Fransa'da Kışın Görmeniz Gereken En Masalsı 15 Şehir!

Fransa'nın beyaza büründüğünde masalsı olan şehirleri gördünüz mü?

Yayın Tarihi: 20 Kasım 2019Görüntülenme: 12360
parisseh.jpg

Romantik kaçamakların, modanın, mimarinin, müzelerin ve kozmetiğin ülkesi Fransa'da yazlar bir şiir tadında geçer. Parisien kafeler, Seine Nehri kenarında geçirilen vakitler ve etkinliklerle dolu akşamlar. Peki size Fransa'nın kış mevsiminde bambaşka bir kostüm giydiğini söylesek? 

Fransa'da kış mevsimi de yaz ayları kadar güzel ve etkileyici. Üstelik öyle ki, bazı şehirlere sadece kışın gitmeli ve oralarda kışın tatil yapmalısınız. Eğer kış döneminde Fransa'da bulunmadıysanız çok şey kaçırıyorsunuz demektir. 

Kasım ayından Şubat ayına kadar kışın Fransa'da yapılacak en iyi şeylerden bazılarını yazdık. Fransa'da kışın ziyaret edebileceğiniz yerleri ve oradayken neler yapabileceğinizi inceleyin.

Fransa'da Kışın Görülmesi Gereken En İyi 15 Yer

Fransa kış mevsiminde ülke ayrı bir güzellik yeri haline gelir.

Kış aylarında Fransa'yı ziyaret etmeyi planlıyorsanız, ülkeyi en iyi formlarından birinde gördüğünüz için kendinizi şanslı hissedebilirsiniz. Kış geldiğinde Fransa'da görülecek en iyi 15 yer:

1. Paris

Paris her mevsimde büyülüdür ancak kışın karla kaplı ağaçlar, Seine Nehri ve Eyfel yeni bir görünüme bürünür. Altın süslemelerle süslenmiş muhteşem Noel ağacını görmek için Galeries Lafayatte'ye uğrayın. Kışlar Paris'te aynı zamanda, içindeki buz balerinini şımartmak için mükemmel bir zamandır. Champs-Elysées'deki buz pateni pisti, eğlenceli saatler geçirmek için davetkar bir yer haline getirir.

pariss.jpg

Noel'e yakın olan kış aylarında Paris'in tamamı peri ışıkları ile süslenmiştir ve sokaklar, taze kesilmiş çamlarla çevrelenmiştir. Bundan daha büyüleyici bir manzara başka yerde bulunamaz! Fransa'da kışın mutlaka ziyaret edilecek en iyi şehirlerden biri Paris şehridir.

Kışın Paris'te Neresi Gezilir? Eyfel Kulesi, Louvre Müzesi, Paris Notre-Dame Katedrali

Kışın Paris'e Nasıl Gidilir? Paris, dünyanın hemen her yerinden bağlantı sağlayan 3 havaalanına sahiptir. Gruppal Paris turları ya da Fransa turları ile de kış aylarında Paris turu yapabilirsiniz. 

2. Nice

İki haftadan fazla süren kış aylarının en güzel etkinliklerinden Nice Karnavalı'nın tadını çıkarın. Nice geziniz bitene kadar bu karnavalda mutlaka bulunmalısınız, etkinlik süresince çiçekler koparılır ve yayaların üzerine yağmur olarak yağar. Bu, kaçırmamanız gereken bir manzaradır. Nice'deki kış döneminde kurulan dev dönme dolapta gezmeyi unutmayın. Fransa'da kışın ziyaret edilecek en iyi yerlerden biridir.

nicee.jpg

Kışın Nice'te Neresi Gezilir? Promenade des Anglais, Musée Matisse

Kışın Nice'e Nasıl Gidilir? SNCF trenleri Nice'e ulaşmanın en güvenilir yoludur. Ayrıca Gruppal Fransa turları ile de kışın Nice şehrini gezebilirsiniz. 

3. Nantes

Klasik müzik aşığıysanız, Fransa kışları yaşanacak bir yerdir. Nantes'teki Klasik Müzik Festivali La Folle Journée, dünyanın her yerinden sanatçıların bir araya geldiği yerdir! Elbette, bu, Fransa’daki kışın ziyaret edilebilecek müziğin büyüsüne tanık olmak için en iyi şehirlerden biri.

nantes.jpg

Kışın Nantes'te Neresi Gezilir? Bretagne Şelalesi, Nantes Adası Makineleri

Kışın Nantes'e Nasıl Ulaşılır? Nantes'e ulaşmanın en iyi yolu Paris’ten araba kiralayarak gelmektir. 

