Ölmeden Önce Yaşanacak 13 Seyahat Deneyimi

Bunlar ölmeden önce yapılacak gerçek yolculuklar...

Yayın Tarihi: 04 Haziran 2020Görüntülenme: 2627
haberkapak.jpg

En nadir ve en zorlu seyahat deneyimleri kimin hayallerini süslemiyor ki? Birçok gezginin ve ruhu keşfetme duygusuyla dolu olanların ölmeden önce yapması gereken 13 şeyi sıraladık.

Bunlar ölmeden önce yapılacak gerçek yolculuklardır.
Hazırsanız başlıyoruz.

1. Büyük Kanyon'da Rafting Yapın

Neden Büyük Kanyon?

Büyük vadiyi tamamen farklı ve nadir bir açıdan görmek için Büyük Kanyon'da rafting yapmak, ölmeden önce yapılması gerekenler listenizin üst sıralarında olmalı. Kayalık bir kenarda yukarıdan Colorado Nehri'nin dalgasına baktığınızda, bu nehrin devasa büyüklüğüne hayran olmamanız imkansız.

uccc.jpg

Tabii ki, dünyanın doğa harikalarından biri olan bu kanyonun oluşması iki milyar yılı aldı. Ve bu yüzden kanyonu su seviyesinden görmek, ondan etkilenmenin en iyi yoludur. Özel rafting izni alarak seyahat bucket list'inize bu deneyimi eklemelisiniz.

2. Vatikan'daki Sistine Şapeli'ni Görün

Neden Sistine Şapeli?

Bir dönemi etkileyen sanat akımı ve dünyanın en önemli sanatçısı Michelangelo'nun eserini görmelisiniz! Vatikan Müzesi kompleksine sıkışmış 40 metre uzunluğunda 13 metre genişliğindeki bu şapel, her gün binlerce kişiyi ağırlıyor.

ikiii.jpg

Evet, ikonik tavan ve özellikle sunak duvarının Son Yargısı, muhtemelen şimdiye kadar göreceğiniz en etkileyici resimlerdir. Önceden rezervasyon yapmak önemlidir, bu nedenle Sistine Şapeli'ne ziyaretinizi organize etmede gecikmeyin.

3. Everest Ana Kampında Uyku, Nepal

Neden Everest Ana Kampı?

Destansı bir yürüyüşü tamamlamak için, zirvelere tırmanın. Dünyanın en yüksek dağının eteklerinde 14 günlük nefes kesici bir yolculuk olan Everest Ana Kampı'na yolculuk yapın. Ancak çayevi misafirperverliği ve rotadaki Himalaya manzaraları muhteşem olsa da, çoğu gezinin aslında Everest Ana Kampı'nda kalmasına izin verilmiyor çünkü bu, özel izin gerektiriyor.

birr.jpg

Hem güçlü dağın gölgesinde uyumak hem de son hazırlıklarını yapan cesur / deli ruhlarla konuşmak benzersiz bir fırsattır.

4. Machu Picchu'ya Yürü, Peru

Neden Machu Picchu?

Çünkü Machu Picchu içermeyen bir seyahat listesi oluşturmak neredeyse imkansız. Dağlara tünemiş sisler ve gizemle dolu bir medeniyetin başkenti...

Eğer yapabiliyorsanız buraya yürüyerek gitmelisiniz. Şehir, trekking'in sağladığı yavaş yavaş keşfedilmeyi ve birikmiş heyecanı hak ediyor.

dortt.jpg

Yürüyüşler uzunluk, yükseklik ve zorluk derecesine göre değişir, bu yüzden yola çıkmadan önce hava durumunu dikkate almanız gerekir. Unutmayın, kuru mevsim (gitmek için en iyi zaman) Nisan-Ekim arasıdır. İnka Yolu için de izin almanız gerekiyor. Her yıl sadece sınırlı sayıda izin veriliyor.

5. Milford Pistinde Yürüyüş, Yeni Zelanda

Neden Milford Pisti?

Yeni Zelanda’nın büyük yürüyüşlerinden birini mükemmel bir tarzda tamamlayın. Yeni Zelanda'nın dokuz resmi Büyük Yürüyüşü var (yakın zamanda yenisi açıldı) ve Milford Pisti tartışmasız en büyük bölümüdür.

bess.jpg

Bu dört günlük yürüyüşte, 53.5km'lik Te Teu Gölü'nden Milford Sound'a, Fiordland Ulusal Parkı'nın ihtişamından göllere, şelaleler, buz tarlaları, orman ve bol miktarda panoramik manzaralar sizi bekliyor olacak.

6. Namibya'da Yıldızların Altında Uyuyun

Neden NamibRand?

Dünyanın en iyi göksel manzaralarını deneyimlemek için. Şehir merkezinden uzaklaştığınızda neredeyse her yerde yıldızları görebilirsiniz. Ama çok karanlık, çok açık ve çok uzak bir yere seyahat ederseniz deneyiminiz ekstra cennet olacaktır.

altii.jpg

Namibya’nın geniş NamibRand Tabiatı Koruma Alanı, sadece birkaç altın sertifikalı Dark Sky Rezervinden biridir. Basitçe, dünyanın en iyi karanlık gökyüzüne sahip. İçinde kasaba veya yerleşim yeri yok, hatta yakınlarda bile yok ve Namibya gezegenin en seyrek nüfuslu ülkelerinden biri. Kuru iklim bulutsuz gökyüzünün harika bir seyir alanı olduğu anlamına gelir.

7. Amazon, Ekvador'da Nesli Tükenmekte Olan Bir Kabileyi Ziyaret Edin

Neden Ekvador Amazon?

