Nisan Ayında Gezilecek En İyi 20 Yer

Doğal güzelliklerden kültürel etkinliklere ve uzun süreli yolculuklara kadar Nisan ayında ziyaret edilecek en iyi yerleri açıklıyoruz.

Yayın Tarihi: 09 Mart 2020Görüntülenme: 4890
pufiin.jpg

Vahşi yaşamdaki maceralardan ve doğal hayatın içindeki kültürel etkinliklere ve uzun süreli yolculuklara kadar Nisan ayında ziyaret edilecek en iyi yerleri açıklıyoruz. Bahar zamanı, harika yolculuklar, partiler ve eşsiz deneyimler sizi bekliyor.

Nisan ayı gezginler için seyahat edilebilecek, doğanın en güzel zamanlarından biridir. Sezon, ilkbahar çiçeklerinden gökyüzünü lekeleyen kuş göçlerine kadar benzersiz bir seyahat macerasını beraberinde getirir. Aynı zamanda inanılmaz partilerin de zamanıdır.

Bahar, dini gelenekleri görüyor ve eski doğurganlık ayinleri, gezegendeki en renkli kutlamalardan bazılarını yaratmak için bir araya geliyor. Doğanın yeniden uyanışını simgeleyen festival ve etkinlikler, benzersiz güzellikteki dağ manzaraları ve daha fazlası...

Bu nedenle, vahşi doğaya doğru bir yolculuğa çıkmak, gezegenin en vahşi doğa harikalarından bazılarını gözetlemek ve seyahat ederek kendini bulmak isteyenlere Nisan ayında ziyaret etmek için en iyi hedefleri derledik.

İşte Nisan ayında ziyaret edilecek en iyi 20 yer

Nisan ayında en iyi yaban hayatı deneyimleri

1. Farne Adaları, İngiltere

Nisan, bazı kuş çeşitlerinin toplu olarak kuzey İngiltere'deki kuzey Northumberland sahilinde bulunan ve bir kuş cenneti olan rüzgârlı Farne Adaları'na döndüğünü görür. 43.000 çift bunu yaz evleri için yapar, çünkü çatlakları ve uçurumları deniz kuşlarıyla doludur.

fokk.jpg

Mayıs ve Temmuz ayları arasında birçok kuş ve canlı türü buraya gelir, gezginlere de bu şölen gibi anları izlemenin keyfini yaşatır. 

Muhteşem Northumberland kıyılarını kucaklamak için birçok sebep var. Daha uzun bir konaklama için, İskoç sınırlarından Lindisfarne'deki bölgeye kadar uzanan 100 km uzunluğunda hatıra yürüyüşü yapabilir, yolunuzu St Cuthbert's Way ile birleştirebilir ya da sadece bir balıkçı köyü, ortaçağ kalıntıları ve İngiltere'nin birinin boş plajlarına yolculuk yaparak en güzel seyahat deneyiminizi yaratabilirsiniz. 

2. Kuzey Norveç

Nisan ayında, kuzey Norveç'teki göçebe Sami ren geyiği çobanları, taze otlaklar ve tuz yalamayı bulmak için kıyıya yıllık göçlerine başlarlar. Gezginler için, en güzel maceralardan biri budur. 

kuzey.jpg

Hala çalışan birkaç bin tam zamanlı Sami çobanı bulunuyor. Onlara turlarda katılmaya ve kar arabası çekimli kızaklarda yarı vahşi sürünün yanına binenlere, modern dünyanın saçaklarında hala var olan bir yaşamın bir görünümünü elde etmenin büyüleyici bir yolu olacak. 

Günler, kendi temposunda hareket eden ve hiçbir insan programına sahip olmayan sürünün etrafında döner. Hayvan sürüsü görevleri arasında, geleneksel kayak veya buz balıkçılığını da deneyebilirsiniz. Geceleri Sami konağına akşam yemeği için katılın (Kutup meyveleri ve ren geyiği eti düşünün) ve giderek daha parlak olan Arktik gökyüzünün altındaki lavvu'da (çadırlarda) uyuyun. En sürükleyici düzeyde yavaş yolculuklardan biri budur.

