Lviv Hakkında 6 İlginç Bilgi

Lviv hakkında hiç duymadığınız ilginç bilgileri açıklıyoruz.

Yayın Tarihi: 17 Mart 2019Görüntülenme: 19808
lviv-gorsel.jpg

Lviv hakkında ne biliyorsanız tüm bildiklerinizi unutun! Eğlenceli Lviv rehberimizle size Ukrayna'nın kafeleriyle, içecekleriyle, eğlenceleriyle ve operasıyla ünlü bu şehri Ukrayna'daki savaşa rağmen tanıtıp anlatacağız. 

Bu makaleyi okuyorsanız, muhtemelen vizesiz gezilecek yerler arasında bir dönem çok popüler yerlerden biri olan Ukrayna'da olmanız ve ülkede hangi şehirleri ziyaret edebileceğinizi düşünmeniz gerekiyor. Ya da Ukrayna gezinizle ilgili planlarınızı yapıyorsunuz ve başkent kadar doğuda olmayan bazı yerleri arıyorsunuz. Kesinlikle Ukrayna'da yeniden onarılmaya başladığında ve daha güvenli bir yer olduğunda ziyaret etmeniz gereken büyüleyici Lviv şehri hakkında detaylı bilgiler vermek istiyoruz.

Lviv, seyahat etmeyi seveceğiniz şehirlerden biri. Burayı bir kez gezip gördüğünüzde aklınızda yer edinecek pek çok özelliğinin olduğunu göreceksiniz. Bir kez ziyaret ettikten sonra başka bir tarihte kesinlikle yeniden geri döneceksiniz. Lviv Ukrayna'nın en ünlü turizm merkezidir ve birbirinden güzel tarihi binalara, eğlenceli kafelere ve sıcakkanlı insanlara ev sahipliği yapmaktadır.

Lviv güvenli mi diye merak ediyorsanız Ukrayna'nın güvenli şehirleri arasında yer aldığını söyleyelim.

Aslan şehri (Lviv'in kelime anlamı aslan demek) yoğun bir şehir hayatına sahip değil. Lviv şehri yabancı gezginler için gezilmesi en rahat olan rotalardan biridir. Ayrıca şehre akademik nedenlerle gezmeye ve kalmaya gelen birçok insan da bulunuyordu.

Lviv eğitim yönünden de zengin bir yerdir. Şehirde 10 üniversite, 7 enstitü, 5 akademi ve 27 kolej bulunuyor. Lviv'de her beş kişiden biri öğrenci olup, Lviv nüfusunun % 60'ı yüksek lisans derecesiyle mezun olmuştur. Ukrayna ve Rusya'daki ilk üniversite, Cizvit Akademisi, 1661'de Lviv'de kuruldu. Şimdi, Ukrayna'da sürekli çalışan en eski üniversite olan Ivan Franko (Burada okuyan tanınmış bir Ukraynalı yazar) olan Lviv Ulusal Üniversitesi en popüler ve prestijli olanlar arasında.

lviv-meydan.jpg

Peki bu Lviv kentini ve şehri keşfetmeyi bu kadar özel yapan ne? Bunun bir sürü nedeni var. Biz Lviv turu yapmak için sizi harekete geçirecek en ilginç altı şeyi yazdık.

1. Ukrayna Kültürü

Lviv'e geldiğinizde fark edeceğiniz ilk şey, Ukrayna dilini her yerde dinleyebilmenizdir. Ukraynaca bilmemenize rağmen bu dil, hayatınızda yer edinecek.

Daha önce başkent Kiev'de bulunduysanız, kesinlikle bu iki şehir arasındaki farkı göreceksiniz.

Lviv'i ziyaret ederek Ukrayna kültürünü daha iyi tanıyabileceksiniz. Oradaki herkesin Ukraynalı olmaktan ve Ukraynaca dilini konuşmaktan gurur duyduğunu, gelenekleri ve Ukrayna tarihi hakkında çok şey bildiğini fark edebilirsiniz.

Bu şehir aynı zamanda Ukrayna'nın kültürel başkenti olarak da adlandırılabilir.

