Meraklısına Özel Hazırlandı: Milano Alışveriş Rehberi

İtalya'nın ve dünyanın moda merkezi sayılan Milano'da alışveriş yapmak isteyenlere özel olarak hazırladığımı Milano alışveriş rehberi için notlarınızı alın.

Yayın Tarihi: 10 Ekim 2018Görüntülenme: 10855
milano-asliveris.jpg

Milano alışveriş, moda ve tarihi binalarıyla bilinir. Milyonlarca insanın alışveriş için Milano'ya gittiğini söylesek yanılmış olmayız. 

Tarihin, modanın ve sanatın başkenti İtalya her yıl milyonlarca turistin ilgisini çekiyor. Sevdiklerinizle birlikte tek kelimeyle harika bir İtalya turu gerçekleştirmek ve İtalya’da alışveriş dendiği zaman akla gelen ilk şehirlerden Milano hakkında öğrenmek istediklerinizi bu yazıda bulabilirsiniz.

Milano turu yapmaya karar verdiğiniz zaman unutmamalısınız ki alışveriş burada yapılabilecek en güzel aktivite. İşte Milano’da alışveriş yapabileceğiniz birbirinden güzel mağazalar, caddeler ve AVM’ler...

10 Corso Como

1990 senesinde Carla Sozzani tarafından açılan, ilk kurulduğu zaman küçük bir kütüphane ve sanat galerisi olarak yola çıkmıştı. Bugün 10 Corso Como içerisinde mağaza, kafe, otel, sanat galerisi bulunduran ve kendini farklı noktalarıyla sevdiren bir alışveriş durağı.

Milano alışveriş gezisi sırasında mutlaka ziyaret etmeniz gereken alışveriş yerlerinden biri olan 10 Corso Como mağaza kısmında bütçenizin sınırlarını zorlayıp, kafe kısmında hoş vakit geçirebileceğiniz bir mekân olarak karşınıza çıkıyor.

Galleria Vittorio Emanuelle II

Milano’nun en eski alışveriş merkezlerinden biri olan Galleria Vittorio Emanuelle; ünlü Duomo Meydanı'nda ve Duomo Kilisesi’nn hemen sağ çaprazında bulunuyor.

galleria-vittorio-emmanuele.jpg

İçerisinde birçok sanat eseri barındıran Milano'daki bu alışveriş merkezinde aynı zamanda restoran ve kafeler de mevcut. Alışveriş yapmasanız bile içerisindeki kafeler ve şık restoranlarda içeceğinizi yudumlayabilir, dostlarınızla hoş sohbetler edebilirsiniz.

Milano alışveriş haftasında oldukça ilgi gören bu alışveriş merkezinde Prada ve Louis Vuitton gibi ünlü mağazaların yeni koleksiyon ürünlerini satın alabilir veya daha düşük bütçeli butik mağazaları ziyaret edebilirsiniz.

Navigli Bölgesi

Milano’nun güneybatısında yer alan Navigli Bölgesi’ne gidiş için en iyi yöntem metro kullanmak. Duomo Meydanı'ndan kırmızı hatla Cadorna’ya geçip oradan yeşil hatla Porta Genova durağında inip bölgeye ulaşmak mümkün.

navigli.jpg

Kanal boyunca sıralanan restoranlar ve butikler özellikle geceleri çok güzel görüntüler sergiliyor. Milano’nun en romantik bölgesi olarak adlandırılan Navigli Bölgesi’nde birbirinden güzel antika dükkanlarına rastlamak da mümkün.

Borsalino

Borsalino dünyaca tanınmış şapkalar üreten ünlü bir İtalyan firması. Birçok Hollywood filminde kullanılmış olan bu şapkalar tamamen el işçiliğiyle ve birinci sınıf malzemeden üretiliyor.

borsalino.jpg

Şapka severler için mutlaka görülmesi gereken bir mağaza. İster kendinize ister sevdiklerinizle dünyanın en kaliteli şapkalarını alabilirsiniz.

Cargo High Tech

Labirenti andıran eski bir bina içerisindeki Cargo High Tech aradığınız her şeyi kolayca bulabileceğiniz ve zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacağınız bir yer. Mağazaya en kısa sürede ulaşmak istiyorsanız metroya binebilir ve Porto Garibaldi Metro Durağı'nda inebilirsiniz.

cargo-high-tech.jpg

10 Corso Como’nun bulunduğu sokağın bitiminden sola döndüğünüz zaman karşınıza çıkacak olan Cargo High Tech aksesuarlardan elektronik ürünlere kadar geniş bir ürün yelpazesine sahip. Mağazaya ait olan kart ile alışverişlerinizde indirimler yakalamanız da mümkün. Kartı satın almaksa 2 dakikadan daha az sürüyor.

La Rinascente

Duomo Meydanı yakınlarında bulunan 7 katlı alışveriş merkezi La Rinascente dünyaca ünlü markaların yanı sıra daha ulaşılabilir olan diğer yerel markaları bulabileceğiniz bir Milano alışveriş merkezi durağı.

la-rinascente.jpg

Rinascentede alışveriş yapmasanız bile teras katından Duomo’nun eşsiz manzarasını seyredebilirsiniz.

Andrew’s Ties

İtalya turları kapsamında karış karış gezebileceğiniz Milano sadece kadınlar için değil, aynı zamanda şıklığına önem veren erkekler için de pek çok alışveriş imkanı sunuyor. Galleria Vittorio Emanuele’de yer alan Andrew’s Ties ufak bir dükkân olsa da içerisinde çok sayıda tasarım kravat ürünü barındırıyor.

andrews-ties.jpg

Kravat dışında, mendil ve kemer gibi  aksesuarları ve birbirinden şık gömlekleri satın alabileceğiniz bu dükkânda fiyatlar cep yakmayacak cinsten. 

Outlet Mağazalar

Eğer siz de bir alışveriş severseniz fakat bütçeniz kısıtlı ise dünyaca ünlü markaların ürünlerini daha uygun fiyatlara satın alabileceğiniz İtalya'daki outlet mağazalara göz atabilirsiniz.

outlet-magaza.jpg

Milano şehrine en yakın outlet mağazaları Designer Outlet, Armani Outlet, Serravalle ve Fox Town Outlet. Şehirden biraz uzakta kalan bu outlet mağazalara tren, otobüs veya özel araçla ulaşabilirsiniz.

Sokak ve Bitpazarları

Sokak ve bitpazarlarına ilginiz varsa ilk durağınız, Milano’nun en büyük sokak pazarı olan ve Via Papiniano’da kurulan pazar olmalı. Her Salı günü sabah saat 08.00 - 13.00, Cumartesi günleri de saat 09.00 - 19.30 arasında bu pazardan alışveriş yapabilirsiniz.

milano-sokak-pazari.jpg

Her ayın son pazar gününde Navigli’de bulunan Canale Grande isimli meydanda da bir antika pazarı kuruluyor. Bunların dışında her pazar günü San Donato metro durağının yanında kitaplardan elbiselere birçok ikinci el eşyayı bulabileceğiniz bitpazarı da sizleri bekliyor.