3. Slovenya

Avrupa'nın en batısındaki boz ayı nüfusu tipik olarak Nisan ayında kış uykusuzluğundan, kasvetli ve yırtıcıdır. Güney Slovenya'nın antik kayınlarını yemek için dolaşırken en aktiflerinden biri de bu boz ayılardır.

slovenya.jpg

Şanslıysanız kurtları ve vaşakları da gözetleyebilirsiniz. Burada, yerel rehberler tarafından yürütülen ve genellikle bir gezinti yapabilmenin en güvenli yolu olan birçok ayı turunu da bulabilirsiniz.

Bunun alternatifi, Notranjska ormanlarında yerel fotoğrafçı Miha Mlakar tarafından 20 'gizleme' yapılan Slovenya Ayıları turuna bir günlüğüne katılmaktır. Bunlar Nisan ayından itibaren (Ekim ayına kadar) rezerve edilebilir ve şansınızı artırmak için sekiz bölgeye dağılmıştır. 

4. Assam, Hindistan

Nisan, Assam’ın Kaziranga Milli Parkı'nın tek boynuzlu gergedanını görmek için en uygun zamandır. O zamana kadar muson döneminin yeşillikleri (Temmuz'dan Eylül'e kadar) yanmış ve vahşi yaşamı tespit etmeyi kolaylaştırmıştır.

rhino.jpg

Buna ek olarak, park her 30 Nisan'da kapanıyor, bu yüzden Kasım ayında tekrar açılmadan önce ziyaret etmek için son şansınız. Görmeye değer bir manzara sunuyor.

Kuzeydoğu Hindistan ve Nepal'deki doğal otlaklarında sadece 3.500 tek boynuzlu gergedan hayatta kalmaktadır. Bu küçük figür bile, 20. yüzyıla kadar 200'e düştüğü zamanki olağanüstü bir dönüşü temsil ediyor. Parkın kalanların üçte birinden fazlasına ev sahipliği yapması, onu gerçek bir gemi haline getiriyor.

Fil safarilerinin etiğine karşı dikkatli iseniz, 4WD'ler burada iyi bir seçenektir ve kaplanları, filler, gergedan ve daha fazlasını görme şansını artırarak daha geniş bir alanı kapsar. Ayrıca ormandaki yaya yürüyüşlerinin bacaklarınızı germenize izin verdiği Burapahar Bölgesi'ni de içerir.

Daha büyük turlar, genellikle yüzyıllar boyunca ekilen ve dolambaçlı yoldan değer olan ve Wanderlust'un dünyanın 10 harikasından biri olarak adlandırılan komşu Meghalaya devletinin ünlü 'yaşayan kök köprülerine' ziyaretleri birleştiriyor.

5. Jutland, Danimarka

Danimarka'nın güneyindeki Jutland, her baharda (Mart ortasından Nisan ortasına kadar) ve sonbaharda (Ağustos'tan Ekim'e kadar), gün batımını geçecek kadar 400.000 güçlü sığırcık mırıldanmasına tanık oluyor. Bu fenomene "kara güneş" diyorlar.

jutland.jpg

İlkbaharda, kuşlar Batı Avrupa'nın beslenme alanlarından (Fransa, İngiltere, Hollanda, vb.) İskandinavya'ya geri döner, kurt ve böcekleri doldurmak için Wadden Denizi'nin sulak alanlarında durur. İnanılmaz sayıları ve göz kamaştırıcı akrobasileri, binlerce kuş sürüsü arasında bir kuş seçmeyi daha zor bulan peregrine şahinleri gibi yırtıcıları eritmektir.

Bu hava balesini görmek için en iyi yerler Tonder ve Ribe bataklıklarıdır. Bu görüntünün ne kadar süreceğini asla bilemezsiniz - kaç tane yırtıcı olduğuna bağlıdır - ancak genellikle kısa bir zaman dilimidir. Bu nedenle uzman bir rehber önerilir. "Kara güneş" sıcak noktalarına günbatımı turları düzenleyen Wadden Deniz Merkezi'nde (Vadehavscentret) bir tane seçebilirsiniz.

Nisan için en iyi kültürel yerler

6. Moriones Festivali, Filipinler

Nisan, Moriones Festivali'nin Marinduque Adası'nın kasabalarının, Roma askerleri gibi giyinmiş maskeli yerlilerle doldurduğu Filipinler'e dönüşünü kutluyor, plastik zırhları altı paketinde sıcak güneşte parlıyor.

filipinler.jpg

Festival, çarmıha gerilme sırasında Mesih'in tarafını bir mızrakla deldiği söylenen ve bir kan sıçraması vizyonunu iyileştirdiğinde hemen dönüştürülen Roma askeri Longinus'un hayatını kutluyor.

