Londra'da Bedava Yapabileceğin 58 Şeyi Sıraladık

Para ödemeden Londra'da yapabileceğin onlarca şey var!

Yayın Tarihi: 31 Aralık 2018Görüntülenme: 11323
londra-manzara.jpg

Londra'da ne yapılır diyenleri böyle alalım. 

İngiltere'nin başkenti olan Londra'da gezmek pahalı diyenlere inanmayın. Hem Londra gezi bütçenizi sarsmamak hem de paranızdan tasarruf etmek için Londra'da hiç para ödemeden yapabileceğiniz sayısız aktivite bulunuyor.

Londra'da ücretsiz birçok şey yapabilirsin. Özellikle yürüme turları, müze gezmeleri ve ücretsiz eventler bunlardan birkaçı! 

Londra turları ile görülecek ve yapılacak şeylerin bolluğundan emin olabilirsiniz. Sadece yürüyerek yapabileceğiniz 58 bedava Londra aktivitesini paylaşıyoruz.

Ücretsiz Londra Müzelerini Gezin

Birleşik Krallık'taki tüm kamu müzelerini gezmek ücretsizdir. Londra turu yapacaklar için bu harika çünkü Londra'da ücretsiz keşif ve öğrenmenin güzelliğini sağlayabilecek yirmiyi aşkın müze var!

İşte Londra'daki ücretsiz müzelerin bir listesi:

  • The Museum of London (Londra Müzesi)
    Londra şehrinin tarihine ve şehrin büyük bir bölümünü yok eden 1666 yangınının detaylı sergisine sahiptir. Her gün 10:00 - 18:00 arası açıktır.

  • The British History Museum (İngiliz Tarih Müzesi) 
    Dünyanın en iyi müzeleri
    nden biri olan bu yeri ziyaret edebilirsiniz. 18. yüzyılda açılan bu müze, ünlü Rosetta Taşı da dahil olmak üzere 8 milyondan fazla esere ev sahipliği yapıyor. Her gün 10:00-20:30 saatleri arasında (Cuma günleri 8:30) açıktır.

  • The Natural History Museum (Doğal Tarih Müzesi)
    Charles Darwin'in topladığı örnekler de dahil olmak üzere bu kapsamlı müzede 80 milyondan fazla öğe var. Çocuklar için de gerçekten iyi bir müze. Her gün 10:00-17:30 saatleri arasında açıktır.

  • The Science Museum (Bilim Müzesi)
    1857'de kurulan havacılık, uzay araştırmaları ve genel olarak bilim konularıyla ilgili bazı interaktif galerileri bu müzede bulacaksınız. Dinlenmek için eğlenceli bir müze. Her gün 10:00 - 18:00 arası açıktır.

  • The National Gallery (Ulusal Galeri)
    Bu sanat müzesi 1824 yılında kurulmuş ve 13. yüzyılın ortalarından 1900'lere kadar uzanan 2.300'den fazla resim koleksiyonuna ev sahipliği yapmaktadır. Johannes Vermeer, Sandro Botticelli, Rembrandt ve Michelangelo'nun eserleri vardır. Her gün 10:00 - 18:00 arası açıktır.

  • The Tate Modern
    Eski bir elektrik santraline ev sahipliği yapan şehirdeki en iyi sanat müzelerinden biri ve birçok çağdaş ve modern sanata ev sahipliği yapıyor. Her gün 10:00 - 18:00 saatleri arasında (Cuma ve cumartesi günleri 10: 00'da) açıktır.

  • The Victoria and Albert Museum
    Kraliçe Victoria ve Prince Albert’in adını alan bu müze, 3.000 yıllık insanlık tarihini kapsayan 2.000’den fazla sanat eserine ev sahipliği yapıyor. Her gün 10:00 - 17:45 (cuma günleri 10:00) arasında açıktır.
  • The Imperial War Museum (İmparatorluk Savaş Müzesi)
    Bu müze, I. Dünya Savaşı'ndan günümüze İngiliz ihtilaflarını kapsar. Gerçekten ilgilenenler için burada çeşitli savaşlardan kalan gerçek belgelerin olduğu bir arşiv var. Her gün 10:00 - 18:00 arası açıktır.

  • The Horniman Museum and Gardens (Horniman Müzesi ve Bahçeleri)
    Bu müze, etkileyici doğal tarih sergilerinin yanı sıra kapsamlı bir tarihi müzik aletleri koleksiyonuna sahiptir. Ayrıca keşfedebileceğiniz devasa bir bahçesi var. Her gün 10:00 - 17:30 arası açıktır.