2. Ukrayna Mimarisi

Lviv mimarisiyle çok ünlü Ukrayna şehirlerinden biri. Lviv tarihi merkezinde gezerken, bunun Kiev'den veya Ukrayna'nın doğu bölgesindeki şehirlerden ne kadar farklı olduğunu fark edebilirsiniz.

lviv-mimari.jpg

İnsanlar Lviv için Polonyalı şehirlere veya Prag'a çok benziyor diyebilirler ancak bence kesinlikle unutulmaz bir çekiciliği var. Eski şehrin her köşesinin kendine ait hikayeleri vardır.

Yöre halkına sormalısınız, şehir ve Lviv tarihi hakkında birçok ilginç efsaneye şahit olacaklar. Lviv'e gidip gitmediğinizi kesinlikle görmeniz gereken sitelerin kısa bir listesi:

  • Rynok Meydanı
  • Belediye Belediye Binası
  • Lviv Opera Binası ve Bulvarı Svobody
  • Dominik Kilisesi
  • Bernardine Kilisesi
  • Virmenska Caddesi
  • Boim ailesinin Şapeli
  • İtalyan Avlusu
  • Lychakiv Mezarlığı

Elbette Lviv gezi listesi bundan çok daha uzun olabilir, ancak yukarıda belirtilenlerin tümü aslan şehrinde görülmelidir. Güzel parklar bulabilir veya Lviv'i gözlemleyebileceğiniz High Castle Hill'de yürüyüş yapabilirsiniz.

3. Lviv Yemekleri

Lviv gezisi yaptıktan sonra buraya yeniden gelmek isteyeceğiniz cazip nedenlerden biri de Lviv yemekleridir. Ve bu sadece son derece lezzetli yiyeceklerden değil, aynı zamanda şehirdeki restoran ve kafe atmosferinden kaynaklanmaktadır. Buna ek olarak, turistler için süper popüler olmayan yerlerin de fiyatı oldukça düşüktür.

lviv-tren.jpg

Lviv'de gece hayatı çok iyi değildir ancak yerel barlardan veya nalewka'dan bira içen rahat barlarda veya restoranlarda (Meyveli tada sahip taze alkollü içecek, otlar veya yaban turpu gibi sıra dışı malzemelerle) kesinlikle zamanınızın keyfini çıkarabilirsiniz.

4. Lviv Kahve ve Tatlıları

Lviv'e yeniden gelmek için şehirde tadacağınız kahve ve tatlılar en güzel nedenlerden biri olacak. Lviv'de kahve tarihi hakkında çok fazla efsane var.

Lviv gezisi sırasında günde birçok kez kahve içebilirsiniz çünkü her kafe size hazırlamanız için çok farklı yollar ve çeşitli lezzetler sunuyor, böylece kendinizi durduramazsınız. Merkez Meydanın tam karşısında, bir garsonun önündeki bardağı yakabileceği, yeraltına sahip bir kahvehane kafesi bulabilirsiniz.

Lviv'deki tatlılar inanılmaz derecede iyi. Çeşitli kekler, peynirli kekler, kurabiyeler ve el yapımı çikolatalı şekerlemeler sizden vazgeçip bazılarını deneyene kadar her yerde sizi takip edecek.

Ukrayna'nın tüm büyük şehirlerinde, Lviv Handmade Chocolate'ı da bulabilirsiniz ve Rynok Meydanı'na yakın dükkanları yerel turistik yerlerden biridir. Binanın kesinlikle farkedeceğiniz şekilde dekore edilmiştir.

5. Lviv Festivalleri

Lviv'deki kültürel etkinlikler hakkında konuşmak ve kesinlikle yerel festivallerden bahsetmeye değer.

Şehirdeki tüm geleneksel tatiller aydınlık ve muhteşemdir. Noel kutlaması, Lviv şehrinin günü, çikolata günü ve diğer yerel etkinliklerden kesinlikle etkileneceksiniz.

lviv-kilise.jpg

Diğer ünlü etkinlikler Alfa Jazz Fest, Zaxidfest ve diğer müzik türleri festivalleridir. Elbette, yılın herhangi bir zamanında Ukrayna kültürüyle ilgili birçok etkinlik bulabilirsiniz. Lviv şehri çok ilham verici bir yer ve bazen bunu beklemiyor olsanız bile bir çeşit kutlama yapabilirsiniz.