Kutlamalar doğal olarak Paskalya'nın Kutsal Haftasına bağlıdır. O zaman Roma lejyonerleri (Yerel çiftçiler ve balıkçılar) Longinus için avlanan sokaklarda yürüyorlar; bu sokaklar Paskalya Pazarında Passion oyununda yerel olarak 'başı kesilmeden' defalarca yakalanıp tekrar ele geçiriliyor.

Şu anda çok az sayıda parti var -festivalin amacı bu değil- daha çok bir inanç göstergesi. Yine de her şey tiyatronun ikna edici ve askerlerin maskeleri karmaşık sanat eserlerinden oluşuyor. Adadaki çoğu kasaba kendi versiyonuna sahip olacak ancak en büyük sahne için ada başkenti Boac'a gidecek.

7. Kawasaki, Japonya

Nisan ayında çok sayıda bahar doğurganlık festivali olabilir.

japonya.jpg

Evet, Nisan ayının ilk Pazar günü hayattan isteyebileceğiniz her şeyi birleştiren bir Japon festivali olan Kanamara Matsuri'nin dönüşünü kutluyor. Burada doğurganlık ve refah için dualar ediliyor. 

Geçit töreni öğlen saatlerinde Kanayama Tapınağı tarafından yapılır, ancak iyi bir yer istiyorsanız erken gelmek en iyisidir. 

8. Harz Dağları, Almanya

Yılda sadece bir Cadılar Bayramı'nın adil olmadığını düşünüyorsanız, Nisan ayının son gecesi Almanya'ya yapılacak bir yolculuk süpürge çubuğunuzu kaldıracaktır.

almanya.jpg

Walpurgisnacht kuzey Avrupa ve İskandinavya'da kutlanır, baharın gelişini ve 1 Mayıs'ta Saint Walpurga'nın bayram gününü müjdelemekle birlikte, pagan kökleri özellikle Saksonya-Anhalt'ın Harz Dağları'nda derinlere uzanır.

Burada, kasabalar hala gece cadılarına inanıyor ve büyücülerin Brocken Dağı'nda toplandıkları söyleniyordu ve şenlik ateşleri onları korkutmak için korkulu köylüler tarafından yakıldı.

Bu gün, yerli halk daha çok cadı tarafında, her yıl 35.000 ziyaretçiyi çeken Thale'deki Hexentanzplatz'daki (“Cadıların Dans Pisti”) ateşlerin etrafında dans etmek için şeytanlar ve kocakarılar gibi giyiniyor.

Belediye binasının fırtınasının daha sıra dışı geleneklerden biri olduğu yakındaki Goslar ve Wernigerode kasabalarında başka kutlamalar da bulunabilir. Canlı müzik ve çok sayıda zanaat ve yemek tezgahı, şenliklerin birkaç gün sürmesini sağlar.

9. Bangkok, Tayland

Songkran olarak bilinen Tayland Yeni Yılı, aslında 13 Nisan'dan itibaren ülke çapında patlayan üç günlük bir su savaşıdır. Neyse ki, yılın en sıcak dönemi, bu da her şeyi oldukça ferahlatıyor ve kimse -su tabancalarına sınır tanımayan keşişler dışında- sırılsıklam olmaktan kaçmıyor.

bangkok.jpg

Su, Budistlerin bir önceki yılın talihsizliklerini yıkamasının sembolik bir yoludur. Her şeyden önce bu dini bir tatil ve her gün yerli halk teklifler yapmak için tapınaklara yönelirken, sokaklar insanlarla dolup taşıyor.

Bangkok şu anda parti merkezidir. Özellikle Khao San Road'un turizm alanı, keskin nişancıların sahneden patlayan EDM ile süper ıslatıcıların sokağı haline geldiği için kordon altına alındı. Yerliler Silom bölgesi etrafında toplanırlar.

Daha geleneksel bir kutlama yapmak istiyorsanız, festival zamanı Songkran'dan (17 ila 19 Nisan) Pazar günü düzenleyen başkentin eteklerinde Phra Pradaeng bölgesine gidin. Tayland Ramen Bayrak Töreni, bölgedeki köyler tarafından yapılan sakin bir bayrak ve çiçek şamandıralarına tanıklık ediyor. Yine de sırılsıklam olmaya hazır olun. 

