Paris'teki En İyi 22 Müze

Louvre Müzesi, Paris'in en iyi müzeleri arasında olabilir ancak Paris size çok daha fazla müze seçeneği sunuyor.

Yayın Tarihi: 27 Şubat 2021Görüntülenme: 3788
kapaks.jpg

Fransa'nın dünyaca ünlü şehri Paris'teki Louvre Müzesi'ni duymayan, bilmeyen yoktur. Çoğu gezgin burayı keşfetmiş, dünya tarihine yön vermiş birçok eseri yakından görme fırsatına erişmiştir. Paris'teki müzeler Louvre ile sınırlı değil!

Her yıl 10 milyon insanın gezdiği Louvre Müzesi, Paris'in en iyi müzeleri arasında olabilir ancak emin olun ki Paris gezisi size çok daha fazla müze seçeneği sunuyor.

Paris'in diğer müzeleri, ilgi çekici yerleri ve yapılacak şeyleri için en az üç gün ayırmanızı öneriyoruz. İster çağdaş sanat, moda, mimari, ister Monet ve Picasso eserlerini göreceğiniz müzeler olsun, Paris'te her alanda bir görsel sanat müzesi var.

Sizin için seçtiğimiz Paris'in en iyi müzelerini, her şey normale döndüğünde, mutlaka ziyaret etmek için Paris gezi notlarınıza eklemeyi unutmayın. İşte Paris'teki müzeler...

1. The Centre Pompidou

Ana renkler, açıktaki borular ve hava kanalları, Centre Pompidou'yu Paris'in en bilinen turistik yerlerinden biri yapıyor.

Yerel halk tarafından kısaca "Beaubourg" olarak bilinen Pompidou, New York'taki MoMA ile yalnızca genişlik ve kalite açısından rakip olan Avrupa'nın en büyük modern sanat koleksiyonunu içeriyor. Modern sanat müzesi, kütüphane, sergi ve performans alanı ile sinemayı çok amaçlı tek bir komplekste birleştirme fikri de Paris için bir devrim niteliğindeydi.

2. Musée des Arts et Métiers

Bu El Sanatları ve Sanat Müzesi, aslında, Fransa’nın imalat endüstrisini yararlı bilimsel teknikler konusunda eğitmek için 1794 yılında kurulan Avrupa'nın en eski bilim müzesidir ve geniş, büyüleyici ve çekici bir şekilde düzenlenmiş hazine koleksiyonunu içeriyor.

Musée de Cluny
Musée de Cluny

Burada güzel usturlaplar, barometreler, saatler, tartı aletleri, Pascal'ın hesaplama cihazlarından bazıları, en az orijinaller kadar mühendislik becerisi gerektirmiş olması gereken çarpıcı ölçekli bina ve makine modelleri, Lumière kardeşlerin sinematografı, devasa bir 1938 TV seti ve Cugnot'un 1770 'Fardier' (dünyanın ilk motorlu aracı) ve Clément Ader'in yarasa benzeri, buharla çalışan Avion 3 gibi daha büyük sergilerini görebilirsiniz.

3. Musée du Quai Branly

Sen Nehri kıyısındaki ağaçlarla çevrili, Jean Nouvel imzalı olağanüstü bir binada yer alan bu müze, Avrupa dışı sanat ve kültür için geniş bir vitrindir.

Afrika, Okyanusya, Asya ve Amerika'dan sanata adanmış odaları ile Musée des Arts d'Afrique et d'Océanie ve Laboratoire d'Ethnologie du Musée de l'Homme koleksiyonlarını ve çağdaş yerli halkı bir araya getiriyor. Hazineler arasında Mali'den 10. yüzyıldan kalma bir antropomorfik Dogon heykeli, Vietnam kostümleri, Gabon maskeleri, Aztek heykelleri, Perulu tüy tunikleri ve Etiyopya'dan nadir freskler yer alıyor.

Musée National Gustave Moreau
Musée National Gustave Moreau

4. Jeu de Paume

Centre National de la Photographie, 2005 yılında Tuileries bahçelerindeki bu alana taşındı - Louvre veya Orsay gezisinden sonra Jeu de Paume Müzesi, ideal ikinci durak haline geldi.

