Kışın En Çok Yakıştığı 9 Şehir

Karlar altında manzaranın tadını çıkaracağınız masalsı rotalar

Yayın Tarihi: 29 Kasım 2018Görüntülenme: 5614
kis-mevsimi.jpg

Kış mevsiminde gezilecek yerler listenizi oluşturmadan önce size ilham verecek birkaç önerimiz var...

Bembeyaz sokaklar, kar altında masalsı görünen köprüler ve kışın en çok yakıştığı ülkeler... Kış tatili planlarınız arasında mutlaka olması gereken 9 şehri sizin için yazdık.

Beyazın büyüleyici bir özellik kazandırdığı kış tatili için ideal o şehirler:

1. Berlin, Almanya

berlin.jpg

Kış mevsiminin güzelliğine güzellik kattığı şehirlerden biri Berlin oluyor. Özellikle Aralık ayı boyunca kurulan Noel Pazarları, pazarlardaki yiyecek, içecek ve hediyelikler mutlaka görmeniz gereken şeyler.

Berlin turunuz kış dönemine denk geliyorsa ve şehirde kar yağışı varsa Tiergarten Parkı'nı görmenizi öneriyoruz. Berlin'deki açık alanlarda ve parklarda düzenlenen etkinlikler, kar topu savaşları ve sıcak içecekler eşliğinde karın keyfini sonuna kadar yaşayabilirsiniz.

2. Prag, Çekya

prag.jpg

Çek Cumhuriyeti'nin masalsı şehirlerinden biri olan Prag, Ortaçağ'dan günümüze ulaşan yapılarıyla biliniyor. Yazın ayrı güzel olan Prag kış mevsiminde bambaşka güzellikler sunuyor.

Kış döneminde Prag turu yapıyorsanız Charles Köprüsü'nün ve tarihi bölgenin kışın ayrı bir güzelliğe dönüştüğünü söylemek isteriz. Karın etkileyici özelliğini sonuna kadar taşıyan Prag kış döneminde ziyaret etmeniz gereken yerlerden.

3. New York, ABD

newyork.jpg

Kış mevsiminde tam bir festival yerine dönüşen New York, birçok insana göre kışın daha güzeldir. Havaların soğumasıyla güzelliğine güzellik katan bir yer olan burada özellikle buz pateni yapmanızı öneriyoruz.

Karlar altında kalan Empire State binası, Noel süslemeleriyle anlam kazanan sokaklar ve daha birçok özellik kışın New York'u gezmeniz için en geçerli nedenler arasında yer alıyor.

4. Sydney, Avustralya

sydney.jpg

Kış mevsiminde soğuğu sevmeyenler arasındaysanız ve güneşe hasret kalıyorsanız Güney Yarımküre ne güne duruyor? Yıl içinde ortalama sıcaklıkların 25-27 derece olduğu Sydney kışın yazı yaşamak isteyenler için en ideal yerlerden biri.

Sydney turları ile sörf yapabilir, güneşlenebilir ve eğlenceli yaşamının tadını çıkarabilirsiniz. Kış mevsiminde yanınızda mont taşımak istemiyor ve kat kat giyinmek zor geliyorsa Sydney tam size göre!

5. Londra, İngiltere

londra.jpg

Kış döneminde kar yağışının en çok yakıştığı yerlerden biri Hyde Park oluyor. Kar altında parkta yürümek, dünyanın en ünlü yerlerini gezmek ve bembeyaz sokaklara sızan sarı ışıklarıyla kafelerde oturmak size bir film karesindeymiş hissi verecek.

Londra turları ile kış tatilinde bu ünlü şehri görmek, soğuğun en yakıştığı sokaklarda turlamak, ikonik turlar eşliğinde turistik noktalarının beyaza büründüğü anları fotoğraflamak için Londra da iyi bir seçenek olabilir.

6. Chamonix, Fransa

chamonix.jpg

Fransız Alpleri ve çikolata desek?..

Kışın dondurucu soğuğunda yapılacak en güzel aktivitelerden biri de kayak oluyor. Arkadaşlarınızla ve sevdiklerinizle Fransa'nın ünlü kayak merkezlerinin olduğu Chamonix'te eğlence dolu bir kış tatili yapabilirsiniz. Fransız Alpleri eteklerinde unutulmaz bir tatile çıkacağın ve yıl boyu fotoğraflarına bakmaktan bıkmayacağın bir rota olabilir Chamonix.

7. Reykjavik, İzlanda

reykjavik.jpg

Hemen herkesin fotoğraflarını görünce hayran olduğu doğal güzellikleri, masalsı yerleri, ünlü filmlere konu olan şehirleri ve daha fazlası... Hiç şüphesiz kış mevsiminin en güzel şehri sorulsa biz İzlanda'nın Reykjavik şehrinden yana kullanırız oyumuzu. :)

Dondurucu soğuğunu unutturan doğal güzellikleri karşısında kayıtsız kalamayacağınıza eminiz. Kuzey ışıklarını izlemeye doyamayacağınız, İzlanda buzulları karşısında etkileneceğiniz, volkanik manzaralarından sıcak su kaynaklarına gördüğünüz her şeyi seveceğiniz bir kış şehri burası.

8. Kars, Türkiye

kars.jpg

Ülkemizin en doğusu ve kışın en çok yakıştığı şehrimiz Kars oluyor. Son yıllarda Doğu Ekspresi turları ile popüler şehirler arasında giren ve her yaştan gezginin rotası arasında olan Kars'ta kış masallardaki kadar güzel ve büyüleyici!

İster tren, ister uçak ya da otobüsle gidin Kars'ta gezilecek ve görülecek birçok yer ve turistik nokta bulunuyor. Özellikle tarihi binaları, karların örttüğü dağları, kilise ve camileriyle Kars kış döneminde gezilecek yurtiçi rotaları arasında olabilir.

9. Hallstatt, Avusturya

hallstatt.jpg

Romantizm, kar yağışı, rengarenk evler, sıcacık bir içecek ve sevdikleriniz... Hepsinin birlikte anlam kazanacağı Hallstatt, son yılların en çok ziyaretçi alan Avrupa şehirlerinden biri.

Aslında buraya şehir demek de tam anlamını karşılamıyor gibi. Masallardan fırlamış bir köy, gerçek olmayan bir yer sanki. Karlar altında Hallstatt turu yapmayı ve ölümsüz bir kış tatiline çıkmayı düşünüyorsanız planlarınızı yapmaya başlayın!