10. Antigua, Guatemala

Nisan genellikle Semana Santa'nın (Kutsal Hafta) Antigua, Guatemala'ya dönüşünü görür ve bu eski sömürge sermayesinin taşlarını enfes sanata dönüştürür.

Bu dönem, Latin Amerika'da Paskalya'nın en canlı zamanlarından biridir. Alfombras olarak bilinen çok renkli talaş ve çiçeklerin geniş halı duvar resimleri, yerel aileler tarafından adanmışlık işareti olarak yaratılır ve bazılarını oluşturmak için 20 saate kadar süren parke taşlarına serilir.

guatemala.jpg

Geçit töreninden önce, haçın 14 istasyonunu tasvir eden şamandıraların mor kapüşonlu taşıyıcılar (Cucuruchos) tarafından yukarı kaldırıldığı ve binlerce kişide kalabalıkların katıldığı geçit töreninden önce gelmesi oluyor. Sokaklarda yürürken güzel halıları eziyorlar, saatlerce süren özenli işleri yok ediyorlar.

Geçit töreni hafta sonu boyunca devam ediyor, çünkü hava tütsü ile kalınlaşıyor ve aileler 'halılarını' tekrar tekrar yapıyor ve yeniden yapıyor. Pastel renkli sokakları dolaşmak için erken gelmek, bu fantastik görüntüleri tüm ihtişamlarıyla keşfetmenize, sokakları yaşayan, geçici sanat olarak buraya hayran olmanıza izin verir.

11. Baykal Gölü, Rusya

Sibirya'daki sıcaklıklar yavaş yavaş doğaüstü donmaların üzerine çıkmaya başladığında, Nisan bu yıl doğanın en büyük donmuş harikalarından birini tam olarak deneyimlemek için son şansı işaret ediyor: Dünyanın en derin gölü olan Baykal Gölü'nün açık buzu.

baykal.jpg

Göl Kasım ayında donmaya başlar, ancak derinliği göz önüne alındığında, sadece Ocak ayına kadar tamamen donar, bu noktada o kadar kalındır ki, buz üzerinde bir araba sürebilirsiniz. Aynı zamanda inanılmaz derecede şeffaftır; nesneler yüzeyin 40 metre altında yerde donmuş olarak görülebilir.

Nisan ayının başlarında bile, ne kadar soğuk olduğuna bağlı olarak gölde trekking, buz pateni ve hatta köpek kızağı yapmak için hala yeterince kalındır. Bunu yaparken aşağı bakmak biraz cesaret gerektirir.

Ayın ilerleyen günlerinde göl erimeye başlayacak, ancak o zaman bile ne kadar derin ve şeffaf olduğunu görebilirsiniz. Özellikle daha sessiz mevsimlerden birinde Trans-Sibirya demiryoluna binmeyi düşünüyorsanız, burada muhteşem bir mola verebilirsiniz. 

12. Umman

Mart ve Nisan ayları, Maskat'ın güneyindeki Jebel Akhdar'ın 'yeşil dağı'nın canlı bir pembeyi kızardığı Umman'da gül hasat mevsimidir.

Bin yıldan fazla bir süredir, wadis ve kireçtaşı teraslarının labirenti, ülkenin ünlü gül suyunu yapmak için çamur fırınlarında kaynatılan şam güllerinin bahçelerine ev sahipliği yapmıştır.

uman.jpg

Dağ köylerinin ve çiftliklerinin rehberli turları, 2.000 metre yüksekliğinde gizli bir dünyayı keşfetmenize olanak verir, etkileyici kanyonları boyunca rehberli yürüyüşler ek bir bonus olur.

Kurutulmuş gül yapraklarının satıldığı yakındaki Nizwa kasabasının ziyaretlerini (Genellikle tıbbi çay demlemek için kullanılır), hareketli bir yazlık endüstrisini ortaya çıkarırken, yerel yemek pişirme dersleri yemeğinize bir dizi gül aroması eklemeyi öğretir.

