Maldivler'de Yapmamanız Gereken 9 Hata

Binden fazla adanın bulunduğu Maldivler'de tur yapmadan önce bilmeniz gereken en önemli 9 şeyi sıraladık.

Yayın Tarihi: 27 Mart 2021Görüntülenme: 5777
maldivss.jpg

Rüya gibi destinasyon: Maldivler!

Herkesin hayali olan masalsı romantik tatil yeri Maldivler'e gitmeden önce rehberimizi okumalı ve bu hataları yapmaktan kaçınmalısınız.

Hint Okyanusu'ndaki binden fazla adadan oluşan bir rüya tatili destinasyonu olan Maldiv Adaları berrak zümrüt suları, göz alabildiğine uzanan güzel plajları ve tabii ki lüks su üstü bungalovları ile tanınır. Bu gibi özelliklerle takımadalar, konukların şnorkelle yüzebileceği, tüplü dalış yapabileceği, turkuaz renkte sularda yüzebileceği ve gerçekten unutulmaz gün batımlarının tadını çıkarabileceği pastoral bir sığınak oluşturur.

Maldivler, dünyanın en çarpıcı ada kaçamaklarından biri olmasının yanı sıra, muhteşem Güney Asya şehirlerini veya Orta Doğu başkentlerini ziyaret eden gezginler için çıkılması gereken bir rota, yapılması gereken bir yurtdışı turu deneyimidir.

Maldivler'i ziyaret etmeyi planlayanlar için unutulmaması ve akılda tutulması gereken bazı şeyler var. Seyahatiniz için tamamen hazırlıklı olmak adına işte Maldivler'de kaçınmanız gereken dokuz hata...

1. Sadece Bir Adayı Ziyaret Etmek

Maldivler hakkında bilinmesi gereken ilk şey, tatil köylerinin çoğunun kendi özel adalarında yer almasıdır - aslında, bir ada, bir tatil yeri, takımadalar içindeki oteller için tipik yaklaşımdır.

Maldivler'in en az 1.192 ıssız ve 200 yerleşik adaya ev sahipliği yaptığı düşünüldüğünde, bu coğrafi olarak çok mantıklı.

palm,.jpg

Tatiliniz boyunca birden fazla tatil köyünde kalarak birden fazla adayı gezmenizi öneriyoruz. Bir tekne kiralayın ya da kaldığınız adanın yakınındaki bir adaya günlük tur alın. Göreceksiniz ki keşfetmeniz gereken onlarca ada var.

2. Ekonomik Maldivler Turları

Gruppal Maldiv turları ile Maldivler'i keşfediyorsanız en ekonomik Maldivler tatilini yapıyor olduğunuzu söyleyelim. 

Maldivler, ayrıcalıklı, son derece lüks bir destinasyon olarak dünyaca bilinen bir üne sahip. Bir adada konaklama bedelinin dışında, oraya ulaşmak, gezintiye çıkmak, farklı aktivitelere katılmak yapmanız gereken şeylerden sadece bazıları... Gruppal Maldiv turları sizi hem romantik hem de ekonomik bir yolculuğa çıkarıyor. 

3. Sadece Balayı İçin Gitmek

Rüya gibi su üstü bungalovları ve romantik gün batımları sayesinde Maldivler her zaman en iyi balayı destinasyonları arasında yer alacaktır. Ancak burası balayınız için veya bir partnerle romantik bir kaçamak için gelmeniz gereken bir yer değil. Arkadaşlarınız ve sevdiklerinizle de Maldivler turları ile tatil yapabilir ve rüya gibi bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Maldivler, kız kıza bir tatil veya birçok şeyden uzaklaşmak için de çok uygundur. Aslında, Maldivler'deki birçok ada tatil köyü, özellikle ailelere hitap ediyor. Ve çiftler için bir yer olmanın ötesinde, Maldivler rahatlayabileceğiniz ve gerçek hayattaki endişelerinizi evde bırakabileceğiniz bir yerdir ve bu lüks yalnızca balayı çiftleri içinmiş gibi düşünülmemelidir.

gemi.jpg

4. Tatilinizi Özelleştirmemek

Maldivler'de, el değmemiş sular ve mercan resifleri etrafında deniz safarileri sunan yerel yolcu gemileri, yüzen evler ve benzerleri olarak da bilinen 158 liveaboard vardır.

