Mallorca Hakkında 10 İlginç Gerçek

İşte Mallorca turları ile keşfedeceğiniz Mallorca Adası hakkında bilmeniz gerekenler...

Yayın Tarihi: 05 Şubat 2022Görüntülenme: 5433
mallorca.png

Dünyanın her yerinden ziyaretçi çeken Mallorca veya Mayorka İspanya'nın güneydoğu kıyısının hemen dışında, Akdeniz'de rüya gibi bir adadır. Her zevke uygun bir şeyler var, plajlar ve koylar, muhteşem bir sıradağ, romantik balıkçı köyleri, badem ve zeytin bahçeleriyle dolu rustik bir kırsal bölgedir.

Mallorca güzel plajları ve havasıyla ünlüdür ancak bu pitoresk adada göründüğünden çok daha fazlası vardır. Adayı biraz daha iyi tanımanıza yardımcı olacak Mallorca hakkında 10 farklı ve ilginç gerçeği sıraladık.

İşte Mallorca turları ile keşfedeceğiniz Mallorca hakkında detaylar...

1. Mallorca İspanya'nın en büyük adası olduğundan, Mallorca'nın adı, "daha büyük ada" anlamına gelen ve eski bir Latince deyim olan "insula maior"dan gelmektedir. Gün geçtikçe bu ifade yanlış telaffuz edildi ve ada Mallorca olarak tanındı.

2. Mallorca MÖ 7000'den beri insanların yaşadığı bir yerdir. Akdeniz'in ortasındaki önemli coğrafi konumu nedeniyle, birçok ordu Mallorca'yı işgal etmeye çalıştı. MÖ 123'te Romalılar adayı talep etti. En ünlü istila, bugün bildiğimiz gibi Mallorca'nın yaratılmasının başlangıcı olan 1229'da Aragon Kralı Jaime'nin istilasıydı.

3. Turizm 1920'lerde Audrey Hepburn ve Elizabeth Taylor'ın adayı ziyaret etmelerinden sonra başlamış ve 1950'lerden itibaren adada daha fazla kitle turizmi hakim olmuştur.

mallorca.png

4. Sanatçılar ve yazarlar, adanın dramatik ve pitoresk batı kıyısına ilgi duymaktadır. İngiltere'nin en büyük şairlerinden biri olarak bilinen Robert Graves, adaya ilk taşınan İngilizlerden biriydi. O zamandan beri yaratıcı kalabalık ve ünlüler için bir merkez haline gelen güzel dağ köyü Deia'da ikamet etti (ve orada gömüldü).

5. 2011'de Mallorca'nın çarpıcı güzellikteki Serra de Tramuntana sıradağları, büyük fiziksel ve kültürel öneme sahip bir alan olduğu için UNESCO tarafından Dünya Mirası Statüsü ile ödüllendirildi. En yüksek zirvesi Puig Major'dur (1445 metre ve Balear Adaları'ndaki en yüksek dağdır). Onu 1364 metre ile Puig de Massanella takip eder.

6. Palma'daki etkileyici La Seu Katedrali, Mallorca'nın en önemli miras alanlarından biridir. Eski bir caminin yerine inşa edilmiş devasa bir katedral. Katedralin yapımına 1230 yılında başlanmış ve 400 yıl sürmüştür. Katedrale, ünlü mimar Antoni Gaudi'nin de katkısı bulunuyor.

mallorca-denizi.png

7. Mallorca nüfusunun neredeyse yarısı, adanın başkenti Palma'da yaşıyor ve bu da onu canlı bir merkez haline getiriyor.

8. Mallorca, her yıl profesyonel eğitim ve yarış için on binlerce bisikletçiyi ve daha yavaş bisiklet sürmeyi tercih edenleri ağırlıyor. Bisikletçiler adaların çeşitli ve zorlu arazilerinden yararlanıyor. Ciddi bisikletçiler için en sevilen ve en korkulan rotalardan biri, bir dağın yamacından aşağı sarkan 10 km'lik bir yolculuk olan Sa Calobra'dır.

9. Mallorca, doğu kıyısındaki Coves del Drach olan inanılmaz bir mağara sistemleri yelpazesine sahiptir. Bu yeraltı dünyası, bir dizi dev sarkıt, dikit ve parıldayan yeraltı gölleriyle doludur.

10. Mallorca iklimi hakkında bilmeniz gereken ise sahil bölgesinde yıl boyunca ortalama 21°C sıcaklığa ve yıl boyunca ortalama 300 günden fazla güneş ışığı ile Akdeniz iklimine sahiptir.

Cuevas del Drach
Cuevas del Drach

Mallorca'yı Neden Ziyaret Etmelisiniz?

Mallorca veya Mayorka, bazen bilindiği gibi, Batı Akdeniz'de İspanya'nın doğu kıyılarında uzanan dört Balear Adası'nın en büyüğüdür.

Mallorca turu bu yıl yapmanız gereken en önemli destinasyonlar arasındadır. Peki Mallorca'yı neden ziyaret etmelisiniz? İşte Mallorca gezisi yapmanız için en önemli nedenler...

