Prag Neyi ile Ünlü?

Prag'a gidince bunları mutlaka görün, yiyin, için.

Yayın Tarihi: 17 Ekim 2019Görüntülenme: 9610
pragsehirir.jpg

Prag, her yıl milyonlarca turistini kendine çeken doğal ve büyülü bir atmosfere sahiptir. İlk kez Prag turu yapacak olanların Prag hakkında bilmesi gereken birçok şey var ancak biz bugün Prag neyi ile meşhur kısaca anlatacağız.

Olağandışı etkinliklerden akıllara durgunluk veren efsanelere kadar, sizi Prag şehrine daha da aşık edecek bu garip ve harika şeyleri Prag gezi notları arasına mutlaka ekleyin. 

Prag nerede diye soranlara kısaca Çek Cumhuriyeti'nin kuzeybatısında, Vltava Nehri üzerinde yer alan Prag şehri, Çek Cumhuriyeti'nin başkenti ve en büyük şehridir. Büyülü köprüler, katedraller, altın renkli kuleler ve kilise kuleleri kenti aynı zamanda Avrupa Birliği'nin on dördüncü büyük şehridir.

Şehir, yaklaşık 1.3 milyon kişiye ev sahipliği yapıyor ancak daha geniş kentsel bölgesi yaklaşık 2 milyon nüfusa sahip. Orta Çağlardan beri Prag, dünyanın en güzel şehirlerinden birinin ve aynı zamanda Orta Avrupa'nın politik, kültürel ve ekonomik merkezinin ününü korumuştur.

Prag kenti, Roma döneminde kurulmuş ve Gotik ve Rönesans dönemlerinde gelişmiştir. Prag aynı zamanda iki Kutsal Roma İmparatoru'nun da koltuğu ve bu nedenle Kutsal Roma İmparatorluğu'nun başkentiydi. Daha sonra Prag Habsburg Monarşisi ve Avusturya-Macaristan İmparatorluğu için önemli bir şehir oldu, I. Dünya Savaşı'ndan sonra Çekoslovakya'nın başkenti oldu. 1993 yılında, Çekoslovakya'nın bölünmesinden sonra, Prag yeni Çek Cumhuriyeti'nin başkenti oldu. Prag'ın yüzölçümü 496 kilometrekare ve 2011 verilerine göre toplam 1.226.697 kişilik bir nüfusa sahip.

Ana nehir, kentin 31 km ilerisindeki azami genişliği 330 m olan Vltava Nehri'dir. Ayrıca Vltava Nehri üzerinde, büyüleyici Kampa Adası, Ulusal Tiyatro civarında Slav Adası veya Çocuklar Adası gibi çok sayıda ada bulunmaktadır. Bu adalar sadece şehir merkezinin gürültüsünden ve karmaşasından mükemmel bir kaçış noktası olarak hizmet etmiyor, aynı zamanda çoğu zaman birçok kültürel etkinliğe de ev sahipliği yapıyor. Prag şehrinde 22 idari bölge ve 112 kadastro bölgesi bulunuyor.

Peki Gruppal ile Prag turu yaparken şehirde görmeden dönmeyeceğiniz, tatmadan turunuzu bitirmeyeceğiniz şeyler neler? İşte Prag'ta ünlü olan yerler ve yiyecekler...

1. Çek Birası

prabirasi.jpg

Çekler, dünyadaki kişi başına en fazla bira tüketen topluluktur. Bir Pilsner tarzı daha büyük (en meşhur biraları) için, hospoda olarak adlandırılan eski bir kasabada, kasabanın her yerinde onlara katılabilirsiniz.

2. Çek Yemekleri

pragyemekks.jpg

Geleneksel Çek yemekleri et ve karbonhidratlarla ağırdır ve en az bir restoran servis etmeden hiçbir yöne beş dakikadan fazla yürüyemezsiniz.

Bu lezzetli lezzetlerden en az bir kaçını deneme şansınızı kaçırmayın.

3.Prag Kalesi

St. Vitus Katedrali
St. Vitus Katedrali

Kale duvarları arasında St. Vitus Katedrali, St. George Bazilikası, Toz Kulesi, Eski Kraliyet Sarayı ve Altın Şerit gibi Prag'ın en popüler turistik yerleri bulunmaktadır. Prag Kalesi en iyisidir.

4. Astronomik Saat

Astronomik Saat ve Old Town
Astronomik Saat ve Old Town

Prag'ın tarihi merkezi Old Town, şehri keşfetmeye başlamak için en iyi yerlerden biri olan görkemli Old Town Meydanı'nı bulacaksınız. Burada, Tyn Kilisesi ve Clementinum'u, birçok eski güzel kiliseyle birlikte bulacaksınız.

5.Prag Hayvanat Bahçesi

Prag Hayvanat Bahçesi
Prag Hayvanat Bahçesi

Prag Hayvanat Bahçesi, kentin en gözde turistik mekanlarından sadece biri değil, aynı zamanda dünyanın en iyi zoolojik parkları arasında yer alıyor. Troja banliyölerinde, şehir merkezinin kuzeyinde kısa bir mesafede bulunan bu 140 dönümlük cazibe merkezi, çocuklarla seyahat edenler için özellikle eğlenceli bir gezi.

6. Dans Eden Ev

Dans Eden Ev
Dans Eden Ev

Dancing House yani Dans Eden Ev Prag'ın en seçkin modern mimari eseri en iyisidir. Bina büyük ölçüde ofislerden ve bir otelden oluşmakla birlikte, en üst kattaki restorandan ve birçok muhteşem kafeden harika manzaraların keyfini çıkarabilir ve en iyisi ile bilinir.

Prag Çek Cumhuriyeti'nin başkenti olmaktan övünmekle birlikte, aslında Orta Avrupa’nın tüm bölgesinin sosyal ve kültürel başkentidir. Gotik, Barok ve Rönesans gibi birçok dönemin kültürleri ve gelenekleri ile zenginleştirildi ve her biri gezerken hissedeceğiniz şehir hakkında bir izlenim bıraktı. Coğrafi olarak, Prag Vltava Nehri'nin kıyısında yer alır ve ziyaretçiler tarafından büyük ölçüde zevk alınan okyanus ve nemli kara iklimi vardır.