Seyahat Etmek Neden Çok İyi Gelir?

Kim bir seyahatten önce ve sonra aynı kalabilir ki?

Yayın Tarihi: 04 Ağustos 2019Görüntülenme: 3968
romaaa.jpg

Seyahat etmenin faydaları neler biliyor musunuz?

İnsanlar her zaman seyahatin kendilerini değiştirdiğini söyler. Seyahate başlamadan önce kim olduğunuza bakarsanız ve şu an olduğunuz kişiyle karşılaştırırsanız, seyahatin sizi daha iyi ve daha donanımlı biri yaptığını söylersiniz. Dünyayı keşfetmek için gittiğiniz ilk şehir ve gezdiğiniz en son şehir aynı olsa bile siz artık aynı kişi değilsiniz.

Peki seyahatin önemi ya da seyahatin faydaları, tatil yapmanın yararları neler?

Basitçe söylemek gerekirse, şimdi olduğunuzdan çok daha bilgili biri olmanız bile seyahatin en önemli yararlarından biri. 

Aslında seyahat hemen herkesi daha harika bir insan yapar. Bu, kibirli veya bencil demek değildir. Daha iyi bir insandan kastımız, diğer insanlara anlatacak hikayeleri olan ve henüz dünyaya açılmamış insanların etrafında toplandığı biri demek.

Seyahat nasıl ve neden sizi daha iyi biri yapar? Hep birlikte sayalım:

1. Daha fazla sosyalleşirsiniz

Yolda olmanın, yeni yerler keşfetmenin en güzel yanları sizi her zaman daha fazla sosyal biri olmaya itmesidir. Seyahat ederken ya arkadaş edinmekte daha iyi olursun ya da yalnız kalır her gece yalnızlığını sorgularsın. Yabancılarla arkadaş olmayı ve yeni insanlarla konuşurken daha rahat konuşmayı öğrenirsiniz.

Seyahate ilk başladığınızda tanımadığınız kişilerle konuşurken içe dönük durumdayken sonraki seyahatlerinizde yıllardır en iyi arkadaşlarmışsınız gibi yabancılarla mutlu bir şekilde konuşabilirsiniz.

2. Daha rahat iletişim kurarsınız

Seyahat etmek, yalnızca yabancılarla konuşmakta sizi rahat ettirmekle kalmaz, aynı zamanda sizi de iletişim konusunda daha iyi yapar.

Sürekli aynı insanlarla konuştuktan sonra aynı soruları sormak ya da aynı şeyleri konuşmak sıkıcı gelebilir. Kendiniz bile kendinizden sıkılmaya başlarsınız. Bir süre sonra, insanların nereli olduklarını, nereye gittiklerini, ne kadar süredir seyahat ettiklerini ya da neyle ilgilendiklerini umursamazsınız. Bu tür sorular aslında size karşınızdaki kişi hakkında hiçbir şey söylemez.

Küçük konuşmalarda ve ilginç sorular sorma konusunda daha iyi olur ve seyahat sırasında edindiğiniz deneyimlerle karşınızdaki kişi ile çok daha rahat ve kolay bir iletişim kurabilirsiniz.  

svecvc.jpg

3. Özgüveniniz yüksek olur

Dünyayı dolaştınız. Everest'e tırmandınız, Paris'te harika bir yemek yediniz ya da Vietnam'daki bir tapınakta çok farklı ritüellere katıldınız. Kısacası, harika şeyler yaptınız. Nasıl daha emin olamazsınız?

Seyahatin insana kazandırdığı özelliklerden biri de çok şey yaptıktan sonra, aklınıza koyduğunuz her şeyi başarma konusunda kendinizden çok daha emin hissetmeniz olacaktır.