  • Ada, dünyanın en büyük yeraltı göllerinden birine sahiptir.

Mallorca'da en ünlüsü Porto Cristo'daki Cuevas del Drach olmak üzere birçok büyük ve muhteşem mağara sistemi vardır. Bu mağaralar ilk olarak 1800'lerin sonlarında keşfedildi ve Avrupa'nın en büyük yeraltı gölünü (Aynı zamanda dünyanın en büyüklerinden biri) içeriyor. 1.200 metreye kadar uzayan mağara turları, inanılmaz sarkıt oluşumları, Diana Hamamları'ndaki turkuaz suları, yüzen bir klasik konseri ve adı geçen gölde bir tekne turu ile sizi farklı alanlarda gezdiriyor.

Bellver Kalesi
Bellver Kalesi
  • Avrupa'daki tek dairesel kalelerden birine sahiptir.

Palma Körfezi'ni izleyen ağaçlık bir tepenin üzerinde yer alan Bellver Kalesi, Avrupa'da sadece birkaç dairesel kaleden biri ve İspanya'daki tek kale olması bakımından sıra dışıdır.

1400'lerin başında Kral II. Jaume tarafından kraliyet ikametgahı olarak inşa edilen (Ve daha sonra hapishane olarak kullanılan) yuvarlak binada üç yarım daire kulesi ve bir hendek üzerindeki bir köprüyle bağlanan daha büyük bir kule vardır. 1930'larda, kale ve çevresindeki ormanlar Palma Kent Konseyi'ne hediye edildi ve kale şimdi halka açık ve Mallorca'nın tarihine adanmış mükemmel bir müzeye ev sahipliği yapıyor. Muhteşem iç avlunun üst katında çevresinde bir dizi gotik kemer bulunur ve merkezde genellikle konserler ve etkinlikler düzenlenir.

mallorca-tatili.png

Mallorca Nerede?

Batı Akdeniz'de, İspanya'nın doğu sahiline yakın bir bölgededir. Balear Adaları'na aittir.

Balear Adaları Hangileridir?

Balear Adaları (İspanyolca 'Baleares') Mallorca, Menorca, İbiza ve Formentera (İbiza'nın güney kıyılarında gözle görülür şekilde uzanan küçük bir ada) olmak üzere dört adadan oluşur. İspanya'ya ait adalardır ve toplu olarak, dünyanın olmasa da Avrupa'nın en popüler turistik yerleridir.

Gerçekten de Mallorca, yıl boyu turizmi, kültürü, tarihi, güzel manzarası ve muhteşem iklimi ile 1960'lı yılların başından beri tatilcileri ağırlamış ve bugün her zamankinden daha popüler tatil yeridir.

mayorka.png

Mallorca'ya Ne Zaman Gidilir?

Yaz sezonu 1 Mayıs'tan 31 Ekim'e kadar sürer, ancak Palma şehri tüm yıl boyunca kısa tatiller için popülerdir. Kış, adayı ziyaret etmek için güzel bir zamandır, çünkü yürüyüş, tırmanma, yelken, kültürel ve tarihi alanları gezme gibi aktivitelerin keyfini çıkarabilirsiniz.

Neden Görmelisiniz?

Coğrafi olarak Mallorca, iki sıradağ arasında sıkışmış verimli bir ovadan oluşur: kuzeyde muhteşem Serra de Tramuntana ve güneyde Serres de Llevant vardır. Ovalar, adanın tarihi başkentine ev sahipliği yapan Palma Körfezi ve Alcudia Körfezi tarafından rezerve edilmiştir. Her ikisi de uzun kumlu plajlar ve sığ, ılık denizlerle karakterizedir; Mallorca tatiliniz sırasında eğlenmek için su sporları ve güvenli yüzme için harika yerler bulacaksınız. Sahilin kayalık kısımlarında, Mallorca sahil şeridinin keyfini çıkarmanın yepyeni bir yolunu sunan kaya tırmanışı, uçurumdan atlama gibi aktiviteler bulabilirsiniz.

mallorca-daglar.png

Mallorca'da Ne Yapılır?

Mallorca'da yapılacak şeyler saymakla bitmez!..

Sualtı fotoğrafçılığından tüplü dalış maceralarına, bir çam ormanında gezinmek için çelik halatlardan köprüler kullanarak ağaçların tepelerine çıkmaya kadar birçok aktivitenin dışında tüm adayı rehberli bir turla gezebilir, Serra de Tramuntana dağlarının zirvelerinden sahilde bir tekne turuna kadar her şeyin tadını çıkarabilirsiniz.

Şaşırtıcı bir şekilde, Mallorca'da harika golf sahaları var - hangi seviyede olursanız olun, Mallorca golf yapabilirsiniz.

Yüksekliği seviyorsanız Mallorca'yı bir sıcak hava balonu uçuşuyla yukarıdan keşfedebilirsiniz.