13. Salar de Uyuni, Bolivya

Nisan başı Bolivya'nın Uyuni Tuz Daireleri tarafından yaratılan inanılmaz ayna etkisini yakalamak için yılın son şansını sunar. Buradaki yağmur mevsimi tipik olarak Ocak ayından ilkbaharın sonlarına doğru, sertleştirilmiş tuz kabuğunun taşan suyun sadece yüzeyde biriktiği ve inanılmaz bir yansıtıcı parlaklık oluşturduğu anlamına gelir.

bolivya.jpg

Alternatif olarak, ayın sonunda giderseniz, sular geri çekildiğinde daireler arasında yüksek rakımlı göllere, gayzerlere, volkanlara, kaplıcalara ve kaktüslere dağılmış 'adalara' gidebilirsiniz.

Dünyanın ilk tuz oteli olan Luna Salada Hotel & Spa'da kalmak, geceleri berrak gökyüzüne göz gezdirmek için etrafta dolaşmanızı ya da yakındaki Uyuni veya Tupiza'dan günlük gezileri kolayca yapabilirsiniz.

14. Stewart Adası, Yeni Zelanda

Nisan ayı, kuzey yarımkürede Aurora Borealis'in son ışıklarını Ekim ayına kadar görürken, dünyanın diğer tarafında bu tamamen başka bir konudur. Burada, 'Southern Lights' sezonu (En iyi şekilde görülen dönem: Nisan ve Eylül) yeni başlıyor.

Antarktika gezisine katılamamış olursanız, bu kozmik fenomeni görmenin en iyi yolu, Yeni Zelanda'nın Southlands'ın en güney ucundaki küçük Stewart Adası'na gitmektir. 2019 yılında Dark Sky Sanctuary olarak tanınan adanın yaklaşık % 85'i Rakiura Ulusal Parkı'nın bir parçası olarak korunuyor ve ışık kirliliğinin olmaması onu görüntüleme için mükemmel kılıyor.

yenizelanda.jpg

Ana Oban kasabasında bile iyi yıldız gözlem noktaları var, ancak üç günlük Rakiura Pisti gibi parkurlara çıkmaya ve karanlıkta kısa bir süre için bir kivi kuşunu kısaca görme şansına sahip olmak için para ödüyor.

Yola çıkmadan önce aurora tahminlerini kontrol ettiğinizden emin olun. Bunlar, bölgedeki jeomanyetik aktivitenin gücünü tahmin eder, KP4 veya üzeri herhangi bir şey iyi bir şov için muhtemel yerde olduğunuz anlamına gelir.

15. Grönland

Nisan ayının sonlarından itibaren, Arctic Grönland'da dört ay boyunca gerçekten hava kararmıyor. Gece güneşinin zamanıdır, gecelerin puslu bir alacakaranlıktan asla daha karanlık olmadığı ve uzun günler mümkün olduğunca gezmenize izin verir.

gronland.jpg

Ayın sonunda, sıcaklıklar biraz yükseldi, bu da dev buzdağlarının Disko Körfezi denizine buzağıladığını gösteriyor. Batı sahilindeki Ilulissat'tan kısmen donmuş sulara yapılan yolculuklar, bu devleri yakından görmenizi sağlar.

Alternatif olarak, sadece birkaç bin nüfusa sahip Tasiilaq'ın tüm doğu kıyısındaki en büyük kasaba olan daha az doğusunda olun. Bu, gezegendeki en vahşi topraklara köpek kızağı gezileri için atlama noktasıdır. Unutulmaz bir deneyim olacaktır.

16. Malavi

Malawi Afrika'da günlük yürüyüş söz konusu olduğunda oldukça hafife alınmaktadır ve kuru mevsimin başlangıcını işaret eden Nisan, botlarınızı takmak için harika bir zamandır.

Chelinda'nın doğusundan eski Livingstonia Misyonuna uzanan iki gecelik bir yürüyüş olan Livingstonia Trail ile mücadele etmek için kuzeydeki Nyika Milli Parkı'na gidin. Vahşi ova dağlık arazilerini keşfedin, ovaları süpüren manzaralı kamplarda bir gece geçirin.

malawi.jpg

Alternatif olarak, daha derin bir meydan okuma, güneydeki Mulanje Masifi'dir. En yüksek zirvesi 3.000 metreyi geçerek, çay plantasyonlarından kayalık sınırlarına kadar yükselirken Orta Afrika'daki en yüksek zirveye ulaşır. Yarım düzine parkur rotası, dağ kulübesinin yol boyunca kalmasıyla rotanızı 1 ila 6 gün arasında değiştirebileceğiniz anlamına gelir.

17. Kaledonya Kanalı, İskoçya

İskoçya'nın Kaledonya Kanalı boyunca mavna gezileri Nisan ayının başında tekrar başlar ve genellikle Ekim ayına kadar devam eder.

