Koronavirüs Öncesi ve Sonrası Dünyanın En Ünlü 13 Yeri

Koronadan önce ve koronadan sonra dünyanın en ünlü yerleri...

Yayın Tarihi: 13 Nisan 2020Görüntülenme: 2849
kapak.jpg

Dünyada en çok ziyaret edilen yerler, içine girebilmek için önünde saatlerce beklenilen müzeler, katedraller ve gezginlerle dolup taşan meydanlar ve daha birçok popüler destinasyon artık bomboş. 

Birbirinden ünlü yerlerin boş kalması hem üzücü hem de ilginç manzaralar ortaya çıkarıyor. Korona öncesi ve sonrası nasıl oldu, popüler noktaların son hali nasıl? Sizin için derledik. 

1.Eyfel Kulesi, Paris

Ağustos 2019'da Paris'te Eyfel Kulesi'nin önünde bulunan Trocadéro Meydanı'nı sol tarafta dolu görüyorken, korona sonrası 8 Mart'ta Trocadéro Meydanı'nın boş halini görüyorsunuz. 

paris.jpg

2. Louvre Müzesi, Paris

Yaz kış, sabah öğlen önünde her daim insanların içeriye girmek için sıra olduğu Louvre Müzesi de korona sonrası bomboş fotoğraflandı. Sol tarafta korona öncesi Ağustos 2019'da dünyanın en çok ziyaret edilen müzesi olan Paris'teki Louvre, sağ tarafta ise 18 Mart'taki ıssız haliyle.

parislur.jpg

3. Tac Mahal, Hindistan

5 Ocak 2018'de Hindistan'ın Agra kentinde bulunan Taj Mahal'deki turistler fotoğrafı doldururken 16 Mart'ta korona sonrası Tac Mahal'de turist sayısında belirgin bir düşüş göze çarpıyor. 

tajmahal.jpg

4. İspanyol Merdivenleri, İtalya

Dünyanın en ünlü merdivenlerinden biri olan İtalya'daki İspanyol Merdivenleri de korona sonrasında bomboş görüntülendi.

Ağustos 2019'da Roma'daki İspanyol Merdivenleri ve Piazza di Spagna fotoğrafta turistlerle doluyken İtalya'nın korona sonrası almak zorunda kaldığı tedbirlerden sonra merdivenler boş kaldı. 

ispanyolmer.jpg

5. Galleria Vittorio Emanuele II, Milano

Haziran 2019'da Milano'nın en ünlü ve en eski alışveriş merkezlerinden biri olan Galleria Vittorio Emanuele II dolu doluyken 13 Mart'ta Galleria Vittorio Emanuele II sessizliğe kalmış durumda.

galleria.jpg

6. Shibuya Crossing, Tokyo 

Tokyo'daki dünyanın en işlek yaya geçidi olduğuna inanılan Shibuya Crossing Eylül 2019'da her zamanki gibi insanlarla doluyken 9 Mart'ta çok daha az insanın olduğu bir bulvar olarak fotoğraflara yansımış durumda. 

tokyo.jpg

7. Piccadilly Meydanı, Londra

Eylül 2019'da Londra'nın süper meşgul Piccadilly Meydanı insanlarla doluyken, 15 Mart'ta çekilen karede insan sayısının azlığını ve maskelerle yürüyen insanları görebilirsiniz. 

londra.jpg

8. Buckingham Sarayı, İngiltere

İngiltere'nin en ikonik yerlerinden biri olan ve Kraliçe'nin de evi Buckingham Sarayı Ağustos 2019'da insanlarla doluyken 18 Mart'ta Buckingham Sarayı'nın bahçesi bomboş ve Kraliçe de artık orada olmayacak çünkü koronavirüs nedeniyle Windsor Kalesi'ne taşınmış durumda. 

ingilizsaray.jpg

9. Disneyland, Kaliforniya

Mart 2019'da Kaliforniya'da Disneyland'a girmek için sıraya giren insanlar, 16 Mart 2020 tarihinde çekilen bir karede adeta yok olmuşlar. 

 

disneylandd.jpg

10. Ayasofya, İstanbul

Ekim 2018'de İstanbul'da Ayasofya'nın içindeki turistler fotoğraf karesindeyken korona sonrası 13 Mart'ta çekilen fotoğrafta sadece temizlik görevlileri kareye giriyor. Ayasofya temizlik ve sağlık görevlileri tarafından dezenfekte ediliyor.

ayasofya.jpg

11. Brandenburg Kapısı, Berlin

Haziran 2019'da Berlin'deki Brandenburg Kapısı'nın altından insanlar geçerken 16 Mart 2020'de çekilen bu karede kapı ve kapı meydanı bomboş.

 

berlin.jpg

12. Lincoln Anıtı, Washington

Ocak ayında Washington DC'deki Lincoln Anıtı'nın dışında sıcak bir günün tadını çıkaran insanlarla doluyken, 17 Mart'ta korona sonrası Lincoln Anıtı'nda kimseler yok. 

linconaniti.jpg

13. Times Meydanı, New York

Eylül 2019'da New York'ta yoğun bir Times Meydanı fotoğraf karesine yansırken 18 Mart'ta çok boş bir Times Meydanı görülüyor. 

timee.jpg

Koronavirüs sonrası şehirler, meydanlar ve dünyanın en ünlü yerleri sessizliğe ve ıssızlığa teslim olurken, dünyanın her yerinden gezgin alan ve milyonların görmek için can attığı bu noktalar yeniden ne zaman insanlarla dolar bilinmez ancak bu kareler ve bu anlar tarihi bir sürece tanıklık ediyor. 

Haberin kaynağı: https://www.buzzfeed.com/briangalindo/26-eerie-pictures-of-famous-landmarks-from-around-the-world?bfsource=relatedmanual