Muğla’nın İlham Alınacak 8 Yeri

Muğla'da mutlaka görmeniz gereken en popüler 8 yer!

Yayın Tarihi: 23 Ekim 2018Görüntülenme: 36506
mugla-gezilecek-yerler.jpg

Muğla deyince aklınıza sıcacık tatiller, turkuaz renkte deniz ve bolca doğa harikası yerler geliyor değil mi? Peki Muğla'da gezilecek yerler listesi yaparken Muğla'nın en önemli yerleri neler merak ediyor musunuz? 

Ege Bölgesi’nin en güzel şehirleri arasında olan Muğla enfes doğası, denizi, kumsalları ile her sene daha fazla ziyaretçi çekiyor. İlk yerleşimin Karyalılar tarafından kurulduğu düşünülen Muğla'nın tarihi yerlerinde gezerken bu köklü geçmişten kalan mirasları görmek mümkün. Muğla’nın mutlaka gitmeniz gereken ve görünce ilham alacağınız birbirinden güzel köy ve ilçelerini yazdık.

Milas

Milas ilçesi Muğla il merkezine yaklaşık 1 saatlik bir uzaklıkta bulunuyor. Tarihte çeşitli uygarlık ve beyliklere başkentlik yapmasından dolayı ilçe içerisinde görülmeye değer birçok tarihi eser mevcut. Bunun yanında günü her saati hareketli olan bir çarşıya sahip.

Milas ilçesi dünyada el dokuma halıları ile belli bir üne ulaşmış durumda. Zengin ve köklü bir tarihi geçmişe sahip olan ilçede Augustus Tapınağı, Çöloğlu Hanı, Gümüşkesen Anıtı, Baltalıkapı görülmeye değer yerler arasında.

Milas'tan Bir Kare
Milas'tan Bir Kare

Bodrum

Muğla’da gezilecek yerler denince akla ilk olarak Bodrum geliyor. Ülkemizin en gözde tatil mekanlarından olan Bodrum yalnızca yerli turistten değil yabancı turistten de büyük ilgi görüyor. Denizi, kumu, güneşi bir tarafa koyarsak Bodrum tarihi eser varlığıyla da göz dolduruyor.

Dünya’nın yedi harikası arasında kabul edilen Halikarnas Mozolesi Bodrum sınırları içerisinde yer alıyor. Geçmişte Rodos şövalyeleri tarafından inşa edilmiş olan Bodrum Kalesi ise bugün ziyaretçileri Sualtı Arkeoloji Müzesi olarak hizmet veriyor. Şayet yolunuz Bodrum’a düşerse Zeki Müren’in eşyalarıyla oluşturulmuş olan Zeki Müren Müzesi’ni mutlaka görmenizi tavsiye ediyoruz.

Bodrum Kalesi'ne Bakış
Bodrum Kalesi'ne Bakış

Akyaka

Muğla’nın diğer turizm beldelerine nazaran daha bakir bir doğaya sahip olan Akyaka, Ula ilçesi sınırları içerisinde bulunuyor. Gökova Körfezi’nin doğusunda bulunan Akyaka üzerinde antik çağlardan bu yana yerleşim olduğu tahmin ediliyor. Kano, uçurtma sörfü (kitesurfing) vb. gibi su sporları meraklıları için de Akyaka bulunmaz bir cennet. Burada hemen her türlü su sporu için uygun ortam bulmak mümkün. Yolunuz düşerse Kadın Azmağı ve Akbük Koyu’nu görmeden dönmeyin.

Akyaka, Muğla
Akyaka, Muğla

Marmaris

Dünyadaki en uzun doğal limana sahip olmasıyla ayrı bir öneme sahip olan Marmaris, il merkezine yaklaşık 70 km uzaklığında bulunuyor. Geçmişi oldukça eskilere giden bu ilçede Kedrai, Physkos, Phoenix gibi birçok antik kent mevcut.

Marmaris turistler tarafından oldukça rağbet gören bir ilçe. Özellikle Sedir Adası ile Kızkumu yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor. Asırlardır Akdeniz’deki en önemli liman kentlerinden olan Marmaris, mavi ve yeşilin eşsiz dansına sahne oluyor. Hem tarihi hem de doğal güzellikleri ile ziyaretçilerini büyüleyen Marmaris Muğla gezi rotalarının da vazgeçilmez duraklarından.

Marmaris Koyları ve Tekneler
Marmaris Koyları ve Tekneler

Datça

Datça tarihi 4000 sene geriye kadar uzanan bir ilçe. Hal böyle olunca ilçede çok farklı millet ve kültürlerin izlerini görmek mümkün oluyor.

Oksijen bakımından ülkemizin en zengin yerlerinden olan Datça’da irili ufaklı toplam 52 koy bulunuyor. Yılda 300 günün güneşli geçmesinden dolayı özellikle yaz turizmi bakımından öne çıkan şehirlerden. Datça içerisinde yeldeğirmenleri ile ünlü Kızlan Köyü, plajının temizliği ile öne çıkan Kargı Koyu, Gebekum ve Palamutbükü mutlaka görülmesi gereken yerler arasında.

Datça Yarımadası
Datça Yarımadası

Köyceğiz

Akdeniz ile Ege’nin kavuştuğu noktada yer alan Köyceğiz Muğla’daki 13 ilçeden biri. Bölgede ilk yerleşimin 5000 sene evvel başladığı tahmin ediliyor. Köyceğiz’de İyonlar'dan Romalılar'a kadar birçok farklı medeniyetin izlerine rastlamak da mümkün. Sakin bir tatil isteyenler için ideal noktalardan olan Köyceğiz’de narenciye kokuları eşliğinde hem bedeninizi hem de ruhunuzu dinlendirebilirsiniz.

Köyceğiz, Muğla.
Köyceğiz, Muğla.

Dalaman

Muğla turu denince Dalaman’ı es geçmek olmaz. Şehrin en güneyinde yer alan Dalaman Akdeniz ile Ege arasında bir geçiş güzergahı konumunda. Yeşil doğası ve enfes manzarası ile ziyaretçilerini büyüleyen Dalaman Fethiye Körfezi’ne de paralel bir konumda bulunuyor.

Sınırları içerisinde bulunan Dalaman Havaalanı ile Muğla’ya ulaşım konusunda yadsınamaz bir öneme sahip. Yolunuz bu güzel ilçeye düşerse Sarsıla Koyu’nu mutlaka görmenizi tavsiye ediyoruz. Daha heyecanlı bir aktivite isterseniz de Dalaman Çayı’nda müthiş bir rafting sizleri bekliyor.

Dalaman'a Tepeden Bakış
Dalaman'a Tepeden Bakış

Fethiye

Yurtiçi turlar ile en çok ziyaret edilen yerlerden olan Fethiye şüphesiz ülkemizin en güzel noktalarından biri. Dünyanın en güzel kumsalları arasında gösterilen Ölüdeniz Fethiye sınırları içerisinde bulunuyor. Öte yandan Saklıkent Kanyonu, Kelebekler Vadisi ve gezip görülmeye değer birçok yeri bulunuyor. Biz Fethiye’yi anlatmakla bitiremiyoruz. İyisi mi siz bir an önce ziyaret edin.

Fethiye, Ölüdeniz.
Fethiye, Ölüdeniz.