İstanbul'da Gezilecek 80 Yer

Mutlaka görülmesi gereken İstanbul'un en güzel yerleri...

Yayın Tarihi: 06 Kasım 2019Görüntülenme: 110830
vapurlar.jpg

Gezi rehberi İstanbul arşivlerimizi karıştırdık ve İstanbul'da gezilecek yerler listenize eklemeniz gereken birbirinden güzel, tarihi ve ünlü yerleri İstanbul gezilecek yerler rehberinize kaydetmeniz için yazdık. 

Anadolu Yakası'nı merak edenler için İstanbul Anadolu Yakası Gezilecek Yerler için liste hazırlarken Avrupa Yakası'nı gezmeyi planlayanlara İstanbul Avrupa Yakası Gezilecek Yerler listesini de eklemeyi unutmadık. 

Dünyanın en önemli şehirleri listesinde ilk sırada olan İstanbul kendi içinde bir ülke adeta... İstanbul'da gezilecek yerler neresi diye merak edenler şehri detaylı bir gezi planı yaparak keşfe çıkabilir. 

İstanbul turu için bir gün, iki gün hatta üç gün bile yetmez. En az birkaç hafta ayırarak detaylı İstanbul gezisi yapabilir, mimari ve tarihi yerleri görebilir, İstanbul'daki en önemli yerleri ve semtleri keşfedebilirsiniz.

İstanbul gezi listesine alınacak yerleri kategorilere bölmek daha kolay olacak ve eğlenceli bir İstanbul rehberi yapmanızı sağlayacaktır. İstanbul'da sevgiliyle gezilecek yerler için romantik rotalar, ailenizle birlikte gezilecek huzur dolu yerler ve arkadaşlarınızla birlikte gezebileceğiniz müzeler, tarihi yerler için kalemi kağıdı hazırlayın. 

Gezilecek yerler istanbul'da bitmez. Peki sizin İstanbul deyince aklınıza ne geliyor?

Vapurlar, camiler, tarihi sokaklar, cumbalı evler, martılar, Boğaz Köprüsü, simit, Eminönü, Kadıköy, Adalar ve daha birçok şey... Bir çağın kapanıp bambaşka bir çağın başladığı İstanbul şehri sadece Türkiye için değil dünya için de çok önemli bir yer.

istanbuldenizi.jpg

Dünyanın en önemli şehirleri arasında olan İstanbul, iki kıtaya yayılan güzellikleriyle gören herkesi kendine hayran bırakıyor. İstanbul'da gezilecek yerler listesi yapıldığında görülmesi gereken sayısız semt ve güzellik bulunuyor. İstanbul fotoğraflık yerler açısından da çok güzel imkanlar ve manzaralar sunuyor. İstanbul tarihi yerler açısından da dolu dolu bir klasik İstanbul turu sunuyor. 

Gezginlere ve meraklısına sunduğu eğlence ve kültür alternatifleriyle İstanbul gezi rehberi içinde olması gereken noktaları açıklıyoruz. İstanbul'da ne yapılır sorusuna cevap ararken görmeden İstanbul turu yapmış sayılmayacağınız bu destinasyonları not alın.

galataa.jpg

O halde en popüler olanlarından başlayalım. İstanbul'da gezilecek yerler nereye gidilir, mutlaka görülmesi gereken noktalar şu şekilde: 

İstanbul'da Gezilecek Turistik Yerler

1. İstanbul Boğazı
2. Topkapı Sarayı
3. Ayasofya Müzesi
4. Sultanahmet Meydanı ve Camii
5. Kapalıçarşı
6. Dolmabahçe Sarayı
7. Süleymaniye Camii
8. Yerebatan Sarnıcı
9. İstanbul Arkeoloji Müzeleri
10. Galata Kulesi

kizkulessii.jpg

11. Kız Kulesi
12. Mısır Çarşısı
13. Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi
14. Eyüp Sultan Camii ve Türbesi
15. Yıldız Sarayı
16. Rumeli Hisarı
17. Beylerbeyi Sarayı
18. Vialand
19. Miniatürk
20. Rahmi M. Koç Müzesi
21. Haliç
22. Kariye Müzesi
23. Galata Köprüsü
24. Büyük Mecidiye Camii
25. Çamlıca Tepesi
26. Adalar
27. Gülhane Parkı
28. Küçük Ayasofya
29. Türk ve İslam Eserleri Müzesi
30. Aya İrini
31. Eyüp Sultan Camiisi
32. İstanbul Akvaryum
33. Emirgan Korusu
34. Bozdoğan Kemeri
35. Belgrad Ormanı
36. Yıldız Parkı ve Yıldız Sarayı
37. Anadolu Hisarı
38. Küçüksu Kasrı

