Mykonos Hakkında Her Şey

Bavulları hazırlayın, Mikonos'a gidiyoruz!

Yayın Tarihi: 24 Temmuz 2019Görüntülenme: 4086
mykonos-ana.jpg

Mikonos...

Yunan Adaları'nın en popüler olanı. Hem eğlence hayatı hem mavi beyaz sokaklarıyla ünlü Mykonos Adası hakkında her şeyi yazdık. 

Yunanistan'ın en önemli turistik yerlerinden biri olan Mykonos, gemi turları, aileler ve balayı çiftleri için Yunan Adaları içinde en ideal tatil yerlerinden biri oluyor.

Mykonos'a gitmek için vize gerekli mi sorusu çok değişken olmaktadır. Uzun yıllar kapı vizesi ile giriş yapılabilen Mikonos'ta pandemi sonrası kapı vizesi kalktı ve artık Schengen ya da Yunanistan vizeniz olmadan Mykonos'a giriş yapamıyorsunuz. 

Kiklad Adaları'ndaki en ünlü adalardan biri olan Mykonos Adası sessiz dolambaçlı caddeleri, güzel bir limana bakan badanalı evlerle kaplı küçük sokakları, güzel plajları, muhteşem restoranları ve eğlence dolu gece hayatı ile misafirlerini ağırlıyor. 

Mikonos Yunan Adaları turları ile gezilebilecek en ünlü adalardan biridir. Dünyanın birçok ünlü ismi ve zenginleri sınırsız eğlence ve tatil için Mykonos Adası'nı tercih ederken Türk vatandaşları da özellikle vizesiz Yunan Adaları gemi turları ile bu eğlence adasını görmeye geliyor. Ucuz Mykonos turu için Gruppal Yunan Adaları turlarını incelemenizde fayda var.

Mykonos'ta Bunları Yapmadan Dönme

Mykonos nerede diye soranlara söyleyelim Ege Denizi'ndeki Kiklad Adaları'na bağlı 86 km² yüzölçümüyle Yunanistan'a bağlı adalardandır. Mikonos'ta çok sayıda plaj var. Adanın en popüler olan üç plajı: Paranga, Cennet ve Süper Cennet. Cennet adaya kısa süreli konaklamak için gelenler arasında en popüler olanıdır ve her gece parti yapılan yerdir.

Suyun içinde bulunan evlerden dolayı Mykonos için Küçük Venedik tanımı da yapılır. Yemek yemek ya da kahve içmek için zaman geçirmek adına Mykonos turu güzel bir seçenek olabilir. Aynı zamanda yel değirmenlerinin muhteşem bir manzarası var.

Tepelerden harika bir manzara yakalayabilirsiniz. Yel değirmenleri ve harika restoranları ile burada Mykonos turu yapmaya değer. 

mykonoıs-gemiler.jpg

Mykonos'ta ne yapılır derseniz, buraya yakın, ıssız bir ada olan Delos, kalıntıları ile ünlüdür. Mykonos'tan günlük geziler ile burayı keşfedebilirsiniz. Ayrıca Mikonos'un batısındaki ve en eski kesiminde, 1425 yılına kadar uzanan Bizans Kilisesi vardır. 

Mykonos'ta Gezilecek Yerler

1. Elia Plajı'nda takıl
Mikonos'taki en uzun beyaz kumları olan bu plajın ayrıca saydam suları ve seçilebilecek çok sayıda taverna ve barı vardır.

mykonos-mekanlar.jpg

2. Tüplü dalışa gidin
Mykonos'ta harika bir dalış yapabilirsiniz. Eğer bir dalgıçsanız, buradayken birkaç dalış yapmayı düşünün. Çok fazla mercan bulamazsınız ancak birçok balık ve hatta birkaç enkaz bulacaksınız. 

