Sevilla Hakkında 10 İlginç Gerçek

Sevilla ile ilgili bunları daha önce duymadınız.

Yayın Tarihi: 02 Ocak 2019Görüntülenme: 7420
haberic.jpg

Sevilla İspanya'nın en egzotik, en tarihi şehirlerinden biridir. 

İspanya turları ile görebileceğiniz en renkli şehirlerden biri olan Sevilla şehri, tipik İspanyol turistik şehirlerinden birini göreceğiniz, flamenkonun başkenti olan dansları ve tarihi mimarileriyle sizi kendisine hayran bırakacak.

Yıl içinde çok fazla yağış almayan, zarif Arap mimarileri ile ünlü Sevilla hakkında bilmeniz gereken şeyler çok fazla! İşte Sevilla şehri ile ilgili akıllarda yer edecek güzellikler ve Sevilla hakkında bilinmeyenler...

1. Film Yapımcıları İçin Cennet

Dünyaca ünlü filmlere ev sahipliği yapan Sevilla kenti film yapımcıları için doğal film platosu gibidir. 1962 yılında çekilen Arabistanlı Lawrence, “Kahire'deki Memurlar Kulübü”, “Kudüs” ve “Konsey Odası” gibi tarihi filmlerin yanı sıra son yılların en popüler dizilerinden Game Of Thrones'taki Dorne Krallığı sahneleri de bu şehirde çekilmiştir. Hatta Star Wars'un bazı sahneleri de yine Sevilla İspanya'da çekilmiştir.

2. Tapas'ın Doğduğu Yer

İspanya'daki birçok bölge tapasın kendilerinden çıktığını iddia ediyor ancak bu iddialar içinde en güçlüsü Sevilla şehrine ait. Tapas'ın İspanyol şarabı içen Endülüslüler'in şarap içerken bardak yongalarının arasına koydukları ince ekmek ve et dilimlerinden ortaya çıktığı bilinmektedir.

dans.jpg

3. İspanya'daki En İyi Festivallerden Birinin Ev Sahibi

Avrupa'nın en renkli festivallerinden Feria de Abril ve Festival Semana Santa, Sevilla turu yaptığınız sırada eğer denk gelirseniz gidebileceğiniz en iyi eğlencelerden birkaçı. Çok kutsal bir festival olarak görülen Semana Santa Festivali'nde sokaklar Mesih'in tutkusunu anmak için yapılan etkinliklerle canlanır.

Genellikle Paskalya'dan bir hafta önce gerçekleşir ve İspanya'da da büyük bir kutlama yapılır. Ondan hemen iki hafta sonra, şehir bir hafta süren bahar dansları, yeme içme etkinlikleri ve şehirdekilerin sosyalleşmeleri için düzenlenen Feria de Abril'e ev sahipliği yapar. Eğer Sevilla gezinizi bu tarihlere denk getirebilirseniz çok eğlenirsiniz. 

4. Kaşif Kristof Kolomb'un Son Mezar Yeri

Dünyadaki en büyük katedrallerden biri olan Sevilla Katedrali tarihe yön veren Kristof Kolomb'un mezarına da ev sahipliği yapıyor. 1506 yılında öldükten sonra Kolomb, önce İspanya'nın Valladolid şehrine gömüldü, sonra Sevilla'daki Monasterio La Cartuja'ya götürüldü.

katedral.jpg

Bir ara Dominik Cumhuriyeti ve Küba'da naaşı bekletildikten sonra Sevilla Katedrali'ne getirildi.

5. Sevilla Portakallarının Kökeni

C vitamini yüksek acı portakalları bulabileceğiniz ve marmelat yapmak için mükemmel bir seçenek olan Sevilla portakallarının kökeni olan şehirde Sevilla gezisi sırasında mutlaka portakal suyu içmeli ya da portakalların tadına bakmalısınız.

6. Şehrin Gizli Kodu: NO8DO

Efsaneye göre Sevilla şehrinin gizli bir kodu var. Bu kod NO8DO. Şehrin NO8DO gizli kodu, King Alfonso X tarafından şehre verildi. Sevilla turu sırasında şehrin her yerinde onun izlerini göreceksiniz ve “Şehir beni terk etmedi” (Sevilla şehri) anlamına geldiği söyleniyor.

7. Metropol Parasolis

Sevilla'da bir manzara seyir noktası olan ve Jurgen Mayer tarafından tasarlanan Metropol Parasolis'in, dünyanın en büyük ahşap yapısı olduğu iddia ediliyor.

ahsap.jpg

8. Sevilla İklimi Hep Güneşli

Sene içerisinde çok az yağış alan Sevilla iklimsel özelliğinden ötürü dünyanın hemen her yerinden gelen yüz binlerce gezginin tercihi oluyor. Güneşli havalar için özel olarak üretilmiş şeklinde adlandırılan Sevilla'da hava durumu sıcaklıkları nedeniyle yaz döneminde Avrupa'daki en yüksek sıcaklığın olduğu şehirlerin başında geliyor. Avrupa'da şimdiye kadar kaydedilen en yüksek sıcaklığın 1881 yılında 50°C'de Sevilla'da gerçekleştiğini de belirtelim.

9. Temiz ve Enerjik Bir Şehir

Sevilla, şehre temiz ve yenilenebilir enerji sağlayan güneş enerjisi kulesine sahip temiz bir enerji şehridir. Aslında, kule ile şehrin kazandığı unvanlardan biri de, dünyanın ilk ticari güneş enerjisi kulesine sahip olan şehridir.

10. Dünyaca Ünlü İki Futbol Kulübü Sevilla'dan

Tüm dünyada ünlü olan "Sevilla Futbol Kulübü" kısaca "Sevilla FC", İspanya'nın futbola adanmış en eski spor kulübüdür. Elbette onlar Sevilla'nın tek takımı değil. Bazı yerliler Real Betis Balompie'yi desteklese de her iki futbol takımının da kendi çapında ünlü bir rekabeti var ve genellikle Sevilla'daki stadyum 'Ramon Sanchez Pizjuan'da karşılıklı oynuyorlar.