Seyahat Fotoğrafçılığı İçin En İdeal 15 Yer

Sanat eseri niteliğinde fotoğraflar çekmek için bu yerleri listenize almalısınız

Yayın Tarihi: 20 Temmuz 2020Görüntülenme: 1654
kapkaka.jpg

Yolculuk tutkusu tüm gezginleri etkileyen en önemli şeylerden biri.

Şu anda hepimiz bir sonraki seyahatimizde nereye gitmek istediğimizi düşünüyoruz. Öyleyse çekeceğiniz epik seyahat fotoğrafları etrafında bir sonraki seyahatinizi neden planlamaya başlamıyorsunuz?

Destansı Kuzey Işıkları'ndan ağzı açık bırakan güzelliğiyle Petra'ya kadar keşfedilecek ve fotoğraflanacak birçok yer var. Bu yüzden nereden başlayacağınızı bilmeniz zor olabilir. Meraklıları ve seyahat fotoğrafçılığı için hevesli olanlar adına 15 rüya varış noktasını listeledik. 

İşte o yerler...

15. İzlanda'da gökyüzü dansını fotoğrafla

İzlanda, seyahat fotoğrafçıları için muhteşem manzaralarla dolu. Gün boyunca İzlanda'nın farklı manzaralarını keşfetmek için zaman ayırmalı ve harika kareler yakalamalısınız. 

izlandaa.jpg

Aktif volkanlardan gayzerlere, siyah kumsallardan fiyortlara kadar, kameranızla keşfedeceğiniz çok şey olacak. Geceleri bu rüya seyahat fotoğrafçılığı deneyimi gökyüzüne yayılmış çarpıcı yıldızların net manzaralarıyla canlanıyor. Eğer seyahatinizi Eylül-Mart ayları arasında planlıyorsanız Kuzey Işıkları'nı deneyimleyebilirsiniz.

14. Büyük Kanyon, ABD

Çekilecek muhteşem manzaralar arıyorsanız, Amerika'daki Büyük Kanyon Ulusal Parkı kaçırılmamalıdır. Milli parkta bulunan kırmızı kaya ve dalgalı arazi size Mars'ta yürüyormuş gibi hissettirecek.

buyukkandonn.jpg

Derin kanyonlar, fotoğraf becerilerinizi perspektifle test etmenizi sağlar. Çekimlerinizde ışık ve renkle oynamanın harika bir yolu da budur. Parkın bazı önemli alanları Monument Valley'de yükselen kumtaşları ve Antilop Kanyonu'nun dar kanallarını içerir.

13. Tayland'daki tapınaklar ve plajlar

Tayland'da seyahat fotoğrafçılığı için harika konular bulabileceğiniz çok sayıda seçeneğiniz var! Wat Arun gibi Budist tapınaklarını ziyaret ederek Tayland kültürünü yakalayın. Yerli halkın nasıl yaşadığını görmek için Tay gece pazarlarına gidin.

taylandd.jpg

Beyaz kum ve turkuaz renkteki su karelerini yakalamak için Tayland adalarından herhangi birini ziyaret edin. Krabi çevresindeki kireçtaşı kayalıkları, plaj fotoğraflarınıza ekstra şeyler ekleyecektir.

12. Fas sokaklarını keşfedin

Bu renkli ülke, herhangi bir fotoğraf meraklısı için yapılması gereken bir rotadır. Ancak Marakeş şehri seyahat fotoğrafçılığı için en iyi yerlerden biridir. Renkli insanlar, baharatlar ve güzel mimariler ile doludur. Şehirde renkli pazarlar ve sonsuz mozaik kapıları bulacaksınız.

marakess.jpg

Daha uzaktaki en iyi seyahat fotoğrafçılığı yerlerinden bazıları Atlas Dağları, Sahra çölleri ve Jardin de Majorelle'dir. Fazladan zamanınız varsa, güzel mavi tonlarla dolu binaları keşfetmek için şehir dışına çıkarak Chefchaouen'e gidin.

11. Japonya'daki pagodalar ve ormanlar

Japonya, Kyoto'da geleneksel kültürlerini korumak için harika bir iş çıkardı. Şehrin kalbinde çok sayıda fotoğraf fırsatı bulacaksınız. Japon kalelerini, pagodalarını ve tapınaklarını düşünün.

kyoto.jpg

Şehrin kuzeyinde Arashiyama'daki bambu ormanı bulacaksınız. Bambu oldukça yoğun olmasına rağmen, alanın dinginliğini yakalamak için fotoğraflarınızdaki doğal ışığı kullanın.

10. Güney Afrika'da vahşi yaşam

Masa Dağı'nı ve Cape Town'un sahil manzarasını keşfetmek için kendinize biraz zaman ayırın. Güney Afrika'yı bu listede öne çıkaran şey, vahşi yaşam fotoğrafçılığı için fırsatlar sunuyor olmasıdır.

masadag.jpg

Aslan, zürafa ve fillerin muhteşem fotoğraflarını çekmek için bir Afrika safarisine gidin. Bölgedeki düz manzara arka planda Kilimanjaro Dağı'nı görmeyi kolaylaştırıyor.

9. Venedik ve Burano, İtalya kanalları

Venedik kanalları bu şehri dünyanın en fotojenik noktalarından biri haline getiriyor. Her fırsatta ilginç bir şeyler bulmayı bekleyin. Mimari, gondollar ve su üzerine düşünceler yolculuğa değer.

buranoo.jpg

Kalabalıkları önlemek ve kameradaki bazı önemli turistik alanları yakalamak için erken kalkın. Fazladan zamanınız varsa yakındaki Burano'ya gidin. Renkli binaları ile ünlü olan bu ada, her seyahat fotoğrafçısı listesinde yapılması gereken bir zorunlu rota haline geldi.

