Ohrid'i Görmek İçin Çok Geçerli 7 Neden!

Ohrid turu neden mutlaka yapılmalı? İşte çok geçerli 7 neden!

Yayın Tarihi: 17 Nisan 2021Görüntülenme: 3567
ohridkapak.jpg

Dar, arnavut kaldırımlı sokaklara ve ortaçağ mimarisine ev sahipliği yapan Ohri'de tur yapmak, zamanda bir yolculuk gibi görünebilir. Özellikle Balkan turları destinasyonları arasında masalsı bir yer olan Ohrid, parıldayan plajları, muhteşem manzaraları ve ekonomik bütçeyle sunulan zengin Akdeniz ve Türk mutfağı ile bir tatil cennetidir.

Ohrid Hakkında

'Balkanların Kudüsü' olarak tanımlanan Ohrid, Avrupa'nın en eski yerleşim yerlerinden biridir ve bir zamanlar din ve Slav kültürünün merkez üssü olarak kabul edilmiştir.

Ohrid'in tarihi, şehrin eski kentini çevreleyen her binada görünebilir ancak şehri eşsiz bir tarihi eser yapan Ohri Gölü'dür.

Üç milyon yaşında, Avrupa'nın en eski ve en derin göllerinden biri olan Ohrid Gölü, Ohri'ye hem kültürel hem de doğal UNESCO Dünya Mirası olarak adlandırılma prestijini veriyor.

Ohrid Nerede?

Makedonya dağlarının arasında, başkent Üsküp'ün üç saat dışında yer alan Ohrid, bir sonraki Balkan gezisi planı için mükemmel bir seçenek olacak.

Hayal ettiğinizin çok ötesinde güzel ve doğal manzaralarla çevrili Ohrid, büyük şehirlerin karmaşasından uzakta olsa da otobüs veya uçakla kolayca erişilebilir yerdedir. Hatta öyle ki şehrin kendi uluslararası havalimanı bile var. Bölge içinde seyahat etmek isteyenler için, Yunanistan sınırı iki saatten daha az uzaklıkta.

ohridgolu.jpg

Peki Makedonya'nın tarihi ve doğal güzellikleriyle örülü Ohrid şehri neden görülmeli ve Ohrid turu neden mutlaka yapılmalı?

İşte çok geçerli 7 neden!

1. İnanılmaz doğal manzaraları

Ohrid gezi turları ile Ohrid kıyı şeridinde olmadığı için, şehrin karakteri ve doğal güzelliği mutlaka görülmeli. Ohrid Gölü, çevredeki dağların ve tepelerin manzarasını ortaya çıkaran sahil bölgelerine ev sahipliği yapıyor.

Kıyı şeridi boyunca, özenle inşa edilmiş köyler bölgeye bir İtalyan havası verirken, deniz kenarındaki tatil köyleri onu güneşte dinlenmek için mükemmel bir yer haline getiriyor.

Plajdan bıkmış olanlar için, kıyı şeridinde ve dağlara doğru uzanan yürüyüşler özellikle cezbedici oluyor.

2. Taze ve ekonomik yemekler

Makedon mutfağı Ohrid turları için yeterli bir sebep.

ohrisehri.jpg

Bölgedeki en iyi falafel sandviçlerinden bazılarını taze humus ve salamura sebzelerle sunan Dr. Falafel'i duymadan Ohri'ye gitmeniz pek olası değil.

Makedon yemekleri çeşitli kültürlerden etkilenmiştir ancak büyük ölçüde İtalyan lezzeti ile Akdeniz ve Türk lezzetlerine odaklanmaktadır. Tipik yemekler arasında lapa lapa kifli hamur işleri, turli tava olarak bilinen zengin sebze ve et yahnisi ve lezzetli bir fasulye yemeği olan tavče-gravče yer alır.

Yöresel yiyecekler sıfırdan yapılır, kalite ve tazeliğe odaklanırken, göl taze deniz mahsulleri sıkıntısının olmamasını sağlar.

3. İnanılmaz mimari yapısı

Bir zamanlar 365 kiliseye sahip olan Ohrid; manastırlar, şatolar ve kalelerle dolu büyüleyici bir mimari düzene sahiptir.

Eskiden gladyatör dövüşlerine ev sahipliği yapmak için kullanılan şehrin antik tiyatrosu da dahil olmak üzere mimarinin bir kısmının geçmişi M.Ö. 200 yılına kadar uzanmaktadır.

bir.jpg

İyi korunmuş alanlar artık bir konser ve tiyatro mekanı olarak hizmet veriyor. 13. yüzyıldan kalma ünlü Saint Jovan Kaneo Kilisesi'nin hemen üzerindeki yola çıkarak gölün üzerinde batan güneşi izleyin. Muhteşem manzara garantilidir.

4. Gece boyunca dans

Ohri mütevazı olsa da iyi vakit geçirmek isteyenler için hareketli bir gece hayatına sahip.

Göl kenarındaki barlar ve kafeler 01:00'a kadar içecek ve tatlı imkanı sunarken, caz severler The Jazz Inn'de çoğu gece canlı müzik dinleyebilir. Biraz daha çılgın bir gece arayanlar için Club Havana, kalabalığı sabah 5'e kadar zıplatmak için bölgenin dört bir yanından DJ'ler getiriyor.

5. Gölde yüzme keyfi

Ohrid, mayıs ayında az yağmur alır ve sıcaklıklar 23 °C ile 31 °C arasında değişir. Dolayısıyla Ohrid turunuz da güneşli bir cennete dönüşür.

Hava, günü sahilde dinlenerek veya bir kafede bir içecek yudumlayarak geçirmek için mükemmeldir. Daha maceracı gezginler için kano ve uçurumdan atlama gibi birçok açık hava etkinliği bulunuyor. Tekne kiralama son derece ucuzdur ve gölün ortasından göle dalmak kaygısız bir gün geçirmenizi sağlar.

6. 800'den fazla Bizans yapısı görmek

Ohri'nin kiliseleri, güzel fresklerin ve teolojik temsillerin yanı sıra, 11. yüzyıldan 14. yüzyılın sonuna kadar uzanan 800'den fazla Bizans tarzı ikondan oluşan bir koleksiyona sahiptir.

kaleohrid.jpg

MÖ 200 yılında inşa edilen ve yaz aylarında hala konser ve performanslara ev sahipliği yapan Helenistik tipteki Antik Tiyatro'yu bulana kadar pitoresk eski kentte dolaşabilirsiniz. Daha sonra antik kentin nefes kesen manzarasının tadını çıkarabileceğiniz Çar Samuil Kalesi'ne tepeye tırmanın.

7. Bütçeyi aşmayacak olmak

Paranızı bitirmeden bütçenizi sarsmadan birçok yer görüp sayısız eğlenceli aktivite yapacağınız Ohrid turunda ekonomik bir gezi planı yapmış olursunuz.

Makedonya, ücretsiz yürüyüş turları, müzelerin yoğun olmaması ve son derece ucuz günlük aktiviteler sunan (iki saatliğine kano kiralamak size sadece 5 dolara mal olur), bütçe bilincine sahip gezginler için harika bir yerdir.

Ohri, bütçe dostu bir cennettir.

golsehr.jpg

Ohri'nin keşfedilmeyi bekleyen bir turist hazinesi olduğuna şüphe yok. Doğal güzelliği, Instagram'a yakışır manzarası ve bütçe dostu aktiviteleri, onu bir sonraki yerini arayan turistler için gelecek ve gelecek bir seçenek olarak işaret ediyor, bu yüzden turist sirki başlamadan önce gidin.