Inverness ve Fort William arasında kendi hızınızda yelken açmak için hoş bir fırsat yaratabiilrsiniz.

bie.jpg

Yol boyunca durduğunuzda, üç veya dört günlük yavaş macera boyunca 97 km'lik bir rotayı yol alırken doğal vahşi, ortaçağ kaleleri ve içki fabrikaları arasında bacaklarınızı dinlendirebilirsiniz.

18. Yüksek Atlas, Fas

Fas’ın kayalık merkezi bir efsane ve Nisan’ın serin bahar havası Atlas dağlarıyla başa çıkmak için harika bir zaman.

Aralık üç bölüme (Yüksek, Orta ve Anti-Atlas) ayrılarak bol seçenek var, ancak özellikle yüksek bölümün kır çiçekleri şu anda nefes kesici.

Burada, gezginlerin çoğu, Marakeş'ten Imlil köyüne (bir saat) giden izlerin düştüğü yüksek Atlas Atlası'nda Toubkal'ın (4,167m) ulaşılabilir yamaçlarına gidiyor. Sığınak yolunu bulmak kolaydır ve yüksek irtifaya uyum sağlamak için bir gecede orada yaşamak çok önemlidir.

morocco.jpg

Toubkal tırmanışının kendisi için genellikle ertesi sabah şafaktan önce yola çıkan bir rehbere (ve kramponlara) ihtiyacınız olacak. Ama büyük olanla başa çıkmak istemiyorsanız alternatif zorluklar var. Imlil çevresindeki birçok günlük gezi, eski Berberi köylerinde, nesilden nesile giden uzun yollar boyunca bir rota çiziyor. Tamamen başka bir dünya.

19. Likya Yolu, Türkiye

Türkiye'nin simgelerinden biri haline gelmiş Fethiye ve Likya Yolu için en iyi zaman dilimi bahar aylarıdır. 

Nisan ayı, serin hava; buharlı güneybatıya gitmeyi çok daha kolay hale getirdiğinden, 540 km'lik bölümleri veya hepsini yürümek için mükemmel bir zamandır.

likya.jpg

Rotanın kendisi Teke Yarımadası'nın Akdeniz kıyılarını Ölüdeniz'den Geyikbayiri'ne kadar yakından takip ediyor, eski Roma yollarını ve Likya olarak bilinen bir alanda toplam dört hafta süren göçebe patikaları takip ediyor.

Yanınıza yedek bir ayakkabı almanız ve daha zorlu parçaları atlamak için yerel minibüsleri (dolmuş) kullanmanız önerilir. Yol boyunca, kıyı çamları, 'hayalet kasabalar', tarihi kalıntılar ve sonsuz deniz manzarası bulacaksınız. Mükemmel bir bahar deneyimi olabilir.

20. Kuzey Peru

Machu Picchu'daki kalabalıkları unutun. Peru’nun en büyük kayıp dünyası İnka’nın bir ürünü bile değil. Kuzey Peru And Dağları'nın en tepesinde, ilk taş Machu Picchu'ya döşenmeden yaklaşık 500 yıl önce Chacapoyas tarafından inşa edilen Kuelap şehri burada yatıyor ve Nisan, buradaki kalıntıları keşfetmek için harika bir ay.

Bu, normalden daha az ziyaretçi gören en güzel aydır. Teleferiği Nuevo Tingo'dan alabilirken, ulaşmanın en tatmin edici yolu, çoğu yürüyüşçünün Tingo'dan Utcubamba Nehri'ni takip eden rotayı izlediği yürüyüş parkurlarıdır. Sadece yarım günlük bir yürüyüş yapabilirsiniz ama çok az ürkütücü olabilir, çünkü yürürken tepelerin üzerinize doğru geldiğini hissediyorsunuz.

peru.jpg

Zirveye çıktığında, Kuelap’ın dev duvarları bu antik kalenin ne kadar güçlü olduğunu kanıtlıyor. Bunların hepsi henüz ortaya çıkmadı ve dağ sisleri, sadece rahatsız edilmemiş yuvarlak evleri, dar koridorları, mezarlıkları ve kurban alanlarını dolaşırken keşif duygusuna katkıda bulunuyor.

Source: https://www.wanderlust.co.uk/content/best-places-to-visit-in-april/