4. Menton

Kış aylarında Menton'a doğru gidiyorsanız, daha doğru bir şekilde yapabileceğiniz bir şey yoktur. Muhteşem Fête du Citron veya Menton'daki Limon Festivali kışın yapılabilecek en güzel şey. İki hafta boyunca şehir merkezinde her boyutta yüzer, heykel ve heykelcikler kurulmakta ve hepsi limon ve portakaldan oluşmaktadır. Festival kışların sonuna doğru gerçekleşiyor ve genellikle baharın gelişini işaret ediyor. Menton'da meyveli renkli şenliğe tanık olma fırsatı, Fransa'da kış mevsimi geçirmenin birçok yararından sadece biri.

menton.jpg

Kışın Menton'da Neresi Gezilir? Val Rahmeh-Menton Botanik Bahçesi, Seré de la Madone, Basilique Saint-Michel-Archange

Kışın Menton'a Nasıl Gilidir? Nice'den Ventimiglia'ya kadar uzanan bölgesel bir trene binebilir ve Menton'da inebilirsiniz.

5. Fransız Alpleri ve Pireneler

Fransa'da kışın görülmesi gereken yerler arasında Fransız Alpleri, kışa bakmak için en görkemli manzara olmuştur.

Ocak-şubat, Fransa'da kış sporlarının tadını çıkarmak için mükemmel bir zamandır. Kros kayağı, snowshoeing, buz tırmanışı, buz tutuş, yokuş aşağı kayak, köpek kızağı ve snowboard gibi karla ilgili tüm aktivitelerin tadını çıkarabilirsiniz. Katılmak yerine izlemek isterseniz, Snow Polo etkinliği her Ocak ayında popüler bir kayak merkezi olan Megève'de gerçekleşir.

alpler.jpg

Fransız Alpleri'nde Neresi Gezilir? Neuschwanstein Şatosu, Jungfrau, Chillon Şatosu

Fransız Alpleri'ne Nasıl Gidilir? Yer ülkenin diğer bölgelerine iyi bağlantılara sahiptir. Grenoble en yakın uluslararası havalimanıdır.

6. Roquemaure

Şubat ayında Fransa'da olursanız, neden Roquemaure köyünü ziyaret etmeyesiniz ki?

Öpücüklerin festivali Festou di Poutoun 14 Şubat'ta, Valentine’s Day’e en yakın hafta sonunda düzenleniyor. Fransa'da kışın ziyaret edebileceğiniz en romantik yerlerden biri burasıdır.

roqueremarine.jpg

Kışın Roquemaure'de Neresi Gezilir? Parc Amazonia, éle de Miémar, Manissy Şatosu

Kışın Roquemaure'ye Nasıl Gidilir? Toplu taşıma, Roquemaure'e ulaşmanın en iyi yoludur

7. Monako

Monako'daki Stade Nautique Rainier III, devasa bir açık yüzme havuzudur ve kış aylarında epik oranlarda bir buz pateni alanına dönüşüyor. Ayrıca 6 turlu buz kartingi yapma seçeneği de var. Şimdi, başka nerede buz kartingine gitme şansını yakalar ve hiç olmadığı kadar hızlı zum yaparsınız? Tabi ki Monako'da! Ayrıca, havuz limana yakındır, bu nedenle size büyük yatların, Monte Carlo ve tabii ki Akdeniz'in manzaralarını sunar. Buz pateni, kışın Fransa'da yapılması gerekenler arasındadır.

monako.jpg

Kışın Monako'da Ne Yapılır? Casino Monte-Carlo, Monako Müzesi, Monako Prens Sarayı

Kışın Monako'ya Nasıl Gidilir? Nice - Cote d’Azur Havaalanı, Monako'ya 22 km uzaklıktadır ve şehre düzenli bağlantı vardır.

8. Perigord

Artık Fransa'ya özgü olmamasına rağmen, kara trüf mantarları, pek çoğu ülkede özel bir bölge olan Perigord'la ortaklık kurmaya devam ediyor. Fransa'nın en taze siyah trüf mantarlarının tadını çıkarmak için en iyi zaman Aralık-Mart aylarıdır. Ocak ve Şubat ayları tat ve kokularının doruğuna ulaştığı zamandır. Devam et, kış mevsiminde Perigord'a giderek iştahını şımart!

perigord.jpg

Kışın Perigord'da Ne Yapılır? Lascaux keşfi, Marqueyssac bahçeleri, Castelnaud-la-Chapelle Şatosu

Kışın Perigord'a Nasıl Gidilir? En yakın tren istasyonundan herhangi birinden Perigord'a ulaşmak için hızlı tren olan Dordogne'ye binebilirsiniz.