Bir zamanlar tenis kortu olarak hizmet veren bina, neredeyse hangar benzeri iki beyaz galeriye ayrıldı. Bodrum katındaki bir video sanatı ve sinema süiti, yeni dijital enstalasyon çalışmalarını ve sanatçılar tarafından yapılan uzun metrajlı filmleri gösteriyor. Ayrıca şık bir kafe ve bir kitapçı vardır.

5. Musée Bourdelle

Rodin'in öğrencisi olan Heykeltıraş Antoine Bourdelle, Isadora Duncan ve Nijinsky'den esinlenerek Théâtre des Champs-Elysées'deki modernist kabartma frizler de dahil olmak üzere bir dizi anıtsal eser üretti. Bu müze, Eugène Carrière, Dalou ve Chagall tarafından da kullanılan sanatçının daire ve stüdyolarını içermektedir.

6. The Louvre

Dünyanın en büyük ve aynı zamanda en çok ziyaret edilen müzesi Louvre Müzesi'dir. Bir şehir içinde bambaşka bir şehir olan müze, galeriler, geçitler, merdivenler ve yürüyen merdivenlerden oluşan geniş, çok seviyeli bir labirente benzer.

louvree.jpg

Elbette tüm görkemli tablolarının dışında Louvre aynı zamanda başlı başına bir şaheser veya daha doğrusu, bir yüzyıldan diğerine değiştirilmiş ve eklenen bir başyapıt koleksiyonudur. Sekiz bölüme ayrılmış ve üç kanada yerleştirilmiş yaklaşık 35.000 sanat eseri ve eser bu müzede sergileniyor.

7. Musée d’Orsay

Paris'teki eski Belle Époque Orsay Tren İstasyonu, 1986 yılında dünyanın en büyük Empresyonist ve Post-Empresyonist sanat koleksiyonlarından birine ev sahipliği yapmak üzere Musée D’Orsay'a dönüştürüldü.

Monet, Renoir, Van Gogh ve Toulouse-Lautrec'in çalışmalarının yanı sıra, Art Nouveau döneminden zarif bir dekoratif sanat koleksiyonu ve 19. yüzyıldan kalma geniş bir heykel yelpazesi burada bulabilecekleriniz arasında.

8. Musée de l’Orangerie

Yıllarca süren tadilattan sonra, Orangerie artık keşfedilmek için hazır. Müzenin iki düz oval odaya yerleştirilmiş sekiz adet duvar halısı büyüklüğündeki "Nymphéas" (nilüferler) tablosunu mutlaka görmelisiniz.

Monet’in hayatının son dönemlerine ait eserlerinin şaşırtıcı, ruhani romantizm dolu yansımalarını çok seveceksiniz.

9. Musée Marmottan-Monet

Başlangıçta koleksiyoncu Paul Marmottan tarafından devlete bırakılan bir İmparatorluk dönemi müzesi olan bu eski av köşkü, Empresyonist sanatın ünlü bir sahibi haline geldi: ilki Manet, Monet, Pissarro, Sisley ve Renoir; ikincisi Monet’in oğlu Michel tarafından.

Musée Bourdelle
Musée Bourdelle

Dünyanın en büyüğü olan Monet koleksiyonu, 165 eserin yanı sıra eskiz defterleri, paletler ve fotoğraflara da ev sahipliği yapıyor. Nefes kesici geç nilüfer tuvalleri için özel bir dairesel oda oluşturuldu; üst katta Renoir, Manet, Gauguin, Caillebotte ve Berthe Morisot'un eserleri, 15. yüzyıl ilkelleri, bir Sevr saati ve Birinci İmparatorluk mobilyalarından oluşan bir koleksiyon var.