4. Daha kolay uyum sağlarsınız

Kaçırılan uçuşlar, yavaş otobüsler, yanlış dönüşler, gecikmeler, kötü sokak yemekleri ve çok daha fazlası ile seyahat süresince başa çıktınız. Bir süre sonra, planlarınızı değişen durumlara karşı kendinizi nasıl uyarlayacağınızı öğrenirsiniz. Kızmazsınız, sinirlenmezsiniz; sadece ne yapmanız gerektiğini değiştirir ve devam edersiniz. 

vietnammam.jpg

5. Daha maceracı olursunuz

Bir şeyi yapma konusunda kendinize güveniyorsanız o şeyi yaparsınız. Hiç acı sevmeyen biri olarak Teksas'ta acılı sosları dener, Uzakdoğu'da ilginç su canlılarının tadına bakarsınız. Yükseklik korkunuzu yener ya da birçok denemediğiniz yeni maceraları dendersiniz.

Konfor bölgenizden çıkmayacaksanız seyahat etmenizin ya da yaşamınızın amacı nedir? 

6. Daha kolaylaştıran bir yapınız olur

Hayatınızda yaptığınız hatalar ya da sevimsiz deneyimler sizi bugün olduğunuz kişi haline getirdi. Sizi bugün yaşanabilecek zor durumlara karşı daha kolay ve rahat bir tavır alacak hale soktular. Nasıl peki?

Daha fazla seyahat edip yeni yerler görerek tüm hatalarınızın ya da olumsuz hislerinizin üstesinden geldiniz ve onları artık umursamıyorsunuz. Şimdi akışa geçersiniz, çünkü seyahat size bir şey öğretirse, sonuçta her şey yolunda gider ve strese gerek yoktur.

7. Daha genç görünürsünüz

Stres yaşlanmaya neden olur. Yoldaki kaygısız, dinlendirici günler sizi daha güvenli ve parlak hale getirecek ve yaşınızın ilerlemesi yavaşlayacak. Genç görüneceksiniz. 

hinstatac.jpg

8. Daha akıllı olursunuz

Bir otelde günlerce oturup güneşlenmek yerine seyahat ederek yeni şeyler keşfetmek size çok şey öğretecek. İnsanları, tarihi ve kültürü ve bazılarının yalnızca hayal edebileceği yerler hakkındaki gizli gerçekleri seyahat etmenin faydaları sayesinde öğreneceksiniz. Kısacası, beyninizin nasıl çalıştığını ve insanların nasıl davrandığını daha iyi anlayacaksınız. Bu kitaplardan öğrenilemeyen bir şey; bunu sadece yolda deneyim ile alabilirsiniz.

9. Daha az materyalist olursunuz

Yolda gerçekte ne kadar az şeye ihtiyacınız olduğunu öğreniyorsunuz. Alışveriş merkezinde sattıkları saçmalıkların gerçekten mutlu bir yaşam sürdürmede oldukça yararsız olduğunun farkındasınız.

Eve gelince, kendinizi minimalist bulacaksınız; çünkü neye ihtiyacınız olduğunu ve neye sahip olmadığınızı anlıyorsunuz. Dedikleri gibi, ne kadar çok şeye sahip olursanız, o kadar çok şey size sahip olur.

dubaii.jpg

10. Daha mutlu olursunuz

Seyahat size nasıl mutlu olunacağını öğretir. Daha rahat, daha güvenli olacak ve dünyayı daha aydınlık bir yer olarak göreceksiniz. Bütün bunlardan sonra hayattan nasıl zevk almayasınız ki?

Dünyadaki bütün ünlü ve başarılı insanları düşünün. Bu özelliklerin kaç tanesini sergiliyorlar? Yeni yerler keşfetmek, eğlenceli, sosyal, mutlu, kendinden emin ve akıllı olmak, insanları günlük yaşamda daha başarılı kılan niteliklerdir.

Seyahat insanları daha iyi insanlar yapar. Dünya ve içindeki insanlar hakkında daha fazla şey öğrendiğinizde, sınırlarınızı zorlayın ve yeni şeyler denediğinizde, daha açık, her yere giden ve harika bir insan olursunuz. 

Yolculuğun sizi daha harika bir insan haline getirebileceği tüm yollarla, şu anda bir sonraki maceranızı planlamamanız için bir neden yok ya da sadece evde oturabilir, egzotik bir yerde olmayı, eğlenmeyi ve havalı bir şeyler yapmayı dileyebilirsiniz.

Seçim sizin.