ayasaoffyaa.jpg

39. Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı
40. Çiçek Pasajı
41. Yılanlı Sütun
42. Nuruosmaniye Camii
43. Pera Müzesi
44. Yoros Kalesi
45. Masumiyet Müzesi
46. İstanbul Oyuncak Müzesi
47. Aya Yorgi Patrikhane Kilisesi
48. Balat ve Balat Sokakları
49. Panorama 1453 Tarih Müzesi
50. Sakıp Sabancı Müzesi
51. Şehzade Camii
52. Atatürk Arboretumu
53. Beyazıt
54. Yedikule Zindanları
55. Taksim Gezi Parkı
56. Süleymaniye Hamamı
57. 1001 Direk Sarnıcı
58. Galata Mevlevihanesi
59. Madame Tussauds Müzesi

istanbulgalataa.jpg

60. Çinili Köşk
61. Dolmabahçe Camii
62. Dolmabahçe Saat Kulesi
63. Sveti Stefan Kilisesi
64. Salt Galata
65. Laleli Camii
66. Aşiyan Müzesi
67. Kadıköy ve Kadıköy Sokakları
68. Barış Manço Müzesi
69. Ural Ataman Klasik Otomobil Müzesi
70. Hababam Sınıfı Müzesi
71. PTT Müzesi
72. Ihlamur Kasrı
73. Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığı
74. Ortaköy Meydanı ve Ortaköy Camii
75. Pierre Loti
76. Deniz Müzesi
77. Legoland Discovery Centre İstanbul
78. İstanbul Demiryolu Müzesi
79. Alman Çeşmesi
80. Yoros Kalesi

sarnicc.jpg

İstanbul'daki Tarihi Yerler

İstanbul gezisi yapmak isteyenler için hazırladığımız detaylı İstanbul rehberi içindeki İstanbul'da tarihi yerler de çok önemli. Tarihi yapılarıyla birçok resme, tabloya, filme konu olan şehirde İstanbul turları ile görmeniz gereken İstanbul tarihi mekanlarının başında Ayasofya geliyor.

İstanbul gezisi programı içine almanız gereken en önemli yerlerini yukarıda yazdık. Günübirlik İstanbul gezisi yapmayı düşünenler bunlardan birbirlerine yakın olan yerleri tercih edebilir. 

Ayasofya'dan sonra İstanbul'un tarihi mimarileri için bir diğer önem arz eden noktası Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Beylerbeyi Sarayı mimari örnek ve içindeki tarihi zenginlikleriyle İstanbul turlarının cezbeden durakları arasında.

İstanbul rehberinde bir diğer önemli duraklar arasında ise Mısır Çarşısı, Kapalı Çarşı bulunuyor. İstanbul'daki tarihi yapılar içinde çarşı kısımlarını bu noktalar oluştururken, Yerebatan Sarnıcı, Galata Kulesi, Yıldız Sarayı, Rumeli Hisarı ve Kız Kulesi de İstanbul'un önemli yerleri listesinde bulunuyor. İstanbul turları 2020 yılı için yapılabilecek en güzel şehir gezisini yaşatıyor. 

denizmuzesibjkü.jpg

İstanbul'daki Önemli Müzeler

İstanbul'un müzeleri saymakla bitmez ancak keyifli bir İstanbul gezisi için en önemlileri ve en popüler olanlarını da İstanbul gezi planları arasına almanızda yarar var. İstanbul'da gezilecek yerler listesinin başında İstanbul Arkeoloji Müzeleri geliyor. İstanbul Modern Sanat Müzesi ve yeni açılan İstanbul İllüzyon Müzesi de mutlaka görmeniz gereken yerler.

İstanbul'daki müzeler içinde gezebileceğiniz bir diğer noktalar; Sakıp Sabancı Müzesi, İstanbul Deniz Müzesi, Galata Mevlevihanesi, Türk ve İslam Eserleri Müzesi ve ilgi alanınıza göre daha birçok müze seçeneğiniz bulunuyor.