Romanya Gezi Rehberi

Romanya dendiğinde akla sadece şatoları ve Drakula efsanesi gelir ancak Romanya turlarının vaad ettiği bundan çok daha fazlası var.

Yayın Tarihi: 13 Haziran 2021Görüntülenme: 2490
romaa.jpg

Beklentilerinizin çok ötesinde bir Romanya turu yapabilirsiniz. Lezzetli ve doyurucu yemekler, Arnavut kaldırımlı sokakları ve Ortaçağ mimarisiyle tarihi şehirler, sıcak insanlar ve güzel, pitoresk kırsal alanların hepsi Romanya gezisinde saklı.

Bu Romanya seyahat rehberi, hayallerinizdeki Balkanlar turunu planlamanıza yardımcı olabilir ve Romanya hakkında bilmeniz gereken her şeyle ilgili size yardımcı olabilir. 

Drakula'nın Şatosu: Brasov

Transilvanya'da bulunan Brasov, "Drakula'nın Şatosu" gezileri için en popüler destinasyon. Ayrıca etrafta harika yürüyüşler, güzel bir tarihi merkez ve büyüleyici Ortaçağ sokakları var. Braşov ayrıca yerel Rumen yemeklerinden iyi uluslararası yemeklere kadar çok çeşitli yiyeceklere sahiptir. 

Gezginlerin Gözdesi: Bükreş

Bükreş, eski dünya binalarının ve komünist tarzı beton blokların sağlıklı bir karışımına sahiptir. Burada kontrol edilecek çok sayıda müze, mezarlık, tarihi mekan, alışveriş merkezi ve mimari mekan var. Son yıllarda şehir, dijital göçebeler için bir merkez haline geldi.

Fagaras'ta Keyifli Bir Tırmanış

Bu, sizi Fagaras'ın ana sırtı boyunca götüren harika bir çok günlük yürüyüş deneyimidir. Güzergah, Avrupa'nın en uzun ve kesintisiz yüksek dağ geçişlerinden biridir. Romanya'nın en yüksek zirvelerinden üçü olan Moldoveanu, Negoiu ve Vista Mare'yi gezeceksiniz.

romanyaa.jpg

Sibiu'ya Ziyaret

Sibiu'yu ziyaret etmek, harika ortaçağ cazibesi, çevredeki manzaraların mükemmel manzarası, mükemmel yemekleri ve çok sayıda yeşil alanı ile Ortaçağ'a geri dönmek gibidir. Brukenthal Müzesi'ni veya Kalesi'ni kaçırmayın.

Romanya'daki Manastırları Keşfet

Kuzeydoğu Romanya'daki bu manastırların boyalı dış duvarları, azizler, peygamberler, İsa'nın hayatından sahneler, melekler, iblisler ve diğer dini sahneleri içeren ayrıntılı 15. ve 16. yüzyıl fresklerine sahiptir. Bizans sanatının bir şaheseri ve Rumen Ortodoks inananlar için bir hac yeridir.

Romanya Gezisinde Bunları Yapmadan Dönmeyin

1. Alexandru Borza Botanik Bahçeleri

Cluj-Napoca'da bulunan bu, yemyeşil tepeler, bir gözlem kulesi, bir gül bahçesi ve hatta bir Japon bahçesi ile devasa bir botanik bahçesidir. 1872 yılında kurulan bahçe 10.000'den fazla bitkiye ev sahipliği yapıyor ve 35 dönümlük bir alanı kaplıyor. Seralar, göletler ve dünyanın her yerinden bitkilerle çok çeşitli bölgesel bahçeler var. 

romanyaaa.jpg

2. Maramures'te kültürel bir deneyim yaşayın

Romanya'nın bu Ortaçağ bölgesi favoriniz olacak destinasyonlardan biri.

Geleneksel kültür hala gelişiyor ve yerel müzik, el yapımı ahşap yapılar ve deneyimlenecek renkli tekstillerin ilginç bir karışımı var. Her köyün büyük bir ahşap kiliseye ve elle oyulmuş karmaşık ahşap kapılara sahip olduğunu göreceksiniz (Ahşap işçiliği burada yüzyıllar öncesine dayanan bir gelenektir).