3. Müzeleri gez
Mykonos turları ile görebileceğiniz çok sayıda farklı müze var ancak çoğu yalnızca nisan-ekim ayları arasında açık. Sadece Mykonos kasabasında, beş tane var - Arkeoloji Müzesi, Folklor Müzesi, Lena’nın Evi Müzesi, Tarım Müzesi ve Boni Değirmeni ve Ege Denizcilik Müzesi. 

mykonoss.jpg

4. Pelikan Petros'u bulun
İlginçtir ki, Mykonos adasının sevilen bir maskotu vardır ve bu gerçek bir pelikandır. Orijinal pelikan 80'li yılların sonlarında öldü ancak şu anda adada yaşayan 3 tane var. Onları tespit etmeyi ve bir fotoğrafta çekmeyi denemek eğlencelidir.

5. Yel değirmenlerinde gün batımını izleyin
Mykonos etrafındaki yel değirmenleri, adanın simgesidir ve gün batımını yakalamak için en popüler yer burasıdır. Gitmeyi planlıyorsanız kalabalıklara hazırlanın; iyi bir yer bulmak için oraya erken gidin.

mykonos-degirmen.jpg

6. Şnorkelle dalmaya git
Bir dalgıç olmasanız bile Mykonos'ta şnorkelle dalış ekipmanı kiralayarak sualtı aktivitelerinin bir kısmını kontrol edebilirsiniz. Paranga Plajı, adanın en iyi dalış koşullarına sahiptir. 

7. Bir tekne turuna katılın
Bu bütçe dostu bir seçenek olmasa da öğleden sonrasını farklı geçirmek için rahatlatıcı bir yoldur. Ne aradığınıza bağlı olarak, çeşitli fiyat ve seçenekleri göz önünde bulundurabilirsiniz. Özel bir yelken gezisi veya adanın cam dipli teknelerinden birinde bir tur düzenlemek isteyebilirsiniz. 

mykons-gemi.jpg

Mykonos'ta Yemek

Ucuz jiro (et, peynir, sos, soğan ve pide ekmeğinde domates) ve pizza bulabilirken, çoğunlukla Mykonos'ta yemek çok ucuz değildir. Paradan tasarruf etmek istiyorsanız, ana kasabada yemek yemekten kaçının. Ucuz sandviçlere, pizzalara veya döner makinelere sadık kalın.

Mykonos'ta Ulaşım

Mykonos gezisi sırasında adayı en hızlı yolu, ucuz olan ancak ehliyet gerektiren bir motosiklet veya scooter kiralamaktır. Otobüs biletleri yaklaşık 1,60 EUR'dir (Gece otobüsleri 2 EUR'dur). Otobüsler her 30-60 dakikada bir kalkar ancak sıklığı mevsime bağlıdır.

mykonos-tur.jpg

Ucuz Mykonos Turu için:

  • Sezon dışı seyahat
    Mümkünse, plajlar kalabalıklaşmadan ve fiyatlar iki katına çıkmadan Haziran'dan önce buraya gelin.

  • Ana şehirde kalmayın
    Kasabadaki konaklama fiyatları en üst seviyededir ve şehirden uzaklaştıkça ucuzdur.
     
  • Süper ucuza yiyin
    Gyros ve diğer sokak atıştırmalıkları yalnızca birkaç Euro'ya mal olur ve günlük 10 EUR'dan daha düşük bir ücret karşılığında sizi tok tutabilir.

  • Gece boyu feribot için rezervasyon yaptırın
    Yunanistan’ın birçok adasını ziyaret ediyorsanız adalar arası feribotlar oldukça pahalı olabilir. Gecede vapur almak normal fiyatın yarısına kadar tasarruf etmenizi sağlar ve bir gecelik konaklamadan tasarruf etmenizi sağlar.

  • Feribotları erken ayırtın
    Feribotu iki ay öncesinden ayırırsanız, biletinizin maliyetinden % 25'e varan oranda tasarruf edebilirsiniz.

  • Gruppal Yunan Adaları turları ile gezin
    Bunların dışında en kolayı ve en ekonomik yolu ise Mykonos'u Gruppal Yunan Adaları turları ile gezmek olacak. Cruise ile seyahat etmenin konforunu yaşarken hem de seyahatiniz için daha az ödemenin mutluluğunu ve keyfini çıkarırsınız.