6. Lviv Sanat

Lviv Ukrayna'daki en yüksek müze ve sanat galerisi konsantrasyonuna sahip olan şehirdir. Tarih meraklısı turistler kesinlikle 60 müzeden herhangi birini ziyaret etmek isteyeceklerdir.

Lviv Tarihi Müzesi, şehir merkezinin farklı yerlerinde bulunan, Ukrayna'nın en eski müzelerinden biridir. Lviv Sanat Galerisi, Rubens, Goya ve Meng'ler de dahil olmak üzere, son 6 yüzyıldaki 50 binden fazla parçadan oluşan bir koleksiyona sahip Ukrayna'daki en büyük sanat müzesidir.

Lviv Dini Tarih Müzesi, eski zamanların, Hristiyanlık, Yahudilik, İslam, Budizm, Ermeni Kilisesi, Roma Katolik Kilisesi, Ortodoks Kilisesi ve daha pek çok şeyin eşsiz ikonlarını ve dini yazılarını sergiler.

lviv-meydanlar.jpg

Lviv Müzesi Arsenal, Ukrayna'da ateşli silahlar, kılıçlar ve toplar sergileyen tek silah müzesidir. Açık Hava Halk Mimarisi ve Kırsal Yaşam Müzesi, Ukrayna kırsal mimarisini ve folklorunu gözlemlemek için bir yerdir.

Müze Eczane Lviv'deki ilk eczanenin kurulduğu yerle aynı yerdedir ve kendinizi bir simyacı hissetmek için harika bir yerdir. Ulusal Doğa Tarihi Müzesi, 500 binin üzerinde eserle Avrupa müzelerindeki en eski ve en zengin bilimsel koleksiyonlardan birine sahiptir. Sergilere alternatif bir bakış için Lviv Bira Müzesi'ni veya Salo Müzesi'ni (Lard) de ziyaret edebilirsiniz.

Umarız bu makaleden sonra ziyaret etmek istediğiniz yerlerin listesine Lviv'i eklersiniz. Sizi cesaretlendirebilecek diğer güzel şey, fiyatların genel olarak sermayeye göre daha düşük olması ve bu da seyahati daha da keyifli hale getirmesi.

BONUS:

İşte Lviv'in en ünlü kiliselerinden bazıları:

  • Lviv'in en eski oyunculuk kilisesi olan St. Michael Kilisesi (1292).
  • Eşsiz iç ve iki harika çalışma ikonu ile Mary'nin Göğe Kabulü Ermeni Katedrali (1360).
  • Kutsal Bakire Meryem'in Varsayım Kemerli Katedral Bazilikası veya Boim Şapeli ile birlikte Latin Katedrali (1493)
  • Varsayım Kilisesi (1629) ve 65 metrelik güzel çan kulesi - Korniakt Kulesi.
  • Bernardine Kilisesi (1630) ve her zaman 5 dakika ileride olan saati olan efsanevi bir kule.
  • Lviv'deki Barok mimarisinin ilk anıtı olan Cizvit Kilisesi (1630), içinde ahşap aziz heykelleri bulunan karmaşık bir heykel.
  • Bir Kabuk duvarına çarptıktan sonra bozulmadan bırakılan Başkalaşım Kilisesi (1730), ancak 1919'da Lviv için Ukrayna-Polonya savaşı sırasında patlamamıştı ve kabuk hala duvarda.
  • Ukrayna'nın en önemli kiliselerinden biri olan ve Lviv'deki Ukrayna Katolik Archeparchy'nin merkez kilisesi olan St. George Katedrali (1760).
  • Dominik Kilisesi ve Manastırı (1749), tarihi boyunca kilise, depo, Ateizm Müzesi olarak kullanılmış ve şimdi yine bir kilisedir.
  • St. Kilisesi. Olha ve Elizabeth (1911) Sissy olarak bilinen Bavyera İmparatoriçesi Elisabeth'i (Hapsburg) anısına inşa ettiler.