  • The National Maritime Museum (Ulusal Denizcilik Müzesi)
    Antik haritalar, gemi modelleri ve el yazmaları dahil olmak üzere 2 milyondan fazla öğeyle dünyanın en büyük denizcilik müzelerinden biridir. Her gün 10:00 - 17:00 arası açıktır.

londra-muzeleri.jpg
  • The V&A Museum of Childhood (V&A Çocukluk Müzesi)
    Burası Victoria ve Albert Müzesi'nin bir kolu olup, çocuklar için yapılan sanatsal şeyler ve el sanatlarına odaklanmıştır. Her gün 10:00 - 17:45 saatleri arasında açıktır.

  • The Sir John Soane’s Museum
    Bu küçük müze, neo-klasik bir mimar olan Sir John Soane'nin eski evinde yer almaktadır. Mimari ile ilgilenen herkes için kayda değer çizimler ve modeller vardır. Çarşamba-Pazar günleri 10:00-17:00 arası açıktır.

  • The Guildhall Art Gallery and Roman Amphitheatre (Guildhall Sanat Galerisi ve Roma Amfitiyatrosu)
    Bu galeri, Londra şehrinin sanat koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor. 1999'da Blitz'de tahrip edilmiş eski bir binanın yerini almak üzere inşa edildi. Herhangi bir zamanda ekranda genellikle birkaç yüz parça bulunur. Her gün 10:00 - 17:00 arası (Pazar günleri 12:00 - 16:00) açıktır.

  • The Wallace Collection
    Bu sanat koleksiyonu, 30'dan fazla galeriye yayılmış 15. ila 19. yüzyıllardan kalma parçalar içeriyor. Resimler, zırhlar, mobilyalar, dekoratif sanatlar ve bunlarla ilgili her şeyi bulacaksınız. Her gün 10:00 - 17:00 arası açıktır.

  • The National Portrait Gallery (Ulusal Portre Galerisi)
    Bu müze, 1856'da açıldığında dünyadaki ilk portre galerisi idi ve bu güne kadar hala en büyüklerinden biri. Burada neredeyse 200.000 portre var! Her gün 10:00-17:00 saatleri arasında açıktır (Perşembe ve cuma günleri 10: 00-18: 00).

  • The Tate Britain
    16. yüzyıldan günümüze geniş bir İngiliz sanat koleksiyonuna ev sahipliği yapan muhteşem bir müzedir. Francis Bacon, Richard Dadd ve William Blake'in eserleri de dahil olmak üzere birçok ünlü sanat eserine sahip. Her gün 10:00 - 18:00 arası açıktır.

  • The Royal Air Force Museum (Kraliyet Hava Kuvvetleri Müzesi)
    1972'de açılan bu müze, birkaç farklı uçak hangarı üzerine yayılmıştır. Burada havacılık tarihini ve Kraliyet Hava Kuvvetleri’nin İngiltere’deki rolünü kapsayan ekranlar içeren düzinelerce uçak var. Her gün 10:00 - 17:00 arası açıktır.

  • The Wellcome Collection
    Bu, biyoloji, tıp, bilim ve sanatı kapsayan, sıradışı gösterimlerin yer aldığı ilginç bir müze ve kütüphanedir. Haftanın belirli gün ve saatlerinde açıktır.

  • The British Library (İngiliz Kütüphanesi)
    1970'lerde kurulan 200 milyondan fazla maddeden oluşan bir katalogla, dünyanın en büyük ulusal kütüphanesi olarak kabul edilir. Tüm kitapları okumayı bırakın burada bir ömür kalsanız bile göremeyeceğiniz birçok kitap var! Haftanın belirli gün ve saatlerinde açıktır.

  • The Whitechapel Gallery
    Bu galeri çağdaş sanat eserlerine ev sahipliği yapar ve sıklıkla geçici retrospektif sergiler gezmenize olanak tanır. 1901 yılında açılan, aynı zamanda Londra'da kamu tarafından finanse edilen ilk galerilerden biriydi. Haftanın belirli gün ve saatlerinde açıktır.

  • The National Army Museum (Ulusal Ordu Müzesi)
    Bu müze, İngiliz iç savaşından günümüze İngiliz askerinin deneyimlerine odaklanmaktadır. 1960’larda kuruldu ve son zamanlarda büyük bir tadilattan geçti ve şimdi 5 galeride sunulan çalışmalarla 2017 yılında yeniden açıldı. Her gün 10:00 - 17:30 arası açıktır (Her ayın ilk Çarşamba günü saat 20:00'ye kadar açık).