Eşsiz bir kültüre göz atmak ancak bunu hassas ve sorumlu bir şekilde yapmak için. Kabileler kendi kültürlerini korumak için mücadele veriyor.

yedii.jpg

Ancak bunu turizme çevirmeleri bazı gruplar için kültürel bir yaşam çizgisi sağlıyor ve kabilelerin kendileri tarafından işletilen localara veya turlara rezervasyon yapan gezginler, nesli tükenmekte olan gelenekleri canlı tutmaya (ve çok tehdit altındaki ortamlarını geliştiricilerden korumaya) yardımcı oluyorlar. Ziyaretçiler halkların yüzyıllardır nasıl var olduklarına dair gerçek bir içgörü elde etme fırsatı buluyor.

Buradaki geziler arasında kano ve piranha balıkçılığı, geleneksel sazdan kulübelerde uyumak ve Cofán rehberleriyle vahşi yaşamın olduğu yağmur ormanlarına yürüyüş yapmak, maceralı düşünen için isteğe bağlı bir gece kamp gezisi yer alıyor.

8. İzlanda'da Bir Volkanın İçine İnin

Neden İzlanda?

Dünya'nın merkezine benzersiz bir iniş için. Ölmeden önce yapılacaklar listenize Jules Verne macerasını eklemek için İzlanda'ya gitmelisiniz. Garip, tekil bir yer; jeolojik açıdan yeni doğmuş bir bebek gibi volkanik mağaralarda toprak inliyor, tıslıyor ve kusuyor.

sekizz.jpg

İzlanda'da Thrihnukagigur yanardağına girilmeye başlandığı 2012 yılından bu yana gidilmesi kolay bir şey olsa da, yüzeyin altındaki hareketlenmeler burayı gerçekten oldukça heyecan verici kılıyor.

Işıklar birçok renkten oluşan bir mağara ortaya çıkarır - çürük morlar, kükürt sarıları, kan kırmızıları. Sular yukarıdan damlar ve mükemmel akustiği gösterir. Harika ve aynı zamanda çok garip gelecek. Thrihnukagigur en son 4.000 yıl önce patlamıştır.

9. Antarktika'yı Ziyaret Edin

Neden Antarktika?

Antarktika büyük yolculukların ülkesidir. Güçlü, tehlikeli ve inkar edilemez derecede heyecan vericidir.

Gezginler tarafından daha az bilinen bir yeri ziyaret etmek için doğuda Weddell Denizi'nde bir yolculuğa çıkın. Çökmekte olan buzdağları, geniş buz kütleleri ve genellikle öngörülemeyen ve zorlu koşullar, gerçek maceranın nasıl hissettiğini gösterecektir.

dokuzz.jpg

Yüzeyin hemen altındaki etkileyici balya balinaları ve üstteki kalın buz üzerinde kümelenmiş penguenler ve mühürlerin kolonileri de dahil olmak üzere çeşitli vahşi hayvanları tespit edin.

10. Tanzanya'daki Kilimanjaro Dağı'na Tırmanın

Neden Kilimanjaro?

Seyahat deyince akla gelen en etkileyici yerlerden biridir. Tanzanya’daki Kilimanjaro Dağı her seyahat listesinde yer almayı hak ediyor.

onn.jpg

Kilimanjaro bağımsız olarak tırmanamaz. İklimlendirme için daha fazla zaman tanımak ve başarı şansınızı artırmak için daha uzun bir yolculuk yapmak zorundasınız.

11. Klasik Araba ile Küba'da Havana Turu Yapın

Neden Havana?

Hurdaya ayrılmadan önce ikonik bir vintage arabaya atlayın. Küba'da her şey değişti. Kuzeydeki komşu ilişkilerinde yumuşak bir çözülme, adaya yapılan bazı seyahatlerin Amerikan vatandaşları için (biraz) daha kolay hale geldiği ve bazı ticaret kısıtlamalarının kaldırıldığı anlamına geliyor.

onbirr.jpg

Şimdilik, Küba, kültürü güçlü ve sokaklarında her an müzik ve dansın olmasıyla oldukça eşsiz bir yer. Belki de en ikonik Küba görüntüsünü, bir Havana ara sokağında ve klasik 1950'lerin arabasında giderken yakalayacaksınız.

12. Kuzey Işıklarını Yakalayın

Neden Kuzey Işıkları?

Dünyanın en büyüleyici doğa olaylarından biri olan Kuzey Işıkları'nı kaydetmek eşsiz bir deneyimdir ve mutlaka bucket list'inizde olmalıdır.

onikii.jpg

Bu anlık görüntüler ve özçekimler çağında, artık gezegenin en muhteşem ışık şovunu görmek ve onu kaydetmek çok zor olmamalı.

13. Trans Sibirya ile Yolculuk Edin

Neden Trans Sibirya?

Sibirya boyunca dünyanın en güzel yerlerini yavaş izlemek için.

onucc.jpg

Moskova ile Pekin (Trans-Moğol şubesinin rotası, muhtemelen en ilginç olanı) arası uçakla sekiz saatin altında ama trenle yavaş yavaş seyahat ederek toplamda 6 gece seyahat edersiniz.

Sonsuzluğa uzanan ağaçlar, Baykal Gölü ışıltısı, çimenli bozkırlar, Gobi Çölü, yurt kampları, deve sürüleri, tatlı satan istasyon tüccarları ve çok daha farklı deneyimler...

Ölmeden önce yapılacaklar listesi yani bucket list, ruhu keşfetme duygusuyla dolu olanların mutlaka yapması gereken şeylerden biridir. Dünyanın en gizemli ve en merak edilen rotalarını paylaştık. Umarız hepsini keşfetme fırsatı bulabilirsiniz.