlayabilirsiniz. Her yıl Mayıs ayında Fas’ta iki büyük müzik festivali düzenleniyor. Bunlar: Gnawa ve Dünya Kutsal Müzik Festivali. Ekim ayında ise 3 gün boyunca devam eden Hurma Festivali var.

fas-gezisi.jpg

Fas’ta Ulaşım

Fas’a ulaşım için tercih edilen seçeneklerin başında havayolu geliyor şüphesiz. Ülkemizin birçok yerinden Fas’a düzenlenen uçak seferleri mevcut. Bilet fiyatları tarihlere göre çeşitlilik gösteriyor. Ayrıca yurtdışı turlar ilede Fas’a ulaşmanız mümkün. Tur şirketlerinin düzenlediği Fas turları ile gerek uçak bileti gerekse Fas'ın içindeki transferleri düşünmenize gerek kalmıyor. Şirketler bunların hepsini planlamış oluyor.