8. Tekapo Gölü, Yeni Zelanda

Tekapo Gölü, peyzaj fotoğrafçılarının gitmeyi hayal ettiği bir yerdir. Gün boyunca, manzaranın, dağların ve göllerinin yansımaları ve perspektifleri ile oynayın. Gün batımından sonra, muhteşem gece fotoğrafçılığı için hazırlanın.

tekapoa.jpg

Karanlık gökyüzü rezervi olarak tanımlanan bu alan yapay ışık kirliliğinden korunarak harika bir astrofotografi noktası haline geliyor. Sadece yıldız gözlemlemekle kalmayacak, aynı zamanda gece gökyüzünün kamera merceğinizle canlandığını göreceksiniz.

7. Paris, Fransa sokaklarında

Paris'teki mimari, şehri her sokak fotoğrafçısının rüyası seyahat hedefi haline getiriyor. Paris kolayca kaybolabileceğiniz bir şehir olduğu için kameranızın size yol göstermesine izin verin. Arc de Triomphe sokaklarına gelince yakın perspektifle oynayın.

parisss.jpg

Eyfel Kulesi'nden Louvre'a doğru yürüyün ve yol boyunca yerlilerin fotoğraflarını çekin. Niçin bu kadar çok insanın Işık Şehri'ne derinden aşık olduğunu keşfedeceksiniz.

6. Peru'daki dağlar ve çöller

Peru'nun en iyi seyahat fotoğrafçılığı hedefi olmasının birçok nedeni vardır. And Dağları'ndan Huacachina çöllerine kadar, kamera merceğinizin alabileceği çok şey var. Machu Picchu ve Rainbow Mountain gibi ikonik yerleri yakalayın. Ve Kutsal Vadi'de lama ve alpakaların bazı fotoğraflarını çekmeyi unutmayın.

peruu.jpg

Peru'da çekim yaparken uygun şekilde giyinmeyi unutmayın, çünkü hava oldukça büyük ölçüde değişebilir. Havayı biraz serin bulursanız, bir alpaka kazak (veya iki) satın alarak yerel bir dükkanı destekleyebilirsiniz.

5. Guatemala renklerini fotoğraflayın

Guatemala'da macera sizi bekliyor! Renk, destansı yürüyüşler ve ormanlarla dolu bu yer rüya noktalarla dolu gibi. Gizli Maya harabelerini, aktif volkanları ve nefes kesen gölleri bulacaksınız.

guatemala.jpg

Guatemala'da fotoğraflanacak en güzel yerlerden biri Atitlán Gölü olacak. Devasa volkanik kraterden yapılmış, Sierra Madre dağları ve üç aktif volkan ile çevrili olan bu su kütlesi, keşfedilecek birçok yerli köye bağlanıyor.

4. Ürdün mucizeleri

Dünyanın dört bir yanından turist çeken Ürdün, dünyanın yedi harikasından biri olan Petra'ya ev sahipliği yapıyor. Eski bir tapınağa oyulmuş bu çarpıcı kanyonlar kesinlikle görmek ve fotoğraflamak için en ideal yerlerden biri. Ancak Ürdün'ün inanılmaz seyahat fotoğrafları çekmek için sunduğu her şeyi ziyaret etmeyi unutmayın.

urdunn.jpg

Wadi Rum'un çarpıcı çöl manzaralarında seyahat edin veya Ölü Deniz'de serbestçe yüzün. Bu güzel rüya seyahati fotoğrafçılığı yerinde görülecek ve yapılacak çok şey var.

3. Sri Lanka'nın çay tarlaları

Sri Lanka gerçek bir seyahat fotoğrafçılığı yeridir. Sri Lanka'ya seyahat eden herkes için Ella'nın muhteşem manzarası güney dağ duvarındaki büyük bir boşluğa bakmaktadır.

srilanka.jpg

Bir trene atlayın, yeşil çay tarlaları ve ormanlarla dolu kayan tepeleri görmek için Sri Lanka kırsalında seyahat edin.

2. Tazmanya, Avustralya vahşi

İnanılmaz derecede vahşi çekimler için karaya inin. Fires Körfezi koruma alanındaki beyaz kumlu plajları, turuncu granit kayaları ve kristal suları ziyaret edin veya hava fotoğrafçılığı yapmak için Wineglass Koyu'nun yakınındaki dağlarda yürüyüş yapın.

tazmnayaa.jpg

Vahşi doğayı keşfetmek için diğer alanlar Tasman Yarımadası, Wellington Dağı ve Cradle Dağı'dır. Tazmanya'da çekim yapmak için o kadar çok şey bulacaksınız ki, hepsini yakalamak için fazladan bir hafta (veya iki) ayırmanız gerekebilir.

1. Kanada gölleri

Kanada'yı açık havada keşfetmek ve çekim yapmak için biraz zaman harcayın. British Columbia ve Alberta'daki Rocky Dağları kesinlikle nefesinizi kesecektir.

kanadaa.jpg

Banff Ulusal Parkı'ndan geçin ve turkuaz buzul sularını, dağlarını ve tonlarca vahşi yaşamı keşfetmek için Moraine Gölü ve Louise Gölü gibi büyük gölleri ziyaret edin.