Liveaboard'lar, rezerve ettiğiniz liveaboard türüne bağlı olarak kişisel şefler, dalış ve sörf eğitmenleri ve diğer personel üyeleri dahil olmak üzere çok çeşitli konaklama ve tesis imkanı sunar.

Yolcular, bir yatın, yüzen teknenin veya küçük bir gezinti teknesinin tamamını kiralayabilir ve ardından personeli kendi gereksinimlerine göre özelleştirebilir. Tüm bir liveaboard gemisini kiralamak da mükemmel bir sosyal mesafeli tatil yapmanızı sağlayabilir.

5. Yerel Kültürden Uzak Durmak

Maldivler bir sahil destinasyonu olarak bilindiğinden, Güney Asya etkileri genellikle gözden kaçmaktadır. Buradaki kültür, Sri Lanka, Malezya, Ortadoğu, Endonezya ve Afrika etkilerinin eşsiz birleşiminden oluşuru. Bu çarpıcı karışım gerçekten sadece burada Maldivler'de deneyimlenebilir.

kulturr.jpg

Maldiv kültürüyle tanışmanızı öneriyoruz. Özellikle müzik ve dans performanslarına katılarak ya da sadece tatil köylerinde yemek yemekten ziyade yerel mutfaktan örnekler tadarak eğlenceli dakikalara şahit olabilirsiniz. Ayrıca geleneksel yaşam tarzı hakkında daha fazla bilgi edinmek için yakındaki bir köy adasına günübirlik gezi düzenleyebilirsiniz.

6. Resif Korumalı Güneş Kremi Unutmak

Maldiv adaları ekvatorun üzerinde yer alır, bu da güneş ışınlarının 90 derecelik bir açıyla düştüğü anlamına gelir. Başka bir deyişle, güneş son derece güçlüdür ve güneş koruyucunuz su geçirmez olmalı ve sürekli uygulanmalıdır.

Ayrıca, ekstra korumaya ihtiyaç duyduğunuzda şapkalar, siperlikler ve hafif, hava alabilen, tam kollu gömlekler ve uzun pantolonlar gibi güneş koruyucu eşyaları yanınıza aldığınızdan emin olun.

Maldivler'de resif korumalı güneş kremi çok önemlidir. Maldiv resiflerini korumaya yönelik devam eden çevresel girişimleri desteklemek için, adalara gitmeden önce resif korumalı güneş kremi satın almayı unutmayın.

7. Her Şey Dahil Tesis Düşünmemek

Maldivler'deki konaklama yerlerini incelerken, yiyecek ve alkolün pahalı olduğunu unutmayın. Denizin ortasında bir adadasınız, bu yüzden en sevdiğiniz şeyleri almanız çok maliyetli. Bu nedenle, pek çok turist her şey dahil bir tatil köyü seçer. Sizin de her şey dahil paketleri seçmenizi öneriyoruz.

mavisik.jpg

8. Maldivleri Güneydoğu Asya veya Orta Doğu Gezisiyle Birleştirmemek

Hint Okyanusu'nda bulunan Maldivler, aslında Dubai (Maldivler'den dört saatlik uzaklıkta) ve Sri Lanka (Maldivler'den üç saatlik bir uçuş mesafesinde) gibi başlıca Ortadoğu ve Güneydoğu Asya merkezlerinden oldukça erişilebilen uzak bir tropik cennettir.

Bu nedenle Maldivler turu öncesi ya da sonrasında bölgedeki diğer şehirleri ve ülkeleri de gezmeyi düşünebilirsiniz.

9. Işıldayan Sahilleri Görmemek

Maldivler'in gece biyolüminesan planktonlarla aydınlatılan kıyıları ile tanındığını biliyor muydunuz?

Manta vatozları, balina köpekbalıkları ve 2.000'den fazla balık türü dahil olmak üzere çeşitli deniz yaşamına sahip olmanın yanı sıra, çoğu ada yıl boyunca belirli noktalarda biyolüminesan planktonlar tarafından ziyaret edilmektedir.

Bu büyülü ışık gösterisini deneyimlemek için, biyolüminesan organizmaların kıyıları kapladığı ve su kenarında karanlıkta parlayan bir etki yarattığı plankton yüksek sezonunda (yaz ortasından kış ortasına) ziyaret etmelisiniz.