  • The Serpentine Galleries 
    Hyde Park'taki Kensington Bahçeleri
    'nde bulunan bu galeri, 1970 yılında modern ve çağdaş sanat eserlerine ev sahipliği yapıyor. Her gün 10:00 - 18:00 arası açıktır.

Londra pazarlarında dolaşın

Her gün Londra'da pazar bulabilirsiniz ve Londra'da alışveriş yapmak için gezinebileceğiniz sayısız pazar vardır. Pazarlarda insanları izleyebilir ya da vitrinlere girebilirsiniz. Ziyaret etmek isterseniz eğer en sevilen Londra pazarları:

  • Camden Market
    Burası 1.000'den fazla mağazaya, tezgaha, kafeye, restorana, bara, borsacıya ev sahipliği yapıyor. Muhtemelen şehirdeki en ünlü pazarlardan biri ve ilginç şeyler için harika bir yer. Her gün 08:00 - 18:00 arası açıktır.
market.jpg
  • Portobello Market
    Hayal edilebilecek her türlü antikacıyı sunan 1000'in üzerinde satıcı ile dünyanın en büyük antika pazarıdır. Cumartesi en yoğun günüdür ve sokak satıcıları bulunmaktadır.

  • Brick Lane Market
    Brick Lane Pazarı, her türlü şeye ev sahipliği yapar. Antikalardan kitaplara ve eski elektronik cihazlara kadar. Ayrıca, caddede bir ton yiyecek satıcısı bulabilirsiniz. Sokağı sıralayan dükkanlar her gün açık olsa da sokağın satıcılarla, gıda satıcılarıyla ve pazarda gezen insanlarla dolu olduğu ana pazar günüdür.

  • Borough Market
    Bu pazarın tarihi 1100'lere dayanıyor. Burada dilediğinizi satın alabileceğiniz her türlü restoran, yiyecek satıcısı ve yer bulacaksınız.

  • Columbia Road Flower Market
    Adından da anlaşılabileceği gibi bu pazar çoğunlukla çiçeklere ve diğer bahçecilik eşyalarına sahiptir. Gezginler için pek bir şey yoktur ancak bakmak ve insanları izlemek eğlenceli olabilir. Pazar günleri 08:00-03:00 arası açıktır.

  • Covent Garden Market
    1830’larda açılmış olan bu yer, esnaf için bir şeyler atıştırmanın yanı sıra buradaki bazı esnaf zanaat tezgahlarında alışveriş yapmak için iyi bir pazar. Pazartesiden cumartesiye 08:00-17:00 ve 11:00-15:00 saatleri arasında açıktır.

  • Greenwhich Market
    Bu kapalı pazarın tarihi 18. yüzyıla kadar uzanıyor ve mücevherlerden antika eşyalara, el sanatlarından yiyeceklere kadar her türlü eşyaya ev sahipliği yapıyor. Her gün 10:00-17:30 saatleri arasında açık.

  • Old Spitalfield Market
    Burası her perşembe vintage pazarına, cumaları ise ara sıra vinil pazarlarına ev sahipliği yapıyor.
pazar.jpg
  • Maltby Street Market
    2010 yılında açılan bu pazar, gurme sokak yemekleri ve taze ürünler ile enerjik bir şeyler alıp birkaç bar bulabileceğiniz hareketli bir mekandır. Cumartesi günleri 09:00 - 16:00 ve Pazar günleri 11:00 - 16:00 arası açıktır.

  • Southbank Center
    Bu pazar düzenli yemek ve kitap pazarlarına ev sahipliği yapar. Her gün 10:00-11:00 arasında açıktır.

  • Flea at Flat Iron Square
    Bu, hafta sonu bağbozumu pazarında eklektik kıyafetler, birçok kayıt, kitap, el sanatları ve mobilyalar bulunur. Cumartesi 11:00 - 18:00 ve 10:00 - 17:00 saatleri arasında açıktır.

Muhafızların değişimini görün

Buckingham Sarayı'ndaki muhafızların değişimini saat 11:30'da, Whitehall'daki at muhafızları saat 11:00'da izleyin.

Şehirde dolaşın

Londra büyük bir şehirdir ve çok sayıda benzersiz ve ilginç mahalleye sahiptir. Vintaj dükkanlar, vegan restoranlar, birbirinden ilginç dizayn edilmiş kafeler ve daha fazlası için Londra sokaklarını keşfe çıkabilirsiniz.