9. Camargue

Camargue, kamplarda yerel ve turistlerle dolu yazları kış aylarında farklı bir hikaye anlatır. Göç rotasına düşüyor ve birkaç kuş türü burada kış mevsimini geçirdiğinden, kışın Fransa'da ziyaret edilebilecek en büyülü yerlerden biri olması nedeniyle kuş sevenler için bir cennettir. En sevilenleri, yılın bu döneminde tüyleri giderek daha canlı hale gelen ve yıllık çiftleşme törenlerine hazırlanan pembe flamingolardır.

camargue.jpg

Kışın Camargue'de Ne Yapılır? Arles Amfitiyatrosu, St. Trophime Kilisesi, Arles et de la Provence 

Kışın Camargue'ye Nasıl Gidilir? Camargue'e en yakın havaalanı Nîmes, Marsilya Provence şehridir ve karayolu ile iyi bağlantılara sahiptir.

10. Korsika

Belki de çok fazla kar gördünüz ve kayak yapmaktan hoşlanıyorsunuz ancak kendinizi Fransa'da kış aylarında bulursanız, daha yumuşak bir iklim için Corsica'ya gidin. Etrafında daha az turist olması durumunda, yürüyüş, dağ tırmanışı ve avlamanın yanı sıra güneşli bir Noelin tadını çıkarabilirsiniz!

korsika.jpg

Kışın Korsika'da Ne Yapılır? Calanques de Piana, Scandola Doğa Koruma Alanı, Cap Corse

Kışın Korsika'ya Nasıl Gidilir? Corsica, Ajaccio, Bastia, Calvi ve Figari havaalanlarına iyi bağlantılara sahiptir.

11. Bordeaux

Bordo şehri, kışın en iyi Fransız şehirlerinden biridir. Özellikle şarap sevenler için özel bir zevktir. Şarap bahçelerinde çiçek açarken tadını çıkarma şansına sahip olmasanız da, şarap seçiminizi elinizde tutabilirsiniz. Kış aylarında devam eden birkaç şarap tadımı festivali var ve bu, turizm sezonu neredeyse sona erdiği için pratik olarak kendinize bir yer edinme şansınız olabilir.

bordeaux.jpg

Kışın Bordeaux'da Ne Yapılır? Place de la Bourse, Bordeaux Katedrali, Place des Quinconces, vb.

Kışın Bordeaux'a Nasıl Gidilir? Kalabalık fakat çevre yolu Bordo'ya ulaşmak için en iyi yoldur

12. Akitanya

Kışın Fransa’yı ziyaret ediyorsanız kesinlikle ve sıcak bir yerde olmak istiyorsanız Akitanya tam size göre! Bu güzel yer, özellikle Moilets Plajı'nda yıl boyunca kalabalık olan sörf senaryosuyla ünlüdür. Güneşli Aquitaine Plajları mükemmeldir ve kışın gevşemek için en iyi seçenektir. Bordeaux ve Dordogne'ye açılan bir kapı görevi görür. Ayrıca, kış aylarında buradaysanız, Sarlat'ta Carnaval de Periguex ve Festival du Film'e katılmayı da unutmayın.

akitanya.jpg

Kışın Akitanya'da Ne Yapılır? Şehri gezerek keşfetmeye çıkabilirsiniz.

Kışın Akitanya'ya Nasıl Gidilir? Aquitaine'ye ulaşmanın en iyi yolu otobüstür. Aquitaine Fransa'nın diğer bölgelerine iyi bağlantılara sahiptir.

13. Provence

Güney Fransa'da bulunan Provence, sıcaklıkları 14 dereceye kadar değişen, huzurlu ve kalabalık olmayan bir kış mevsimine sahiptir. Bu, etrafınızdaki büyük turist kalabalığı endişesi olmadan, Fransa tatilinizde rahat bir zaman geçirebileceğiniz anlamına gelir.

Hareketli Noel pazarı, kış tatilinizi en iyi şekilde geçirmenizi sağlayacak! Nice ve Marsilya'ya gitmek için sabırsızlanıyorsanız, Provence güzel bir seçimdir. Bu, kışın Güney Fransa'da ziyaret etmek için ideal yerlerden biri.

provence.jpg

Kışın Provence'de Ne Yapılır? Fransız Rivierası, Verdon Gorge, Palais des Papes

Kışın Provence'ye Nasıl Gidilir? Provence, ülkenin diğer bölgelerine hava, su ve kara yoluyla iyi bağlantılara sahiptir.

14. Blois

Blois, Loire Nehri kıyısında gururla duran bir yamaç şehridir. Burası eski katedral ve Arnavut kaldırımlı sokakları ile Gotik bir havaya sahiptir.