10. Galeries Nationales du Grand Palais

Grand Palais'in devasa, genişleyen galerileri ilk olarak 1900 Exposition Universelle için inşa edildi. Dış bölümde, Beaux-Arts tarzında ve göz alıcı çelik çerçeveli bir cam tavana hakim. İnşa edildikten neredeyse bir asır sonra, 1994 yılında, Grand Palais çok ihtiyaç duyulan bazı restorasyon çalışmaları için kapatıldı, ancak 2005'te yeniden açıldı ve o zamandan beri Irving Penn, Marc Chagall ve Paul Gauguin gibi büyük sergilere ev sahipliği yaptı.

11. Musée Nissim de Camondo

Kont Moïse de Camondo tarafından bir araya getirilen bu müze, adını Camondo'nun Birinci Dünya Savaşı sırasında öldürülen oğlu Nissim'den almıştır.

Moïse, ailenin Parc Monceau yakınlarındaki iki evini bu görkemli konutla değiştirdi ve burada 18. yüzyıl havasına uygun bir tarzda yaşadı. Birinci kattaki büyük resepsiyon odaları, XV. Ve XVI. Louis dönemlerinin zanaatkarlarının mobilyaları, gümüş hizmetleri, Sèvres ve Meissen porselenleri, Savonnerie halıları ve Aubusson duvar halıları ile doludur.

12. Musée des Arts Décoratifs

Bir bütün olarak ele alındığında (Musée de la Mode et du Textile ile birlikte), bu dünyanın en önemli tasarım ve dekoratif sanat koleksiyonlarından biridir. Buradaki odak noktası Fransız mobilyaları ve sofra takımlarıdır, ancak abartılı halılardan narin kristal ve porselene kadar hayran olunacak çok şey var.

Musée-Carnavalet.jpg
Musée-Carnavalet.jpg

13. Musée National Gustave Moreau

Bu harika müze, Sembolist ressam Gustave Moreau'nun küçük özel dairesini, ressamın kendisi tarafından bir müze olarak düzenlenen ve 1903'te açılan, eserini sergilemek için inşa ettiği geniş galeriyle birleştiriyor. Müzede Moreau'nun fantastik alemini keşfedebilirsiniz.

14. Musée de la Chasse et de la Nature

Buradaki sergilerin çoğu, bir müzeden çok bir sanat galerisine uygun görünüyor. Avlanmanın tarihi ve insanlığın doğal dünya ile daha geniş ilişkileri, baykuş, kurt, yaban domuzu ve geyiğe adanmış, her biri ağartılmış bir kafatasına sahip ilginç bir dizi ahşap dolap, pislikleri ortaya çıkarmak için açabileceğiniz küçük çekmeceler gibi şeylerde incelenir. ayak izi dökümleri ve vahşi doğada hayvanın görüntüleri için bakabileceğiniz bir dürbün mercek vardır.

15. Cité de l’Architecture et du Patrimoine

2007'de açılan bu mimari ve miras müzesi, esas olarak ölçeği nedeniyle etkileyicidir. Geniş zemin kat, katedral cephelerinin ve miras niteliğindeki binaların gerçek boyutlu maketleriyle ve modelleri bir bağlama yerleştiren interaktif ekranlarla doludur. Üst katta, karanlık odalar Ortaçağ ve Rönesans duvar resimlerinin ve vitray pencerelerin tam ölçekli kopyalarını barındırır.

16. Musée de la Vie Romantique

Hollandalı sanatçı Ary Scheffer, 1830 yılında bu küçük villayı inşa ettiğinde, bölge besteciler, yazarlar ve sanatçılarla doluydu. Romancı George Sand, Chopin ve Liszt gibi büyük isimlerle birlikte Scheffer’in evine konuk oldu. Müze, Kum'a, ayrıca Scheffer'in resimlerine ve Romantik döneme ait diğer hatıralara adanmıştır. 2013 yılında yenilenen müzenin ağaçlıklı avlu kafesi ve serası, çok güzeldir.

Musée-d’Orsay.jpg
Musée-d’Orsay.jpg

17. Petit Palais

Grand Palais'den gelirken yolun diğer tarafında, Petit Palais'i bulacaksınız. Bu kurum aynı zamanda 1900 Exposition Universelle için inşa edilmiş olsa da, sevgiyle Grand Palais’in küçük kardeşi olarak bilinir. Belle Époque dış cephesinin ardında ziyaretçiler, Poussin, Doré, Courbet ve Empresyonistler'in çalışmaları da dahil olmak üzere şehrin en harika güzel sanatlarından ve heykellerinden bazılarına göz atabilir.

