Kapadokya Neden Dünyadaki En Büyülü Yer?

Kapadokya Türkiye'de ve dünyada neden bu kadar popüler ve bu bölgeyi özel kılan şey ne?

Yayın Tarihi: 11 Eylül 2019Görüntülenme: 4079
kapp5.jpg

Kapadokya o kadar güzel ve büyülü bir yer ki ne kadar iyi kelimeler kullanırsanız kullanın her cümle Kapadokya bölgesinin güzelliğini tarif etmek için yetersiz kalacak. Kapadokya bölgesi hakkında yüzlerce makale okusanız da Kapadokya turu yapmadan bu bölgenin neden bu kadar popüler ve sihirli olduğunu asla anlayamayacaksınız.

İlk görüşte aşk yaşayacağınız yerlerden biri Kapadokya olacak. Peki Kapadokya Türkiye'de ve dünyada neden bu kadar popüler ve bu bölgeyi özel kılan şey ne? Kapadokya gizemi hakkında bilmeniz gerekenler neler? 

İşte Kapadokya hakkında en güzel detaylar...

Yazıyı okuduktan sonra hemen bir Kapadokya turu planlayacağınıza eminiz.

01 | Kapadokya Başka Bir Gezegen

Bazen ilginç olan şey çok güzel gelebilir. Kapadokya'nın benzersiz ve tuhaf görünen manzarası onu büyülü yapan en önemli özelliklerinden biridir. Cisimlere, insanlara ya da hayvanlara benzetilen kayalıklar, ilginç şekillerdeki mağaralarıyla tuhaf bir atmosferi olan Kapadokya bölgesi başka bir gezegen gibidir. Dünyadayken başka bir gezegeni ziyaret etme şansınız olmayabilir ama Kapadokya'ya tura giderek başka bir gezegendeymiş gibi hissedebilirsiniz.

02 | Kapadokya'da Peri Bacaları Var

Adı yeterince büyülü gelmemiş olabilir ancak içinizden bir kez daha söyleyin ve düşünün: Peri Bacaları! Dünyaca ünlü peribacaları Kapadokya turları sırasında bölgenin neredeyse her yerinde olan rüya gibi yapılardır.

kapp1.jpg

03 | Balon Turu ile Gökyüzüne Uçmak

Kapadokya’nın ay manzarasının güzelliğinin tadını çıkarmanın en iyi yollarından biri de Kapadokya balon turları ile bölgenin üzerinden geçmek. Evet kimileri için bu pahalı olabilir ama Kapadokya sıcak hava balonu turu deneyimi için dünyanın en ucuz yerlerinden biri. Hem daha ucuz hem de kesinlikle en güzel olanı.

04 | Her Yerde Mağara Var

Kapadokya'daki mağaralar burayı büyülü yapan en önemli şeylerdir. Bu mağaralar, yüzyıllar önce inşa edilmiş ve bazıları hala ev olarak kullanılmaktadır. Tabii ki, bunların birçoğu otellere dönüşmüştür, bu nedenle Kapadokya'yı ziyaret ettiğinizde kendi mağaranızda konaklayabilirsiniz. Neyse ki, bu mağara otelleri sadece zengin gezginler için değil ve kelimenin tam anlamıyla her bütçeye göre konaklanabilir yerlerdir. Kapadokya'daki mağara otellerin en güzel yanı; iç mekanların serin kalması ve doğal bir klima gibi hissettirmesi.

kapp2.jpg

05 | Epik Gün Batımları Yaşanması

Erken kalkmayı sevmiyor olabilirsiniz ancak Kapadokya'da olduğunuz süre boyunca sabah 5'te uyanacağınızı söylesek muhtemelen şaşırırsınız. Kapadokya'da gün doğumu ve günbatımları eşsizdir. Güneş burada sabah 5 olmadan doğar ve manzara paha biçilemez derecede güzeldir.

Renklerin turuncudan bej rengine nasıl değiştiğini görmek güzel ve gökyüzünde yüzlerce sıcak hava balonunun uçuşunu izlemek muhteşem bir duygu! Bu manzara, herhangi birinin gerçek dünyayı unutmasını sağlayacak kadar büyülü.

06 | Kapadokya’nın Yeraltı Şehri Sizi Şaşırtacak

Kapadokya sadece yüzeyin üstünde değil, yerin altında da çarpıcı güzelliklere sahip. Yüzyıllar önce oluşturulan yeraltı şehirleri var ve bazıları çok derin. Ve hayır, bunlar sadece geçici barınak yerleri olarak kullanılmıyor, insanlar burada daimi yaşıyordu.

kapp4.jpg

Daha da garipleşiyor - Kapadokya'da 40'tan fazla yeraltı şehri keşfedildi ve bazıları tünellerle birbirine bağlandı. Bunlar yıllarca saklandı ve en büyüğü 2014 yılında keşfedildi. Bazı arkeologlara göre, MÖ 1200'lerde yaratıldılar.

Derinkuyu yeraltı şehrini ziyaret ettiğinizde yerin altında birçok seviyede okul, şapel, ahır ve depo mahzenlerinin kalıntılarını görünce etkileneceksiniz. Klostrofobiniz yoksa onları ziyaret edebilirsiniz, kapalı alanda olmak sizi ürkütse bile korkmayın çünkü onlar şaşırtıcı derecede havadarlar.

kapadokyakiss.jpg

07 | Kapadokya Kar Altında Muhteşem Görünüyor

Kapadokya sadece yazlık bir yer değil aynı zamanda yıl boyunca da Kapadokya gezisi yapılır. Kışları Kapadokya'da kar yağdığı zaman bölge daha da büyülü bir atmosfere büyünür. Kapadokya’da hava durumu tahmin edilemez ve Mart ayında da kar yağdığı bilinir. İşte kesinlikle kalbinizi çalacak başka bir neden daha!