Ahiret hayatının bir şeylerin sonu değil, başlangıcı olduğuna olan inançlarından dolayı kendilerine has mezarlıkları da vardır (Örneğin, taş mezar taşlarında ciddi sözler yerine, ölü hakkında komik ayetlerin olduğu mavi tahta haçlar bulacaksınız.) Burayı ziyaret etmek zamanda yolculuk yapmak gibi gelebilir. 

3. Tampa Dağı'nda Yürüyüş Yapın

Braşov'un yukarısında yükselen Tampa Dağı, şehre tepeden bakan bir manzara arıyorsanız, hızlı bir yürüyüş için harika bir seçenektir (Los Angeles'taki beyaz “Hollywood” tabelasına benzer büyük bir tabelası vardır). Yürüyüş oldukça kolay ve bir saatten az sürüyor (dağ sadece 1.000 m yüksekliğinde), ayrıca zirveye çıkabileceğiniz bir teleferik de var.

romanyaoyun.jpg

4. Rumen Ataerkil Katedrali'ni ziyaret edin

Bükreş'teki bu özel katedral 1659'da tamamlandı ve bazı güzel fresklerin yanı sıra tüm orijinal iç resimlerine ve ikonlarına hala sahip. Giriş ücretsizdir ancak burası devam eden bir ibadet yeri olduğu için giyiminize özen göstermeniz gerekebilir. 

5. Kuzey Dobruca'daki vahşi yaşamı görün

İlçenin güneydoğu köşesinde gizlenmiş, burada 400'den fazla kuş türünün yanı sıra çok sayıda yerel vahşi yaşam alanı bulacaksınız. Bölgede bir düzineden fazla gölün bulunduğu engebeli bir bölgedir ve Bulgaristan sınırının hemen ötesinde daha fazlasını bulabilirsiniz. Romanya'nın en eski sürekli yerleşim şehri olan kıyı kenti Köstence'de biraz zaman geçirdiğinizden emin olun.

6. Tuna Deltası'nı ziyaret edin

Almanya'daki kaynağından 3.000 km'den fazla akan bu delta, Avrupa'nın ikinci en büyük ve en iyi korunmuş deltasıdır (Volga en büyüğüdür).

Tuna, Romanya (ve ayrıca Ukrayna) üzerinden Karadeniz'e akmadan önce - dünyadaki diğer tüm nehirlerden daha fazla - 10 ülkeden uzanıyor. Burada görülecek çok fazla vahşi yaşam var ve yürüyüş gerçeküstü güzelliklere sahip. 300'den fazla göçmen kuş türünün bulunduğu burada kuş gözlemciliği de yapabilirsiniz.

Tüm bölge bir UNESCO Dünya Mirası alanıdır ve kalabalıktan uzaklaşmak istiyorsanız keşfetmek için harika bir doğa koruma alanıdır. Daha iyi bir manzara için kıyı şeridinde yürüyüş yapabilir veya su boyunca tekne turu yapabilirsiniz. 

romanyastato.jpg

7. Hora de la Prislop'u Kutlayın

Her Ağustos ayında düzenlenen bu festival, Transilvanya, Moldova ve Maramures'i bir araya getiren bir kutlamadır. Daha yaygın olarak Prislop'ta Dans olarak bilinen, çok sayıda geleneksel dans ve şarkı söyleme, güzel kostümler, geçit töreni ve harika şölen vardır.

1730'lara dayanan festival, yerel ve geleneksel kültürün bir kutlamasıdır ve bölgedeyseniz kaçırılmaması gereken bir festivaldir. Festival, her yıl 50.000'e kadar insanın toplandığı ülkenin kuzeyindeki uzak Prislop Geçidi'nde düzenleniyor.