Kraliyet Sarayı - Chateau Royal de Bloise, 16. yüzyıldan 19. yüzyıla kadar güzelce süslü odalara, tablolara ve heykellere sahiptir. Şehir, kışları ılık havalarda şehre vurgu yaptığında antik bir his veren mükemmel bir yerdir. Yavaş akan nehre bakmak, köprüde durmak, sen ve sevdiğin için romantik bir an yaratır.

blois.jpg

Kışın Blois'te Ne Yapılır? Château Royal de Blois ziyareti, Maison de la Magie Robert-Houdin, Blois Katedrali, vb.

Kışın Blois'e Nasıl Gidilir? Tours ve Orléans, Bloise'a ulaşmanın en iyi yoludur.

15. Beaune

Beaune, Fransa'da Burgonya şarapçılık bölgesinin kalbinde bir kasabadır. Burası, kışları ziyaret edilmek için en uygun mekandır. Fransa'nın en iyi kırmızı şarapları ve Beef Bourginon ve Coq au Vin gibi sıcak yemeklerle ısınmak ve tadını çıkarmak için yılın mükemmel zamanı. Ayrıca mimari açıdan şaşırtıcı gelecek Hotel-Dieu'yu da ziyaret edin.

beaune.jpg

Kışın Beaune'de Ne Yapılır? Hôtel-Dieu Müzesi, La Moutarderie Fallot, Butik Şarap Pazarı vb.

Kışın Beaune'a Nasıl Gidilir? Yüksek hızlı trenler ve bölgesel trenler Beaune'a ulaşmak için en iyi yoldur.

Fransa'da Kışın Ziyaret Edilecek Yerler Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

  • Noel'i Fransa'da kutlamak için en iyi yerler hangileri?

Paris, Toulouse, Morzine, Montbéliard, Fransa'da Noel'i kutlamak için en popüler yerlerden bazıları.

  • Eyfel Kulesi Aralık ayında açık mı?

Evet Aralık ayındaki Eyfel Kulesi, 09:30 - 23:45 saatleri arasında açıktır. 

  • Paris'in Noel Pazarı var mı?

Evet. Paris, Kasım ayından itibaren büyük alışveriş etkinliklerinin düzenlendiği bir dizi Noel pazarına sahiptir. Bunlardan bazıları Notre Dame'deki Marché de Noël, Les Halles'teki Le Village de Noël, Montmartre'deki Abbesses Noel Pazarı, Champs de Mars'daki Village de Noël, La Défense'deki Alessian Noel Pazarı, Gare de l'deki Alsatian Noel Pazarı 'Est ve Marché de Noel'de Saint Germain des Prés'de.

  • Fransa'da kışın ne giyilir?

Kışlık etekler ve elbiseler, yünlü taytlar, çizme çorapları ve bir çift çizme ile eşleştirilmiş, Fransa'daki soğuk kış günleri için mükemmel bir kıyafet seçimi olacaktır. Yün etekler, ince kazaklar ve hoş ve kalın bir fular Fransa'da gezmekle geçen bir günün üstesinden gelmek için harika olurdu.

  • Fransa'da kış aylarında ne kadar soğuk olur?

Fransa'da kışlar boyunca ortalama sıcaklıklar 32 °F ila 46 °F arasında değişmekte olup, yaz sıcaklıkları 61 °F ila 75 °F arasında değişmektedir.

  • Fransa'da hangi şehirde kış ılık geçer?

Fransız Rivierası, Fransa'nın en sıcak şehri olarak bilinir, bu nedenle kış mevsiminde en sıcak sıcaklığı bekleyebilirsiniz. Belirtilen yer dışında, sıcak bir kış tatili arıyorsanız Aquitaine ve Provence de önerilir.

  • Fransa'yı ziyaret etmek için yılın en iyi zamanı nedir?

Bahar (Nisan-Haziran) ve Güz (Eylül-Kasım), Fransa ziyareti için mükemmel zamanlar olarak kabul edilir. Bahsedilen mevsimlerde, hava bir yerden bir yere değişebilir ancak kalabalık genellikle daha azdır. Bununla birlikte, Fransa yıl boyu sürecek bir destinasyondur, destinasyonlarınızı dikkatlice seçmeniz yeterlidir.

  • Aralık ayında Fransa'da seyahat etmek için en iyi yerler nerelerdir?

Provence, yoğun turist kalabalığından akmayan Noel pazarlarını ziyaret edebileceğiniz için Aralık ayında Fransa'da ziyaret etmek için hoş bir yerdir. Ancak karlı bir Noel deneyimine hazırsanız, Fransız Alpleri ve Pireneler'e gitmelisiniz.