Laponya Hakkında Bilmediğiniz 10 Gerçek

Lapland tüm isteklerinizi karşılayacak benzersiz güzelliklere sahip.

Yayın Tarihi: 17 Temmuz 2019Görüntülenme: 7634
rovaniemii.jpg

Laponya deyince akla masalsı bir deneyim geliyor.

Haklısınız çünkü Laponya ya da Lapland turları gerçekten bu deneyimi yaşayacağınız kendinizi masal diyarında gibi hissedeceğiniz bir yer.

Yılbaşı tatili için Laponya'ya mı gitmek istiyorsunuz? Yoksa sömestre tatilinde Kuzey Işıkları'nın anavatanı Finlandiya'nın güzelliklerini yakından mı görmek istiyorsunuz? O halde çok şanslısınız! Lapland tüm bu isteklerinizi karşılayacak benzersiz güzelliklere sahip.

Elflerin alanı, ren geyiği, huskyler ve Finlandiya'nın en ünlü simgelerinden Noel Baba, nam-ı diğer 'Santa' karakteri ile Lapland turları Noel ruhunun özü olduğu için dünyanın dört bir yanındaki ailelere hitap eder.

Gruppal Lapland turları ile bölgeyi keşfe çıkmadan önce Finlandiya hakkında bilmeniz gereken şeyleri sıraladık:

1. Laponya, Finlandiya'nın toplam alanının üçte birini oluşturur ve bu bir ülke değil, bir bölgedir.

Lapland'ın büyüklüğü hakkında fikir sahibi edinebilmeniz için şöyle diyelim: Ülke, Kuzey İsveç, Finlandiya, Norveç ve Rusya'nın Kola Yarımadası'nın bir bölümünü kapsar. Boyutunu perspektif içine sokmak için Lapland, Belçika, Hollanda ve İsviçre'nin bir araya getirdiği kadar büyük.

2. Gün ışığının az olduğu zamanlarda gideceksiniz ancak yaz aylarında güneş bazen batmaz.

kuzeysik.jpg

Lapland turu ile kış döneminde gideceğiniz Laponya bölgesinin en az ışık aldığı döneme denk geleceksiniz. Ülkede her yıl 73 gün boyunca güneş 24 saat görülebilir. Bu geceler karanlık olmadan Lapland tatili yaparak bu anlara tanık olmak ister misiniz? Günde 21-24 saat ışık beklediğiniz Haziran ayında ziyaret edin.

3. Kayıtlarda geçen ve tek gerçek resmi Noel Baba Laponya'da yaşıyor.

Yılbaşı tatili için Noel Baba'yı görmek çocukların en büyük hayalidir. Alışveriş merkezlerinde gördüğünüz diğer Noel Babalar sahte olurken Lapland Noel Baba konusunda fikirlerinizi değiştirecek. Noel Baba'nın köyünü gezebilir, onunla fotoğraf çektirebilirsiniz.

4. Lapland ren geyikleri ile ünlüdür. Ülkedeki ren geyiği sayısı insanların sayısına eşittir.

Bu nazik, geyik gözlü hayvanların hayranıysanız, Finlandiya turu tam size göre! Ren geyiklerini sevmek, ren geyikleri ile tur yapmak ve fotoğraf çektirmek Lapland turlarının en güzel anlarından biri olacak.

noelbaba.jpg

5. Nüfusu en seyrek ülkelerden biri.

Laponya'nın nüfusu çok seyrek. Finlandiya nüfusunun yalnızca %3,6'sı Laponya'da yaşıyor.

6. Toplam belediye sayısı oldukça az

Laponya'da 21 belediye var. İsveç'in en kuzey kasabası (Kiruna), en yüksek dağı (Kebnekaise) ve en derin gölüne (Hornavan) ev sahipliği yapmaktadır.

7. Ren geyiği, balık ve av etleri temel yiyeceklerdir.

Her ne kadar av etleri, ren geyiği ve balık Lapland için önemli olsa da Laponya'nın peyniriyle ünlü olduğunu biliyor muydunuz?

'Cızırtılı peynir', çiğnendiğinde çıkardığı gürültü nedeniyle sözde (hellim), Finlandiya'daki en eski ve en iyi bilinen gurme peynirdir. Başka bir Lapland spesiyalitesi ile servis edilir - cloudberry reçeli.

finlandd.jpg

8. Laponya, Kuzey Işıklarını görmek için en iyi yer.

Abisko Milli Parkı, hakim rüzgârları nedeniyle bu doğal ışık şovunu görmek için dünyanın en iyi yerlerinden biri olarak kabul edilir, yani bulut nadiren oluşur - ve gökyüzü açıktır.

9. Ülkenin şeklinde gizlenen semboller var

Dikkatli bakarsanız Laponya'nın sınırlarını birleştirdiğinizde gizli semboller vardır. Yukarıdan bakıldığında, Laponya’nın başkenti olan Rovaniemi'nin sokakları ren geyiği boynuzu gibi şekillenir.

laplandd.jpg

10. Çevre bilinci yüksektir.

Laponya çevre bilincine sahip bir destinasyondur. Icehotel kişileşmiş bir geri dönüşümdür; her yıl kar ve buzdan yeniden inşa edilir ve ilkbaharda tekrar Torne Nehri'ne doğru erir. Lapland ya da Finlandiya turları ile kendinize unutulmaz bir deneyim armağan edebilirsiniz.