18. Musée National Rodin

Rodin Müzesi, heykeltıraşın hayatının son yıllarında yaşadığı en önemli yerdir. "Öpücük", "Katedral", "Yürüyen Adam", portre büstleri ve terakota, "Cehennemin Kapıları"nda da görünen pek çok bireysel figür gibi, kapalı mekanda sergileniyor.

Rodin'in çalışmalarına metresi ve öğrencisi Camille Claudel eşlik ediyor. Duvarlar Van Gogh, Monet, Renoir, Carrière ve Rodin'in kendisinin tablolarıyla doludur. Ziyaretçilerin çoğu bahçeleri çok sever.

19. Palais de Tokyo

Tokyo Sarayı sergilere ve performanslara ev sahipliği yapıyor. Çağdaş dönem sanatçılarının eserlerini burada inceleyebilirsiniz. İsim, 1937 Exposition Internationale'e kadar uzanıyor, ancak aynı zamanda Uzakdoğu'dan yeni nesil sanatçılarla bağları da hatırlatıyor.

20. Musée Carnavalet

Burada bulunan 140 kronolojik oda, Roma öncesi Galya'dan 20. yüzyıla kadar uzanan Paris'in tarihini tasvir ediyor. 1548'de inşa edilen ve 1660'ta Mansart tarafından dönüştürülen bu güzel ev, Haussmann'ın şehri güzel iç mekanlarını korumaya ikna etmesiyle 1866'da bir müze haline getirildi.

Orijinal 16. yüzyıl odaları, Clouet portreleri ve Din Savaşları ile ilgili mobilya ve resimlerin yer aldığı Rönesans koleksiyonlarına ev sahipliği yapar. Birinci kat, restore edilmiş dönem iç mekanlarında sergilenen mobilya ve resimlerle 1789'a kadar olan dönemi kapsar; komşu Hôtel Le Peletier de St-Fargeau, 1789'dan sonraki dönemi kapsamaktadır. Bastille'den bir parça da dahil olmak üzere, baskılar ve hatıralarla birlikte, o yılki karmaşık siyaset ve kan dökülen 1789 ayrıntıyla ilgili görüntüler.

Musée Jacquemart-André
Musée Jacquemart-André

21. Musée de Cluny

Ulusal Ortaçağ sanatı müzesi, alegorik Lady ve Unicorn goblen döngüsü ile bilinir, ancak aynı zamanda önemli Ortaçağ heykel ve emaye koleksiyonlarına sahiptir. Ayrıca âşıkların müzenin koleksiyonuna saygılarını sundukları Orta Çağ temalı saygın bir konserler programı da vardır.

Yaygın olarak Cluny olarak bilinen binanın kendisi, yapraklı Gotik kapıları, cepheden çıkan altıgen merdivenleri ve tonozlu şapeli ile 15. yüzyıldan kalma seküler Gotik mimarisinin nadir bir örneğidir. Bir Gallo-Roma hamamı kompleksi üzerine 1485'ten 1498'e kadar inşa edilmiştir. Taş ve tuğladan yapılmış karakteristik Roma bantlarında inşa edilen hamamlar, Paris'teki en güzel antik kalıntılardır.

22. Musée Jacquemart-André

Uzun teras basamakları ve bir çift taş aslanıyla, ziyaretçileri etkileyen bir sanat eseri koleksiyonuna ve güzel tablolara ev sahipliği yapan bu büyük müze, ziyaretçilerini 19. yüzyılda bir konağa götürür.

Edouard André ve sanatçı eşi Nélie Jacquemart tarafından, zengin bankacılık ailesinden miras kalan parayı kullanarak bir araya getirildi. Konak, Rembrandts, Tiepolo freskleri ve İtalyan ustalar Uccello, Mantegna ve Carpaccio'nun tablolarını içeren istiflerini barındırmak için inşa edildi.