8. Sighisoara'da Drakula Avı

12. yüzyılda kurulan bu kasaba, Avrupa'nın en güzel ve en iyi korunmuş Ortaçağ şehirlerinden biridir. Ülkedeki 8 Dünya Mirası alanından biri olan Arnavut kaldırımlı sokaklarda görülecek çok sayıda kule, süslü kilise ve kasaba evleri (Ortaçağ ve Rönesans'tan kalma geleneksel evler) vardır. Burası aynı zamanda daha yaygın olarak Kazıklı Voyvoda olarak bilinen Vlad Tepesi'nin bulunduğu yerdir. Şehrin panoramik manzarasını görmek için saat kulesine tırmanmalısınız. 

satoromanyaa.jpg

9. Peles Kalesi'ni Ziyaret Edin

1870'lerde Kral I. Carol için hükümdar için bir kaçış noktası olarak inşa edilen bina, görkemli şekilde dekore edilmiştir. Aynı zamanda Avrupa'da elektriğe sahip ilk kale olarak da bilinir. Ayrıntılı arazileri ve bahçeleri gezdikten sonra, 4.000'den fazla silah ve zırh içeren sanat ve antika koleksiyonuna bakmak için içeri girebilirsiniz. 

10. Tuz Madenlerini Gezin

Salina Turda, Turda'da bir yeraltı müzesine dönüştürülmüş tuz madenidir.

Maden antik çağlara kadar uzanır ve Ortaçağ boyunca kullanılmıştır. Tuzu yüzeye nasıl çıkardıklarını görecek ve sürecin ne kadar zahmetli olduğunu anlayacaksınız. Kendinizi bazı doğal ilaçlarla tedavi etmek istiyorsanız, burada bir spa da var. 

11. Cluj-Napoca'yı Keşfedin

Cluj-Napoca Romanya'nın kuzeybatısında bulunan hoş bir üniversite şehridir ve Macaristan'dan doğuya gelen insanlar için büyük bir durak noktasıdır (ucuz uçuşlar için de bir merkezdir).

Şehir yüzyıllar öncesine dayanıyor ve ziyaret edilecek çok sayıda tarihi kilise, müze ve harabe (özellikle Cetatuia tepesinde) var. Buradaki üniversite nedeniyle şehirde çok sayıda uygun fiyatlı restoran ve çok hareketli bir gece hayatı var. Romanya'da serin bir atmosfere sahip bir şehir arıyorsanız, burası tam da burası.

satolarr.jpg

Romanya'yı Ziyaret Etmek İçin En İdeal Zaman

Romanya'yı ziyaret etmek için en iyi zaman, Haziran'dan Ağustos'a kadar olan yaz aylarıdır. Sıcaklıklar sıcak olacak ve yağmur seyrek olacak. Bu süre zarfında sıcaklıklar 30C civarında olabilir. Bunlar aynı zamanda turizm için yılın en yoğun ayları olacak ancak yalnızca turizmin ana çekim olduğu Brasov veya Sibiu gibi destinasyonlarda bunu fark edeceksiniz. 

Nisan-Mayıs sonu ve Eylül-Ekim arasındaki sezon Romanya turu ziyaret etmek için harika zamanlardır. Kalabalığı yeneceksiniz ve çok daha ılıman sıcaklıklara sahip olacaksınız, bu da biraz yürüyüş yapmak için tepelere çıkmak isteyen herkes için mükemmel bir tercih olacak. İlkbaharda daha fazla yağmur yağacak, ancak sonbaharda çarpıcı sonbahar renklerini alacaksınız, bu da seyahatiniz için çarpıcı güzellikler sunar. 

Kış mevsiminde Romanya oldukça soğuk olabilir, sıcaklıklar sıfırın altına düşer. Kar, bol olmasa da yaygındır ve bu, araba ile seyahat ediyorsanız koşulları etkileyebilir. Sigorsora ve Brasov gibi şehirler kışın oldukça çekici görünebilirken, Bükreş, Sovyet mimarisinin etkisi ve gri, yumuşak betona olan güvenleri nedeniyle çok daha kasvetli bir atmosfere sahiptir.