Ofisçe Tatil İçin 7 Öneri

Ofis arkadaşlarınızla iş gezisine gitmeyi düşünüyorsanız size harika önerilerimiz var!

Yayın Tarihi: 10 Ekim 2018Görüntülenme: 2164
seyahat-plani-yapmak.jpg

İş toplantınızı Uzakdoğu'da bir safari turu sonrası yapmaya ne dersiniz? Ya da raporları tamamladıktan sonra bilgisayarı kapatıp Balkanlar'ın en güzel kafelerini size özel olarak hazırlanan münferit turlarla keşfetmek ister misiniz? Patronunuzu iş gezilerine ikna edip hep birlikte bir tatil organizasyonu yapmak hiç fena olmazdı aslında. Bu düşünceden yola çıkarak, ekip arkadaşlarınız ile tatile çıkmak için 7 öneriyi sizler için derledik. 

1. Münferit Bir Tur Planı Yapmak

Kamp çadırlarınızı ve uyku tulumlarınızı hazırladınız mı? Şehir hayatında hasret kaldığınız yeşile doyma zamanı geldi de geçiyor. Her ekipte olduğu gibi çalışma arkadaşlarınızdan birisi ranger olarak mı anılıyor; hemen bir doğa yürüyüşü planlayın.

Birkaç günlüğüne de olsa teknolojiden uzak yalnızca ormanın sakinliği ve kuş sesleri arasında yaşamak ofisteki stresli ruh halinize de iyi gelecek. Hem burada öğrendiğiniz çadır kurma ve ateş yakma tecrübesi ile bir sonraki tatilleriniz için de deneyim sahibi olacaksınız. 

2. İş Toplantısı ve Tatili Bir Arada Yapmak

Tamam, patronunuz biraz işkolik ve sürekli şirket hedefini tutturmanın hesabını yapıyor olabilir. Bu seferki toplantınız için içerisinde devasa bir aqua parkın olduğu bir otelde bir araya gelmek hiç de fena olmaz. Parmak arası terlik ve mayolarla yapacağınız günlük toplantıların ardından hep beraber su kaydıraklarının keyfini çıkarabilirsiniz. Emin olun tatil dönüşü topladığınız bu enerji ve motive ile siz bu şirketi uçurursunuz.

seyahat-etmek.jpg

3. İş Arkadaşları ile Dalış Eğitimine Katılmak

Duyduk ki şirketinizde çalışmak için iyi derecede yüzme bilmek gerekiyormuş, aranan şartları taşıyorsanız tatil için de ekibe katılabilirsiniz. Uzmanlar birlikte çalışan ekip arkadaşlarının yeteneklerini öne çıkarmak için farklı alanlarda iş birliği öneriyor. Dalış eğitimi süresince birlikte geçireceğiniz zamanda arkadaşlarınızın hobilerini ve fobilerini öğrenme şansınız olacak mutlaka. Böylece iş ortamındaki tepkilerine de daha anlamlı gözlerle bakabileceksiniz. E yeni yerler görüp keşfetmek de cabası!

4. Toplum Yararına Bir Projeye Katılmak

Tatil deyince akla gelen deniz, kum, güneş üçlüsü tabi ki hiçbir şeye değişilmez ama vicdan sahibi bir birey olarak toplumsal bir projede yer almanın hazzı da hiçbir yerde yok. Tatil günlerinde gönüllü olarak bir projede yer almayı hiç düşündünüz mü mesela? Ekip içinde belki de lider pozisyonundasınız ama bir ay boyunca mutfak bölümünde yemeklerin yapılmasına yardımcı olabilir, yaşlılar için gönüllü bakıcılık yapabilirsiniz.

Toplum yararına düzenlenen projelere katılarak ekip arkadaşlarınızla iş seyahatlerinize bu şekilde çıkın. Sevgiye muhtaç olan bu insanların gözlerindeki mutluluğu görüp bu duygu birikimiyle iş yerinize döndüğünüzde, artık bir A-4 kâğıdını bile boşa harcamamak için gayret gösterdiğinizi patronunuz da mutlaka fark edecektir.

ofisce-tatil.jpg

5. Ekip Arkadaşları İle Takım Çalışması Yapmak

Ofis içerisinde takım arkadaşları ile iyi geçinmek en hassas konulardan biridir. Zaman zaman sürtüşmeler, atışmalar iş yerinin havasını bir anda buz gibi yapar. İş yeri sahibi bu nedenle ekip çalışması ile birlikteliğinizi pekiştirmek için bu tarz bir tatil planlanmasına da daha sıcak bakabilir. Hem bu sayede iş yerindeki performanslarda da gözle görülür bir artış yakalayabilirsiniz.

6. Hep Birlikte Hobi Bahçesi ile Uğraşmak

Her ne kadar hobi bahçeleri devamlı bakım gerektiren yerler olsa da tatil sürecini meyve, sebze toplama ile geçirmek alternatifsiz bir keyif verecektir. Her ekip üyesi kendi bahçesinde yetiştirmek için bir sebze seçip kamp süresince bakımını üstlenir, arkadaşının seçtiği sebze ile kendi sebzesini kıyaslayarak doğal bir rekabet ortamında mücadele eder, nihayetinde rekabetçi bir ruha sahip olarak iş yerindeki verimliliğini de doğrudan etkiler.

7. Ofis Ekibiyle Beraber Safari Yapmak

Adrenalin bağımlıları bu iş ve tatil planına hayır diyemeyecek, eminiz. İçinizdeki özgür ruhu çıkarma fırsatı yakalayacağınız safaride heyecan ve adrenalin hep üst safhada olacak ve hedefe ulaşmak için oldukça zorlu yolardan geçmek zorunda kalacaksınız. Aynı iş yerindeki ve gerçek hayattaki gibi. Bu sayede ekip arkadaşınızın stres altında karar verme sürecinde ne kadar sabırlı olduğu ve isabetli kararlar alıp almadığını birlikte görebilirsiniz.