Şehir Parklarında Dinlenin

Londra'nın parkları listesinde harika güzellikte parklar var ve güneş doğduğunda (ki bu çok sık yaşanmaz), Londralılar dışarı akın eder. Çiçeklerle dolu geniş parklar, yürüyüş yolları, göletler, ördekler, kazlar ve güzel bakımlı çimler sayesinde şehirdeki parklar tam anlamıyla dinlenme yerine dönüşür! Mutlaka görmeniz gereken şehrin en iyi parklarından bazıları:

  • Aziz James Parkı
    23 hektarı kapsar ve çeşitli patikalara, göle ve birçok kuşa (pelikanlar dahil!) ev sahipliği yapmaktadır.

  • Yeşil Park
    Bu park ilk önce 1500’lerde kurulmuş ancak şehirdeki diğer parkların aksine içinde herhangi bir bina veya göl bulunmamaktadır.

  • Regent’s Park
    Bu devasa park, Londra Kraliyet Parkları'ndan biridir. 1811 yılında kurulan bu yer, aynı zamanda Londra Hayvanat Bahçesi ve Regent Üniversitesi'ne de ev sahipliği yapmaktadır.
londra-park.jpg
  • Kensington Bahçeleri
    Londra'nın bir başka Kraliyet Bahçesi de Kensington Bahçeleri'dir. Bir zamanlar girilmesi yasak ve özel olan bu bahçe, Serpentine Galerileri'ne ve Kensington Sarayı'na ev sahipliği yapmaktadır.

  • Hyde Park
    Londra'daki en ünlü park burasıdır. Aslen Henry VII'nin özel avlanma alanı olmasına rağmen sonradan halka açılmış olan Hyde Park içinde yıl boyunca birçok etkinlik düzenlenir. Siz de bu etkinliklerden birini dolaşmak, piknik yapmak veya dinlenmek için bu parka gelebilirsiniz.

  • Holland Park
    Bu park, Japon bahçelerinden 2. Dünya Savaşı'nda bombalanan Holland House kalıntılarına kadar devasa eserlere ve izlere tanıklık ediyor.

  • Battersea Park
    Çok öncelerde bu park düello için çok popüler bir alandı. Günümüzde koşmak, spor yapmak, piknik yapmak ve müzik performansları için kullanılıyor.

Westminster Manastırı'nı ziyaret edin

Westminster Manastırı'nı gezmek için para ödemek zorunda olabilirsiniz ancak ibadet sırasında Westminster'e ücretsiz olarak girebilirsiniz. Giriş ücretini ödemek istemiyorsanız, servislerden birine gidin ve ücretsiz giriş yapın.

Doğu Londra'daki sokak sanatını ziyaret edin

Shoreditch, Brick Lane, Middlesex ve Sclater sokaklarında ve yan sokaklarda her zaman keşfedilmeye değer ilginç Londra sokak sanatlarına rastlayabilirsiniz.

Bir Kilisesi Ziyaret Edin

Londra ziyaret edebileceğiniz ücretsiz kiliselerle doludur. Çoğu, savaş sırasında bombalandıkları ve yeniden yapıldıkları için korkunç derecede eski değil ancak yine de kiliselerin çoğunun yapılış tarihi 1600'lere dayanıyor!

İşte en iyilerinden bazıları:

londra-kiliseler.jpg
  • Aziz Paul Katedrali
  • Southwark Katedrali
  • Tapınak Kilisesi
  • St Mary-le-Bow
  • St Olave Hart Street
  • Şehit Aziz Magnus
  • St Bride’s Katedrali

Londra'daki Önemli Duvar ve Kalıntıları Görün

Londra Kulesi'nden yürümeye başlayarak Londra'yı çevreleyen antik Roma duvarından geriye kalanları keşfetmelisiniz. Duvar boyunca yürüyebilir, Londra şehir turunuzu keyifli hale getirebilir, bazı tarihi panelleri okuyabilir ve hatta rota hakkında bir kitapçık indirebilirsiniz.

Harry Potter platformunu ziyaret edin

Harry Potter trenini Londra'daki Pankreas İstasyonu'ndaki platformların 3 / 4'ünden Hogwarts'a götürdü. Buraya gidin, duvardan geçiyormuş gibi görünen bir bagaj arabasıyla fotoğrafınızı çekin ve Harry Potter hayallerinizi gerçekleştirin.

Ücretsiz bir komedi şovu izleyin

Ücretsiz komedi şovları sunan bu üç yerden birinde eğlence dolu vakitler geçirebilirsiniz.

  • Angel Comedy Club
  • Top Secret Comedy Club
  • Komedi Mağarası